Beste 70 Pint Luchtontvochtigers van 2023

Wonen in een vochtige ruimte kan van invloed zijn op de kwaliteit van uw binnenlucht. Naarmate de luchtvochtigheid binnenshuis stijgt, zullen gezondheidsrisico’s zoals schimmel en meeldauw snel verschijnen. Een studie toonde aan dat relatieve luchtvochtigheid binnenshuis zelfs het optreden van luchtweginfecties en allergieën kan beïnvloeden (1).

Het is essentieel om de luchtvochtigheid binnenshuis tot een minimum te beperken om gezondheidsproblemen en schimmel te voorkomen. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen is door gebruik te maken van een luchtontvochtiger. Deze apparaten verwijderen overtollig vocht uit de lucht, waardoor u een comfortabele thuisomgeving hebt waar schimmels en mijten niet kunnen leven.

Maar welke te kiezen? We hebben uren besteed aan het onderzoeken van verschillende producten, klantrecensies en deskundig advies. We hebben gekeken naar de functies van elk apparaat en het vermogen om de vier beste 70 pint luchtontvochtigers af te ronden.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de KEYSTONE electronic controls 50-pint high efficiency ontvochtiger voor de vochtigste grote ruimtes/kelders met continue afvoer en turboboost – stille vochtverwijdering om allergenen te voorkomen, wit
Beste functies
Keystone HE Luchtontvochtiger
 • Uitstekend geschikt voor grote oppervlakken
 • Slimme functies
 • Optie voor continue afvoer
Prijs controleren
Productafbeelding van de COLZER 70 Pints Home-luchtontvochtigers voor kelders van 4.000 SQ FT, grote kamers, grote verwijderingscapaciteit met 7,4-pint wateremmer & continue afvoerslang voor zelfdraining
Beste draagbare luchtontvochtiger
Colzer Draagbare Luchtontvochtiger
 • Twee optionele modi
 • Intelligent bedieningspaneel
 • Wasbaar filter
Prijs controleren
Productafbeelding van de Kesnos 5000 Sq. Ft grote luchtontvochtiger voor thuis met afvoerslang en 1,19 gallons watertank - intelligente aanraakbediening en laag geluidsniveau, 24-uurs timer ideaal voor kelders, slaapkamers, badkamers, wasruimtes
Beste compacte luchtontvochtiger
Kesnos Luchtontvochtiger
 • Geschikt voor de meeste woningen
 • Geschikt voor grote ruimtes
 • Verbetert de luchtkwaliteit
Prijs controleren
Productafbeelding van de Ivation 4.500 sq ft Energy Star-luchtontvochtiger, compressorontvochtiger met grote capaciteit inclusief programmeerbare humidistat, slangconnector, automatische herstart, wasbaar filter, timer en zwenkwielen
Beste reservoircapaciteit
Ivation Energy-Star Luchtontvochtiger
 • Groot waterreservoir
 • Eenvoudig te bedienen
 • Creëert een comfortabele omgeving
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • 70-Pint vs. 50-Pint Luchtontvochtigers
 • Ingebouwde pomp versus condensaatpomp
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Een 70-pint luchtontvochtiger onderhouden
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Het vinden van de beste 70-pint luchtontvochtiger voor u vereist meer denkwerk dan alleen het kiezen van de hoogst gewaardeerde. Ons deskundige team kamde de meest populaire luchtontvochtigers op de markt uit. Elke eenheid werd beoordeeld op hoe goed het presteerde en hoe gemakkelijk het te gebruiken was. Dit zijn onze topkeuzes.

1. Keystone High-Efficiency 70-Pint Luchtontvochtiger

Beste functies

Productafbeelding van de KEYSTONE electronic controls 50-pint high efficiency ontvochtiger voor de vochtigste grote ruimtes/kelders met continue afvoer en turboboost – stille vochtverwijdering om allergenen te voorkomen, wit

Prijs controleren

De Keystone 70-pint luchtontvochtiger is een favoriet van veel huiseigenaren. Ten eerste kan het grote gebieden tegelijk bestrijken.

Het heeft ook een aanzienlijk waterreservoir, dus je kunt langer gaan zonder het te legen. U krijgt meerdere handige functies, zoals automatisch opnieuw opstarten, waarschuwing voor volledige emmers en waterniveau-indicator.

Het is gemakkelijk te verplaatsen dankzij de vier zwenkwielen en past in elk type kamer. Het stoffilter is eenvoudig te verwijderen en te reinigen. Het apparaat is ook betaalbaar op de lange termijn, omdat u geen dure vervangingen hoeft te kopen.

Wat we leuk vinden

Uitstekend geschikt voor grote gebieden

Deze luchtontvochtiger kan grote gebieden van maximaal 4.500 vierkante voet aan. Het verwijdert effectief overtollig vocht tot 70 pinten per dag. Stel het apparaat in op een van de drie instellingen: normaal, turbo en automatisch ontdooien.

Slimme functies verhogen de bruikbaarheid

We houden van de functies die u met dit apparaat krijgt; ze helpen de efficiëntie te verhogen en maken het gemakkelijker om te bedienen. Onder de functies krijgt u een 24-uurstimer, waterniveau-indicator, volledige bucket alert met automatische uitschakeling en LED-display. De automatische herstart zorgt ervoor dat uw instellingen worden opgeslagen na een stroomstoring.

Reinigbaar en herbruikbaar filter

Omdat de luchtontvochtiger vocht uit de lucht verwijdert, zal stof onvermijdelijk in het filter terechtkomen. In plaats van het filter te verwijderen en te vervangen, stelt Keystone u echter in staat om het schoon te maken. Verwijder snel het stoffilter wanneer de waarschuwing u waarschuwt.

Optie voor continue afvoer

Met deze eenheid krijgt u een reservoir van 1,6 gallon en de mogelijkheid om een tuinho aan te sluitense voor continue drainage. Hierdoor kunt u het apparaat laten werken zonder u zorgen te maken over een vol reservoir. Dit is uitstekend geschikt voor een vochtige kelder waar u het misschien 24 uur of langer wilt laten draaien.

Wat we niet leuk vinden

Emmer lastig te verwijderen en opnieuw te plaatsen

U moet eerst de emmer verwijderen om een slang te bevestigen en continu aftappen te gebruiken. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel klanten vonden het lastig om de emmer te verwijderen en opnieuw te plaatsen.

Kortere levensduur dan verwacht

De meeste klanten concludeerden dat dit een levensduur van twee tot drie jaar heeft. Voor de prijs is dit behoorlijk teleurstellend. Hoewel u een verlengde garantie kunt toevoegen, dekt de automatische slechts één jaar.

Misschien te luidruchtig

Sommige mensen vonden het geluidsniveau niet erg, terwijl anderen het te hard vonden. Als je werkt of slaapt waar dit loopt, kan het op je zenuwen werken.

Productspecificaties

Kamer dekking 4.500 vierkante voet
Ventilator snelheid Niet gespecificeerd
Dimensies 10,8 bij 15,4 bij 23,2 inch
Gewicht 40 pond
Reservoir capaciteit 1.6 gallons

2. Colzer 70-Pint draagbare luchtontvochtiger

Beste draagbare luchtontvochtiger

Productafbeelding van de COLZER 70 Pints Home-luchtontvochtigers voor kelders van 4.000 SQ FT, grote kamers, grote verwijderingscapaciteit met 7,4-pint wateremmer & continue afvoerslang voor zelfdraining

Prijs controleren

Voor een compacte en draagbare luchtontvochtiger raden we deze van Colzer ten zeerste aan.

Het heeft een prachtig ontwerp dat er niet zo misplaatst uitziet als andere eenheden.

Bovendien wordt het geleverd met meerdere instellingen en opties om de efficiëntie te verhogen en het gemakkelijker te maken om te bedienen. Indien nodig kunt u de meegeleverde slang gebruiken voor continu aftappen.

Wat we leuk vinden

Twee optionele modi

De twee optionele modi maken dit toestel veel veelzijdiger. De ene is een regelmatige ontvochtigingsmodus, terwijl de andere een ‘droge-kledingmodus’ is. Wanneer u zich in deze modus bevindt, kunt u uw kleding effectief drogen, zelfs bij zeer vochtig weer

Intelligent bedieningspaneel

Dankzij het LED-display houden we ervan hoe eenvoudig dit apparaat te bedienen is. U kunt de luchtvochtigheid regelen via de instelknop, de humidistat controleren en de luchtvochtigheid zien. Indien nodig kunt u uw ideale niveaus instellen en de ventilatorsnelheid aanpassen aan het gewenste niveau of de 24-uurstimer instellen.

Wasbaar filter

Vroeg of laat moet het filter worden gereinigd omdat stof en vuil zich ophopen. Dit kun je snel voor elkaar krijgen door het filter te verwijderen en te wassen met warm water. Als het slechts een beetje vuil is, gebruik dan gewoon het vacuüm om los stof en vuil van het oppervlak van het filter te verwijderen.

Automatische drainage

De volledige tankwaarschuwing waarschuwt u wanneer de tank vol raakt, zodat u deze niet hoeft te openen om te controleren. U kunt het apparaat ook in de buurt van een afvoer plaatsen en de meegeleverde 6,6-voetslang gebruiken om continu af te tappen.

Draagbaar en compact

Deze luchtontvochtiger is slanker en gemakkelijker te verplaatsen in vergelijking met andere eenheden. Het heeft een hoog ontwerp dat gemakkelijk in elke kamer past. Dankzij de vier universele wielen kunt u het apparaat snel tussen kamers verplaatsen.

Wat we niet leuk vinden

Luidruchtig, met ratelende geluiden

Hoewel dit apparaat zeer effectief is, kan het luidruchtig zijn. Klanten hebben vaak geklaagd over ratelende geluiden.

Voldoet mogelijk niet aan de verwachtingen

Hoewel dit een 70-pins luchtontvochtiger is, ontdekten klanten dat het dichter bij de prestaties van een 50-pint-optie lag. Terwijl andere klanten meer dan tevreden waren, is dit iets om in gedachten te houden.

Productspecificaties

Kamer dekking 4.000 vierkante voet
Ventilatorsnelheden Twee
Dimensies 11,4 bij 11,4 bij 23,8 inch
Gewicht 29 pond
Reservoir capaciteit 1.18 gallons

3. Kesnos 70 Pint Luchtontvochtiger

Beste compacte luchtontvochtiger

Productafbeelding van de Kesnos 5000 Sq. Ft grote luchtontvochtiger voor thuis met afvoerslang en 1,19 gallons watertank - intelligente aanraakbediening en laag geluidsniveau, 24-uurs timer ideaal voor kelders, slaapkamers, badkamers, wasruimtes

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als u een compacte luchtontvochtiger nodig hebt die grote gebieden tegelijk kan doen, is dit iets voor u.

De Kesnos 70-pint luchtontvochtiger is niet alleen krachtig, maar ook milieuvriendelijk. Het beschikt over meerdere instellingen waarmee u energie kunt besparen.

Het grote reservoir kan het grootste deel van het vocht van de dag vasthouden. Indien nodig kunt u de optionele slang aansluiten voor onbeperkt gebruik op bijzonder warme of vochtige dagen.

Wat we leuk vinden

Compact ontwerp past op de meeste huizen

Luchtontvochtigers kunnen behoorlijk omslachtig zijn, waardoor het moeilijk is om een geschikte locatie te vinden zonder dat ze in de weg zitten. De Kesnos 70-pint luchtontvochtiger is echter compact en past bijna overal.

Het weegt 31 pond, maar is uitgerust met zwenkwielen om u te helpen het te verplaatsen waar nodig.

Geschikt voor grote ruimtes

Deze krachtige luchtontvochtiger heeft een set van twee ventilatorsnelheden die bij de kamer passen. Het kan grote gebieden van maximaal 4.500 vierkante voet in één keer doen.

U kunt het apparaat eenvoudig bedienen en bewaken door de LCD-interface te controleren. Hiermee kunt u de humidistat controleren, de ventilatorsnelheid aanpassen of de 24-uurstimer instellen.

Verbetert de luchtkwaliteit

Kesnos heeft deze luchtontvochtiger voorzien van een innovatief filtratie- en verdampingssysteem. Dit beperkt het vochtgehalte tot een minimum en voorkomt schimmel, meeldauw en andere allergenen zoals huisstofmijt. Het zal ook helpen astma-aanvallen te voorkomen, waardoor een veilige ruimte voor u en uw gezin wordt gecreëerd.

Milieuvriendelijke functies

Als u milieuvriendelijker wilt worden, is dit apparaat iets voor u. De Ivation 70-pint luchtontvochtiger heeft verschillende “groene” eigenschappen. Deze omvatten een automatische uitschakeling die energie bespaart, een timer en een reinigbaar filter.

Optionele slang

Deze luchtontvochtiger is uitgerust met een reservoir van 1,18 gallon, maar u krijgt ook een optionele slang voor onbeperkt gebruik. Maak je geen zorgen over het legen van het reservoir, want het zal automatisch leeglopen.

Wat we niet leuk vinden

Gaat niet lang mee

Ondanks dat het een uitstekende luchtontvochtiger is, zal het helaas niet lang meegaan. De meeste klanten meldden dat het na een jaar mislukte, terwijl anderen slechts zes maanden gebruik kregen.

Luidruchtig en afleidend

Het ding over 70-pint luchtontvochtigers is dat ze luid kunnen zijn. Klanten vonden deze behoorlijk afleidend.

Productspecificaties

Kamer dekking 4.500 vierkante voet
Ventilatorsnelheden Twee
Dimensies 11.81 door 11.81 bij 22.83 inches
Gewicht 31 pond
Reservoir capaciteit 1.18 gallons

4. Ivation 70-Pint Energy-Star Luchtontvochtiger

Beste reservoircapaciteit

Productafbeelding van de Ivation 4.500 sq ft Energy Star-luchtontvochtiger, compressorontvochtiger met grote capaciteit inclusief programmeerbare humidistat, slangconnector, automatische herstart, wasbaar filter, timer en zwenkwielen

Bekijk op Amazon
Uitzicht op BedBath&Beyond

Als je in een zeer vochtig gebied woont en iets nodig hebt dat het kan bijhouden, dan is dit het. Deze luchtontvochtiger werkt effectief en efficiënt. Afhankelijk van uw behoeften kunt u het instellen op een van de twee ventilatorinstellingen.

Bovendien heeft het een capaciteit van 2,25 gallon, waardoor het langer kan werken.

Het heeft verschillende functies, zoals een 24-uurstimer, een waarschuwing voor een volle tank en een waarschuwing voor het reinigen van filters. Het filter kan eenvoudig worden verwijderd en gereinigd wanneer dat nodig is.

Ondanks het zware formaat is het gemakkelijk te verplaatsen dankzij de grote wielen. We houden ervan dat het een lang netsnoer van zes voet heeft, zodat je meer vrijheid krijgt over waar je het kunt plaatsen.

Wat we leuk vinden

Groot waterreservoir

Als u het grootste deel van het jaar in een gebied woont met een hoge luchtvochtigheid, is dit iets voor u. Deze luchtontvochtiger heeft een extra groot reservoir dat tot 2,25 gallons kan bevatten. Het kan langer werken – in vergelijking met andere eenheden – zonder dat u de tank hoeft te legen.

Eenvoudig te bedienen

Net als de andere Ivation-eenheid die we hebben beoordeeld, heeft deze ook een LCD-interface. Het instellen van uw gewenste niveaus, ventilatorsnelheid en zelfs de 24-uurstimer is eenvoudig. Wanneer het reservoir vol raakt of het filter moet worden gereinigd, krijgt u een melding op het display.

Creëert een comfortabele omgeving

Deze luchtontvochtiger verwijdert effectief tot 70 pinten vocht per dag. Het zal een veel comfortabelere leefruimte voor u en uw gezin creëren, omdat het helpt om mold en meeldauw.

Gemakkelijk te manoeuvreren

Met 45 pond is deze luchtontvochtiger niet licht, maar hij is nog steeds gemakkelijk te verplaatsen. Hij is uitgerust met vier grote zwenkwielen waarmee je hem op de juiste plek kunt rollen.

Wat we niet leuk vinden

Sommige functies werken niet

Deze luchtontvochtiger heeft veel coole functies, zoals een timer en een sensor. Maar klanten ontdekten dat ze niet werkten, en als ze dat wel deden, stopten ze kort na de installatie met werken. Als u hierop vertrouwt voor de functies, bent u misschien teleurgesteld.

Verhoogt de kamertemperatuur

Als je in een warm gebied woont, zijn de temperaturen al onaangenaam. Dit apparaat kan de kamertemperatuur verhogen, waardoor een nog warmere omgeving ontstaat.

Niet de meest duurzame optie

Sommige mensen vonden dat deze eenheid een paar maanden duurde, terwijl anderen vonden dat het een paar jaar duurde. Het is vrij onvoorspelbaar en de garantie dekt je slechts voor een jaar.

Productspecificaties

Kamer dekking 4.500 vierkante voet
Ventilator snelheid Twee
Dimensies 11,1 bij 15,3 bij 23,5 inch
Gewicht 45 pond
Reservoir capaciteit 2,25 gallon

Productvergelijkingstabel

Product Best Kamer dekking Ventilator snelheid Dimensies Gewicht Reservoir capaciteit
Keystone HE Luchtontvochtiger Functies 4.500 m² N.V.T 10,8 x 15,4 x 23,2″ 40 pond 1.6 gal.
Colzer Draagbare Luchtontvochtiger Draagbare luchtontvochtiger 4.000 m² Twee 11,4 x 11,4 x 23,8″ 29 pond 1.18 gal.
Kesnos 70 Pint Luchtontvochtiger Compacte luchtontvochtiger 4.500 m² Twee 11,81 x 11,81 x 22,83″ 31 pond 1.18 gal.
Ivation Energy-Star Luchtontvochtiger Reservoir capaciteit 4.500 m² Twee 11,1 x 15,3 x 23,5″ 45 pond 2.25 gal.

70-Pint vs. 50-Pint Luchtontvochtigers

Als je bekend bent met luchtontvochtigers, weet je dat er verschillende maten zijn en dat ze zijn gecategoriseerd door pinten. Je kunt 30, 50 en 70 pinten vinden – maar wat zijn de verschillen? Consumenten vergelijken vaak 50 en 70 pinten, dus daar richten we ons op.

Efficiëntie

Een 70-pint luchtontvochtiger is ontworpen om 70 pinten vocht in een gebied tijdens één cyclus te verwijderen. Omdat 70-pint-eenheden zijn ontworpen om meer vocht uit de lucht te halen, werken ze meestal sneller dan een 50-pint.

Afhankelijk van de staat van uw kamer, hoeft een unit van 70 pint mogelijk niet lang te werken. Ter vergelijking: een 50-pint verwijdert 20 pinten minder dan de 70-pint. Daarom kost het meer tijd om in een zeer vochtige omgeving te werken.

Energieverbruik

Deze is een beetje ingewikkelder om te vergelijken, omdat het ook neerkomt op hoe de specifieke eenheid is ontworpen. Grotere luchtontvochtigers zullen meer energie verbruiken vanwege hun grootte.

Ze zijn echter over het algemeen uitgerust met verschillende functies die zijn ontworpen om energie te besparen. Dit omvat een automatische uitschakelmodus en zelfs lage instellingen waarbij het apparaat minimaal werkt.

Als je een 50-pint unit en een 70-pint in een grote kamer zou plaatsen, zou de 70-pint sneller klaar zijn. Dit komt, nogmaals, omdat het is ontworpen voor grotere kamers.

Als u echter een 70-pint-eenheid in een kleine kamer zou plaatsen, zou het energie kunnen verspillen, omdat het zoveel trekt wanneer het niet echt nodig is.

Misschien vind je dit ook interessant
Man opzetten huishoud luchtontvochtigerHoeveel kost het om een luchtontvochtiger te gebruiken?

Prijs

70-pint units zijn over het algemeen duurder dan 50-pint luchtontvochtigers. Ze zijn groter en worden vaak geleverd met verschillende modi en instellingen. De prijs zal echter sterk afhangen van het merk en het specifieke gebruik ervan.

Ingebouwde pomp versus condensaatpomp

Tijdens het zoeken naar een nieuwe 70-pins luchtontvochtiger kom je units tegen met ingebouwde pompen. Deze zijn ontworpen om de waterdamp constant uit de kamer te verplaatsen.

Luchtontvochtigers met ingebouwde pompen moeten zich in de buurt van een afvoer of ontluchting bevinden, zodat de damp kan ontsnappen. Als de uitlaat naar de kamer is gericht, pompt het apparaat het vocht terug in uw woonruimte.

Luchtontvochtigers zonder ingebouwde pompen hebben een verzamelemmer voor de damp. Deze zijn er in verschillende hoedanigheden en je moet ze om de zoveel tijd legen om overloop te voorkomen.

Sommige consumenten zien dit als een ongemak, omdat u het apparaat niet meto kunt laten werken.ut moet de emmer legen. Velen kiezen ervoor om een aparte condensaatpomp en slang te kopen.

Niet elke eenheid heeft echter in de eerste plaats een pomp nodig. Sommige luchtontvochtigers gebruiken zwaartekracht om het water te verwijderen wanneer de emmer niet in gebruik is. De meeste van deze eenheden zullen worden gemarkeerd als met een optionele continue afvoer.

Als uw apparaat deze kracht niet heeft, zijn een condensaatpomp en slang nodig om waterdamp te verwijderen.

Is een ingebouwde pomp eenvoudiger?

Ja en nee; het hebben van een unit met een ingebouwde pomp voorkomt dat u handmatig werk hoeft te doen. Deze eenheden zijn echter meestal duurder en niet zo efficiënt als een niet-pompeenheid.

Meer componenten kunnen breken of defect raken als gevolg van de toegevoegde mechanica. Daarom zijn ze niet zo betrouwbaar als niet-pompontvochtigers.

Waar u op moet letten (koopgids)

Jagen op de beste 70-pint luchtontvochtiger kan overweldigend zijn. Dus als u niet zeker weet waar u moet beginnen, hebben we de ultieme gids samengesteld om u te helpen de beste eenheid voor uw behoeften te vinden.

Grootte

Het vinden van de juiste grootte luchtontvochtiger voor u en uw huis is cruciaal. We weten al dat we een 70-pint nodig hebben, maar er zijn nog steeds verschillende maten.

70-pins luchtontvochtigers hebben de neiging om vrij omslachtig te zijn, maar het is mogelijk om kleinere, compactere ontwerpen te vinden. Het is van vitaal belang om te overwegen waar de luchtontvochtiger zich zal bevinden.

Als u het bijvoorbeeld in uw woonkamer nodig hebt, is een compacter ontwerp wenselijk omdat het subtieler zal zijn.

Aan de andere kant, als je een luchtontvochtiger in je kelder nodig hebt, kun je voor een groter model gaan.

Controleer altijd de afmetingen om er zeker van te zijn dat het mooi in uw ruimte past.

Draagbaarheid

Vanwege de vaak grote omvang van 70-pint luchtontvochtigers, kunnen ze lastig zijn om te verplaatsen. Je kunt het niet zomaar oppakken, dus het is essentieel om naar een paar functies te zoeken.

Wielen zijn superhandig omdat ze je in staat stellen om het apparaat moeiteloos te verplaatsen. Sommige luchtontvochtigers hebben ook handgrepen om het nog gemakkelijker te maken.

Functies

Nieuwere luchtontvochtigers worden geleverd met verschillende functies die zijn ontworpen voor veiligheid en gemak. Hier zijn enkele van de gemeenschappelijke functies die u zult vinden:

 • Humidistat of hydrostat: Dit is een instrument dat in de luchtontvochtiger is gemonteerd en dat de relatieve vochtigheid in het gebied meet. Het geeft de informatie terug aan het apparaat, dat zich aanpast aan de omstandigheden (2). Humidistats zijn handig omdat u hiermee het apparaat kunt instellen om uw gewenste vochtigheidsgraad te handhaven.
 • Automatisch opnieuw opstarten: Het kan frustrerend zijn om uw instellingen te verliezen als gevolg van een stroomstoring of storing. Gelukkig, wanneer uw apparaat automatisch opnieuw wordt opgestart, worden uw instellingen automatisch opgeslagen en hersteld wanneer deze weer is ingeschakeld.
 • Automatische uitschakeling: Wanneer het reservoir begint te vullen, loopt het het risico te overdrijven als u het niet op tijd leegt. Bij een automatische uitschakeling wordt het apparaat echter automatisch uitgeschakeld wanneer het reservoir vol raakt.
 • Waarschuwing voor volle tank: Het kan lastig zijn om te weten wanneer het reservoir geleegd moet worden. Maar veel eenheden zijn uitgerust met een full tank alert die u waarschuwt wanneer het tijd is om het reservoir te legen.
 • Waarschuwing filter opschonen: Omdat luchtontvochtigers lucht aanzuigen, zijn ze uitgerust met filters om stof en puin te verzamelen. Het filter moet echter periodiek worden gereinigd om ervoor te zorgen dat het apparaat optimaal werkt. Sommige units zijn uitgerust met een clean-filter alert, die u waarschuwt wanneer het tijd is voor een reiniging.
 • Ontdooien: Als de spoelen in de luchtontvochtiger bevriezen, kan dit het apparaat verpesten. Een ontdooifunctie zal de spoelen snel ontdooien en de luchtontvochtiger soepel laten werken. Deze functie komt minder vaak voor, maar is nodig in koude gebieden.

Gebruiksgemak

Niemand houdt van een ingewikkeld apparaat waarbij je op vijf knoppen moet drukken om het in te schakelen. We geven de voorkeur aan eenheden met een eenvoudig LED-display en een paar gemarkeerde knoppen, zodat u precies weet waar u op moet drukken.

Zorg ervoor dat het apparaat dat u overweegt een ergonomisch ontwerp heeft dat het gemakkelijker te gebruiken en te legen maakt. We raden ook aan om een unit te vinden met een duidelijke waterniveau-indicator, zodat u gemakkelijk kunt zien hoe vol deze is.

Als uw apparaat is uitgerust met een filter, overweeg dan hoe u dit kunt verwijderen. Het uit elkaar moeten halen van het apparaat om een filter te verwijderen is zeer onhandig.

Reservoir capaciteit

Het reservoir is waar de waterdamp zal worden opgevangen, dus de capaciteit is cruciaal. Het hebben van een klein reservoir betekent dat je het vaker moet legen. Aan de andere kant zijn eenheden met grotere tanks meestal groter van ontwerp.

Een gemeenschappelijke grootte is ongeveer 1,5 gallons, maar het kan overal tot en met 2,5 gallons zijn. Overweeg uw behoeften voordat u zich op een eenheid vestigt.


Een 70-pint luchtontvochtiger onderhouden

De meeste luchtontvochtigers hebben aanwijzingen over onderhoud en hoe vaak ze moeten worden schoongemaakt. Onderhoud omvat vaak het verwijderen van de emmer om deze schoon te maken. Dit kun je doen met gewone afwasmiddel.

Het filter moet ook worden gereinigd, meestal met een vacuüm, of u kunt het spoelen met water.

Houd er rekening mee

Raadpleeg altijd de gebruikershandleiding om er zeker van te zijn dat u het filter correct reinigt. Het wassen van een niet-wasbaar filter zal schade veroorzaken. Het filter moet volledig droog zijn voordat het terug in de luchtontvochtiger wordt geplaatst.

Veelgestelde vragen

Zal een luchtontvochtiger schimmel verwijderen?

Nee, een luchtontvochtiger zal actief groeiende schimmel of meeldauw niet doden of verwijderen. Het kan echter toekomstige groei van schimmel en meeldauw voorkomen door het vochtgehalte tot een minimum te beperken.

De CDC beveelt aan dat u de luchtvochtigheid in uw huis gedurende de dag niet hoger dan 50 procent houdt (3). Dit zal helpen om schimmel op afstand te houden. De meeste luchtontvochtigers kunnen de luchtvochtigheid verlagen tot niveaus tussen 40 en 30 procent.

Professioneel omgaan met schimmel

Als u actief groeiende schimmel in uw huis heeft, moet u deze professioneel laten inspecteren en verwijderen. Schimmel kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals ademhalingsproblemen en allergieën (4).

Waar moet ik mijn luchtontvochtiger plaatsen?

Plaats uw luchtontvochtiger overal in uw huis waar vocht problemen veroorzaakt. Sommige huiseigenaren kopen een luchtontvochtiger om vocht in hun kelders te verwijderen. Anderen gebruiken het om het binnenmilieu in gemeenschappelijke woonruimtes te verbeteren.

Hoe lang moet een luchtontvochtiger per dag lopen?

Gemiddeld moet een luchtontvochtiger 12 uur per dag draaien. Deze tijdschaal is afhankelijk van het luchtvochtigheidsniveau, de grootte van de luchtontvochtiger en de ruimte.

Is het slecht om een luchtontvochtiger te overdimensioneren?

Het kan slecht zijn om een luchtontvochtiger te groot te maken, omdat het te veel vocht uit de atmosfeer kan halen, waardoor een droge omgeving ontstaat. De meeste experts raden aan dat de luchtvochtigheid in onze huizen 30 tot 50 procent moet zijn voor een comfortabele omgeving.

Kan één luchtontvochtiger een heel huis doen?

Eén luchtontvochtiger kan een heel huis doen als het van geschikte capaciteit is en correct is geplaatst om elke kamer te bereiken. Het helpt ook als uw huis open is om een betere luchtstroom te creëren.

Hoeveel vierkante voet zal een 70-pint luchtontvochtiger bedekken?

Een 70-pint luchtontvochtiger zal ongeveer 4.000 tot 4.500 vierkante voet bedekken. De dekking is echter ook afhankelijk van het vochtgehalte van de lucht en waar u de luchtontvochtiger bevindt.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   wat kost carburateur schoonmaken