Bananenvlieg een crime voor horeca ondernemers

fruitvliegjes bananenvlieg

Bananenvlieg een crime voor horeca ondernemers

De bananenvlieg oftewel fruitvlieg is voor veel horeca ondernemers een crime. Alhoewel ze niet echt schadelijk zijn, bezorgen ze veel overlast en zijn ze natuurlijk wel erg onhygiënisch. Ze zitten tenslotte op van alles en kunnen derhalve ziekteverwekkende bacteriën overbrengen.

Bananenvliegjes / fruitvliegjes zijn kleine tweevleugelige insecten, die een snelle levenscyclus hebben.  Ze komen af op suikerhoudende, gistende en alcoholische materialen. Ze planten zich razendsnel voort en u heeft al snel met een plaag te maken. Voor horeca ondernemers zijn ze een doorn in het oog omdat ze als irritant en onhygiënisch worden ervaren door bezoekers.

Belangrijk in de strijd tegen overlast van de bananenvlieg / fruitvlieg

  • Vuilnisbakken elke avond schoon maken. Ik zie heel vaak dat vuilnisbakken niet of niet goed schoon worden gemaakt na sluitingstijd. Vieze vuilnisbakken met voedsel- en alcoholresten hebben een enorme aantrekkingskracht op de bananenvlieg.
  • Laat geen vuile vaat staan. Het komt maar al te vaak voor dat er wat vuile vaat blijft staan. Op borden en bestek zitten voedselresten en in glazen zitten resten van alcohol. Vuile vaat heeft ook een enorme aantrekkingskracht op fruitvliegen.
  • Laat geen vuile vaatdoeken en dweilen liggen. Bananenvliegen leggen ook eitjes in doeken die aan het verzuren zijn. Was doeken elke dag uit en spoel dweilen en moppen uit met ontsmettingsmiddel en laat ze goed drogen.
  • Laat geen dopjes van frisdrank of alcohol op de grond liggen.
  • Laat sowieso geen alcohol- of etensresten liggen !!!!!
  • Maak regelmatig schoon onder apparatuur zoals koelingen, en tapinstallaties.
  • Spoel goten, afvoeren en leidingen elke dag schoon.
  • Maak de binnenkant van jus d`orange machines elke dag heel goed schoon. Wat ik vaak zie is dat deze sapmachines aan de binnenkant niet goed schoon gemaakt worden. Resten van sinasappel en sap zijn een ideale voedingsboden voor fruitvliegen.

Overlast van bananenvliegjes / fruitvliegjes heeft alles te maken met hygiëne en de manier van werken in uw horeca bedrijf. Communicatie en instructies naar uw medewerkers is van essentieel belang in de strijd tegen overlast van fruitvliegen. Een goede schoonmaak en bewuster omgaan met de punten zoals hierboven omschreven zullen de overlast aanzienlijk terug brengen.

De moeilijkheid is echter om iedereen scherp te houden. De Hygiëne Expert  kan u helpen met de revolutionaire Fruit Fly Ninja fruitvliegjes vallen en het optimaliseren van bedrijfshygiëne.

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *