Beste draagbare tapijtreinigers van 2023

Wanneer je je wekelijkse dweilroutine doet, kan het vaak voelen dat je je tapijten uitsluit van dit regime. Want welke mogelijkheden zijn er om je tapijt regelmatig grondig te reinigen?

We hebben onlangs een draagbare tapijtreiniger gekocht en het heeft het spel voor ons veranderd. Onze tapijten zijn fris en vlekvrij. Bovendien zijn deze reinigingen gemakkelijk te gebruiken en niet te zwaar!

Als u op zoek bent naar een compacte reiniger met sterke zuigkracht, zijn hier vijf van de beste draagbare tapijtreinigers om te overwegen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de BISSELL Little Green Multi-Purpose Portable Carpet and Upholstery Cleaner, 1400B
Beste lichtgewicht
Bissell LittleGreen Cleaner
 • Uitstekende veelzijdigheid
 • Eenvoudig in gebruik
 • Zelfreinigend
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell SpotBot Pet handsfree Spot and Stain Portable Deep Cleaner, Blauw, 2117A
Beste voor huisdieren
Bissell SpotBot Diepreiniger
 • Handsfree reinigingsoptie
 • Twee reinigingsmodi
 • Eenvoudig op te bergen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell 3624 Spot Clean Professional Portable Carpet Cleaner - Bedrade, Zwart
Beste professionele reiniger
Bissell SpotClean Reiniger
 • Grote 96 ounce tank
 • Krachtige zuigkracht van 5,7 ampère
 • Inclusief diepreinigingsformule
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hoover PowerDash Pet Compact Carpet Cleaner, Lichtgewicht, FH50700, Blauw
Beste tapijtreiniger en droger
Hoover PowerDash
 • Lichtgewicht en compact
 • Goed voor gebieden met veel verkeer
 • Perfect voor gebruik door huisdieren
Prijs controleren
Productafbeelding van de Rug Doctor Pet Portable Spot Cleaner, 2X zuigkracht, lichtgewicht Dual Action Pet Tool, Pro-Grade Power verwijdert vlekken en geuren van tapijten, tapijten en bekleding
Beste mobiliteit
Rug Doctor Draagbare Reiniger
 • Aparte tanks voor dirty water
 • Eenvoudige draagbaarheid
 • Krachtige functies
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom kiezen voor een draagbare tapijtreiniger?
 • Dingen om te overwegen (Koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Tijd om je tapijten te transformeren met deze zeven handige reinigers.

1. Bissell LittleGreen Tapijt- en bekledingsreiniger

Beste lichtgewicht tapijtreiniger

Productafbeelding van de BISSELL Little Green Multi-Purpose Portable Carpet and Upholstery Cleaner, 1400B

Bekijk op Amazon
Zicht op Bissell

De LittleGreen ziet er misschien retro uit, maar twijfel niet aan zijn kracht. Het pakt taaie vlekken aan met zijn krachtige spray en nog sterkere zuigkracht. Omdat dit model licht van gewicht is, is het ook gemakkelijk te vervoeren in uw huis. Bovendien kunt u het gebruiken om uw auto schoon te maken.

Het is gemakkelijk om aan de slag te gaan omdat de tank verwijderbaar is – dit is vooral ideaal bij het bijvullen ervan. Dit is het perfecte moment om te overwegen een tapijtshampoo of vlekkenverwijderaar toe te voegen voor nog meer vlekverwijderingskracht.

Het compacte ontwerp is een fluitje van een cent om op te bergen en u hoeft niet de hele kast te legen om toegang te krijgen.

Wat we leuk vinden

Uitstekende veelzijdigheid

Het hebben van één apparaat om meerdere gebieden in het huis schoon te maken, bespaart tijd, ruimte en geld. De veelzijdigheid die dit model met zich meebrengt, is waar velen van houden.

Je kunt het gemakkelijk gebruiken op trappen, tapijten, bekleding en in de auto. Omdat het bedrade is, moet je het binnen het bereik van een stopcontact houden. Dit is echter geen probleem – u kunt altijd een verlengkabel gebruiken.

Gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners

De 48-ounce tank is volledig verwijderbaar, dus u hoeft niet te proberen het hele apparaat onder de kraan te passen. Zodra u klaar bent met schoonmaken, kan de volle tank worden verwijderd en in de gootsteen worden geleegd.

Als bonus is het handvat voorzien van grote schakelaars om u te helpen schakelen tussen afzuiging en spray.

Lichtgewicht op 11 pond

Dit Bissell-product weegt slechts iets meer dan 11 pond met een volle tank. Dit maakt het aanzienlijk lichter dan andere opties. Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk mee te nemen en past zonder problemen in de meeste kasten.

Zelfreinigend vermogen bespaart u moeite

Het is essentieel om uw tapijtreiniger klompvrij te houden. Dit is echter vaak een gevreesde taak die wordt overgelaten aan de volgende persoon die het apparaat gebruikt. Bissell heeft het makkelijker gemaakt door een zelfreinigende slang op de machine te monteren.

Hoe gaat dit in zijn werk? Het HydroRinse opzetstuk past op het uiteinde van de slang. Dit dwingt het water terug en maakt het vrij van klompen.

Wat we niet leuk vinden

Het is luid (kan kinderen en huisdieren bang maken)

Tapijtreinigers staan erom bekend dat ze vrij luid zijn. Verschillende klanten waren echter onaangenaam verrast over hoe luid dit kleine apparaat echt is. We schrijven dit toe aan hoe krachtig het is!

Productspecificaties

Gewicht 9,65 pond
Tankinhoud 48 gram
Oppervlaktereiniging Tapijt, bekleding, vloerkleden, auto-interieurs
Lengte van het snoer 15 voet
Garantie 1 jaar, beperkt

2. Bissell SpotBot draagbare diepe reiniger

Beste voor huisdieren

Product Image van de Bissell SpotBot Pet handsfree Spot en Stain Portable Deep Cleaner, Blauw, 2117A

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op BestBuy

We weten hoe moeilijk het kan zijn om vlekken en vuil van huisdieren weg te schrobben. Op de oude handen en knieën gaan kan te veel zijn. Gelukkig heeft Bissell hiervoor een hoog aangeschreven oplossing – de SpotBot.

Deze draagbare tapijtreiniger werkt snel bij het elimineren van taaie vlekken en rommel voor huisdieren. Twee krachtige handsfree modi bereiken dit. Om de reiniging verder te verbeteren, voegt u de gewenste reinigingsoplossing toe. Bissell bevat een Pet Oxy Boost Formula die u kunt testen.

Het kleine formaat betekent dat u het op de treden kunt plaatsen terwijl u de trap schoonmaakt. Of zet hem op het autotapijt bij het schoonmaken van het interieur.

Wat we leuk vinden

Handsfree reinigingsoptie

De SpotBot beschikt over unieke spiraalborstels, die snel werken op vlekken. Plaats het apparaat gewoon bovenop de vlek en het zal al het werk doen. De reiniger maakt gebruik van spuit-, borstel- en zuigcycli om diepe vlekken snel te verwijderen.

Er is een meegeleverde flexibele slang om kleinere gebieden te bereiken. Het wordt ook geleverd met een gereedschap van drie inch dat u kunt gebruiken om te spuiten of te zuigen.

Twee reinigingsmodi voor verschillende rommel

De twee modi zijn handig en kunnen worden gewijzigd afhankelijk van de vlek waarmee u te maken heeft. Een daarvan is een snelle reiniging, wat uitstekend is voor nieuwere vlekken die geen tijd hebben gehad om volledig te bezinken. De andere is een diepe reiniging voor oudere, diepgewortelde vlekken.

Compact en gemakkelijk op te bergen

Op 14 pond met een volle tank is deze draagbare tapijtreiniger gemakkelijk mee te nemen door het huis. Het heeft ook een compact ontwerp, perfect voor opslag in kleine ruimtes.

Uitstekend geschikt voor Pet Mess

Eigenaren van gezelschapsdieren zijn dol op dit slimme apparaat. Velen vermelden hoe gemakkelijk ze het vonden om te werken, en de resultaten waren beter dan ze hadden verwacht. De spiraalborstels lossen effectief diepe huisdiervlekken op en verwijderen geuren.

Wat we niet leuk vinden

Gebruikt meer water

De dubbele borstels gebruiken een aanzienlijke hoeveelheid water. Bovendien bevat de tank slechts iets meer dan 30 gram. Verschillende klanten gaven aan dat ze heel vaak moesten stoppen om bij te vullen.

Productspecificaties

Gewicht 12,5 pond
Tankinhoud 30,6 gram
Oppervlaktereiniging Tapijt, stoffering, tapijten, auto, trappen
Lengte van het snoer 16 voet
Garantie 2 jaar beperkt


3. Bissell SpotClean Professionele Tapijtreiniger

Beste professionele reiniger

Productafbeelding van de Bissell 3624 Spot Clean Professional Portable Carpet Cleaner - Bedrade, Zwart

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Kohls
Bekijk op Wayfair
Zicht op Bissell

Dit is de draagbare tapijtreiniger die we hebben en we raden het 100 procent aan.

Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om een diepe reiniging in uw huis te krijgen, kan deze reiniger iets voor u zijn. Het heeft een grote tankinhoud en wordt geleverd met verschillende hulpstukken van verschillende groottes om te helpen.

Het schoonmaken van verschillende vlekken zoals wijn, aarde, koffie en rommel voor huisdieren is geen probleem. De krachtige spray en zuigkracht graven in de vlek om deze op te breken en te verwijderen. Het werkt ook voor ouders die na een lange rit met de kinderen een puinhoop op de achterbank vinden.

Wat we leuk vinden

Twee aanbouwdelen voor grote en kleine messes

Je krijgt twee bijlagen, elk een andere maat voor verschillende situaties. Het zes-inch trapgereedschap is een uitstekend formaat omdat je meer in één keer kunt bedekken. De andere, een drie-inch, taaie vlekbevestiging, is ideaal voor het richten op kleine gebieden.

Als u uw bekleding moet reinigen, is het 3-inch opzetstuk ideaal.

Vijf voet lange slang

De flexibele slang strekt zich uit over een volle vijf voet om u de vrijheid te geven om gebieden boven de vloer schoon te maken. Het rolt gemakkelijk op aan de zijkant van de machine voor veilige opslag.

U moet echter voorkomen dat u het te strak inpakt, omdat dit de slang kan beschadigen.

Grote 96 Ounce Tank

Met een grote tankinhoud kunt u meer doen zonder te stoppen voor bijvullingen. Deze tank bevat 3/4 van een gallon, wat 96 ounces is – veel belangrijker dan andere producten.

Als u deze reiniger zou kopen, vergeet dan niet om de tank na elk gebruik te legen. Het houdt vuil en schoon water in aparte tanks, maar lehet vuile water ’s nachts vegen is geen goed idee!

Krachtige zuigkracht van 5,7 ampère

Met een vermogen van 5,7 ampère is deze reiniger machtig voor zijn grootte. Het maakt gebruik van een sterke spray die vlekken oplost. De sterke zuigkracht verwijdert dan snel overtollig water en eventuele sporen van de vlekken.

Inclusief dieptereinigingsformule

Bissell heeft zijn krachtige formule opgenomen om u op weg te helpen op uw vlek-kloppende reis. Dit is acht ons van de Professional Deep Cleaning-formule om uit te proberen.

Dit was inbegrepen in onze aankoop, en het is ongelooflijk!

De kracht van de reiniger met de meegeleverde formule is een sterke combinatie. De machine werkt diep in uw tapijtvezels en de formule lost taaie vlekken op. Het is ook bekend dat de oplossing voorkomt dat toekomstige vlekken bezinken.

Wat we niet leuk vinden

Fragiele slang kan breken

Verschillende klanten ondervonden dat hun slang brak. Dit kwam niet door een storing, maar door de opslag. Ze dachten dat de strakke wikkeling te veel druk uitoefent op de slang, waardoor deze knikt en barst.

We hebben onze SpotClean al meer dan een jaar en hebben geen problemen met de slang vanwege zorgvuldige opslag.

Productspecificaties

Gewicht 13,2 pond
Tankinhoud 98 gram
Oppervlaktereiniging Tapijt, stoffering, auto, trappen
Lengte van het snoer 22 voet
Garantie 2 jaar, beperkt

4. Hoover PowerDash Pet Tapijtreiniger

Beste tapijtreiniger en droger

Productafbeelding van de Hoover PowerDash Pet Compact Carpet Cleaner, Lichtgewicht, FH50700, Blauw

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot
Bekijk op Target

Een tapijtreiniger die ook je tapijten snel droogt is een geweldig product om te hebben. Er is niets vervelender dan je tapijten grondig schoon te maken zodat ze daarna urenlang drijfnat zijn.

Deze PowerDash reiniger wordt geleverd met HeatForce technologie die de tapijten in een mum van tijd droogt. Zo kun je op blote voeten rondlopen en de honden snel weer de kamer in laten gaan zonder zorgen.

Op het gebied van reiniging heeft dit het dubbele van de kracht van sommige andere opties op de markt. Zo kunt u genieten van veel schonere – en drogere – tapijten dan voorheen.

Wat we leuk vinden

Lichtgewicht en compact

Met een gewicht van minder dan 13 pond is dit een vrij lichtgewicht tapijtreiniger om mee te nemen. Bovendien heeft het een dun, compact ontwerp waardoor het gemakkelijk op te bergen is in kasten of aan de zijkant van een kast.

Goed voor gebieden met veel verkeer

Maak je je zorgen over het tapijt in de woonkamer en dat rommelige keukenkleed? Dat is geen partij voor deze tapijtreiniger. Dit is een behoorlijke machine met het dubbele vermogen en de geschiktheid om gebieden met veel verkeer aan te kunnen.

Perfect voor gebruik door huisdieren

Als u huisdieren heeft, dan is dit een product dat u moet overwegen. Het is uitgerust met een antimicrobiële borstelroller om rommel van huisdieren efficiënt en veilig op te ruimen. Het beschermt ook tegen geuren, dus als je bontbaby nare geuren binnenbrengt, haal ze dan uit met deze reiniger.

Wat we niet leuk vinden

Kleine schoonwatertank

De schoonwatertank is slechts 1/2 gallon die veel klanten veel te klein vonden. Daarom moet u het mogelijk een paar keer per reiniging bijvullen.

Harde machine om schoon te maken

We hebben een tapijtreiniger die een absoluut briesje is om schoon te maken. Het maakt het verschil. Bij deze machine is schoonmaken helaas een gedoe.

Het kostte sommige klanten ongeveer een uur om alle onderdelen schoon te maken! Als u iets snel en gemakkelijk schoon te maken wilt, raden we u aan naar andere opties te kijken.

Productspecificaties

Gewicht 12,5 pond
Tankinhoud 64 gram
Oppervlaktereiniging Tapijten en vloerkleden
Lengte van het snoer 20 voet
Garantie 1 jaar

5. Tapijt Arts Draagbare Pet Spot Cleaner

Beste mobiele tapijtreiniger

Productafbeelding van de Rug Doctor Pet Portable Spot Cleaner, 2X zuigkracht, lichtgewicht Dual Action Pet Tool, Pro-Grade Power verwijdert vlekken en geuren van tapijten, tapijten en bekleding

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot

Als u op zoek bent naar iets gemakkelijks om te verplaatsen, de Rug Doctor is het. Het is een compacte kleine machine die slechts 15 inch hoog wordt. Afgezien van de korte hoogte zorgen de grote wielen voor een uitstekende wendbaarheid.

De Rug Doctor is ontworpen voor tapijten en tapijten, maar u kunt het interieur van de auto, de bekleding, de trap en zelfs het bed van uw huisdieren schoonmaken.

Dit apparaat is uitgerust met twee tanks om schoon en vuil water te scheiden. We vinden het leuk dat het voorkomt dat bacteriën opnieuw uw huis binnendringen. De gemotoriseerde borstel doet al het schrobben voor u en de krachtige zuigkracht verwijdert vuil en water.

Wat we leuk vinden

Afzonderlijke tanks voor vuil en schoon water

Ze voorkomen dat schoon water vies wordt en vol smurrie zit. Zonder deze functie kan het vuil uw huis opnieuw binnendringen. Bijkomend voordeel is dat u met de splittanks de machine langer kunt gebruiken voordat een navulling nodig is.

We houden ervan dat de tanks volledig verwijderbaar zijn. U hoeft niet de hele machine op te pakken om te legen of bij te vullen, wat kan eindigen in een enorme puinhoop.

Eenvoudige draagbaarheid dankzij de wielen

Door het grote handvat kun je de Rug Doctor comfortabel meenemen. Je kunt het meesleuren als je het niet kunt dragen, vergelijkbaar met een kleine koffer. Verleng het handvat en de tapijtreiniger rolt mee op zijn twee wielen. Deze slimme functie stelt meer mensen in staat om het comfortabel te gebruiken.

Krachtige functies

De krachtige zuigkracht verwijdert snel overtollig water, geur en vuil. Bovendien verwijdert het effectief de hele vlek, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over opnieuw schilderen.

Bovendien kunt u een tapijtshampoo of vlekkenverwijderaar toevoegen om het werk sneller en gemakkelijker te maken. Dit voegt ook een frisse geur toe aan uw huis, wat een redder in nood kan zijn in huisdierengezinnen.

Groter bereik zorgt voor eenvoudigere reiniging

Wanneer u het compacte ontwerp, de veilige hantering en de slang combineert, bent u een winnaar. U kunt de machine snel naar de trap brengen, waar hij comfortabel past bij gewone treden. Na een lange rit met de kinderen, neem je het mee naar de auto om het op te frissen – nadat je jezelf een drankje hebt ingeschonken!

Wat we niet leuk vinden

Ongemakkelijke hoek

De hoeken die nodig zijn om de krachtige sproeier en gemotoriseerde borstel te gebruiken, zijn comfortabel. Wanneer u echter de zuigkracht moet gebruiken, moet u deze recht op en neer houden. Een paar klanten wezen hierop en zeiden dat het een ongemakkelijke hoek was om mee te werken.

Productspecificaties

Gewicht 18,76 pond
Tankinhoud Niet gespecificeerd
Oppervlaktereiniging Tapijt, stoffering, auto, trappen, huisdier bedden
Lengte van het snoer Niet gespecificeerd
Garantie 2 jaar beperkt

Productvergelijkingstabel

Product Best Gewicht Tankinhoud Oppervlaktereiniging Lengte van het snoer Garantie
Bissell LittleGreen Cleaner Lichtgewicht 9,65 pond 48 oz Tapijt, stoffering, vloerkleden, auto-interieur 15 voet 1 jaar, beperkt
Bissell SpotBot Diepreiniger Voor huisdieren 12,5 pond 30.6 ounce Tapijt, stoffering, tapijten, auto, trappen 16 voet 2 jaar beperkt
Bissell SpotClean Reiniger Professionele reiniger 13,2 pond 98 oz Tapijt, stoffering, auto, trappen 22 voet 2 jaar, beperkt
Hoover PowerDash Tapijtreiniger en droger 12,5 pond 64 oz Tapijten en vloerkleden 20 voet 1 jaar
Tapijt Arts Reinigingsmachine Mobiliteit 18,76 pond N.V.T Tapijt, stoffering, auto, trappen, dierenbedden Niet gespecificeerd 2 jaar beperkt

Waarom kiezen voor een draagbare tapijtreiniger?

Het reinigen van uw tapijt was vroeger een taak die was voorbehouden aan professionals – of een spons voor spotbehandelingen. Tapijtreinigers zijn nu echter op grote schaal beschikbaar in de groeiende industrie van vandaag. Maar deze machines kunnen aanzienlijk groot en zwaar zijn.

Het helpt dus dat de alternatieve draagbare tapijtreinigers er snel uit kunnen worden geslingerd in een vleknoodgeval. Huiseigenaren met huisdieren kunnen ook genieten van het gemak van een lichte reiniger om snel van vlekken van huisdieren af te komen.

Vergeet niet dat het opbergen van een draagbare tapijtreiniger veel eenvoudiger is dan een full-size versie. Het is niet nodig om een omvangrijk model op te slaan. Sommige van de beste draagbare tapijtreinigers passen precies in een opbergkast.

Dingen om te overwegen (Koopgids)

Het kiezen van een tapijtreiniger is geen gemakkelijke taak. Als je net als wij bent, het kan een hoofdspin zijn, alleen al nadenken over de keuzes.

Om dit te bestrijden, overweeg dan de onderstaande opties en functies:

Tankinhoud

De capaciteit van de tank is het eerste waar je naar moet kijken. Er is echter geen goede of foute maat; het hangt allemaal af van uw behoeften. Als je meer gedaan wilt krijgen in één keer, is een grotere tank (ongeveer 30 gram) voldoende.

Maar als u van plan bent om alleen het tapijt en de bank te reinigen, kunt u voor een kleinere tank gaan. Houd er echter rekening mee dat een kleine tank vaker moet worden bijgevuld, waardoor u vaak moet stoppen.

Ontwerpen

Een draagbare tapijtreiniger mag niet te zwaar of omvangrijk zijn. Deze kun je overal in huis gebruiken, ook op de trap. Een compact ontwerp stelt u in staat om het comfortabel rond te dragen.

Ga er echter niet automatisch van uit dat draagbaar licht betekent. Sommige modellen kunnen tot 20 pond wegen. Ook als de tank eenmaal vol water is, zal deze veel zwaarder zijn.

Grotere modellen worden meestal geleverd met wielen, dus je kunt ze slepen in plaats van ze te dragen. Deze kunnen echter moeilijk te gebruiken zijn op de trap.

Zuiging

Draagbare tapijtreinigers worden aangedreven door een motor die vergelijkbaar is met gewone stofzuigers. Het vermogen van de motor kan echter worden verdeeld over de functies.

Sommige tapijtreinigers verwarmen bijvoorbeeld het water dat ze gebruiken. Dit is zeer effectief bij het omgaan met taaie vlekken, maar het betekent ook dat niet alle kracht in de zuigkracht gaat. In plaats daarvan wordt de stroom verdeeld tussen verwarming en zuigkracht. Het resultaat? Misschien niet zoveel zuigkracht als je had verwacht.

Als u geen verwarmd water wilt, kies er dan een met krachtige zuigkracht. Een uitstekende plek om te beginnen is er een met 3 tot 5 ampère. Krachtige zuigkracht zorgt voor betere resultaten.

U moet er ook rekening mee houden dat meer vermogen meestal meer ruis betekent. Een full-size tapijtreiniger produceert meestal meer dan 80 decibel – gewone stofzuigers produceren slechts ongeveer 70 (1).

Reinigingspad

Het reinigingspad verwijst naar de breedte van het hoofd. Draagbare tapijtreinigers zijn aanzienlijk kleiner dan full-size. Dit is echter niet per se een slechte zaak. In plaats daarvan zorgt het voor snelle spotbehandelingen wanneer u grote gebieden niet wilt behandelen.

Een standaardmaat is bijvoorbeeld ongeveer drie centimeter breed, wat niet massief is. Als alternatief zijn er reinigingsmiddelen met bredere hoofden. Overweeg dus wat het beste bij uw behoeften past voordat u een model kiest.

Bijlagen

De beste draagbare tapijtreinigers worden geleverd met verschillende hulpstukken die bij uw taak passen. Accessoires zoals bekledingsgereedschap en trapborstels zijn heel gebruikelijk. Sommige modellen worden zelfs geleverd met speciaal gereedschap om u te helpen uw auto effectief schoon te maken.

De bijlagen doen het meeste werk voor u. Het punt met een tapijtreiniger is dat je niet op je knieën hoeft te gaan en te schrobben. Een goede reiniger zal effectief zijn als je de borstel met minimale inspanning over het gebied laat glijden.

Er is iets mis als je versleten raakt van het reinigingsproces. Je doet het verkeerd, of je tapijtreiniger is niet effectief genoeg.


Veelgestelde vragen

Is een reinigingsmiddel nodig?

Een van de beste dingen van tapijtreinigers is dat u reinigingsoplossingen kunt toevoegen, zoals tapijtshampoo. Deze zijn uitstekend in het diep reinigen en het achterlaten van een frisse geur.

Hoewel reinigingsmiddelen misschien het beste zijn voor vlekken en hardnekkig vuil, zijn ze niet altijd nodig voor algemene reiniging.

Test eerst

Als je besluit om een cleanser te gebruiken, test het dan eerst op een kleine plek om er zeker van te zijn dat het je tapijt niet beschadigt.

Kunt u een draagbare tapijtreiniger op bekleding gebruiken?

Dat kan zeker! Dit is een van de beste eigenschappen van draagbare reinigingsmiddelen: ze worden geleverd met kleine, veelzijdige koppen. Sommige reinigers hebben ook gespecialiseerde hulpstukken voor bekleding en banken.

U kunt de draagbare tapijtreiniger ook mee naar buiten nemen naar de auto. De kleine borstels zijn uitstekend in het verwijderen van vlekken op autostoelen.

Moet de machine worden gereinigd?

Ja, onderhoud is nog steeds nodig. Veel draagbare tapijtreinigers hebben echter een zelfreinigendeg-modus die wordt uitgevoerd terwijl u schoonmaakt. Het zal dan meer water door de gebieden pompen waar klompen waarschijnlijk voorkomen.

Het goede nieuws is dat alle schoonmaakinstructies bij uw aankoop moeten worden gevoegd. De fabrikant moet aangeven hoe vaak het onderhoud vereist en hoe het moet worden aangepakt. Een goede gewoonte is om de slang en tank na elk gebruik af te spoelen.

Welke draagbare tapijtreiniger heeft de meeste zuigkracht?

De draagbare tapijtreiniger met de meeste zuigkracht is de Bissell Spot Clean Professional. Het heeft een krachtige 5,7-amp motor die ongelooflijke zuigkracht genereert voor zo’n kleine machine. Het heeft ook een diepe schone instelling en een 96-ounce tank.

Wat is de beste draagbare tapijtreiniger voor vlekken voor huisdieren?

De beste draagbare tapijtreiniger voor huisdierenharen is de Bissell SpotBot Hands-Free. Het heeft tweetrapsreiniging en handsfree bediening, zodat u met iets anders aan de slag kunt terwijl het aan het werk gaat.

Kunt u draagbare tapijtreinigingsoplossing gebruiken in een rechtopstaande stofzuiger?

U kunt geen draagbare tapijtreinigingsoplossingen gebruiken in rechtopstaande stofzuigers omdat ze er niet voor zijn ontworpen. Het is beter om een speciale rechtopstaande formule te gebruiken, zoals deze Bissell Pet Stain and Odor Full-Size Formula.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe vaak kippenhok schoonmaken