Beste betaalbare robotstofzuigers van 2023

Je hebt waarschijnlijk gehoord over robotstofzuigers en misschien vraag je je af of ze het echt waard zijn. Veel van hen zijn immers duurder dan rechtopstaande en busmodellen.

U zult blij zijn te weten dat u niet altijd een fortuin hoeft uit te geven aan robotstofzuigers. Er zijn tal van betaalbare waar je uit kunt kiezen.

Bekijk onze beoordelingen van de vijf beste betaalbare robotstofzuigers die u tijd en energie besparen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de eufy door Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robotstofzuiger, Superdun, 1300Pa sterke zuigkracht, stille, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren tot middelpolige tapijten
Meest betaalbaar
Eufy RoboVac 11S |
 • Laadt automatisch op
 • Drievoudig filtersysteem
 • Meerdere reinigingsmodi
Prijs controleren
Productafbeelding van de ILIFE V3s Pro robotstofzuiger, tangle-vrije zuigkracht, slank, automatische zelfopladende robotstofzuiger, dagelijkse schemareiniging, ideaal voor huisdierhaar, harde vloer en laagpolig tapijt
Beste voor huisdieren
ILife V3s Pro VacuĆ¼m
 • Deals met huisdierhaar
 • Vier reinigingsmodi
 • Klimwielen
Prijs controleren
Productafbeelding van de iRobot Roomba 614 robotstofzuiger - goed voor huisdierhaar, tapijten, harde vloeren, zelfopladend
Het beste voor ground-in vuil
iRobot Roomba 614
 • Gepatenteerde Dirt Detect-technologie
 • Automatisch aanpassende reinigingskop
 • Slimme navigatie
Prijs controleren
Productafbeelding van de SereneLife Pure Clean Robotstofzuiger - Opgewaardeerde lithiumbatterij 90 minuten looptijd - Automatische bot zelf detecteert trappen Huisdierhaarallergieƫn Vriendelijke robotische thuisreiniging voor tapijt hardhouten vloer
Beste voor allergieƫn
Zuivere Schone PUCRC26B
 • Hepa filter
 • Low profile ontwerp
 • Inclusief beschermende bumper
Prijs controleren
Productafbeelding van de ECOVACS DEEBOT N79S robotstofzuiger met maximale stroomafzuiging, tot 110 minuten runtime, harde vloeren en tapijten, werkt met Alexa, app-bedieningselementen, zelfopladend, stil
Langste runtime
Ecovacs Deebot N79S
 • 120 minuten speelduur
 • Beschikt over max modus
 • Obstakeldetectie & anti-drop technologie
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Voordelen van robotstofzuigers
 • Waar moet je op letten?
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Dit zijn onze top vijf favoriete betaalbare robotstofzuigers.

1. Eufy BoostIQ RoboVac 11S

Meest betaalbare robotstofzuiger met krachtige zuigkracht

Productafbeelding van de eufy door Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robotstofzuiger, Superdun, 1300Pa sterke zuigkracht, stille, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren tot middelpolige tapijten

Prijs controleren

Wil je alles opvangen ā€“ van kleine stofdeeltjes tot groot puin? In dat geval kunt u kiezen voor deze robotstofzuiger.

We zijn erg onder de indruk van de zuigkracht van dit model, dat 1300 pascal vacuĆ¼mdruk levert.

Een andere reden waarom we denken dat dit in uw huis past, is omdat het is ontworpen om letterlijk in uw huis te passen. Het slanke ontwerp kan onder meubels glijden. Omdat het slechts 2,85 centimeter lang is, kan het onder banken, stoelen, tafels en meer hooveren.

Een van de beste functies is de BoostIQ-technologie die de kracht en zuigkracht verandert terwijl deze van harde vloeren naar tapijt gaat. Tapijten hebben extra reinigingskracht nodig, waar deze technologie geschikt voor is.

En voor je vergeetachtige mensen – je zult het geweldig vinden dat je het schoonmaakschema kunt programmeren en alles kunt vergeten. Ontspannen. Laat de stofzuiger het harde werk doen.

Wat we leuk vinden

Laadt automatisch op

Wanneer de batterij bijna leeg is, gaat deze naar het oplaadstation om op te laden. Daarom is het altijd klaar om te stofzuigen wanneer je het nodig hebt.

Drievoudig filtersysteem

Geniet van een schoner huis met dit filtersysteem. Het bevat een dubbellaags filter gevolgd door een high-performance filter om u drie lagen te geven.

Meerdere reinigingsmodi

Deze stofzuiger kan het allemaal aan. Met meerdere reinigingsmodi, zoals automatische, harde vloeren, tapijten en meer, geeft dit u een grondige reiniging in elke kamer.

Grote reinigingscapaciteit

Met maximaal 100 minuten looptijd per lading en een stofbak van 0,6 liter heb je veel capaciteit voordat je moet pauzeren. De grote stofbak betekent minder uitstapjes naar de prullenbak, terwijl de lange looptijd minder pauzes in het reinigingsregime betekent.

Wat we niet leuk vinden

Borstels vereisen onderhoud

Het is normaal om je stofzuigerborstels een keer per maand of zo schoon te maken. Maar deze stofzuiger lijkt om de paar dagen onderhoud nodig te hebben! De borstels zijn niet very duurzaam en slijten snel. Ze raken ook heel gemakkelijk in de knoop – vooral in het haar van huisdieren. Dit maakt het moeilijker voor de machine om meer stof en vuil op te nemen.

Eufy loopt vaak vast

Als u niet van tijd tot tijd op uw Eufy wilt passen, wilt u misschien naar een ander merk kijken. Klanten meldden dat deze stofzuiger heel vaak vast kwam te zitten, wat vervolgens een noodgeluid afgeeft. Niet geweldig als je dutjes hebt!

Productspecificaties

Runtime 100 minuten
Oplaadtijd Vijf tot zes uur
Batterij Lithium-ion
Afstandsbediening Ja
Smartphone-app Nee

Onze beoordelingen

Reinigingsprestaties 4.5 / 5
Batterijleven 4 / 5
Navigatie en mapping 3.5 / 5
Prijs 5 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

2. ILife V3s Pro Robotstofzuiger

Beste betaalbare robotstofzuiger voor huisdieren

Productafbeelding van de ILIFE V3s Pro robotstofzuiger, tangle-vrije zuigkracht, slank, automatische zelfopladende robotstofzuiger, dagelijkse schemareiniging, ideaal voor huisdierhaar, harde vloer en laagpolig tapijt

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Een andere budget robotstofzuiger waar we dol op zijn, is deze van ILife. Het is een ideale eenheid voor eigenaren van gezelschapsdieren.

Ten eerste heeft het de AirAway-technologie van de fabrikant voor extra filtering. Het heeft ook twee lange draaiende borstels om haar te vangen van het afstoten van huisdieren. Bovendien kan het HEPA-filter helpen om huidschilfers van huisdieren en andere allergenen te vangen.

Het kan elk vloeroppervlak reinigen, inclusief hardhout, tegels en dunne tapijten. Dus het maakt niet uit waar uw huisdier schuurt, deze stofzuiger kan worden opgeruimd.

U kunt kiezen uit vier verschillende reinigingsmodi. Deze omvatten automatisch, spot, rand en planning.

De auto-clean volgt een willekeurig patroon om je huis te stofzuigen, terwijl spot goed is voor ingemalen vuil. Voor muren en hoeken kunt u echter kiezen voor de randreinigingsmodus. U kunt ook een opgegeven starttijd maken op de planningsoptie.

Wat we leuk vinden

Deals met huisdier haar

De combinatie van AirAway-technologie, lange draaiende borstels en HEPA-filter kan eigenaren van gezelschapsdieren ten goede komen. Zeg vaarwel tegen de zorgen van je harige vriend!

Ingebouwde obstakel-drop sensoren

Deze mooie sensoren leiden de robotstofzuiger veilig door uw huis. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de stofzuiger tegen meubels botst of naar beneden valt.

Kenmerken Klimwielen

Met de klimwielen kan deze robotstofzuiger overgaan tussen vloertypen. Ze hebben een bereik tot 15 millimeter.

100 minuten looptijd

Dit is een zeer royale runtime. Klanten met grote woningen waarderen het. Wanneer de batterij van de robot leeg is, keert hij automatisch terug naar het dock en begint hij met opladen.

Wat we niet leuk vinden

Heeft geen smartphone-app

We zijn teleurgesteld dat deze robotstofzuiger geen smartphone-app heeft. Dit zou de gebruikerservaring verbeteren en het gemakkelijk maken om schema’s te controleren en te maken.

Het wordt echter geleverd met een afstandsbediening, zodat u de stofzuiger vanuit het comfort van uw bank kunt beheren.

Productspecificaties

Runtime 100 minuten
Oplaadtijd Niet gespecificeerd
Batterij Lithium-ion
Afstandsbediening Ja
Smartphone-app Nee

Onze beoordelingen

Reinigingsprestaties 3.5 / 5
Batterijleven 4 / 5
Navigatie en mapping 3 / 5
Prijs 4.5 / 5
Totale beoordeling 3.75 / 5

3. iRobot Roomba 614 Robot vacuĆ¼m

Beste betaalbare robotstofzuiger voor ingeslepen vuil

Productafbeelding van de iRobot Roomba 614 robotstofzuiger - goed voor huisdierhaar, tapijten, harde vloeren, zelfopladend

Prijs controleren

Als je veel hardnekkig vuil in je huis hebt, wil je misschien deze Roomba bekijken. Het heeft innovatieve Dirt Detect-technologie, die gebieden herkent die moeten worden gereinigd. Het concentreert zich vervolgens op dit gebied om het grondig te schrobben.

Er is ook een randvegende borstel om die moeilijk bereikbare plekken aan te pakken. Het is ontworpen om te werken op een 27 graden hoek en komt zonder problemen in hoeken en langs de rand van muren.

We vinden het fijn dat je je nergens zorgen over hoeft te maken dat deze Roomba ergens tegenaan botst. Het heeft 360-graden slimme sensoren en kan meer dan 60 beslissingen per seconde nemen. Er zijn ook “cliff detect” sensoren om hoge dalingen te voorkomen.

Ook zal de automatisch aan te passen reinigingskop de hoogte aanpassen voor verschillende oppervlakken.

Wat we leuk vinden

Drietraps reinigingssysteem

Dit fancy reinigingssysteem zorgt ervoor dat de robotstofzuiger geschikt is voor tapijten en harde vloeren. Het maakt gebruik van een borstel met meerdere oppervlakken om vuil los te maken en op te vangen voordat het in de vuilnisbak wordt gezogen.

Automatisch aanpassen van de reinigingskop

Dit model kan zonder problemen schakelen tussen situaties. De automatisch aan te passen reinigingskop kan de hoogte veranderen voor verschillende vloertypen, zoals laminaat en laagpolig tapijt.

Kenmerken Slimme navigatie

Slimme navigatie kan deze robotstofzuiger op het goede spoor houden zonder ongelukken. De Roomba kan 60 beslissingen per seconde nemen, zoals het vermijden van obstakels en vallen en het bewegen in verschillende richtingen.

Wat we niet leuk vinden

Heeft geen afstandsbediening

Deze robotstofzuiger heeft geen afstandsbediening. U moet de knoppen aan de bovenkant van het apparaat gebruiken om het te bedienen. Helaas is dit een stuk minder handig dan het vanuit de andere kant van de kamer te bedienen.

Dit betekent dat je thuis moet zijn om deze stofzuiger te gebruiken. Overweeg een ander model als u op zoek bent naar een stofzuiger die kan worden opgeruimd terwijl u aan het werk bent.

Productspecificaties

Runtime 60 minuten
Oplaadtijd Drie uur
Batterij Lithium-ion
Afstandsbediening Nee
Smartphone-app Nee

Onze beoordelingen

Reinigingsprestaties 4 / 5
Batterijleven 4 / 5
Navigatie en mapping 3 / 5
Prijs 4.5 / 5
Totale beoordeling 3.75 / 5
Misschien vind je dit ook interessant
Vrouw die thee drinkt terwijl robotstofzuiger de vloer reinigtDe beste Roomba-alternatieven (topmerken beoordeeld)

4. Pure Clean PUCRC26B automatische robotstofzuiger

Beste betaalbare robotstofzuiger voor allergieƫn

Productafbeelding van de SereneLife Pure Clean Robotstofzuiger - Opgewaardeerde lithiumbatterij 90 minuten looptijd - Automatische bot zelf detecteert trappen Huisdierhaarallergieƫn Vriendelijke robotische thuisreiniging voor tapijt hardhouten vloer

Prijs controleren

Heeft iemand in uw familie allergieƫn? Om niezen, huidirritatie en algemene ziekte te voorkomen, kunt u deze robotstofzuiger overwegen.

Het heeft een HEPA-filter, dat helpt bij het vangen en vangen van ziekteverwekkers, huisstofmijt, pollen en huidschilfers. Dit verbetert de lucht in uw huis en maakt het veiliger voor uw gezin.

De zuigkracht op dit model is goed, op 1200 pascal. Het trekt vuil gemakkelijker naar binnen met zijn dubbele roterende zijborstels en het kreupelhout.

De looptijd op dit model is maximaal 55 minuten non-stop schoonmaken. Een volledige lading duurt ongeveer vier uur om te voltooien. Alle soorten vloeren zijn eerlijk spel met dit apparaat – van tegels en hardhout tot kortpolige tapijten.

Wat we leuk vinden

Kies de reinigingsmodus met een afstandsbediening

Gebruik de afstandsbediening om het vacuĆ¼m te beheren. U kunt kiezen uit een paar verschillende reinigingsmodi. Dit omvat een willekeurige reinigingsmodus, een spiraalvormige beweging voor ingemalen vuil en een modus voor randreiniging.

Low Profile en minimalistisch design

Deze kan moeiteloos onder meubels door glijden om te stofzuigen. Het heeft een hoogte van 2,9 inch – klein genoeg om schoon te maken onder banken, bedden en tafels. Dit zijn plaatsen die u niet wilt missen als u stof door uw huis probeert te vangen.

Het minimalistische ontwerp is ook gebruiksvriendelijk. Het heeft slechts Ć©Ć©n knop – een aan / uit-schakelaar – en al het andere wordt via de app bediend.

Inclusief een beschermende bumper

We houden van de beschermende bumper op deze robotstofzuiger. Het beschermt het tegen schade en fungeert als een back-up als de sensoren geen obstakel detecteren.

De stofzuiger heeft ook anti-valsensoren om te voorkomen dat je van richels of naar beneden valt.

Wat we niet leuk vinden

Kleine vuilnisbak capaciteit

Helaas is de vuilnisbak kan slechts ongeveer 0,2 liter vuil bevatten. Dit is lager dan andere robotstofzuigers op onze lijst, dus je zult het vaker moeten legen.

Productspecificaties

Runtime 55 minuten
Oplaadtijd Vier uur
Batterij Ni-MH
Afstandsbediening Ja
Smartphone-app Nee

Onze beoordelingen

Reinigingsprestaties 4 / 5
Batterijleven 3.5 / 5
Navigatie en mapping 3.5 / 5
Prijs 3.5 / 5
Totale beoordeling 3.5 / 5

5. Ecovacs Deebot N79S Robot VacuĆ¼m

Langste runtime

Productafbeelding van de ECOVACS DEEBOT N79S robotstofzuiger met maximale stroomafzuiging, tot 110 minuten runtime, harde vloeren en tapijten, werkt met Alexa, app-bedieningselementen, zelfopladend, stil

Prijs controleren

Als je een groot huis hebt, ben je misschien op zoek naar een robotstofzuiger met een hoge looptijd. In dat geval is dit het model dat u moet bekijken. Het werkt tot 120 minuten op een enkele lading.

Van alle modellen op onze lijst heeft deze de langste looptijd. Wanneer de batterij eindelijk leeg is, keert deze automatisch terug naar het oplaadstation.

Deze robotstofzuiger is klein genoeg om onder meubels zoals banken, stoelen en tafels te glijden. Het kan zich ontdoen van stof en vuil waarvan je niet eens weet dat het zich daar verstopt.

Een van onze favoriete functies op dit model is de max-modus, waarmee u de zuigkracht tot twee keer kunt verhogen. Het is geweldig voor het voltooien van diepe reinigingen in huis.

Wat we leuk vinden

Drie reinigingsmodi voor dieptereiniging

U zult genieten van de grondige reiniging die deze betaalbare robotstofzuiger uw huis geeft. Het heeft drie reinigingsmodi: auto-, spot- en edge-modus. Het apparaat heeft een hoofdborstel en twee zijborstels voor hoeken en randen.

ControlevacuĆ¼m wanneer u aan het werk bent

Hoewel dit wordt geleverd met een afstandsbediening die u kunt bedienen terwijl u in huis bent, kunt u deze ook beheren als u niet thuis bent. Dit wordt geleverd met een smartphone-app genaamd ECOVAS, zodat u uw schoonmaak vanaf uw telefoon kunt regelen.

Je kunt de robot ook verbinden met Alexa of Google Assistant, zodat je spraakopdrachten kunt gebruiken om hem te bedienen.

Obstakeldetectie en anti-drop-technologie

Veel mensen maken zich zorgen dat hun robotstofzuiger tegen objecten zal botsen. Dat zou geen probleem moeten zijn met dit apparaat. Het heeft geavanceerde obstakeldetectiesensoren en anti-drop-technologie om ongelukken in huis te voorkomen.

Wat we niet leuk vinden

Problemen van klanten met planning

Er zijn enkele klachten geweest over de planningsfunctie. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de robotstofzuiger niet altijd voldoet aan de geplande reinigingstijd.

Productspecificaties

Runtime 120 minuten
Oplaadtijd Niet gespecificeerd
Batterij Lithium-ion
Afstandsbediening Ja
Smartphone-app Ja

Onze beoordelingen

Reinigingsprestaties 4.5 / 5
Batterijleven 3.5 / 5
Navigatie en mapping 4 / 5
Prijs 3.5 / 5
Totale beoordeling 3.75 / 5

Productvergelijkingstabel

Product Best Runtime Oplaadtijd Batterij Afstandsbediening Smartphone-app
Eufy BoostIQ RoboVac Zuiging 100 min 5-6 uur Lithium-ion Ja Nee
ILife V3s Pro Voor huisdieren 100 min N.V.T Lithium-ion Ja Nee
iRobot Roomba 614 Voor ingeslepen vuil 60 min. 3 uur Lithium-ion Nee Nee
Pure Clean PUCRC26B Automatisch Voor allergieƫn 55 min. 4 uur Ni-MH Ja Nee
Ecovacs Deebot N79S Langste runtime 120 min. N.V.T Lithium-ion Ja Ja

Voordelen van robotstofzuigers

Een zelfgeleidende reiniger klinkt zeker cool. Maar is dat genoeg reden om te overwegen er een te kopen? Als je nog nooit een robotvacuĆ¼m hebt gehadumm, je vraagt je misschien af waar al die ophef over gaat.

Dit zijn enkele van de voordelen waar u naar uit kunt kijken, zelfs met een budgetmodel.

Bespaart u tijd

Heb je een drukke agenda en geen tijd om schoon te maken? Met een robotstofzuiger kunt u uw apparaat verlaten om het werk gedaan te krijgen zonder dat u er bent om het voort te duwen.

Het enige dat u hoeft te doen, is de reinigingsmodus selecteren en de planningsinstellingen personaliseren. Dan, of je nu thuis bent of niet, zal de robot de schoonmaak doen.

Reinig alle soorten vloeren

Een goed ding over robots is dat ze niet alleen een enkel type vloer schoonmaken. Zoals de meeste stofzuigers, zullen ze uw tapijten verversen en de vezels roeren om stof en vuil te verwijderen.

De meeste robotstofzuigers zullen ook geweldig werk leveren op hardhout en tegelvloeren. Veel modellen kunnen zich automatisch aanpassen aan het oppervlak terwijl ze reinigen. Dit omvat het veranderen van de zuigkracht of borstelrol.

Ook zul je merken dat sommige robotstofzuigers klimwielen hebben om soepel over te schakelen tussen vloeren van verschillende hoogtes.

Ideaal voor mensen met mobiliteitsproblemen

Stofzuigen kan pijnlijk werk zijn als je last hebt van rug- of gewrichtsproblemen. Het goede nieuws is dat robotstofzuigers het werk voor u doen. Gebruik een afstandsbediening om uw schoonmaakschema aan te passen en leun achterover en ontspan terwijl het werk wordt gedaan.

Gebruik minder elektriciteit

Wanneer u een rechtopstaande of busstofzuiger gebruikt, moet deze worden aangesloten. Het gebruikt continu elektriciteit terwijl je schoonmaakt. Maar omdat een robotstofzuiger oplaadbare batterijen gebruikt, kan het zelfs helpen om uw elektriciteitsrekening te verlagen (1).

Aanpassen aan uw behoeften

U zult merken dat veel robotstofzuigers verschillende reinigingsmodi bieden. Dit is geweldig om het af te stemmen op uw specifieke behoeften. Als u bijvoorbeeld ingeslepen vuil heeft, kunt u spotreiniging gebruiken.

Voor muren en hoeken, aan de andere kant, selecteer randreiniging. De specifieke modi zijn afhankelijk van de eenheid die u koopt, maar de meeste hebben tussen de twee en vier verschillende instellingen.

Reinigt moeilijk bereikbare plekken

De vloer of het tapijt onder uw meubels is een smalle ruimte die meestal verboden is voor grotere bussen en rechtopstaande apparaten. Deze gebieden zijn echter geen probleem voor robotstofzuigers. Deze stofzuigers hebben meestal een slank en compact ontwerp om naar moeilijk bereikbare plekken te glijden.

Met accessoires zoals veegborstels kunnen robots in de hoeken en gaten rond uw huis komen.

Dit omvat randen en hoeken die traditionele stofzuigers niet kunnen bereiken zonder een speciale bevestiging.

Waar moet je op letten?

Zoals de meeste technologische gadgets, kunt u robotstofzuigers vinden voor vrijwel elk budget. Natuurlijk zijn sommige budgetmodellen misschien niet zo geavanceerd als de duurdere. Maar dit betekent niet dat ze minder effectief zijn in het schoonmaken.

Hier is een lijst met functies die vaak zelfs in goedkopere modellen zijn opgenomen. Houd hier rekening mee bij het winkelen.

Geluidsniveau

Heb je jonge kinderen of huisdieren? Het dutje van uw kinderen kan de perfecte gelegenheid zijn om wat huishoudelijk werk gedaan te krijgen. Maar het helpt niet als een luide stofzuiger ze wakker maakt. Evenzo wilt u geen luidruchtige machine die uw hond bang kan maken (2).

De beste manier om dit te voorkomen is door te kiezen voor een robotstofzuiger met een lage decibelwaarde. Zoek er idealiter een met een geluidsniveau van minder dan 60 decibel (3).

Runtime

Een van de redenen waarom u misschien een robotstofzuiger koopt, is zodat u het werk niet zelf hoeft te doen. Ze kunnen je veel tijd besparen, vooral als je een groot huis hebt. In dit geval wilt u er daarom zeker van zijn dat u er een krijgt met uithoudingsvermogen.

De functie om naar te zoeken is een lange looptijd op een enkele batterijlading. Betaalbare robotstofzuigers kunnen 30 minuten tot 120 minuten meegaan voordat ze moeten worden opgeladen. Een hogere looptijd betekent echter dat de stofzuiger meer zal reinigen tussen oplaadbeurten.

Smartphone-app

U kunt alleen bedien het apparaat vanuit uw huis met een afstandsbediening. Met een smartphone-app kunt u echter beginnen met het schoonmaken en controleren van uw robotstofzuiger wanneer u op het werk bent of aan het winkelen bent.

Sommige laten u zelfs schoonmaken plannen op specifieke dagen en tijden. U kunt dus afspreken om na een lange dag thuis te komen in een huis met schone vloeren en tapijten.

Virtuele muren of grensstroken

Wilt u uw robotstofzuiger in Ć©Ć©n ruimte houden? Zijn er bepaalde kamers (die met duttende baby’s, bijvoorbeeld) die je wilt vermijden?

In dit geval wilt u misschien uitkijken naar een model dat virtuele muren of grensstroken biedt. Dit voorkomt dat het apparaat een aangewezen gebied verlaat – het zal zich omdraaien wanneer het een no-go zone bereikt.

Virtuele muren worden vaak gemaakt met een smartphone-app, waarvoor een robotstofzuiger met Wi-Fi vereist is.

Aan de andere kant zijn Boundary-strips accessoires die bij uw apparaat worden geleverd of afzonderlijk worden gekocht. Je legt ze op de vloer om aan te geven waar de stofzuiger niet naartoe mag.

HEPA-filter

Een hoogrendementsdeeltjeslucht of HEPA-filter is een uitstekende functie om naar te zoeken als u allergieƫn heeft. Dit filter kan microscopische deeltjes uit uw huis opvangen, waaronder bacteriƫn, huidschilfers van huisdieren en pollen.

Een robotstofzuiger met een HEPA-filter zal minder vuil en stof in de kamer afgeven (4). Dit vermindert allergiesymptomen, zoals niezen, huidirritatie en piepende ademhaling.

Capaciteit vuilnisbak

Omdat deze stofzuigers veel kleiner zijn dan traditionele modellen, is hun opslagcapaciteit ook minder. De grootte van de vuilnisbak op een robot kan variƫren van slechts 0,2 liter tot 0,6 liter.

Het is dus het beste om te zoeken naar een grote vuilnisbakcapaciteit om uw leven gemakkelijker te maken. Dit voorkomt dat u de robotstofzuiger regelmatig stopt om deze te legen. Misschien wilt u ook overwegen hoe gemakkelijk het is om te legen.

Vuilnisbakken aan de zijkant van een robotstofzuiger zijn meestal gemakkelijker te legen. Ze glijden uit met minimale rommel en je kunt ze goed vastpakken. Bovendien heeft een vuilnisbak eronder een grotere kans op stof morsen, omdat het moeilijk te verwijderen kan zijn.


Veelgestelde vragen

Zijn goedkope robotstofzuigers de moeite waard?

Goedkope robotstofzuigers zijn de moeite waard als u geautomatiseerd wilt reinigen. Ze missen misschien de functies van duurdere modellen, maar ze navigeren nog steeds effectief.

Kan een robotstofzuiger een normaal vacuĆ¼m vervangen?

Een robotstofzuiger kan een normaal vacuĆ¼m vervangen als het in de juiste omgeving werkt. Je zou een huis nodig hebben met veel rommelvrije hardhouten vloeren om effectief te zijn. Het is onwaarschijnlijk dat een robotstofzuiger een traditioneel model vervangt als je kinderen en huisdieren hebt.

Hoe lang gaan robotstofzuigers mee?

Robotstofzuigers gaan vier tot zes jaar mee met het juiste onderhoud. U kunt deze levensduur verlengen als u deze niet vaak gebruikt en versleten onderdelen vervangt.

Hebben alle robotstofzuigers WiFi nodig?

Niet alle robotstofzuigers hebben WiFi nodig om te werken. U kunt het instellen om te werken door op de startknop te drukken. Veel modellen hebben een geheugen dat hen helpt uw kamers in kaart te brengen. U hebt echter WiFi nodig als u het volledige voordeel van uw robotstofzuiger wilt krijgen.

Kan de iRobot over hobbels gaan?

De iRobot kan over hobbels gaan, maar ze hebben een maximale speling van 1,6 cm, dus het kan moeilijk zijn als de bult groter is.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Stardrops - The Pink Stuff - The Power Disinfectant Cleaner - Badkamerreiniger - Allesreiniger Tegels en Sanitairreiniger