Beste gazonkanten van 2022

Wilt u een perfecte definitie toevoegen aan de rand van uw gazon, paden en bloembedden? Je hebt een gazonkant nodig. Het vinden van duurzame, ergonomische buitenapparatuur kan een hele klus zijn – we weten het.

We hebben een lijst samengesteld met de zeven beste gazonkanten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Met het onderzoek gedaan en afgestoft, kunt u achterover leunen, ontspannen en deze diepgaande beoordelingen lezen.

Snel genoeg kunt u de juiste tool voor u vinden. Of dat nu gas, elektrisch, handmatig of iets heel anders is, we hebben tal van aanbevelingen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Toro Draadloze Elektrische Gazonrand
Beste draadloze gazonkantelaar
Toro draadloze elektrische gazonkant
 • Duurzame borstelloze DC-motor
 • Functies zijn volledig aanpasbaar
 • Comfortabele en antislip handgreep
Prijs controleren
Productafbeelding van de AMES 2917200 Saw-Tooth Border Edger met T-Grip, 39-inch
Beste handmatige gazonkantelaar
AMES Zaagtandrandrand
 • Een van de goedkoopste op de markt
 • Gebogen zaagtandblad
 • Comfortabele handgreep
Prijs controleren
Productafbeelding van de WORX 20V GT 3.0 (1) batterij en oplader inbegrepen
Beste Lawn Edger String Trimmer Combo
WORX PowerShare String Trimmer &Edger
 • Eenvoudig schakelen tussen verschillende modi
 • Uitgerust met command feed spool
 • Handgreep in 7 standen voor comfortabele grip
Prijs controleren
Productafbeelding van de WORX WG896 12 Amp 7.5' elektrische gazonkantelaar &sleuvengraver
Beste elektrische gazonkantelaar
WORX 12 Amp Gazon edger &sleuvengraver
 • Verstelbare snijlengte
 • Wordt geleverd met snijlijnindicator
 • D-vormige handgreep voor extra veiligheid
Prijs controleren
Productafbeelding van de BLACK+DECKER Edger &Trencher, 2-in-1, 12-Amp (LE750)
Beste Lawn Edger Trencher Combo
Zwart+Decker Edger &Trencher
 • Motorvermogen van 12 ampère
 • Verstelbare bladlengte
 • Geschikt voor links- en rechtshandige mensen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Echo 17 in. 21.2 cc Gas PAS Trimmer en Edger Kit-PAS-225VP
Beste Gas Lawn Edger
ECHO Gas PAS Trimmer en Edger Kit
 • Diverse handige opzetstukken
 • Snelstartsysteem
 • Eenvoudig te bevestigen accessoires
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom zou ik mijn gazon op een randje zetten?
 • Soorten gazonkanten
 • Waarom zou ik mijn gazon op een randje zetten?
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Hier zijn zeven betrouwbare gazonranden voor een netjes en fris gazon.

1. Toro draadloze elektrische gazonrand

Beste draadloze gazonkantelaar

Productafbeelding van de Toro Draadloze Elektrische Gazonrand

Prijs controleren

Met een 60-volt batterij biedt deze draadloze elektrische gazonkantelaar zowel stroom als gemak. Het heeft een lange levensduur, een royale looptijd en een super krachtige borstelloze motor die geschikt is voor taai en dik onkruid.

Het gereedschap zelf is gebouwd met gegoten aluminium behuizing en koolstofstaal, beide bedoeld om lang mee te gaan zonder te breken.

Wat we leuk vinden

Borstelloze DC-motor

U kunt afscheid nemen van het mengen van olie en brandstof zoals u dat met veel gasopties moet doen. Dit wordt geleverd met een duurzame en krachtige borstelloze DC-motor, die de klus keer op keer klaart. Het is gebouwd om lang mee te gaan en gebouwd om indruk te maken.

Instelbare functies

Met deze gazonkanter heeft u de volledige controle. De meeste van de belangrijkste functies zijn volledig aanpasbaar.

Om te beginnen is er een variabele snelheidstrigger, zodat u de snelheid naar wens kunt aanpassen. U kunt ook de maaidiepte aanpassen, afhankelijk van de hoogte van uw gras en onkruid. Ten slotte kunt u het geleidingswiel aanpassen voor een nauwkeuriger rand op uw gazon.

Blijf schoon en comfortabel

Dit is gebouwd met een mesbeschermer en puinblokker, zodat u niet bedekt raakt met puin terwijl u uw gazon randt. Dit lijkt misschien een klein detail, maar als iets de lengte van tuinklussen kan verkorten, is het een winnaar. Het heeft ook een comfortabele en antislip handgreep, zodat u zich onder controle en super comfortabel kunt voelen terwijl u werkt.

Wat we niet leuk vinden

Zwaar en onevenwichtig

Met 15 pond – exclusief de batterij – is dit een zware draadloze optie. Veel klanten vonden het onhandig om te gebruiken, vooral gezien het feit dat het bodemzwaar is waar de motor zich bevindt. Dat maakte het best lastig manoeuvreren.

Duur

Dit is een van de duurdere opties op de markt, die een vergelijkbare prijs heeft als gasopties. Voor een draadloze elektrische optie is het ongeveer het dubbele van de gemiddelde prijs.

Productspecificaties

Type Draadloos elektrisch
Gewicht 15 pond
Lengte van de handgreep 35.63 inch
Lemmet 8-inch koolstofstaal
Begroting $$$

2. AMES zaagtandrandrandrand

Beste handmatige gazonkantelaar

Productafbeelding van de AMES 2917200 Saw-Tooth Border Edger met T-Grip, 39-inch

Prijs controleren

Handmatige gazonkanten kunnen u geld besparen en u meer flexibiliteit bieden aan de randen van uw tuin. Als je een kleine tuin hebt met vreemd gevormde hoeken en randen, bekijk dan de Ames zaagtandrandrandrandrand.

Klanten houden van hoeveel gebruik ze van deze tool hebben gehaald. Of je nu trottoirs, bloembedden of gras omzoomt – dit is een veelzijdig en fantastisch hulpmiddel. In feite is het goed geschikt voor mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en sterke punten.

Wat we leuk vinden

Betaalbare prijs

Een van de meest aantrekkelijke dingen over handmatige gazonkanten is de prijs, en dit product is niet anders. Met een kostprijs van ongeveer de helft van de gemiddelde prijs voor gazonkanten, is dit een van de goedkoopste op de markt – op prijs, niet op kwaliteit.

Gebogen zaagtandblad

We houden van het gebogen mes op dit gereedschap. Hiermee kunt u rechte of gebogen loopgraven snijden. Dus als je uniek gevormde tuinbedden of grasranden hebt, is dit een geweldige optie. Het lemmet is ook superscherp zodat je zonder veel moeite je gewenste resultaten kunt behalen.

Comfortabel handvat

Het handvat is ontworpen met uw comfort in gedachten. Het heeft een T-vormige grip aan de bovenkant voor ultieme veiligheid. Het handvat is gemaakt van staal, dus het is duurzaam en gaat lang mee. Het wordt vervolgens omwikkeld met een gripdeksel, zodat u het gedurende lange tijd kunt vasthouden zonder uitglijden of vermoeidheid.

Wat we niet leuk vinden

Niet scherp genoeg

Sommige klanten vonden dit niet scherp genoeg voor hun dikke en koppige gras. Het had moeite om het gras te maaien en in plaats daarvan ingebedde het in het vuil. Dit gold met name voor Bermudagras. Let op uw type gras en hoe gemakkelijk of moeilijk het is om te maaien.

Niet volledig gemaakt in Amerika

Ames beweert dat het product in Amerika is gemaakt, maar klanten zagen dat delen van het product daadwerkelijk in China waren gemaakt toen het product arriveerde. Dit gebrek aan transparantie is iets om op te merken bij het merk.

Productspecificaties

Type Handmatig
Gewicht 13,6 gram
Lengte van de handgreep 39 inch
Lemmet Gebogen zaagtandblad
Begroting $

3. WORX PowerShare String Trimmer &Edger

Beste Lawn Edger String Trimmer Combo

Productafbeelding van de WORX 20V GT 3.0 (1) batterij en oplader inbegrepen

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target
Bekijk op Lowes

Wilt u een beetje geld besparen door een combo-tool te kiezen? Deze 2-in-1 gazonkant en touwtrimmer is precies het hulpmiddel als u gemanicuurde randen wilt maken en obstakels wilt bijsnijden. Het doet beide in de ruimte van één handige tool, die u tijd, opslagruimte en geld bespaart.

Wat we leuk vinden

Snelle conversie

Met elk 2-in-1-product kunt u zich zorgen maken over hoe gemakkelijk het zal zijn om tussen de verschillende modi te schakelen. Maar met deze tool duurt het slechts een paar seconden. Trek gewoon de kop van de schacht, draai en het zal schakelen tussen trimmer en edger.

Command Feed-spoel

Wanneer u de trimmer gebruikt, heeft u de controle over de spoel die doorstroomt. Wanneer je meer nodig hebt, is er een handige knop om in te drukken, zodat je jezelf soepel meer spoel kunt geven als dat nodig is. Geen hobbels, geen gissingen, geen gestuntel.

Handgreep met 7 posities

Het handvat is ingenieus, comfortabel en effectief. Niet alleen is het aan de bovenkant gebogen voor uw comfort, maar er is ook een extra D-vormige grip met zeven positie-opties. Hierdoor krijgt u de meest comfortabele grip die voor u mogelijk is. Het biedt ook extra hefboomwerking voor wanneer u het nodig hebt.

Wat we niet leuk vinden

Spoel van slechte kwaliteit

Hoewel de commandofeed voor de spoel handig is, is de spoel zelf van slechte kwaliteit. Het is niet het sterkste spul en je zult elke keer dat je de machine gebruikt behoorlijk wat doormaken.

Gelukkig kun je echter spoelen van andere merken kopen. Toch is het een beetje een faff, vooral wanneer het bedrijf verse spoelen aanbiedt voor de levensduur van het product.

Korte levensduur van de batterij

Sommige klanten vonden dat de batterij minstens 40 minuten, zo niet langer, meeging. Anderen zeiden echter dat de batterij slechts 15 minuten meeging. Houd er dus rekening mee dat de levensduur van de batterij temperamentvol en onbetrouwbaar kan zijn.

Productspecificaties

Type Draadloos elektrisch
Gewicht 5,3 pond
Lengte van de handgreep 36.34 inch
Lemmet Geen lemmet, alleen touw
Begroting $$

4. WORX 12 Amp Gazon Edger &Trencher

Beste elektrische gazonkantelaar

Productafbeelding van de WORX WG896 12 Amp 7.5' elektrische gazonkantelaar &sleuvengraver

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

In de wereld van elektrische gazonkanten is dit een van de beste. Ten eerste is het een vrij betaalbare optie die wordt ondersteund door een garantie van 3 jaar, dus u kunt er zeker van zijn dat u waar voor uw geld krijgt.

Ten tweede fungeert het ook als een trencher, waardoor het een super veelzijdig hulpmiddel is.

Het is ook een super krachtige optie. Het heeft een 12-amp motor met een blad dat draait bij 4700 RPM. Zelfs als u een beginner bent die dit alleen voor residentiële doeleinden gebruikt, zal dit u helpen een professionele afwerking te bereiken die indruk zal maken op de buren.

Wat we leuk vinden

Instelbare snijdiepte

Met een instelbare maailengte krijgt u meer controle over hoe u wilt dat uw tuin eruit ziet en hoe gemakkelijk het is om het gazon te kantelen. U kunt de snijdiepte wijzigen in 1 inch, 1,25 inch of 1,5 inch.

Snijlijnindicator

Deze tool maakt het gemakkelijk om mooie en nette randen te bereiken. Met de snijlijnindicator kunt u een rechte lijngeleider volgen, zodat uw tuin netter is dan ooit tevoren.

Kwaliteitshandvat

Dit handvat is naar onze mening een van de beste op de markt. Het is verstelbaar, zodat u de lengte kunt verlengen om bij u te passen. Maar het heeft ook een comfortabele grip, zodat u lange tijd kunt werken zonder te vermoeien. Last but not least heeft het een secundair d-vormig handvat voor extra veiligheid.

Wat we niet leuk vinden

Moeilijk de eerste keer dat je het gebruikt

Als uw tuin dik overwoekerd gras heeft, zal dit de eerste keer dat u het gebruikt behoorlijk lastig zijn. Het worstelt en vertraagt in dik gras. Het is veel geschikter voor gazononderhoud dan opruimen. Maar als je er eenmaal doorheen bent, zou het helemaal goed moeten werken.

Blade moet duurzamer zijn

Het mes op deze machine valt een beetje tegen. Klanten ontdekten dat het vrij snel stopte met werken, of het nu helemaal stopte met draaien of gewoon afstompte. De garantie zou het moeten dekken, maar het is nog steeds een gedoe om te bestellen en te wachten op een nieuw mes.

Productspecificaties

Type Elektrisch met snoer
Gewicht 16 pond
Lengte van de handgreep 39 inch, maar het verlengt (niet gespecificeerde lengte)
Lemmet 7,5-inch stalen blad
Begroting $

5. Zwart + Decker Edger &Trencher

Beste Lawn Edger Trencher Combo

Productafbeelding van de BLACK+DECKER Edger &Trencher, 2-in-1, 12-Amp (LE750)

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als je op zoek bent naar een edger en trencher combo, is dit een topkeuze. Geliefd bij duizenden klanten, dit is een geweldig hulpmiddel om die randen te manicuren en te maaien zonder enige schade.

De prijs van deze is ook zeer aantrekkelijk. Je kost ongeveer driekwart van de gemiddelde edgerkosten en je krijgt een goede waar voor je geld, vooral als je bedenkt dat je ook een edger krijgt!

Wat we leuk vinden

Motor van 12 ampère

Zeg hallo tegen geweldige kracht met deze tool. Met de 12-amp motor kunt u al het gewenste vermogen krijgen en door taai en dik gras snijden.

Verstelbare bladlengte

Houd de controle met dit elektrische gereedschap. De Black and Decker edger heeft een veelzijdigheid voor het aanpassen van messen in drie standen, zodat u de sneden die u maakt kunt regelen.

Geschikt voor links- en rechtshandige folk

Bij veel edgers moet je rechtshandig zijn voor een comfortabele ervaring. Maar deze tool is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen, dankzij de flexibele en comfortabele handgreep.

Wat we niet leuk vinden

Plakken en verstopping

Sommige klanten vonden dat de wielen gevoelig waren voor plakken en verstopping. De kunststof behuizing kan duurzamer zijn en bestand tegen deze problemen voor een soepelere snijervaring.

Dun ontwerp

Duurzaamheid is niet het sterke punt van dit product. Sommige klanten vonden dat het product niet zo lang meeging als verwacht, en het ontwerp zelf is een beetje dun.

Productspecificaties

Type Elektrisch met snoer
Gewicht 13,1 pond
Lengte van de handgreep Niet gespecificeerd, maar het is instelbaar met twee inch
Lemmet Blad met drie posities
Begroting $

6. ECHO Gas PAS Trimmer en Edger Kit

Beste Gas Lawn Edger

Productafbeelding van de Echo 17 in. 21.2 cc Gas PAS Trimmer en Edger Kit-PAS-225VP

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Deze gazon edger kit is een gas-aangedreven en veelzijdige optie die zeer geliefd is bij enthousiaste tuiniers. Het werkt met maximaal 12 verschillende Echo-hulpstukken, met uitzondering van de shaft edger, ProSweep, ProPaddle en Bed Redefiner. Het wordt echter wel geleverd met een handige trimmer en edger-bijlagen (1).

Dit is ideaal voor verzorgde randen en een esthetische afwerking. Zelfs als je taai gras en onkruid hebt, kan deze tool er dwars doorheen snijden.

Wat we leuk vinden

Veelzijdige kit

Dit is niet alleen een gazonrand. Nee hoor, het wordt geleverd met andere handige hulpstukken. In de doos krijg je een trimmer met rechte as, een edger, een powerhead en andere verschillende hulpstukken. Alle onderdelen worden geleverd met een consumentengarantie van 5 jaar en een commerciële garantie van 2 jaar als u dit voor werk wilt gebruiken.

Snelstartsysteem

In vergelijking met andere gasgereedschappen is deze gemakkelijker te starten. Het heeft een i-30-systeem dat de inspanning met 30 procent vermindert, dus je hebt over het algemeen een betere gebruikerservaring.

Eenvoudig te bevestigen accessoires

Met alle compatibele bijlagen vraag je je waarschijnlijk af hoeveel gedoe het zal zijn om ze aan te sluiten en los te koppelen. Het antwoord is – het is gemakkelijk! Dit wordt geleverd met een gereedschapsloze koppeling, zodat u snel en eenvoudig wijzigingen kunt aanbrengen.

Wat we niet leuk vinden

Vrij moeilijk te gebruiken

Als je nieuw bent in de wereld van gazonkanten, is dit misschien niet het beste startpunt. Klanten meldden dat dit een vrij moeilijk product was om te gebruiken. Het verkrijgen van perfecte randen was een uitdaging. Het touwtje in de trimmer voeren was ook een beetje een gedoe.

Mist kracht

Je bent misschien een beetje teleurgesteld in de kracht van de tool als edger. Hoewel het krachtig is als een snaartrimmer, zou het een beetje krachtiger kunnen zijn als een edger.

Productspecificaties

Type Gas
Gewicht 16,2 pond
Lengte van de handgreep 54 inch
Lemmet Niet gespecificeerd
Begroting $$$

7. Ames 2 Wiel Lawn Edger

Beste gazonrand voor rondingen

Productafbeelding van de AMES COMPANIES 163115600 2 Wheel Lawn Edger

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

U kunt worstelen met een standaard elektrische of gasoptie als u een gebogen tuin of bloembedden heeft. In plaats daarvan moet je kiezen voor een handmatige edger op wielen, zoals deze van Ames.

De wielen houden de snijbladen omhoog, zodat u deze gemakkelijk langs uw gebogen randen kunt laten glijden, zodat u een scherpe en mooie afwerking krijgt. Ongeacht de vorm.

Wat we leuk vinden

Lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken

Met een gewicht van minder dan vier pond is dit een lichtgewicht optie die geschikt is voor mensen van alle maten en sterktes. U kunt zonder extra stress door uw tuin manoeuvreren bij het gebruik van deze tool.

Veilige grip op handvat

Het lange houten handvat is afgewerkt met een gladde en gestructureerde grip, zodat u hem vol vertrouwen en veilig kunt vasthouden. Minder gedoe, minder uitglijden en minder vermoeidheid met dit handvatontwerp.

15 jaar garantie

U kunt niet veel meer vragen dan een garantie van 15 jaar voor een product tegen deze betaalbare prijs. Dit is een ongelooflijke tijdsduur die u gemoedsrust geeft voor het geval er iets misgaat.

Wat we niet leuk vinden

Wielen komen vast te zitten

Het zelfslijpende ontwerp van dit product klinkt cool. De realiteit is echter dat dit vaak voorkomt dat de wielen effectief draaien, wat uw voortgang in de tuin kan vertragen.

Productspecificaties

Type Handmatig
Gewicht 3,94 pond
Lengte van de handgreep 55 inch
Lemmet Zelfslijpende gekartelde messen
Begroting $


Productvergelijkingstabel

Product Best Type Gewicht Lengte van de handgreep Lemmet Begroting
Toro draadloze elektrische gazonkant Draadloze Lawn Edger Draadloos elektrisch 15 pond 35.63 inch 8-inch koolstofstaal $$$
AMES Zaagtandrandrand Handleiding Lawn Edger Handmatig 13,6 gram 39 inch Gebogen zaagtandblad $
WORX PowerShare String Trimmer &Edger Lawn Edger String Trimmer Combo Draadloos elektrisch 5,3 pond 36.34 inch Geen lemmet, alleen touw $$
WORX 12 Amp Gazon edger &sleuvengraver Elektrische Lawn Edger Elektrisch met snoer 16 pond 39 inch, maar verlengt 7,5-inch stalen blad $
Zwart+Decker Edger &Trencher Lawn Edger Trencher Combo Elektrisch met snoer 13,1 pond Verstelbaar met twee inch Blad met drie posities $
ECHO Gas PAS Trimmer en Edger Kit Gas Gazon Edger Gas 16,2 pond 54 inch Niet gespecificeerd $$$
Ames 2 Wiel Gazon Edger Lawn Edger voor rondingen Handmatig 3,94 pond 55 inch Zelfslijpende gekartelde messen $

Waarom zou ik mijn gazon op een randje zetten?

Hier zijn enkele redenen waarom u misschien een gazonkant wilt gebruiken:

 • Je krijgt een geweldige definitie aan de randen van je gazon, of dat nu het gras, de bloembedden, de loopbruggen en meer is.
 • Het snijdt overhangend gras en onkruid weg voor een nettere afwerking.
 • U kunt gemakkelijk verschillende terreinen in uw tuin scheiden.
 • Een grasmaaier kan niet in de randen komen, dus een gazonkant kan helpen waar een grasmaaier faalt.
 • U bereikt een frisse en opgeruimde afwerking van uw tuin, die kan helpen indruk te maken op potentiële kopers of alleen gasten die naar uw huis komen.
 • Het minimaliseert onkruidinvasie.

Soorten gazonkanten

Er zijn drie hoofdtypen gazonkanten: gas, elektrisch en handmatig. We zullen de voor- en nadelen voor elk bekijken, zodat u kunt beslissen welke voor u geschikt is.

Handmatig

Als u geld wilt besparen, wilt u misschien kiezen voor een handmatige gazonkantelaar die werkt zonder het gebruik van gas of elektrische stroom. Deze zijn betaalbaarder, maar ze vergen wel wat extra inspanning bij het gebruik. Deze zijn geweldig voor kleine gazons. Bovendien gaan ze lang mee als je er goed voor zorgt.

Pros

 • Ze kosten ongeveer de helft van de prijs van de gemiddelde aangedreven gazonkant.
 • Ze gaan tientallen jaren mee als je ze goed onderhoudt en schoonmaakt.
 • Deze zijn eenvoudig te bedienen.
 • Ze zullen niet zoveel schade aanrichten als ze worden misbruikt.
 • Goed voor gebruik op vreemd gevormde of moeilijk bereikbare plaatsen.

Tegens

 • Ze vereisen een beetje extra inspanning om te gebruiken, omdat je verantwoordelijk bent voor de kracht erachter.
 • Geen goede optie als je mobiliteitsproblemen hebt.
 • Het gebruik ervan duurt langer.
 • Niet ideaal voor middelgrote of grote werven.

Elektrisch

Een elektrische gazonkant is een populaire optie als u een elektrisch gereedschap wilt. Ze zijn lichtgewicht, milieuvriendelijker en betaalbaarder dan gas. Ze zijn er ook in zowel bedrade als draadloze ontwerpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Als je een middelgrote of grote tuin hebt, is dit een goede optie, omdat deze veel sneller te gebruiken is dan een handleiding.

Pros

 • Betaalbare opties beschikbaar, veel onder de $ 100.
 • Milieuvriendelijker dan gas, omdat ze geen gevaarlijke dampen uitstoten.
 • Weinig onderhoud nodig om het goed te laten draaien.
 • Draadloze opties beschikbaar als u een grotere tuin heeft.
 • Lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren.

Tegens

 • Opties op batterijen kunnen een frustrerend beperkte levensduur van de batterij hebben.
 • Messen moeten af en toe worden geslepen.
 • Niet zo krachtig als gasopties.

Gas

Zoals elk gas elektrisch gereedschap, zijn gasgazonkanten het krachtigst. Als u een grote tuin heeft en snel door klussen moet, kunt u een gasoptie overwegen. We houden er ook van dat deze geen snoer nodig hebben, omdat ze op gas werken. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over struikelgevaar of in de buurt van een stopcontact te zijn.

Pros

 • Van nature draadloos omdat ze op gas werken.
 • Robuuster en duurzamer dan elektrische opties.
 • Geweldig voor dikke en hardnekkige opbouw, zoals gematteerde wortels.
 • Krachtiger dan elektrische modellen.

Tegens

 • Aanzienlijk duurder dan elektrisch, soms drie keer de prijs.
 • Niet zo licht als elektrische opties, daarom vrij moeilijk te manoeuvreren.
 • Ze stoten dampen uit die schadelijk kunnen zijn voor het milieu.

Waarom zou ik mijn gazon op een randje zetten?

Hier zijn de belangrijkste details om te overwegen voordat u uw definitieve aankoop doet.

Type

De beste manier om uw zoekopdracht in het begin te verfijnen, is door te beslissen wat voor soort edger u wilt. De drie belangrijkste opties zijn handmatig, elektrisch en gas.

Houd rekening met de grootte van uw gazon. Als het supergroot is, wilt u misschien een gasoptie. Voor middelgrote werven, bekijk elektrische opties. Voor kleine werven hebt u mogelijk alleen een handmatige optie nodig.

Als u voor elektrisch kiest, beslis dan of u snoerig of draadloos wilt.

Top Tip

Als u vreemd gevormde randen hebt, is een handmatige optie misschien het beste. Hiermee kunt u zonder veel gedoe aanpassen hoe u uw randen definieert.

Looptijd

Als u een handmatige of elektrisch bekabelde optie kiest, hoeft u niet na te denken over de looptijd. Maar als u kiest voor draadloos elektrisch of gas, moet u rekening houden met de looptijd. Gasopties kunnen meestal een paar uur tussen het tanken lopen. Maar houd altijd rekening met de tankinhoud, om zeker te zijn.

Elektrische draadloze opties hebben daarentegen verschillende levensduur van de batterij. Sommige duren slechts 20 minuten, terwijl andere zich uitstrekken tot ongeveer een uur.

Gewicht

Het gewicht is aanzienlijk omdat dit bepaalt hoe gemakkelijk het voor u zal zijn om te manoeuvreren.

Handmatige opties zijn de lichtste, meestal met een gewicht van minder dan vier pond.

Elektrische opties zijn nog steeds vrij licht, gemiddeld ongeveer 10 pond, met sommige tot 16 pond.

Gasopties zijn het zwaarst, beginnend bij ongeveer 16 pond en helemaal tot 70 pond, afhankelijk van het model.

Lengte van de handgreep

Zorg ervoor dat de tool comfortabel en gemakkelijk te gebruiken is. Daarom is de lengte van het handvat zo belangrijk. Je wilt niet voorovergebogen zitten. Overweeg of het handvat een goede hoogte voor u zal zijn.

Veelzijdigheid

Veel gazonkanten doen ook dienst als ander gereedschap, zodat u ze voor verschillende taken kunt gebruiken. Je vindt bijvoorbeeld gazonkant- en trimmercombo’s, zodat je obstakels kunt bijsnijden en randen kunt opruimen.

Je vindt er ook gazonkant- en trenchercombo’s. Met trenchers kunt u langs de randen van looppaden en paden maaien zonder rotsen of stenen te beschadigen – en zonder het elektrische gereedschap te beschadigen.

Als je een combinatietool wilt, kijk daar dan naar uit. We hebben ook een paar geweldige aanbevelingen.

Lemmet

Gazonkanten gebruiken messen om te maaien, dus het is belangrijk om te overwegen wat voor soort mes je krijgt en wat het kan doen. Is het bijvoorbeeld gekarteld? Blijft het scherp? Hoe groot is het? Hoe snel draait het? Dit zijn allemaal belangrijke vragen om te stellen.

Begroting

Houd ten slotte rekening met uw budget. Gazonranden beginnen rond de $ 40 voor een handmatige optie en kunnen helemaal oplopen tot $ 600 voor gasopties. Gemiddeld kost een gazonkant tussen de $ 100 en $ 200, maar je kunt zeker iets vinden dat past bij een krapper budget.


Veelgestelde vragen

Moet je edge voor of na het maaien?

Na. Wanneer u eerst maait, kunt u de exacte plekken zien die u moet omzoomen en kunt u de hoogte afstemmen.

Hoe kan ik mijn gazon rand zonder een edger?

Als je geen edger hebt, kun je nog steeds gemanicuurde randen bereiken. Probeer een van deze opties:

 • Schaar: Houd het gras vast en begin met knippen. Dit zal geweldig werk doen als je voorzichtig bent, hoewel het langer zal duren.
 • Schop: Graaf letterlijk je schop in de grond en schep het gras en onkruid op. Het geeft je misschien geen super perfecte voorsprong, maar het doet het werk goedkoop.
 • Touwtrimmer: Als je een touwtrimmer hebt, kun je deze eigenlijk als een edger gebruiken door deze in een hoek van 90 graden te houden, zodat de draaiende lijn van boven naar beneden is in plaats van van links naar rechts.

Hoe kan ik mijn gazon handmatig omranden?

De beste manier om uw gazon handmatig te kantelen is door te maaien en het vervolgens op te volgen met een schaar. Je kunt schuine scharen krijgen die het kantelen een stuk gemakkelijker maken. Dit is een goede manier om perfect gemanicuurde randen te krijgen, hoewel het iets langer kan duren.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?