Beste goedkope luchtreinigers van 2023

Een luchtreiniger belooft schone, zuivere lucht vrij van allergenen en verontreinigingen. Maar luchtreinigers zijn meestal vrij duur. Er zijn echter tal van budgetkeuzes op de markt die net zo effectief zijn als de dure.

We hebben enkele van de beste goedkope luchtreinigers verzameld die effectief werken zonder de bank te breken. Door deskundig advies en echte klantrecensies te onderzoeken, hebben we de grootte, ventilatorsnelheidsopties, filtertypen, geluidsniveaus en efficiƫntie van verschillende luchtreinigers onderzocht.

Maak je klaar om onze vijf favorieten te ontmoeten.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de JINPUS luchtreiniger kleine draagbare luchtreiniger voor slaapkamer met HEPA-filter, opgewaardeerde geluidsarme luchtreinigers GL-2103 (aangedreven door 4,9 ft USB-kabel, geen adapter)
Beste overall
Jinpus luchtreiniger met HEPA-filter
 • Compact ontwerp
 • Rustig bij 30 deciebls
 • Eenvoudig te bedienen
Prijs controleren
Productafbeelding van de luchtreinigers voor thuis, KOIOS H13 HEPA-luchtreiniger voor slaapkamer bureau in kleine kamer, luchtfilter voor huisdieren Haar huidschilfers rookpollen, nachtlampje, 100% ozonvrij
Beste voor allergieƫn
Koios Luchtreiniger
 • Verwijdert bacteriĆ«n
 • Eenvoudig in gebruik
 • Optioneel nachtlampje
Prijs controleren
Productafbeelding van de True HEPA-filterluchtreiniger voor desktop in kleine kamers, draagbare luchtreiniger voor slaapkamerkantoor RV, geurverwijderaar voor allergieƫn en huisdieren, rook, stof, nachtlampje, 2 ventilatorsnelheidsstilling door MOOKA
Beste functies
Mooka EPI810 Echte HEPA
 • Gecertificeerd ozonvrij
 • Nachtlampje functie
 • Effectief en snel
Prijs controleren
Productafbeelding van de Germ Guardian-luchtreiniger met HEPA 13-filter, verwijdert 99,97% van de verontreinigende stoffen, bedekt grote ruimte tot 743 vierkante voetruimte in 1 uur, UV-C-licht helpt ziektekiemen te verminderen, nul ozon geverifieerd, 22 ', zwart, AC4825E
Beste milieuvriendelijke luchtreiniger
Guardian Technologies Kiemwacht
 • Drie-in-Ć©Ć©n filter
 • Goed voor grote kamers
 • Milieuvriendelijke werking
Prijs controleren
Productafbeelding van de LEVOIT-luchtreinigers voor thuis, H13 True HEPA-filter voor rook, stof, schimmel en pollen in de slaapkamer, ozonvrij, geurverwijderaars van het filtratiesysteem voor kantoor met optioneel nachtlampje, 1 pak, wit
Het beste voor ’s nachts
Levoit Luchtreiniger
 • Ozonvrije filtratie
 • Super rustig bij 25 decibel
 • Betrouwbare nazorg
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Wat is een luchtreiniger?
 • Goedkope luchtreiniger versus dure luchtreiniger?
 • Veelgestelde vragen
 • Het budgetvriendelijk houden


Product beoordelingen

Het kiezen van een goedkope luchtreiniger voor kleinere kamers is uitstekend, maar het is cruciaal om te begrijpen wat het wel en niet kan doen. We hebben de meest duurzame en efficiƫnte goedkoopste eenheden bekeken om onze favorieten te kiezen. We hebben met name de kwaliteit van filters vergeleken en hoe goed ze presteerden. Hier zijn de vijf beste goedkope luchtreinigers.

1. Jinpus luchtreiniger met HEPA-filter

Beste overall

Productafbeelding van de JINPUS luchtreiniger kleine draagbare luchtreiniger voor slaapkamer met HEPA-filter, opgewaardeerde geluidsarme luchtreinigers GL-2103 (aangedreven door 4,9 ft USB-kabel, geen adapter)

Prijs controleren

Als je thuis jonge kinderen hebt, weet je hoe belangrijk het is om alles schoon te houden. Onze binnenlucht is soms het laatste wat we als vervuild beschouwen, maar het kan wel.

Deze luchtreiniger is compact en vooral stil. Het is de perfecte aanvulling op een kinderkamer of kinderkamer. Het slimme apparaat is uitgerust met een HEPA-filter en is ozonvrij.

Er is een slim LED-lampje aan de bovenkant van het apparaat. Dit geeft aan wanneer het is ingeschakeld en de huidige werkmodus. U kunt kiezen tussen twee modi om aan uw behoeften te voldoen: de normale modus en de slaapmodus.

Wat we leuk vinden

Compact ontwerp past bij kleine huizen

Het compacte ontwerp stelt u in staat om de luchtreiniger overal te plaatsen waar dat nodig is. Het past perfect op een nachtkastje, salontafel of een ander klein gebied.

Als u onderweg van schonere binnenlucht houdt, kunt u dit apparaat eenvoudig in een koffer plaatsen. Het weegt slechts 1,2 pond, dus het meenemen op vakantie is een fluitje van een cent.

Stille werking, zelfs ’s nachts

Dit is een uitstekende keuze als u ’s nachts een luchtreiniger wilt gebruiken terwijl u slaapt. Hoewel hij twee ventilatorsnelheden heeft, klokt hij af op 30 decibel. Om dit in perspectief te plaatsen, normaal gesprek is ongeveer 60 decibel (1).

De rust van dit apparaat maakt het ook de perfecte keuze voor een kinderkamer. Pasgeborenen kunnen gevoelig zijn voor geluiden, vooral als je een lichte slaper hebt.

Eenvoudig te bedienen

De combinatie van LED-lampjes en een grote knop die deze luchtreiniger bedient, kan niet eenvoudiger te gebruiken zijn. Druk gewoon Ć©Ć©n keer op de knop om te activeren en te genieten van zuiverdere lucht.

Als u de slaapmodus wilt activeren, drukt u twee keer en kijkt u hoe het LED-lampje dimt om in een donkere kamer te passen. Je kunt het ook gebruiken als een zacht nachtlampje in een kinderkamer of kinderkamer. De luchtreiniger wordt na acht uur automatisch uitgeschakeld wanneer deze in de slaapstand staat.

Drietrapsfilter vangt 99,97 procent van de deeltjes op

Terwijl de lucht door de ventilator wordt aangezogen, loopt deze door een drietrapsfilter. Dit omvat een actief koolfilter, HEPA en een prima voorlopig filter.

Jinpus beweert dat het tot 99,97 procent van de deeltjes in de lucht vangt. Dit omvat bacteriƫn, geuren, allergenen, stof en huidschilfers van huisdieren.

Wat we niet leuk vinden

Usb-verbinding vereist

Dit apparaat wordt geleverd met een 59-inch USB-kabel. Het heeft echter geen enkele manier om op een gewoon stopcontact te worden aangesloten. U hebt een telefoonoplader nodig met een USB-aansluiting of een andere adapter.

Het licht is te fel

Veel klanten vonden dat het licht op de luchtreiniger te fel is. Hoewel je het kunt dimmen, kan het nog steeds behoorlijk wat licht verlichten, wat schadelijk kan zijn voor je slaap.

Filters gaan niet lang mee

Klanten ontdekten dat de filters na een maand niet goed werkten.Ā  Het maandelijks updaten van de filters is een gedoe en duur. Bovendien ontdekten klanten dat deze luchtreiniger niet de gemakkelijkste was om schoon te maken.

Productspecificaties

Dimensies 4.92 x 7.64 inch
Opties voor ventilatorsnelheid Twee snelheden
Toepasselijk gebied 300 vierkante voet
Aantal filters Drietraps
Geluidsniveau 30 decibel

2. Koios H13 Luchtreiniger

Beste voor allergieƫn

Productafbeelding van de luchtreinigers voor thuis, KOIOS H13 HEPA-luchtreiniger voor slaapkamer bureau in kleine kamer, luchtfilter voor huisdieren Haar huidschilfers rookpollen, nachtlampje, 100% ozonvrij

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Deze compacte luchtreiniger van Koios is voorzien van een HEPA-filter en kan een aanzienlijke hoeveelheid deeltjes in de lucht verwijderen, zoals rook en stof. Veel klanten ontdekten dat dit enorm hielp bij allergieƫn en aanzienlijke verlichting bood.

Je krijgt twee modi om tussen te kiezen die passen bij overdag of ’s nachts. Het stijlvolle ontwerp past bij elk modern huis en kan worden gebruikt als een rustgevend nachtlampje in een kinderkamer of kinderkamer.

Het filter gaat tot zes maanden mee voordat een vervanging nodig is, hoewel het langer kan duren als uw lucht behoorlijk schoon is.

Wat we leuk vinden

Verwijdert bacteriƫn uit huis

Het drietrapsfilter eindigt met een actieve kooltrap. Hier worden bacteriƫn en ziektekiemen uitgefilterd, waardoor je schone lucht hebt om in te ademen. De luchtreiniger neutraliseert ook slechte geuren omdat het filter antibacteriƫle effecten heeft.

Eenvoudig te gebruiken machine

Er wordt slechts Ć©Ć©n knop gebruikt om de machine in en uit te schakelen. Dezelfde knop wordt gebruikt voor het gebruik van de nachtlichtfunctie. U kunt kiezen tussen lage en hoge instellingen. De stillere “lage” instelling is perfect voor gebruik ’s nachts.

Optioneel nachtlampje

De optionele nachtlampjefunctie is de perfecte aanvulling voor iedereen die graag een kalmerende sfeer in een kamer wil instellen. In tegenstelling tot andere apparaten kunt u deze nachtlampjefunctie activeren tijdens elke snelheidsinstelling. Dus als je je luchtreiniger ’s nachts hoog wilt hebben, activeer dan ook gewoon het nachtlampje.

Uitstekend geschikt voor allergieƫn

Als je worstelt met allergieƫn, zal deze luchtreiniger helpen. Het HEPA-filter verwijdert effectief stof, allergenen en huidschilfers van huisdieren uit de lucht. Het zal ook eventuele aanwezige geuren neutraliseren.

Compact ontwerp geschikt voor kleine ruimtes

Het compacte ontwerp maakt het een uitstekende pasvorm op elk nachtkastje of kleine tafel. Ontworpen om een oppervlakte van maximaal 156 vierkante voet te bedekken, zal het mooi op uw salontafel in de woonkamer zitten.

Wat we niet leuk vinden

Biedt achtergrondgeluid

Hoewel dit apparaat als stil is gemarkeerd, is het niet helemaal stil. Sommige klanten meldden een zoemend geluid, terwijl anderen het vergeleken met witte ruis. Om het in perspectief te plaatsen, het is minder dan 25 decibel, dus het is vergelijkbaar met een fluistering. Maar sommige mensen vergeleken het met een hoog fluitje.

Helder licht

Hoewel sommigen de blauwe nachtlichtfunctie misschien leuk vinden, haten anderen het dat je het niet kunt uitschakelen. T is een beetje te helder voor sommige mensen, vooral als ze proberen te slapen.

Dure vervangende filters

Het probleem met goedkopere luchtreinigers is dat je het filter vaker moet vervangen. Wanneer het filter duur is, kan het in de loop van de tijd oplopen. De vervangende filters voor dit model zijn ongeveer de helft van de prijs van de luchtreiniger zelf!

Productspecificaties

Dimensies 7,5 x 6,9 inch
Opties voor ventilatorsnelheid Twee snelheden
Toepasselijk gebied 156 vierkante voet
Aantal filters Drietraps
Geluidsniveau 25 decibel


3. Mooka EPI810 Echte HEPA luchtreiniger

Beste functies

Productafbeelding van de True HEPA-filterluchtreiniger voor desktop in kleine kamers, draagbare luchtreiniger voor slaapkamerkantoor RV, geurverwijderaar voor allergieƫn en huisdieren, rook, stof, nachtlampje, 2 ventilatorsnelheidsstilling door MOOKA

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als je een kleine kamer hebt die schonere lucht nodig heeft, is deze luchtreiniger iets voor jou. Het drietrapsfilter bedekt tot 146 vierkante voet.

Deze luchtreiniger is misschien budgetvriendelijk, maar hij is ook meer “heavy-duty” in vergelijking met anderen in dezelfde prijsklasse.

Er is echter een enkel nadeel dat ik heb aangehaald van deze luchtreiniger. Dit is aanzienlijk luider dan andere kleine luchtreinigers met slechts een minuscuul verschil van vijf decibel in vergelijking met zijn topkandidaat, de Jinpus-luchtreiniger.

Positief is dat deze luchtreiniger is uitgerust met een HEPA-filter dat perfect is als je allergieƫn hebt, omdat het slechts 0,3 micron deeltjes opvangt.

Wat we leuk vinden

Werkt snel en effectief

De meeste kleine luchtreinigers die hierop lijken, zijn het meest effectief in kleinere kamers zoals slaapkamers. Het werkt ook snel en efficiƫnt, waardoor uw lucht binnen enkele minuten na activering schoner wordt. Bovendien wordt de gezuiverde lucht in 360 graden richtingen in de ventilatieopening uitgestoten. Dit zorgt ervoor dat er geen vervelende lucht in uw omgeving circuleert.

Gecertificeerd ozonvrij

Deze luchtreiniger is een favoriet bij veel huiseigenaren, dankzij de functies die u krijgt terwijl u een paar dollar bespaart. De drie filters verwijderen pollen, stof, schimmels en huidschilfers van huisdieren. Het is 100 procent ozonvrij, gecertificeerd door de California Air Resources Board en is veilig voor u en uw gezin.

Als u of een familielid worstelt met allergieƫn, kan het HEPA-filter in dit apparaat een verschil maken. Het verwijdert effectief veel voorkomende allergenen zoals pollen.

Optionele nachtlampjefunctie

Ik meen zaken toen ik zei dat deze luchtreiniger fantastische functies heeft, omdat je deze luchtreiniger als nachtlampje kunt gebruiken, waardoor je extra energie bespaart tijdens het slapen. Voor degenen die een hekel hebben aan het idee van licht ’s nachts, kunt u dit uitschakelen door simpelweg de aan / uit-knop ingedrukt te houden.

Eenvoudig te bedienen

Er is slechts Ć©Ć©n knop op deze machine, wat betekent dat deze gemakkelijk te begrijpen is. De ene knop zorgt voor twee verschillende ventilatorsnelheden. Zet het in en loop weg; het zal het harde werk voor je doen.

Wat we niet leuk vinden

Werkt alleen voor kleine kamers

Met een kamerdekking van 146 vierkante voet is dit niet zo genereus als men zou hopen. Als je kleine kamers hebt, is het prima, maar voor middelgrote of grote kamers zal dit teleurstellend zijn.

Elimineert sterke geuren niet

Misschien merk je dat dit niet helemaal raak is met het elimineren van sterke geuren zoals rook of huisdiergeuren.

35 decibel luid

Dit is de luidste optie op onze lijst. Met 35 decibel is het vergelijkbaar met lichte regenval, die sommige klanten leuk vinden als witte ruis, maar sommige klanten haten. Als je graag slaapt en ontspant in stilte, is dit niet de luchtreiniger voor jou.

Productspecificaties

Dimensies 7.5 x 6.9 x 6.9 inch
Opties voor ventilatorsnelheid Twee snelheden
Toepasselijk gebied 146 vierkante voet
Aantal filters Drietraps
Geluidsniveau 35 decibel

4. Guardian Technologies Germ Guardian Luchtreiniger

Beste milieuvriendelijke luchtreiniger

Productafbeelding van de Germ Guardian-luchtreiniger met HEPA 13-filter, verwijdert 99,97% van de verontreinigende stoffen, bedekt grote ruimte tot 743 vierkante voetruimte in 1 uur, UV-C-licht helpt ziektekiemen te verminderen, nul ozon geverifieerd, 22 ', zwart, AC4825E

Prijs controleren

Als u op zoek bent naar een grotere, budgetvriendelijke luchtreiniger, bekijk dit dan. Dit slim ogende apparaat staat hoog op de grond zonder uit te zien.

Het maakt gebruik van twee filters en UV-C-licht om tot 99,97 procent van allergenen en deeltjes in de lucht te verwijderen. U kunt genieten van schonere lucht en een betere geur in uw huis, omdat het geuren neutraliseert.

Het slimme ontwerp past bij elk huis en beslaat tot 167 vierkante voet met behulp van een ventilator met drie snelheden. Een van de vele redenen waarom we deze luchtreiniger leuk vinden, is dat hij Energy Star-gecertificeerd is. Dit betekent dat het minder energie verbruikt, zodat u kunt genieten van schonere lucht terwijl het milieuvriendelijker is.

Wat we leuk vinden

Drie-in-Ć©Ć©n filter

Om de luchtkwaliteit binnenshuis te verhogen, maakt deze luchtreiniger gebruik van een voorfilter en houtskoolfilter dat stof, geuren en haar van huisdieren opvangt. Veel voorkomende allergenen zoals pollen en huisstofmijt worden verwijderd terwijl de lucht door het HEPA-filter reist.

Eindelijk zal de lucht worden blootgesteld aan krachtig UV-C licht. Dit doodt effectief virussen in de lucht zoals stafylokok en rhinovirus. De laatste fase zal ook de vluchtige organische stoffen van gewone huishoudelijke reinigingsmiddelen verminderen (2).

Goed voor grote kamers

De luchtreiniger kan naast de bank, in de keuken of een gang staan. Het reinigt effectief de lucht in middelgrote tot grote kamers van maximaal 167 vierkante voet.

Milieuvriendelijker dan andere opties

Dit apparaat is voor u als u op zoek bent naar meer manieren om uzelf en uw huis milieuvriendelijker te maken. Het is Energy Star-gecertificeerd en gebruikt daarom minder energie zonder minder effectief te zijn.

Pakt slechte geuren aan

Door het houtskoolfilter in de machine is dit geweldig in het elimineren van geuren in uw huis. Of dit nu van koken, huisdieren of roken is, deze luchtreiniger is gebouwd om het aan te kunnen.

Wat we niet leuk vinden

Dure vervangende filters

Hoewel deze luchtreiniger goed werkt, is hij op de lange termijn niet zo betaalbaar. Vervangende filters zijn vrij duur. Bovendien, omdat Germ Guardian aanbeveelt om ze elke drie maanden te vervangen, kan het te duur worden.

Slechte luchtstroom

Sommige klanten vinden dat de luchtstroom vrij slecht is. Als je op een bijzonder stoffige plek woont, is het niet het meest effectief. Dit komt mede doordat de filters vrij snel verstopt raken. U merkt misschien dat ze slechts een paar dagen of zo goed functioneren voordat u ze moet schoonmaken of vervangen.

Het brandt uiteindelijk uit

De elektra in deze machine is niet de meest duurzame. Veel klanten zeiden dat ze al na een paar maanden opgebrand waren. Sommige hielden het langer vol, terwijl andere het een paar jaar volhielden. Maar uiteindelijk zijn het de elektra die het doodt. Je zult eerst een brandende plastic geur opmerken, dan weet je dat de machine op weg is naar buiten.

Productspecificaties

Dimensies 22 inch hoog
Opties voor ventilatorsnelheid Drie snelheden
Toepasselijk gebied 167 vierkante voet
Aantal filters Tweetraps met UV-C ontsmettingsmiddel
Geluidsniveau Laag 46 decibel, gemiddeld 53 decibel, hoog 61 decibel

5. Levoit luchtreiniger

Het beste voor ’s nachts

Productafbeelding van de LEVOIT-luchtreinigers voor thuis, H13 True HEPA-filter voor rook, stof, schimmel en pollen in de slaapkamer, ozonvrij, geurverwijderaars van het filtratiesysteem voor kantoor met optioneel nachtlampje, 1 pak, wit

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Levoit

Als u op zoek bent naar een luchtreiniger om uw lucht te reinigen tijdens het slapen, is dit iets voor u. Deze luchtreiniger van Levoit werkt geruisloos, waardoor hij optimaal is voor nachtelijk gebruik.

Het maakt gebruik van een drietraps filtratiesysteem om rook, huisstofmijt, allergenen en geuren uit uw binnenlucht te verwijderen. Kies uit verschillende instellingen die passen bij de locatie en het tijdstip van de dag.

Het compacte formaat maakt het een uitstekende keuze voor kleine ruimtes zoals een slaapkamer of kinderkamer. U kunt het LED-lampje dimmen of volledig uitschakelen voor een goede nachtrust.

Wat we leuk vinden

Ozonvrij filtratiesysteem

De drietrapsfiltratie is 100 procent ozonvrij om u en uw gezin te beschermen. Het maakt gebruik van een voorlopig filter dat grotere parti verwijdertcles zoals haar en huidschilfers van huisdieren. Het HEPA-filter verwijdert allergenen en bacteriƫn, terwijl het actieve koolfilter geuren en bacteriƫn absorbeert.

Super Quiet bij 25 decibel

Wanneer het apparaat op de lage stand staat, ligt het geluidsniveau rond de 25 decibel. Dit is bijna onmerkbaar, waardoor het de perfecte aanvulling is voor een slaapkamer of kinderkamer.

Naast dat het stil is, kunt u het LED-lampje helemaal uitschakelen. Dit is iets dat niet veel budgetvriendelijke luchtreinigers bieden. Het maakt een aanzienlijk verschil voor mensen die graag in een donkere kamer slapen.

Opgewaardeerde Levoit Motor

Deze luchtreiniger is uitgerust met een nieuwe en verbeterde motor in vergelijking met oudere Levoit-apparaten. De verbeterde motor is stabieler, wat op zijn beurt de levensduur verlengt.

Betrouwbaardere nazorg

Het vervangen van de filters is eenvoudig en betaalbaar, in tegenstelling tot andere merken. U krijgt ook een garantie van twee jaar om eventuele defecten of storingen te dekken, plus levenslange ondersteuning voor uw apparaat.

Wat we niet leuk vinden

Knoppen lopen soms vast

Er zijn een paar meldingen geweest van het bevriezen van de aan / uit-knop en het ontkoppelen en opnieuw aansluiten.

Zwakke luchtstroom

Dit is niet de sterkste luchtstroom op de markt. Je kunt er je hand tegenaan steken en minimale zuigkracht voelen. Het is beter voor opgeruimde huizen met minimaal stof. Als je lucht probeert te zuiveren uit een huis met rokers en huisdieren, ben je misschien teleurgesteld.

Begint te rammelen

Na ongeveer een jaar merkten sommige klanten dat de machine begon te rammelen. Omdat dit een stille luchtreiniger zou moeten zijn, verslaat een rammelaar het punt.

Productspecificaties

Dimensies 10 x 10 x 16 inch
Opties voor ventilatorsnelheid Drie snelheden
Toepasselijk gebied 86 vierkante voet
Aantal filters Drietraps
Geluidsniveau 25 decibel

Productvergelijkingstabel

Product Best Dimensies Opties voor ventilatorsnelheid Toepasselijk gebied Aantal filters Geluidsniveau
Jinpus luchtreiniger met HEPA-filter Algeheel 4,92 x 7,64″ 2 snelheden 300 mĀ² 3-traps 30 dec
Koios H13 Luchtreiniger AllergieĆ«n 7,5 x 6,9″ 2 snelheden 156 mĀ² 3-traps 25 dec
Mooka EPI810 Echte HEPA Functies 7,5 x 6,9 x 6,9″ 2 snelheden 146 mĀ² 3-traps 35 dec
Guardian-technologieĆ«n Milieuvriendelijk 22″ hoog 3 snelheden 167 mĀ² 2-traps Laag: 46, Med: 53, Hoog: 61
Levoit Luchtreiniger Nachtelijke 10 x 10 x 16″ 3 snelheden 86 sq ft 3-traps 25 dec

Wat is een luchtreiniger?

Een luchtreiniger is een apparaat dat de binnenlucht reinigt. Het is meestal uitgerust met een kleine ventilator die wordt aangedreven door een motor. Terwijl de lucht wordt aangezogen, gaat deze door een filter dat deeltjes in de lucht zoals allergenen en stof verwijdert of vermindert.

Het meest voorkomende type filter is een drietrapsfilter dat bestaat uit een voorlopig, HEPA-filter en actieve kool.

Sommige luchtreinigers gebruiken ook een UV-C-ontsmettingsmiddel. Deze gebruiken korte golf UV-C-licht om luchtverontreinigende stoffen zoals schimmels, VOC’s en virussen te doden en te verminderen. Er is echter ook bezorgdheid over dit systeem: Ozon.

UV-C-lampen kunnen bepaalde hoeveelheden ozon produceren.Ā Hoewel ozon ons beschermt tegen zaken als huidkanker, kan het schadelijk zijn bij inademing in grote hoeveelheden (3). Ozon reageert met verschillende biologische moleculen in onze luchtwegen. Dit kan leiden tot verschillende gezondheidseffecten.

Tekenen van overmatige blootstelling omvatten, maar zijn niet beperkt tot hoesten, beklemming op de borst, kortademigheid en ongemak in de borst bij het ademen (4).

Nu is het essentieel om te begrijpen dat niet alle luchtreinigers met UV-C-licht schadelijk zijn. Sommige fabrikanten zullen de bollen bedekken, waardoor ozonophoping wordt verminderd of geƫlimineerd. De meeste hiervan zullen worden bedekt met titaandioxide, wat de geproduceerde ozon vermindert. (5).

Goedkope luchtreiniger versus dure luchtreiniger?

Luchtreinigers kunnen een behoorlijke investering zijn. De meesten zullen je zeker een paar honderd dollar terugbrengen, maar (gelukkig) zijn er goedkope opties. Het is echter essentieel om het verschil te begrijpen, omdat er dingen zijn die een goedkoop apparaat niet kan doen.

Het grote verschilences omvatten:

 • Grootte van de kamer.
 • Type filter en de efficiĆ«ntie ervan.
 • Hoe vaak het filter moet worden vervangen.

Grootte van de kamer

Een van de eerste dingen die u misschien opvalt aan een goedkopere luchtreiniger, is het gebied dat het kan bestrijken. De meeste goedkope luchtreinigers bedekken alleen een kamer van 80 tot 200 vierkante voet. We hebben er een paar op onze lijst die meer dan 300 vierkante voet kunnen bedekken, maar over het algemeen zijn deze duurder.

De goedkope modellen zijn uitstekend als u een luchtreiniger nodig heeft voor een kleine slaapkamer, kantoor of kleine woonkamer. Voor kleinere kamers is het kopen van een dure eenheid die meer dan 500 vierkante voet beslaat gewoon niet nodig.

Type filter en de efficiƫntie ervan

Als u lijdt aan ernstige allergieƫn of astma, is een goedkope luchtreiniger mogelijk niet voldoende. De meeste hebben goede filters, zoals HEPA. Sommige hiervan gebruiken echter alleen een HEPA-grade of HEPA-type filter dat niet zo effectief is als een echt HEPA-filter.

Een goedkope luchtreiniger is voldoende voor mensen die alleen maar op zoek zijn naar verbetering van hun omringende lucht.

Houd er rekening mee

Als u te maken heeft met allergieƫn of astma, overweeg dan om een grotere eenheid te kiezen of zoek naar echte HEPA-filters.
Misschien vind je dit ook interessant
Een HEPA-filter reinigenHoe een HEPA-filter te reinigen (wasbare of permanente gids)

Hoe vaak het filter moet worden vervangen

De frequentie van filtervervanging komt ook in het gedrang bij het kiezen van een goedkope luchtreiniger. Dit komt over het algemeen door de grootte van het filter, niet door de kwaliteit.

Sommige goedkope luchtreinigers beweren tot zes maanden mee te gaan. We raden u aan klantrecensies te lezen om te zien hoe ze het hebben gevonden.


Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een fatsoenlijke luchtreiniger?

Een fatsoenlijke luchtreiniger kan tussen de 30 en 180 dollar kosten. Onze favoriete luchtreiniger is de JINPUS Kleine Draagbare Luchtreiniger voor Slaapkamers. Hij is compact, stil bij 30 decibel en eenvoudig te bedienen. En het beste van alles, het kost iets minder dan 30 dollar.

Waar is de beste plek om een luchtreiniger te plaatsen?

De beste plaats om een luchtreiniger te plaatsen is op een muur op ongeveer drie voet van de grond. Het verhogen van de luchtreiniger van de vloer helpt om een betere luchtstroom te creƫren, waardoor de prestaties worden verbeterd, wat de luchtkwaliteit verbetert.

Heeft u een luchtreiniger nodig in elke kamer?

Hoewel het over het algemeen wordt aanbevolen om in elke kamer een luchtreiniger te hebben, is dit niet altijd nodig. Sommige luchtreinigers kunnen tot 500 vierkante voet reinigen en kunnen twee of drie kamers bedienen als ze in een gang of gang worden geplaatst.

Werken luchtreinigers voor COVID?

Sommige luchtreinigers werken voor COVID, vooral die met HEPA-filters. HEPA-filters vangen allergenen en virussen (inclusief COVID) op tot een grootte van drie micron. Ze zijn voor 99,97 procent effectief in het verwijderen van verontreinigende stoffen uit de lucht.

Hoe lang duurt het om een verschil op te merken met een luchtreiniger?

U zou het verschil met een luchtreiniger in 30 minuten tot twee uur moeten opmerken, afhankelijk van het merk en model. Kleinere luchtreinigers kunnen het langst duren, terwijl krachtigere modellen de snelste resultaten leveren.

Gebruiken luchtreinigers veel elektriciteit?

Luchtreinigers gebruiken niet veel elektriciteit. Het laten draaien van een gemiddelde luchtreiniger gedurende 12 uur is het equivalent van het draaien van een vaatwasser gedurende een half uur. De meeste luchtreinigers gebruiken dezelfde hoeveelheid energie als een laptopcomputer.


Het budgetvriendelijk houden

Wanneer u een goedkope luchtreiniger kiest, is het belangrijk om te begrijpen wat u kunt verwachten. Allereerst is het onwaarschijnlijk dat het grote gebieden bestrijkt. Deze apparaten zijn meer geschikt voor slaapkamers en kleine woonruimtes.

Ten tweede, zoek naar filters van hoge kwaliteit, zoals als True HEPA in plaats van HEPA-grade als je te maken hebt met allergieƫn of astma.

Ten slotte hebben deze apparaten Ć©Ć©n bonusvoordeel. De beste goedkope luchtreinigers zijn over het algemeen compacter van ontwerp en lichtgewicht. Dus als u een frequente reiziger bent, kunt u misschien zelfs genieten van gezuiverde lucht terwijl u niet thuis bent.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe yoga mat schoonmaken