Beste handheld stofzuigers voor huisdierhaar van 2023

Hoe beheer je het haar van huisdieren in je huis zonder je hele huis grondig te reinigen? Wat gebeurt er als u een snelle oplossing nodig hebt voor haar van huisdieren, bijvoorbeeld voor allergieƫn of een onverwacht bezoek?

Handstofzuigers zijn het antwoord. Ze zijn eenvoudig te bedienen en zijn ontworpen voor snel opruimen in plaats van volledige reiniging. Ze zijn ook veelzijdig genoeg om op bijna alle oppervlakken te gebruiken. We geven de voorkeur aan hen voor praktische, probleemloze ontharing van huisdieren.

We gaan je de beste handstofzuigers voor huisdierenhaar laten zien. Maar eerst is hier alles wat je moet weten over het gebruik van deze apparaten rond je harige vrienden.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Bissell Pet Hair Eraser Lithium Ion draadloze handstofzuiger, paars
Meest draagbaar
Bissell Pet Haar Gum
 • Vermogen op meerdere oppervlakken
 • Eenvoud in gebruik
 • Compact en handig
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark Rocket Ultra-Light handvacuĆ¼m met TruePet Mini gemotoriseerde borstel en, 15-voet power, marron
Meest effectief
Haai Raket
 • TruePet gemotoriseerde borstel
 • Uitschuifbare slang
 • Met snoer maar verastile
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell Pet Hair Eraser Handheld Vacuum, snoerd, 33A1, zwart
Beste voor allergieƫn
Bissell Corded Pet Hair Eraser
 • Reinigt de lucht
 • Gemakkelijk vast te houden handvat
 • Rubberen nozzles beschadigen oppervlakken niet
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson V8 Animal Cord-Free Vacuum, Sprayed Nickel /Titanium (Vernieuwd)
Het beste voor dieptereiniging
Dyson Dier V8
 • Geweldig voor vloeren
 • Gecertificeerd allergievriendelijk
 • Bijlagen inbegrepen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark Pet Perfect II
Meest betaalbaar
Haai Huisdier Perfect II
 • Het beste voor bekleding
 • Geweldig voor tapijten
 • Nette opbergruimte
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Voordelen van handheld stofzuigers voor huisdierhaar
 • Waar moet je op letten?
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Laten we een kijkje nemen naar de beste handstofzuigers voor het opzuigen van haar van huisdieren.

1. Bissell Pet Hair Eraser draadloze handstofzuiger

Meest draagbare handheld vacuĆ¼m voor huisdier haar

Productafbeelding van de Bissell Pet Hair Eraser Lithium Ion draadloze handstofzuiger, paars

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op BestBuy
Bekijk op Wayfair
Zicht op Bissell

We zijn grote fans van Bissell. Dit is een kwaliteitsmachine met allround uitstekende mogelijkheden. Zoals je aan de naam kunt zien, heeft Bissell dit vacuĆ¼m gemaakt voor eigenaren van gezelschapsdieren, en de belangrijkste taak is om haar van je oppervlakken te verwijderen.

Dat gezegd hebbende, naast huisdieren, is dit ook een uitstekende handheld om te hebben voor het opruimen van stof en vuil. Klanten houden van dit model vanwege de prachtige eenvoud. Er is geen gedoe, moeite of strijd wanneer je het gebruikt.

We houden van de meegeleverde accessoires. Je krijgt een gemotoriseerd penseelgereedschap, een spleetgereedschap en een bekledingsgereedschap. Natuurlijk zijn ze standaard, maar ze doen fantastisch werk bij het beheren van huisdierenhaar.

Ze werken samen met een drievoudig filtratiesysteem voor maximale efficiĆ«ntie. Deze machine werkt op een 14-volt batterij – meer dan genoeg om een handheld van stroom te voorzien. Het heeft ook een indicator, zodat u kunt bijhouden hoe goed de batterij het doet.

Wat we leuk vinden

Multi-Surface mogelijkheid voor diepe reiniging

U kunt deze machine op verschillende oppervlakken gebruiken, van vloeren tot aanrechtbladen en kussens. Het is effectief op tapijten, hardhout en bekleding en wordt geleverd met geschikte accessoires voor elk.

Hiermee kunt u elke centimeter van uw huis grondig reinigen.

Gemakkelijk schoon te maken na gebruik

Met een vuilnisbak van 0,7 liter is dat behoorlijk ruim voor een handheld-optie. Het betekent minder onderhoud voor u. Het ontwerp is vrij onberispelijk, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot elk compartiment. Dit maakt het gemakkelijker om de hele machine grondig te reinigen.

Dankzij deze eigenschappen kunt u erop vertrouwen dat deze machine nog een tijdje in topvorm blijft.

Compact en handig

We vinden het tafelbladstation een interessante functie. Het is fijn dat je deze machine kunt opbergen waar je hem het beste uitkomt, zonder dat je hem hoeft te monteren of in te pakken. Het zal altijd binnen handbereik zijn en wordt hierdoor draagbaarder gemaakt.

Wat we niet leuk vinden

Het laadt langzaam op

Een veelgehoorde klacht over deze machine is dat het een pijnlijke acht uur duurt om volledig op te laden. Sommige gebruikers hebben ook gezegd dat de batterij geen lading goed vasthoudt.

Dit is prima als je het niet te vaak gebruikt. Het kan echter lastig zijn als u op zoek bent naar een machine die altijd klaar is om te gaan.

Productspecificaties

Macht 14 volt
Dimensies 4,5 inch bij 16 inch bij 5 inch
Gewicht 3,1 pond
Bijzonderheden Tafelbladstation, indicator, drievoudige filtratie
Accessoires Spleetgereedschap, bekledingsgereedschap, gemotoriseerd borstelgereedschap, oplaadstation

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Bijlagen en accessoires 4.5 / 5
Gewicht 5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

2. Shark Rocket HV292 Hand vacuĆ¼m

Meest effectieve handheld vacuĆ¼m voor huisdier haar

Productafbeelding van de Shark Rocket Ultra-Light handvacuĆ¼m met TruePet Mini gemotoriseerde borstel en, 15-voet power, marron

Prijs controleren

Laat je niet misleiden door het ontwerp met snoer. Dit is een lichte en veelzijdige machine die in staat is om draadloze variaties in bijna alle aspecten te vervangen.

Hoewel je het moet aansluiten, is het nog steeds draagbaar, vanwege twee factoren. Ten eerste is de kabel 15 voet lang. Voor een ander weegt het slechts 3,7 pond.

Deze machine toont kracht. Shark zegt dat ze het vacuĆ¼m hebben ontworpen om nooit zuigkracht te verliezen – een essentieel kenmerk in dierenhuizen.

Het is een machine met meerdere oppervlakken die goed werkt op tapijten, harde vloeren, auto-interieurs, trappen en bekleding. Het wordt geleverd met een afstofborstel en spleetgereedschap om het schoonmaken van deze plekken nog gemakkelijker te maken. Je krijgt ook wasbare, herbruikbare filters.

Dit is wat we het leukst vinden: de Gemotoriseerde TruePet-borstel. Speciaal gemaakt om zelfs hardnekkige haren van huisdieren te verwijderen, zult u merken welk verschil het maakt wanneer u het gebruikt.

Wat we leuk vinden

TruePet gemotoriseerde borstel verwijder hardnekkige haren

Gemotoriseerde borstels pakken hardnekkig vuil aan, en we vinden het geweldig dat Shark deze heeft gebouwd, speciaal voor huisdieren. Nu kun je afscheid nemen van die haren die gewoon niet willen wijken. Deze stofzuiger is meer dan in staat om voor hen te zorgen.

Uitschuifbare slang voor krappe plekken

Wij vinden de uitschuifbare slang een prachtige toevoeging die een wereld van verschil maakt. De meeste andere handhelds zijn veelzijdig, maar hebben geen bereik. Dit accessoire helpt je om haren af te krijgen en uit plaatsen te komen waar je moeite mee hebt om te komen.

Nog steeds veelzijdig, ook al is het bedrade

De 15-voet kabel is lang genoeg dat dit model zijn veelzijdigheid niet heeft verloren door bedraad te zijn. Het is ook licht en voldoet aan de draagbaarheid die we van handhelds verwachten.

Wat we niet leuk vinden

Heeft te allen tijde elektriciteit nodig

Hoe fantastisch het ook is, het is nog steeds een machine met snoer. Dat betekent dat je om het te gebruiken een stroombron nodig hebt. De lengte van de kabel helpt, maar je hebt gemakkelijke toegang tot wandstekkers of verlengsnoeren nodig om echt het meeste uit dit model te halen.

Dit maakt het ook een beetje moeilijker om uw auto schoon te maken, omdat u een verlengsnoer of een buitencontactdoos nodig heeft.

Het duurt misschien niet lang

Helaas is dit model niet de meest duurzame handheld die er is. Sommige klanten zijn hier teleurgesteld over en zeggen dat het niet zo lang heeft geduurd als ze hadden gehoopt. Maar zorg er goed voor en je zou de levensduur ervan kunnen verlengen.

Productspecificaties

Macht 400 watt
Dimensies 9,7 inch bij 4,9 inch bij 13,6 inch
Gewicht 3,7 pond
Bijzonderheden Flexibele staaf, uitschuifbare slang, wasbare en herbruikbare filters
Accessoires TruePet gemotoriseerde borstel, stofborstel, spleetgereedschap

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Bijlagen en accessoires 4.5 / 5
Gewicht 5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

3. Bissell 33A1 Bedrade Pet Hair Eraser Handheld VacuĆ¼m

Beste voor allergieƫn

Productafbeelding van de Bissell Pet Hair Eraser Handheld Vacuum, snoerd, 33A1, zwart

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Bissell
Zicht op Chewy

Hier is de nicht met koord van onze topkeuze. Het is niet zo populair bij consumenten, maar het is nog steeds een competente, uitstekende machine. We raden het aan aan diegenen die haar van huisdieren willen bestrijden voor hun gezondheid.

Er zijn twee aspecten aan deze machine die hem zo geweldig maken voor allergieƫn. Ten eerste maakt het gebruik van multi-level filtratie om allergenen van uw oppervlakken en de lucht te verwijderen. Ten tweede heeft het een uniek flexibel rubberen mondstuk om haar van stoffen en trappen te verwijderen.

De harde nozzle en contour nozzle werken voor harde oppervlakken en krappe plekken, zoals de binnenkant van uw auto. Het is eenvoudig om de accessoires naadloos op hun plaats te klikken. U kunt ze loskoppelen met een ontspanknop.

Deze machine is ook ergonomisch en comfortabel in gebruik, dankzij de unieke grip. De 16-voet kabel maakt het gemakkelijk om te bewegen. De bak van deze handheld verpakt als punch – hij kan tot 0,78 liter vuil bevatten.

Wat we leuk vinden

Het reinigt de lucht

Zelfs als je niet allergisch of gevoelig bent voor haar van huisdieren, kan een teveel eraan nog steeds niezen en snuiven veroorzaken. We waarderen dus de multi-level filtratie die uw oppervlakken en de lucht reinigt.

Het is comfortabel om vast te houden

Deze stofzuiger heeft een handvat dat goed in je handen ligt. Het maakt meer wendbaarheid mogelijk en maakt het gemakkelijker (en veiliger) om te dragen.

Rubberen nozzles beschermen uw vloeren

Deze unieke eigenschap maakt dit model een uitstekende multi-surface machine. Ze werken goed op de oppervlakken waarvoor ze bedoeld zijn en schakelen tussen hen gaat moeiteloos.

Het zegt veel over Bissells toewijding aan gemak.

Wat we niet leuk vinden

Veeleisend onderhoud van u

De stofbeker in deze machine is niet eenvoudig terug op zijn plaats te zetten vanwege een ontwerpfout die gebruikers hebben opgepikt. Bovendien raadt Bissel aan om het na elk gebruik te legen, wat enige frustratie bij klanten oproept.

Zwakke zuigkracht

Enkele klanten merkten op dat de zuigkracht van deze machine niet zo sterk is als ze hadden verwacht. Anderen hebben melding gemaakt van terugslag door ontwerpfouten aan de zijkanten van de machine.

Als je extreem harige afstotende huisdieren hebt, zoals golden retrievers, wil je misschien op zoek naar een sterker vacuĆ¼m.

Productspecificaties

Macht 440 watt
Dimensies 10 inch bij 5 inch bij 8 inch
Gewicht 5 pond
Bijzonderheden Cycloontechnologie, multi-level filtratie
Accessoires Flexibele, harde en contourmondstukken

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Bijlagen en accessoires 4.5 / 5
Gewicht 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

4. Dyson V8 Dier Koordvrij VacuĆ¼m

Het beste voor dieptereiniging

Productafbeelding van de Dyson V8 Animal Cord-Free Vacuum, Sprayed Nickel /Titanium (Vernieuwd)

Prijs controleren

Dyson is een van de meer gerespecteerde fabrikanten in stofzuigen en het Animal-assortiment staat ervoor garant. Dit is een steelstofzuiger die eigenaren van gezelschapsdieren bedient die iets meer nodig hebben dan een snelle reiniging. Het heeft alle kracht van een traditionele machine en alle veelzijdigheid van een handheld.

Dit apparaat is een van de krachtigste steelstofzuigers op de markt. We zijn niet verrast omdat zijn eigen Dyson V8-motor hem aandrijft. Het heeft ook een goede batterij – je kunt er tot 40 minuten looptijd uit halen.

Het is het meest geschikt voor tapijten en is gebouwd om hardnekkige haren op pluizige materialen aan te pakken.

Toch is het een machine met meerdere verdiepingen. Inbegrepen zijn vier standaard maar handige hulpstukken: een spleetgereedschap, mini gemotoriseerd gereedschap, stofborstel en combinatiegereedschap. Deze bijlagen helpen je dieptereinigingsdoelen.

Wat we leuk vinden

Twee reinigingsmodi

Geniet van ultieme reinigingscontrole dankzij de twee modi. Max geeft je een flinke boost aan zuigkracht wat handig is voor de bekleding. Krachtige zuigkracht is de andere optie die u een langere, energiezuinigere reiniging geeft.

Gecertificeerd allergievriendelijk

We raden deze aan omdat het zo goed is in het grondig reinigen van je huis. Terwijl andere handhelds beter zijn voor oppervlaktereiniging, zal deze stofzuiger uw hele huis verfrissen. Het reinigt zelfs de lucht erin – dat is moeilijk te verslaan.

Vier handige bijlagen inbegrepen

Een nadeel van standaard handhelds is dat ze vaak geen coole hulpstukken hebben. Steelstofzuigers zijn het tegenovergestelde, en deze is hier een bewijs van. De vier accessoires die je krijgt zijn de gebruikelijke, maar het is nog steeds geweldig dat ze worden meegeleverd.

Wat we niet leuk vinden

Het kost meer

Omdat dit geen echte handheld is, moet je er een beetje extra aan uitgeven. We denken echter niet dat dit een dealbreaker is. Het is een krachtige machine die het geld meer dan waard is.

Houd er rekening mee dat je hiernaast geen aparte stofzuiger hoeft te kopen. Het is alles-in-Ć©Ć©n voor het schoonmaken van je hele huis (en auto).

Productspecificaties

Macht 115 luchtwatt
Dimensies 8,8 inch bij 9,8 inch bij 49 inch
Gewicht 5,63 pond
Bijzonderheden Twee vermogensmodi, gecertificeerd allergievriendelijk filter
Accessoires Afstofborstel, spleetgereedschap, combinatiegereedschap, mini-gemotoriseerd gereedschap

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Bijlages en accessoires 4.5 / 5
Gewicht 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

5. Shark Pet Perfect II

Meest betaalbare handheld stofzuiger voor huisdierhaar

Productafbeelding van de Shark Pet Perfect II

Prijs controleren

Last but zeker not least is deze coole kleine man van Shark. Dit model valt op omdat het doel is om huisdierenhaar van de bekleding te verwijderen. Het kan zowel fijn als hardnekkig haar aanpakken. Huidschilfers van huisdieren zijn er ook geen partij voor.

Het is een handige machine die je kunt gebruiken op je meubels, gordijnen, dekens en auto-interieur. Je zou het zelfs kunnen gebruiken om het bed van je huisdier schoon te maken. Hoewel het niet noodzakelijkerwijs bedoeld is voor tapijten, doet het hoe dan ook goed werk op hen.

Je krijgt een stofborstel, een spleetgereedschap en een extra grote gemotoriseerde borstel om te helpen bij het schoonmaken. Het wordt ook geleverd met een herbruikbaar en wasbaar filter. Hoewel het een budgetoptie is, is het een capabele machine die u niet over het hoofd mag zien.

Wat we leuk vinden

Het beste voor het reinigen van bekleding

Sommige eigenaren van gezelschapsdieren willen een machine die net krachtig genoeg is. Een die werkt om huisdierenhaar van hun kussens, banken en dekens te krijgen. Deze machine is daarvoor ontworpen en slaat de meeste andere machines uit het park.

Gemotoriseerde borstelrol geweldig voor tapijten

De meeste handhelds zijn niet voldoende voor het reinigen van tapijten. Maar dankzij de gemotoriseerde borstelrol werkt deze als een charme. We raden niet aan om te proberen je hele tapijt ermee schoon te maken, maar het werkt in noodsituaties.

Nette ruimtebesparende opslag

Deze machine wordt geleverd met een monteerbaar dockingstation, maar het is ook compact genoeg om op tafelbladen te passen. Dus als je er geen vaste plek op je muur aan wilt toewijzen, kun je het onderweg verplaatsen. Het ziet er goed uit en zal niet veel ruimte in beslag nemen.

Wat we niet leuk vinden

Het is klein met een smal bereik

Je zult hier niet zo’n breed bereik van krijgen als van sommige andere handhelds. Vergeet niet dat dit bedoeld is voor stoffering. Gebruik het zoals bedoeld, en dit zal geen probleem zijn.

Problemen met de batterij

Sommige klanten merken op dat de batterij soms onverwacht uitvalt. Het kan oververhit raken en opbranden bij overmatig gebruik (of verwaarlozing). Onderhoud het goed, en u kunt dit voorkomen, omdat niet alle gebruikers dit probleem hebben.

Productspecificaties

Macht 18 volt
Dimensies 4,6 inch bij 15,7 inch bij 6,1 inch
Gewicht 4,92 pond
Bijzonderheden Wasbaar filter, veelzijdig dockingstation
Accessoires Afstofborstel, spleetgereedschap, gemotoriseerde borstelrol, oplaadstandaard

Onze beoordelingen

Zuigkracht 3.5 / 5
Filtratiesysteem 3 / 5
Bijlagen en accessoires 3.5 / 5
Gewicht 4 / 5
Totale beoordeling 3.5 / 5

Productvergelijkingstabel

Product Best Macht Dimensies Gewicht
Bissell draadloze gum Meest draagbaar 14 V 4,5″ x 16″ x 5″ 3,1 pond
Haai Raket Meest effectief 400 W 9,7″ x 4,9″ x 13,6″ 3,7 pond
Bissell Corded Eraser Voor allergieĆ«n 440 W 10″ x 5″ x 8″ 5 pond
Dyson Dier V8 Voor dieptereiniging 115 a/w 8,8″ x 9,8″ x 49″ 5,63 pond
Haai Huisdier Perfect II Meest betaalbaar 18 V 4,6″ x 15,7″ x 6,1″ 4,92 pond

Voordelen van handheld stofzuigers voor huisdierhaar

Het zou ons niet verbazen als huisdieren verantwoordelijk zijn voor de meeste vacuĆ¼mdoeleinden. Hoewel we van ze houden, heeft hun haar de neiging om overal te komen, en opruimen na hen kan vermoeiend zijn.

Meestal maakt het gebruik van een traditionele stofzuiger het schoonmaken van het haar van huisdieren vervelender. Hoewel ze zeer effectief zijn bij diepe reiniging, zijn ze vaak zwaar en moeilijk op te zetten of te manoeuvreren.

Handhelds zijn een snelle oplossing voor de nadelen van traditionele stofzuigers. Deze apparaten kunnen net zo handig zijn bij het verwijderen van haar van huisdieren. Dit is waarom we ze leuk vinden en waarom je erover zou moeten nadenken om er een te krijgen:

Gemakkelijke toegang

Windt de gedachte om elke keer dat je hem moet gebruiken een traditionele stofzuiger mee te sjouwen je op? We dachten van niet. Daarom zijn handhelds beter.

Als u een rommel van huisdierhaar op je bank, dekens of vloeren, je hoeft je niet in te spannen. Handhelds zijn gemakkelijk binnen handbereik op te bergen, zodat u ze kunt pakken en zonder gedoe kunt schoonmaken.

Ze vereisen meestal geen montage. Nog beter, als je met een draadloos model gaat, hoef je het niet eens aan te sluiten. Ze zijn gemaakt om handig te zijn.

Gebruiksgemak

Als je die gedachte volgt, hoef je geen genie te zijn om een handstofzuiger te gebruiken. Bijna alle modellen worden bediend met een eenvoudige knop of schakelaar.

Meer geavanceerde modellen worden geleverd met unieke functies, zoals add-ons of zuigregeling. Maar over het algemeen zijn ze eenvoudig te gebruiken.

Dit is geweldig omdat kinderen ze ook kunnen begrijpen. Ouders zullen het geweldig vinden om hun kinderen meer te betrekken bij het schoonmaken, en ze zullen er zeker plezier aan beleven.

Het zijn Multi-Surface Tools

De meeste handstofzuigers zijn geschikt voor gebruik op alle oppervlakken – van tegels tot gordijnen tot de kussens op uw bank. Dit is geweldig nieuws voor ouders van huisdieren, omdat je harige vrienden overal haar kunnen achterlaten.

Niet alle stofzuigers hebben dit vermogen.

Robotstofzuigers zijn bijvoorbeeld alleen ontworpen voor vlakke oppervlakken. Ze zullen dus niet goed zijn voor je gordijnen, bekleding, gordijnen of dekens. Busstofzuigers zijn veelzijdig, afhankelijk van hun specificaties, maar het gaat vaak om het verwisselen van hulpstukken.

Rechtopstaande stofzuigers… nou ja, heb je ooit geprobeerd om een kussen te stofzuigen met een? Het werkt gewoon niet.

Aan de andere kant zijn handstofzuigers net zo goed voor uw vloeren als voor uw boekenplanken, kasten of toonbanken.

Tip: Houd uw ogen open voor handheld machines met natte en droge mogelijkheden. Niet alle modellen kunnen vloeistoffen aan, maar sommige wel. Dit helpt bij het opruimen van morsen rond de waterbak van uw huisdier.

Draagbaarheid

Je kunt ze moeiteloos de trap op of af dragen en ze zijn compact genoeg om ook in je auto schoon te maken.

Draadloze handstofzuigers winnen hier extra punten omdat ze op batterijen werken. Dit betekent dat u geen toegang tot elektriciteit nodig hebt om ze te gebruiken.

Ze zijn beter voor het milieu

Over elektriciteit gesproken, zelfs als handstofzuigers zijn bedraad, zullen ze nog steeds niet zoveel stroom gebruiken als traditionele stofzuigers (1). Dit maakt ze een groenere optie die u op de lange termijn geld bespaart. Het is niet alleen dat ze op batterijen werken. Ze zijn ook oplaadbaar.

Sommige handstofzuigers gebruiken wasbare filters, die hun milieuvriendelijke status nog verder brengen. Ze zijn ook zakloos, dus zelfs als hun filters wegwerpbaar zijn, zijn er minder onderdelen om weg te gooien.

Eenvoudiger onderhoud

We zullen eerlijk zijn; handstofzuigers kunnen meer onderhoud nodig hebben omdat hun capaciteiten kleiner zijn. Maar ze zijn zoveel gemakkelijker te beheren. Gemak is de naam van hun spel, dus elk onderdeel is ontworpen om u zowel tijd als moeite te besparen.

Ze zijn gemakkelijk te demonteren wanneer je ze moet opruimen. Bovendien, omdat ze zo klein zijn, zullen ze geen puinhoop maken in het proces. Hun onderdelen zijn meestal afspoelbaar en wanneer dat niet van toepassing is, betekent hun compacte formaat minder vegen voor u.

Dit is een onderschat voordeel van handhelds, omdat we hier te maken hebben met huisdierenhaar. Verzameld vuil, stof, huidschilfers en haar kunnen lastig zijn om weg te komen bij het omgaan met grotere machines.

Minder ruis

Dit is niet altijd het geval, maar over het algemeen zijn handhelds veel stiller dan andere stofzuigers. Het is logisch, gezien hun grootte.

Huisdiereigenaren profiteren hier het meest van. Onze huisdieren houden niet van het geluid van grote vacuĆ¼mmotoren en het is pijnlijk om ze zo bang te zien. Dus je hebt misschien een gelukkiger huisdier als je in plaats daarvan kiest voor een handheld.

Ze besparen geld

In veel opzichten zijn handhelds goedkoper dan andere stofzuigers. Ze kosten niet alleen minder om te kopen, maar hun onderdelen zijn ook goedkoper om te repareren of te vervangen. U kunt ook merken dat extra hulpstukken of add-ons goedkoper zijn als u uw machine wilt vernieuwen.

Hun compacte formaat speelt hier ook een rol. Ze zijn dus goedkoper om te verzenden en zoals we al zeiden, besparen ze u geld op hulpprogramma’s.

Waar moet je op letten?

Niet alle handhelds zijn gelijk gemaakt. Dus als je specifieke behoeften hebt, neem dan geen genoegen met de eerste die je ziet. Stofzuigers voor haar van huisdieren moeten specifieke specificaties hebben, omdat sommige machines niet zijn ontworpen om huidschilfers, vacht of strooisel te reinigen.

Zuiging

Hoe hoger de zuigkracht van uw machine, hoe efficiƫnter het haar van huisdieren oppikt. Dit geldt met name voor tapijten en stoffering.

Aangezien we echter niet te maken hebben met forse, traditionele machines, verwacht je niet dezelfde mogelijkheden. Tenzij u een stok koopt, zal uw machine gewoon niet zo krachtig zijn als een staander of bus.

Toch, hoe meer haar je moet verzorgen, hoe groter je behoefte aan voldoende zuigkracht.

We raden aan om op zoek te gaan naar een apparaat rond de 400 watt of 15 volt.

Vuil capaciteit

Evenzo zal hoeveel haar u verwacht schoon te maken, van invloed zijn op de grootte van de machine die u moet kopen.

Als u het haar van huisdieren vaak moet reinigen, betekent een stofzuiger met een grotere stofbeker minder onderhoud voor u. Een machine met een hogere capaciteit heeft ook minder kans om na verloop van tijd te verstoppen of zuigkracht te verliezen.

Maar als je geen grote behoefte hebt om elke keer dat je een haar van een huisdier ziet op te ruimen, voel je dan vrij om genoegen te nemen met een kleiner, compacter model. Het kan u geld besparen.

Onderdelen

De beste handstofzuigers voor huisdierenhaar worden geleverd met specifieke onderdelen of hulpstukken die het reinigen van het haar gemakkelijker maken. Deze omvatten klittenvrije borstels, allergievriendelijke filters of afspoelbare componenten (2).

Zorg ervoor dat het model waarin je geĆÆnteresseerd bent voldoende mogelijkheden heeft voor haar. Niet elke stofzuiger zal dat doen, dus sla het over als het niet specificeert dat het goed is voor het haar van huisdieren. Als je dit negeert, krijg je waarschijnlijk een machine die niet doet wat je moet doen.


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn huis hondenhaarvrij maken?

Om uw huis hondenhaarvrij te maken, verzorgt u uw huisdieren. Je hebt ook de juiste vloer nodig omdat tapijten en tapijten het haar van huisdieren vasthouden, terwijl hardhouten vloeren en laminaat het gemakkelijker maken om haar van huisdieren te verwijderen.

Welke handheld stofzuiger is het beste voor huisdierenhaar?

De beste handheld stofzuiger voor huisdierenhaar is de Shark Rocket Pet Plus. Technisch gezien is het een steelstofzuiger, maar het kan gemakkelijk worden omgezet in een handheld en wordt geleverd met veel accessoires.

Welke handheld stofzuiger heeft de langste looptijd?

De handstofzuiger met de langste looptijd is de Dyson V7 Trigger. Het heeft een continue looptijd van 30 minuten, heeft twee vermogensmodi en maakt gebruik van cycloontechnologie voor superieure zuigkracht.

Hoe lang gaan handstofzuigers mee?

De meeste handstofzuigers gaan tussen de twee en vijf jaar mee. U kunt de levensduur van uw handstofzuiger verlengen door deze regelmatig te reinigen en versleten onderdelen te vernieuwen.

Kun je een handheld stofzuiger op tapijt gebruiken?

U kunt een handstofzuiger op tapijt gebruiken om rommel op te ruimen. Het werkt net zo goed als standaard stofzuigers, maar je zult moeite hebben om het hele oppervlak met een handheld schoon te maken.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Hoe wollen truien goed te wassen