Beste ge vaatwasser beoordelingen van 2023

Winkelen voor een nieuwe vaatwasser kan lastig zijn. Maar als je al hebt besloten over je merk, ben je een stap voor. Er zijn echter nog steeds veel opties om je te boeien, waardoor je keuze moeilijk wordt.

We zijn hier om het proces gemakkelijker te maken als u voor een GE-vaatwasser gaat. We hebben het teruggebracht tot de zeven beste GE-vaatwassers. Met grondige beoordelingen en handige beoordelingen is het gemakkelijk om het beste van het beste van dit merk te vinden.

Of je nu iets ruims, stijlvols of megastils wilt – we hebben zeven aanbevelingen voor je. We hebben deze beoordeeld en beoordeeld op basis van echte klantervaring, deskundig advies en uren onderzoek naar de functies van elk product.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de GE Profile Series 39 dBA vaatwasser
Beste stille GE vaatwasser
GE Profile Serie 39 dBA Vaatwasser
 • Dubbele turbo droge boost
 • Wi-Fi-compatibiliteit
 • Actieve vloerbescherming
Prijs controleren
Productafbeelding van de vingerafdrukbestendigheid van de GE Profile-serie
Beste drogen GE vaatwasser
Vingerafdrukbestendigheid van de GE-profielserie
 • Diep schoon zilverwerk jets
 • Inclusief derde rack
 • Vingerafdrukbestendigheid
Prijs controleren
Productafbeelding van de GE 24 vaatwasser met hoge kuip
Beste Smart GE vaatwasser
GE 24 vaatwasser met hoog bad
 • Dry boost-functie
 • Wassysteem met drie niveaus
 • Steam Prewash-functie
Prijs controleren
Productafbeelding van de GE vingerafdrukbestendige vaatwasser
Beste stijlvolle GE vaatwasser
GE vingerafdrukbestendige vaatwasser
 • Dry boost met ventilatorassistentie
 • Gericht wassen
 • Stoom &ontsmetting functie
Prijs controleren
Productafbeelding van de GE 24 inch inbouwvaatwasmachine
Beste Budget GE Vaatwasser
GE 24 inch inbouw vaatwasser
 • Extra fijn filter
 • Voedselverwijderaar
 • 5 cycli met verwarmde opties
Prijs controleren
Productafbeelding van de inbouw vaatwasser uit de GE Profile-serie
Beste Slanke GE Vaatwasser
Ge Profile Serie Inbouw vaatwasser
 • Voldoet aan ADA
 • Wassen met drie niveaus
 • Autosense wascyclus
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Geschiedenis van GE
 • Zijn GE vaatwassers goed?
 • Soorten GE vaatwassers
 • Dingen om te overwegen (Koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies, deskundig advies en productbeschrijvingen. Om deze lijst te maken, hebben we de vaatwassers beoordeeld en beoordeeld op basis van hun geluidsniveau, wasbaarheid, droogcapaciteit en grootte.

Bent u klaar om te ontdekken in welke GE vaatwassers wij ons vertrouwen? Laten we het uitzoeken.

1. GE Profiel Serie 39 dBA Vaatwasser

Meest stil

Productafbeelding van de GE Profile Series 39 dBA vaatwasser

Bekijk op BestBuy
Bekijk op HomeDepot

Onze algemene topkeuze voor een GE vaatwasser is dit model, en niet alleen omdat het een stille vaatwasser is met 39 decibel! Deze heeft ook ongelooflijke recensies en geweldige functies. Maar laten we het hebben over het lawaai.

39 dB is het laagste volume voor vaatwassers op de huidige markt. We denken dat vaatwassers over een paar jaar nog stiller zijn, maar vooralsnog is dit nauwelijks merkbaar.

39 decibel is stiller dan een computerzoem. Dus zodra je de deur naar de keuken sluit en de kamer verlaat, weet je niet dat dit loopt. Perfect voor kleine appartementen of drukke huishoudens!

Wat we leuk vinden

Twin Turbo Droge Boost

We vertelden je dat het geluidsniveau niet de enige reden was waarom we van deze vaatwasser houden. Het heeft ook het meest geavanceerde droogsysteem van GE. Dit zorgt voor een complete droging voor elk item in de vaatwasser, zelfs kunststoffen.

Wi-Fi-compatibiliteit

Vanuit de mobiele app kun je de vaatwasser controleren. Hiermee kunt u de cyclusstatus controleren, de niveaus van het glansspoelmiddel controleren en het reinigingsmiddel opnieuw bestellen.

We zijn er zeker van dat u op termijn de vaatwasser rechtstreeks vanaf uw telefoon kunt bedienen. Hoe gaaf zou dat zijn?

Active Floor Protect voorkomt lekken

Als je in een appartement woont, is er niets enger dan een apparaat dat lekt. Het zal niet alleen je vloeren verpesten, maar het kan ook lekken naar buren beneden. Gelukkig heeft dit apparaat een vloerbescherming die lekken detecteert en bevat voordat het te laat is.

Inclusief bottle jets

Is het moeilijk om hoge items, zoals flessen of champagnefluiten, diep schoon te maken? Maar deze vaatwasser heeft vier speciale jets op het bovenste rek om deze items grondig schoon te maken.

Wat we niet leuk vinden

Dure prijs

Dit is zeker geen budgetvriendelijke vaatwasser. Je betaalt veel voor de extra functies, het lage geluidsniveau en de prestaties.

Natuurlijk is de prijs voor veel mensen de moeite waard. Maar voor anderen is de extra paar honderd dollar de beloning van stiller geluid niet waard.

Bril valt om

Hoewel dit een nicheklacht is, is het nog steeds erg vervelend. Vanwege de manier waarop het bovenste rek is gebouwd, het is echt moeilijk voor brillen om te blijven staan.

Klanten zouden er de voorkeur aan geven als het bovenste rek een licht gekanteld gebied voor glazen had, zodat ze tegen de rekken konden rusten. In plaats daarvan vallen ze gemakkelijk om, wat resulteert in breuk en onreine gerechten.

Productspecificaties

Type Ingebouwde topbediening
Geluidsniveau 39 decibel
Aantal cycli Vijf
Droogcapaciteit Twin Turbo Droge Boost
Capaciteit vaatwasser 16 couverts

2. GE Profile Series vingerafdrukweerstand vaatwasser

Beste droogvermogen

Productafbeelding van de vingerafdrukbestendige vaatwasser uit de GE Profile-serie

Bekijk op BestBuy
Bekijk op HomeDepot

Het doel van een vaatwasser is om u tijd te besparen. Het is dus erg onhandig als de gerechten er drijfnat uitkomen en je ze allemaal met de hand moet drogen voordat je ze wegzet.

Gelukkig drogen de meeste GE-vaatwassers goed, maar als je het beste van het beste wilt, bekijk dan dit model. Het maakt gebruik van Dry Boost met ventilatorassistentie, evenals een verwarmde droge functie, om uw gerechten superdroog te krijgen.

We zijn onder de indruk dat de technologie krachtig genoeg is om plastic items te drogen. Al het andere zal tot drie keer droger worden dan reguliere verwarmde droge cycli.

Wat we leuk vinden

Deep Clean Zilverwerk Jets

Je zult ook dol zijn op de diep schone zilverwerkstralen op deze vaatwasser. Als je ooit een vaatwasser hebt gehad, ben je waarschijnlijk bekend met de strijd van vuile vorken, messen en lepels. Maar taai voedsel wordt weggeblazen met de extra jets die zich richten op je bestekcaddy.

Derde rack voor gebruiksvoorwerpen

Deze vaatwasser heeft een specifiek derde rek voor lange gebruiksvoorwerpen, zoals messen en spatels. Het biedt een beetje extra ruimte in de vaatwasser en betekent dat je meer ruimte hebt op je bovenste rek voor kopjes en kommen.

Vingerafdrukbestendige afwerking

We weten dat het interieur van deze vaatwasser geweldig is. Maar dat geldt ook voor de buitenkant. Deze vingerafdrukbestendige roestvrijstalen afwerking zorgt ervoor dat uw vaatwasser er altijd goed uitziet, zelfs als u kinderen en huisdieren in de buurt heeft.

Stoom en ontsmet uw gerechten

Blaas hardnekkig puin weg met behulp van de kracht van stoom. Deze functie begint vĆ³Ć³r de hoofdcyclus, waardoor u niet kunt weken of gerechten voor hoeft te spoelen. U kunt ook de ontsmettingsspoeling activeren die bacteriĆ«n en ziektekiemen doodt.

Wat we niet leuk vinden

Cycli kosten tijd

De normale cyclus zou een uur en 28 minuten moeten duren, maar veel klanten zeggen dat het veel langer duurt. Het gebruik van extra functies, zoals flessenstralen, voegt veel tijd toe aan de cyclus.

Als u haast heeft, maak uzelf vertrouwd met de gebruikershandleiding. Op die manier weet u precies hoe lang de cycli duren wanneer u de instellingen aanpast.

Niet schoon in elk gebied

Hoewel de meeste klanten tevreden zijn met de algehele prestaties van de wascycli, is niet iedereen dat. Omdat het gemakkelijk is om de rekken aan te passen, kan het moeilijk zijn om dingen goed te plaatsen, zodat ze allemaal schoon worden.

Sommige klanten zeggen dat deze vaatwasser niet in elke hoek kan schoonmaken. Je moet de juiste laadmethode vinden om ervoor te zorgen dat al je vaat schoon wordt.

Productspecificaties

Type Ingebouwde topbediening
Geluidsniveau 45 decibel
Aantal cycli Vijf
Droogcapaciteit Verwarmde droge en droge boost
Capaciteit vaatwasser 16 couverts

3. GE 24 vaatwasser met hoge kuip

Beste Smart GE vaatwasser

Productafbeelding van de GE 24 vaatwasser met hoge kuip

Prijs controleren

Wil je een vaatwasser met een beetje extra’ s ā€“ zoals Wifi? Dan is dit model iets voor jou. U kunt uw telefoon of uw slimme luidspreker gebruiken om de prestaties te controleren, de cyclusstatus te controleren en automatisch vaatwasmiddel opnieuw te bestellen, zodat u nooit zonder komt te zitten.

Dat is niet alles wat geweldig is aan deze slimme vaatwasser. Zelfs zonder WiFi zou het zich onderscheiden van de massa. Waarom? Omdat het een wassysteem met drie niveaus, speciale zilverwerkstralen, snelle cycli en een ingebouwde voedseldispenser heeft.

Wat we leuk vinden

Droge Boost

Geen natte gerechten meer. Deze vaatwasser heeft ge’s geavanceerde Dry Boost-functie die gerechten krijgt die drie keer droger zijn dan normale verwarmde droogcycli. Het is niet meer nodig om na de cyclus met de hand te drogen. Ze zijn klaar om meteen te worden opgeborgen.

Drie-Level Wassysteem

Voor de schoonste vaat zul je dol zijn op dit apparaat. Het heeft een wassysteem met drie niveaus dat drie waszones onder druk gebruikt om water en reinigingsmiddel eruit te schieten. Dit biedt volledige dekking, zodat elk item sprankelend schoon is.

Stoom Prewash

Dit is een beetje een luxe functie, maar we zijn er dol op. Zeker als je aangekoekt of taai eten op je gerechten hebt staan. De stoomvoorwas kan deze stukjes voedsel losmaken, zodat uw gerechten er absoluut sprankelend uitkomen.

Wat we niet leuk vinden

Hybride bad

Deze vaatwasser heeft een hybride kuip gemaakt van zowel roestvrij staal als kunststof. Hoewel dit geen negatief is, is roestvrij staal op zichzelf veel duurzamer en helpt het bij het drogen.

Plastic verlaagt de prijs echter een beetje, waardoor dit een beetje budgetvriendelijker is dan sommige van de andere GE-vaatwassers.

Niet super duurzaam

Veel klanten vluchtten naar de website van GE om te beoordelen of dit model niet langer dan drie of vier jaar meeging.

Natuurlijk is de garantie slechts een jaar lang, dus na die tijd zou je een nieuwe vaatwasser uit eigen zak moeten kopen. Een reeks problemen ontstaat meestal na een bepaalde tijd, dus houd daar rekening mee.

Productspecificaties

Type Ingebouwde topbediening
Geluidsniveau 48 decibel
Aantal cycli Vier
Droogcapaciteit Droge Boost
Capaciteit vaatwasser 16 couverts

4. GE vingerafdrukbestendige vaatwasser

Meest stijlvol

Productafbeelding van de GE vingerafdrukbestendige vaatwasser

Prijs controleren

Als stijl je topprioriteit is, maar je wilt toch een kwaliteits vaatwasser, bekijk dan dit model. Op het eerste gezicht zul je merken dat het strak en stijlvol is. De verzonken zakgreep geeft het een chique uitstraling die sterk opvalt in je keuken.

Als het gaat om reinigingskracht, heeft het een reeks leuke functies die uw afwaswensen zullen helpen. Ten slotte is het een stil model, dus het ziet er niet alleen goed uit in uw keuken, het zal ook goed klinken.

Wat we leuk vinden

Dry Boost met Fan Assist

Weet je nog hoe we zeiden dat je een vaatwasser met Dry Boost moest zoeken als je kurkdroge gerechten wilt? Deze vaatwasser heeft precies die functie.

Met deze Dry Boost-functie worden items tot drie keer droger dan standaard verwarmde droogsystemen. Dit geldt ook voor plastic voorwerpen. Nooit meer met de hand drogen!

Gericht wassen voor ongerepte resultaten

Voor sprankelend schone resultaten op elk item, is dit de vaatwasser voor jou.

Ten eerste heeft het flessenstralen om hoge flessen diep schoon te maken. Het heeft ook een waszone-optie, dus als u slechts een halve cyclus doet, kunt u het apparaat programmeren om alleen het bovenste of onderste rek schoon te maken, wat tijd en energie bespaart.

Stoom het, ontsmet het

Deze vaatwasser heeft stoom en ontsmettingsfuncties. Dit is het dubbele van de kracht! Stoom is geweldig voor het losmaken van aangekoekte stukjes voedsel en het verminderen van watervlekken aan het einde van een cyclus.

Sani-cycli zijn geweldig voor het doden van ziektekiemen en bacteriƫn, dus uw gerechten zijn veilig voor elk gezinslid.

Verstelbare bovenste rekken

Je zult het verstelbare bovenste rek waarderen als je hogere borden of grote potten hebt. U kunt de hoogte aanpassen aan al uw servies, tot 10,5 inch hoog.

Wat we niet leuk vinden

Goedkopere bouw

Overstappen van een ander merk naar GE? Het eerste wat opvalt is dat de constructie goedkoper aanvoelt dan andere modellen. Samsung en LG gebruiken bijvoorbeeld materialen van hogere kwaliteit, vooral voor de tanden en zilverwerkmanden.

Lange cycli

Klanten klagen over de lange cyclus. Een gemiddelde cyclus kan tussen de twee en drie uur duren, wat vrij gemiddeld is voor vaatwassers, maar het is nog steeds iets om op te merken. Gelukkig is er een wasoptie van een uur, maar dit is het beste voor licht bevuilde gerechten.

Productspecificaties

Type Ingebouwde topbediening
Geluidsniveau 48 decibel
Aantal cycli Vijf
Droogcapaciteit Verwarmde droge en droge boost
Capaciteit vaatwasser 16 couverts

5. GE 24 inch inbouw vaatwasser zwart

Beste Budget GE Vaatwasser

Productafbeelding van de GE 24 Inch Built-In Dishwasher Black

Prijs controleren

GE vaatwassers zijn er in een breed scala aan prijzen en zijn niet de meest budgetvriendelijke merk in het algemeen. Ze hebben echter wel enkele budgetvriendelijke opties, zoals deze zwarte 24-inch ingebouwde vaatwasser. Het is ook verkrijgbaar in het wit als je dat liever hebt.

Ondanks de betaalbare prijs, heeft het nog steeds geweldige recensies en veel waardevolle functies om uw afwasroutine gemakkelijker te maken. Dit omvat een ingebouwde voedseldispenser, een hot start-optie, 12-plaatsinstellingen, een korte wasoptie en nog veel meer.

Wat we leuk vinden

Extra fijn filter

Deze vaatwasser heeft een tweetraps filtersysteem met een extra fijn filter om vervelende smurrie in het midden van de cyclus te elimineren. Dus zodra het water vies wordt, wordt het eruit gefilterd en vervangen door schoon water, zodat je vaat brandschoon en hygiƫnisch is.

Voedselverwijderaar

Met een meegeleverde hardfood-afvoer hoeft u nooit meer borden voor te spoelen. Het snelle mes maalt voedsel fijn en gooit het weg zonder het filter of de sproeiarmen te verstoppen.

Vijf cycli en twee opties

Met vijf cycli en twee aanpasbare opties kunt u de cycli aanpassen aan uw gerechten. De vijf cycli omvatten zware was, lichte was, normale was, bordenwarmer en spoeling. De twee extra opties zijn verwarmd droge en hete start.

Wat we niet leuk vinden

64 decibel

Als je op zoek bent naar iets fluisterstilte dat je avonden of dutjes niet verstoort, is deze vaatwasser niets voor jou. Met 64 decibel is het zeker een merkbare vaatwasser. Het geluidsniveau is vergelijkbaar met een normaal gesprek als je op drie meter van iemand staat.

Stevigheid in kwestie

Veel klanten twijfelen aan de stevigheid en duurzaamheid van deze vaatwasser. Vooral de deur is erg licht en klanten zijn bang dat deze op een gegeven moment gewoon zal breken of wegvliegen! Met deze vaatwasser betaal je voor een goedkopere, plastic afwerking.

Productspecificaties

Type Ingebouwde bediening aan de voorzijde
Geluidsniveau 64 decibel
Aantal cycli Vijf
Droogcapaciteit Verwarmd droog
Capaciteit vaatwasser 12 couverts

6. GE draagbare vaatwasser met 12 couverts

Beste draagbare GE vaatwasser

Productafbeelding van de draagbare ge vaatwasser met 12 couverts

Bekijk op HomeDepot
Bekijk op BestBuy
Zicht op Sears

GE heeft momenteel twee draagbare vaatwasseropties. De ene heeft acht couverts, maar deze heeft 12 couverts, dus hij is wat ruimer. Het is een goede keuze voor kleine huizen, slaapzalen, appartementen of campers.

Hoewel het een draagbare vaatwasser is, heeft het nog steeds een enorm scala aan geweldige functies. Het is de perfecte aanvulling op een druk gezin, waardoor je meer tijd hebt om rond te hangen en minder tijd voor klusjes.

Wat we leuk vinden

Autosense Cycle kiest instellingen voor u

In deze vaatwasser detecteert een slimme lichtstraal hoe vies de vaat is. Het past zijn reinigingsvermogen dienovereenkomstig aan om ervoor te zorgen dat het extra stroom gebruikt voor vuilere ladingen en minder energie voor een lichte wasbeurt.

Voedselverwijderaar voorkomt verstoppingen

Het is niet nodig om platen ooit nog af te spoelen. Deze vaatwasser heeft een meegeleverde voedselverwijderaar om voedseldeeltjes te vermalen en weg te gooien. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over verstopte afvoeren of wasarmen.

54 dB Stil

Deze vaatwasser is vrij stil, vooral voor een draagbare optie. Hoewel je het kunt horen rennen – het is niet stil – houdt het de keuken mooi en vredig. Klanten houden van hoe stil het loopt.

Ontsmettingsopties doden bacteriƫn

Als je kinderen hebt, zul je de kracht van ontsmetting waarderen. Deze vaatwasser heeft een NSF-gecertificeerde ontsmettingsoptie die 99,99 procent van de bacteriƫn en ziektekiemen doodt.

Wat we niet leuk vinden

Droogt niet goed

Het drogen van gerechten is geen sterk punt van de meeste draagbare vaatwassers. Als droge gerechten uw topprioriteit zijn, wilt u misschien kiezen voor een ingebouwde vaatwasser met een dry boost-optie.

Deze vaatwasser heeft geen droogfuncties. Het heeft een ontsmettingsoptie die helpt om gerechten daarna sneller te drogen. Maar verder moeten je gerechten daarna lucht of met de hand gedroogd worden.

Korte slang beperkt uw installatie

Een typische klacht van klanten is dat de slang erg kort is. Het is 4,17 voet lang, dus je moet het heel dicht bij je gootsteen hebben om verbinding te maken. Dit is prima in de meeste keukens, maar het kan moeilijk zijn voor de slang om te bereiken als uw gootsteen al onhandig is geplaatst.

Productspecificaties

Type Top control draagbaar
Geluidsniveau 54 dB
Aantal cycli Drie
Droogcapaciteit Geen
Capaciteit vaatwasser 12 couverts

7. GE Profiel Serie 18 Inch Ingebouwde Vaatwasser

Beste Slanke GE Vaatwasser

Productafbeelding van de 18-inch inbouwvaatwasmachine uit de GE Profile-serie

Bekijk op BestBuy
Bekijk op HomeDepot

Heb je iets slankers nodig voor je keuken? GE biedt een 18-inch ingebouwde vaatwasser die zes centimeter dunner is dan hun standaard ingebouwde vaatwassers. Niet elke keuken is gemaakt voor standaard vaatwassers, dus het is geweldig dat GE een goede slanke optie heeft.

Het is niet alleen praktisch, maar het is ook erg stijlvol. Het heeft een bovenste bedieningspaneel, wat betekent dat de voorkant van het apparaat strak en stijlvol is met een mooi verzonken handvat. Wat betreft het prestatieniveau, het is ook geweldig.

Wat we leuk vinden

ADA-compatibel

Eindelijk – een vaatwasser die ADA-compatibel is. Niet genoeg vaatwassers voldoen aan de Disabilities Act (ADA) Standards for Accessible Design. Maar deze wel. Deze vaatwasser is geweldig voor 34-inch aanrechthoogtes en verhoogde ondervloeren.

Wassysteem met drie niveaus

Met het drielaagse wassysteem krijgt werkelijk alles in deze vaatwasser de sprankelende schone behandeling. Geniet van smetteloze gerechten met extra schoonmaakkracht.

Autosense Cycle kiest instellingen voor u

Deze vaatwasser maakt gebruik van een lichtbundel om te detecteren hoe vuil de vaat is. Als ze vooral vuil zijn, zal de vaatwasser zijn reinigingskracht verhogen; als ze licht vervuild zijn, verbruikt de vaatwasser minder energie.

Voedselverwijderaar voorkomt verstoppingen

Voor het beste resultaat heeft deze vaatwasser een ingebouwde voedselverwijderaar die werkt als een afvalverwijdering. Water spoelt voedselresten weg voordat het roestvrijstalen mes het maalt bij 3.600 rpm. Dit zorgt voor schone vaat en minimale verstopping.

Wat we niet leuk vinden

Dure prijs

Aangezien deze vaatwasser kleiner is en slechts acht couverts heeft, is hij aan de dure kant. Je geeft wat extra geld uit, alleen maar omdat dit meer een nicheproduct van GE is.

Laden is moeilijk

Klanten beweren dat dit een moeilijke vaatwasser is om te gebruiken en in te laden. De instructies zijn niet duidelijk en de rekken zijn niet goed ontworpen. Items kunnen gemakkelijk door de openingen vallen en de zilverwerkcaddy is ook niet ideaal, omdat het niet alles bevat wat het zou moeten bevatten.

Productspecificaties

Type Slim top control inbouw vaatwasser
Geluidsniveau 47 dB
Aantal cycli Drie
Droogcapaciteit Condensatie drogen
Capaciteit vaatwasser Acht couverts

Productvergelijkingstabel

Product Best Type Geluidsniveau Aantal cycli Droogcapaciteit Capaciteit vaatwasser
GE Profiel Serie 39 dBA Rustig Ingebouwde topbediening 39 dB Vijf Twin Turbo Droge Boost 16 couverts
GE-profiel vingerafdrukweerstand Drogen Ingebouwde topbediening 45 dB Vijf Verwarmd droog & Dry Boost 16 couverts
GE 24 met hoog bad Slim Ingebouwde topbediening 48 dB Vier Droge Boost 16 couverts
GE vingerafdrukbestendige vaatwasser Stijlvol Ingebouwde topbediening 48 dB Vijf Verwarmd droog & Dry Boost 16 couverts
GE 24 inch inbouw vaatwasser Begroting Ingebouwde bediening aan de voorzijde 64 dB Vijf Verwarmd Droog 12 couverts
GE Portable 12 Couverts Draagbaar Top control draagbaar 54 dB Drie Geen 12 couverts
Ingebouwde GE-profielserie Slank Slim top control inbouw vaatwasser 47 dB Drie Condensatie drogen 8 couverts

Geschiedenis van GE

GE, de General Electric Company, werd opgericht door Thomas A. Edison in 1889 (1). Het bedrijf begon met de eerste gloeilamp en strekt zich uit tot in de 21e eeuw.

Nu maakt GE allerlei producten voor thuis. Dit omvat koelkasten, magnetrons, ijsmachines, wasmachines, dishwashers, en nog veel meer.

Ze maakten hun eerste vaatwasser in 1953 en begonnen daarna al snel met het maken van wasmachines en elektrische ranges. (2).

De missie van GE is om zichzelf uit te dagen tot “een wereld die werkt”. Deze Amerikaanse multinational is al meer dan 125 jaar het hart van de uitvinding. Ze hebben enorme veranderingen doorgevoerd die miljarden levens ten goede hebben veranderd.

Ze blijven dit doen, evenals werken aan energie, hernieuwbare energie, luchtvaart en gezondheidszorg. Wanneer u kiest voor een GE-vaatwasser, kiest u er een met meer dan een eeuw aan innovatie erachter en een belofte dat het uw leven gemakkelijker zal maken.

Is GE eigendom van Whirlpool?

No. GE is sinds 2016 eigendom van Haier, een Chinees bedrijf.

Zijn GE vaatwassers gemaakt in de VS?

Momenteel worden de meeste GE-vaatwassers in de VS gemaakt (3). GE investeert echter steeds meer geld om ervoor te zorgen dat het merendeel van zijn producten in de VS wordt gemaakt.

Zijn GE vaatwassers goed?

De brandende vraag – is een GE-vaatwasser uw geld waard? Wij denken van wel!

Het zijn niet alleen innovatieve producten met veel coole functies, maar ze zijn ook zeer duurzaam. Het rapport van Yale Appliance concludeerde dat ze een serviceratio van 7,1 procent hadden, wat vrij laag is (4). Het is echter minder betrouwbaar dan andere merken, zoals LG of Bosch.

Soorten GE vaatwassers

GE produceert momenteel drie soorten vaatwassers: ingebouwd, onder de gootsteen en draagbaar.

Ingebouwde topbediening

Van hun ingebouwde vaatwassers, die in uw kasten zijn ingebouwd, zijn er bedieningsopties aan de boven- en voorkant. Afwasmachines met topbediening houden het bedieningspaneel verborgen in de vaatwasser. Dit betekent dat je het niet per ongeluk duwt als je langsloopt.

Pros

 • De bedieningselementen zijn verborgen voor kinderen en huisdieren.
 • Veel besturingsopties.
 • Slankere voorkant.
 • Mooiere handvatopties.

Tegens

 • Kan niet zien hoe lang er nog op de cyclus zit.
 • Knoppen zijn vaak kleiner en moeilijker in te drukken.

Ingebouwde frontbediening

De vaatwassers aan de voorzijde zijn voorzien van het bedieningspaneel aan de voorzijde. Dit is een meer klassieke uitstraling die veel mensen gewend zijn. Het betekent echter dat kinderen en huisdieren met de knoppen kunnen spelen als je niet kijkt.

Pros

 • Je kunt zien hoe lang er nog op de cyclus zit.
 • Veel opties beschikbaar.
 • Meer gebruiksvriendelijke interface.
 • Een meer klassieke en vertrouwde look.

Tegens

 • Kinderen kunnen op knoppen drukken, wat onhandig is, vooral tijdens een cyclus.
 • Gemakkelijker om per ongeluk op knoppen te drukken.
 • Niet zo strak van een ontwerp.

Draagbaar

Draagbare vaatwassers staan op wielen. GE heeft momenteel Ć©Ć©n optie, verkrijgbaar in twee maten. Ze zijn geweldig voor kleinere huizen zoals appartementen, slaapzalen of campers.

Pros

 • Geweldig voor kleine huizen.
 • Gemakkelijk te vervoeren en te manoeuvreren.
 • Twee verschillende maten.
 • Handige functies.
 • Nog steeds vrij rustig (54 dB).

Tegens

 • Duurder dan sommige van de ingebouwde modellen van GE.
 • U moet het voor elk gebruik op uw kraan aansluiten.
 • Niet zo ruim als standaard vaatwassers.
 • Het is niet zo krachtig als standaard vaatwassers.

Onder-de-gootsteen

We hebben geen opties onder de gootsteen in onze beoordelingen, maar we laten je toch de voor- en nadelen weten. Onder de gootsteen kunnen vaatwassers onder de gootsteen worden geĆÆnstalleerd om kastruimte te besparen.

Pros

 • Bespaart kastruimte.
 • Ruim interieur.
 • Ze hebben handige functies.
 • Bedieningselementen aan de voorzijde.

Tegens

 • Duur.
 • Luider dan andere opties.
 • Er is slechts Ć©Ć©n optie (maar deze is verkrijgbaar in drie kleuren).

Dingen om te overwegen (Koopgids)

Geen twee vaatwassers zijn hetzelfde, dus het is belangrijk om enkele cruciale details te overwegen bij het winkelen voor een vaatwasser.

Geluidsniveau

Vaatwasmachinegeluiden worden gerangschikt in decibels. Hoe hoger het getal, hoe luider de vaatwasser.

GE-vaatwassers zijn er in verschillende geluidsniveaus, waarbij 39 de stilste is. Wil je iets uber rustigs, dan raden we aan om te kijken naar vaatwassers tussen de 39 en 42 decibel.

Onze aanbevelingen variƫren van 39 tot 64 decibel.

Wist je dat

De decibelschaalclassificatie is interessant. Maar het is wel even wennen. Om het in perspectief te plaatsen, 45 decibel is vergelijkbaar met de geluiden van een bibliotheek (5). Dus 39 decibel is veel stiller dan dat – wat leuk is voor geluidsgevoelige mensen.

Voorstelling

GE vaatwassers hebben speciale functies om de prestaties te verbeteren. Dit omvat hun Sanitize-cyclus, die ziektekiemen en bacteriƫn doodt. Ze hebben ook Deep Clean Silverware Jets die bestaan uit meer dan 40 jets om taai voedsel weg te blazen in de zilverwerkmand.

Veel GE-vaatwassers gebruiken een filtersysteem dat water extra schoon houdt. Bestudeer de extra functies van de vaatwasser om te beoordelen hoe performatief het apparaat zal zijn.

Droogcapaciteit

Wil je kurkdroge gerechten aan het einde van de cyclus? Ga dan op zoek naar een vaatwasser met de Dry Boost of Twin Turbo Dry Boost functie.

De Dry Boost-functie is een nieuw ontwerp dat zich richt op elk item in de vaatwasser, inclusief kunststoffen. Het is drie keer effectiever dan standaard verwarmd drogen.

De Twin Turbo Dry Boost heeft een verborgen verwarming en ventilatorassistentie om voorverwarmde droge lucht in de kuip te duwen, die keramiek en kunststoffen droogt.

Capaciteit vaatwasser

Je wilt dat je vaatwasser ieders afwas kan bevatten. De capaciteit van de vaatwasser wordt gemeten in couverts. De meeste vaatwassers hebben tussen de 12 en 16 couverts. Zorg ervoor dat de jouwe ruim genoeg is voor je gezin.

Extra functies

Overweeg de extra functies die uw vaatwasser kan hebben. Dit kan een voedseldispenser, wifi, LED-verlichting, opvouwbare tanden, een derde rek, plaatverwarming, een geluidsreductiesysteem en nog veel meer omvatten.

Milieuvriendelijk

GE-vaatwassers zijn Energy Star-gecertificeerd, dus ze zijn milieuvriendelijk met betrekking tot hun energieverbruik. Sommige modellen hebben de eWash-optie, die milieuvriendelijker is.

U kunt ook controleren hoeveel het kost om de vaatwasser jaarlijks te laten draaien. Hoe goedkoper het is, hoe minder energie het verbruikt.


Veelgestelde vragen

Zijn GE-apparaten van goede kwaliteit?

GE-apparaten zijn van zeer goede kwaliteit. Ze hebben een geweldige staat van dienst op het gebied van innovatie en betrouwbaarheid, met een serviceratio van 7,1 procent in vergelijking met de bovenkant van 11,2.

Hoe lang gaan GE vaatwassers mee?

U mag verwachten dat uw GE-vaatwasser 10 jaar meegaat, op voorwaarde dat u deze gebruikt volgens de richtlijnen van de fabrikant en deze schoon en onderhouden houdt.

Wat is het verschil tussen een GE-profiel en een GE-vaatwasser?

Het verschil tussen een GE-profiel en een GE-vaatwasser is een kwestie van styling en kosten. Profielproducten zijn slanker en hebben veel extra functies, die worden weerspiegeld in de prijs die u betaalt.

Hoe lang is een GE vaatwasser droogcyclus?

De meeste GE-vaatwassers hebben een droge cyclus die ongeveer 30 minuten aan uw cyclus toevoegt.

Waarom droogt mijn GE-vaatwasser geen vaat?

Er zijn verschillende redenen waarom uw vaatwasser geen vaat droogt, waaronder het niet gebruiken van een glansspoelmiddel, het overvullen van de vaatwasser en het niet gebruiken van de verwarmde droge instelling.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents