Bedrijfsblindheid is een groot probleem bij veel ondernemingen

bedrijfsblindheid ongediertepreventie en hygiëne

Bedrijfsblindheid is een groot probleem bij veel ondernemingen

Bedrijfsblindheid is een groot probleem, dat ondervind ik elke dag in de praktijk, en eerlijk gezegd heb ik er ook aan geleden toen ik een bedrijf had dat was gevestigd op één plek en waar ik elke dag met dezelfde bezigheden te maken had. Bedrijfsblindheid is een ziekte die door ondernemers zelf niet wordt herkent en erkent.

bedrijfsblindheid ongediertepreventie en hygiëne

Wat is bedrijfsblindheid ?

Met bedrijfsblindheid wordt bedoelt dat er wordt gewerkt volgens een geroutineerde werkwijze, waarbij zelfkritiek niet aan de orde komt en waarbij geen plaats is voor verandering. Deze halsstarrige opstelling leidt tot een vermindering van efficiëntie van bedrijfsprocessen en kunnen nadelig zijn voor uw concurrentiepositie. Je ziet zelf niet meer waar het goed,………….. en waar het goed fout gaat.

Bedrijfsblindheid wordt opgemerkt door impulsen van buitenaf die geen deel uit maken van uw organisatie. Deze impulsen hebben een frisse en onafhankelijk kijk op uw zaak.

Bedrijfsblindheid en de gevaren ervan.

We denken altijd, dat wat we doen goed is. Zeker als we het altijd al zo gedaan hebben. Als u dit leest, hoort u het uzelf dan ook zeggen ? Succes is vaak een rede om juist niets te veranderen, omdat het zo succesvol is……….geweest. Wat als je een succes, succesvol veranderd ? Innovatieve bedrijven zijn niet bedrijfsblind. En ik hoor het u nu al zeggen……….wij zijn toch innovatief !

Dat is nu precies wat ik bedoel !!

Herkennen van bedrijfsblindheid.
Ik word zo ongeveer elke dag met deze dingen geconfronteerd en heb ze niet zelf verzonnen. Welke herkent u ?

  • • Heb ik al geprobeerd. Dat werkt hier niet.
  • • We hebben het altijd al zo gedaan en dat is goed.
  • • Dat ken ik al.
  • • Dat is niks wat jij nu zegt.
  • • Dat hebben mijn medewerkers gedaan.
  • • Dat doen ze toch niet.
  • • Moet ik dan de hele dag politieagent spelen.
  • • Daar hebben wij geen tijd voor. Uitstelgedrag
  • • Kost zeker meer.
  • • Ohww ja nu zie ik het ook. Is anders nooit zo.

Waarom ik een artikel schrijf over bedrijfsblindheid ?

Ik schrijf een artikel over bedrijfsblindheid omdat ik hier dagelijks mee te maken heb als ik klanten of potentiële klanten bezoek. Hygiëne en ongediertepreventie hebben alles te maken met bedrijfsblindheid.

Waarom ziet u niet dat de vloer vies is en ik wel ? Waarom ziet u niet dat er muizenkeutels onder in de hoek bij de werktafel liggen, en ik wel ? Waarom zie ik wel dat de muren vies zijn en u niet ?

Het antwoordt is heel simpel. U begeeft zich elke dag in uw omgeving en ik kom fris en fruitig bij u binnen. Thuis zie ik de dingen ook niet zo scherp, maar bij u wel. Het is dus geen onwil……nee u ziet het gewoonweg niet meer. U bent bedrijfsblind, net zoals ik in mijn eigen omgeving waar ik het meeste ben.

Als u bedrijfsblindheid herkent en erkent dan is het een stuk gemakkelijker praten. In het kader van bedrijfshygiëne is het belangrijk dat u open staat voor opbouwende kritiek. Staat u open voor opbouwende kritiek en laat u uw blindheid los……..dan ben ik ervan overtuigd dat ik elke horeca onderneming op code groen kan krijgen en houden.

Laat uw onderneming nu eens onderwerpen aan een hygiëne inspectie van De Hygiëne Expert, en laat uw bedrijfsblindheid nu eens varen. Ik garandeer u een waardevolle ervaring. Reeds menigeen gingen u voor, en alle waren ze enthousiast.

Er zijn legio geweldig mooie horeca, bakkers, slagers en andere bedrijven waar door drukke werkzaamheden en routinematig werken bedrijfsblindheid is op gaan treden. Ons doel met de hygiëne inspectie is uw bedrijf een niveau hoger te brengen en het daar te houden.

Wilt u weten hoe ? Neem direct contact met mij op.

contact de hygiene expert

social position

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.