Beste lichtgewicht stofzuigers van 2023

Stofzuigen kost veel moeite, vooral als je een volumineuze rechtopstaande stofzuiger gebruikt. Dit maakt stofzuigen een inspannend karwei.

Het is misschien tijd om over te schakelen naar een lichter vacuĆ¼m. We hebben veel opties onderzocht die net zo krachtig zijn, maar niet zo zwaar als uw huidige machine.

In deze gids laten we u alles zien waar u rekening mee moet houden voordat u er een koopt. Bovendien hebben we de zeven beste lichtgewicht stofzuigers die momenteel op de markt zijn, verzameld.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Eureka lichtgewicht draadloze stofzuiger, hoge efficiƫntie krachtige motor LED-koplampen, handige stick en handheld vac, grijs
Beste All Round
Eureka Stylus draadloos
 • LED koplampen
 • Draaibaar ontwerp
 • 45 minuten batterij
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark HV302 Rocket Pet Corded Stick Vacuum, Lichtgewicht met draaibare besturing voor tapijten en harde vloeren, converteert naar handvacuĆ¼m, inclusief spleetgereedschap, pet multitool en precisie duster, oranje
Langste snoerlengte
Shark Rocket Met koord
 • Netsnoer van 25 voet
 • Ergonomisch ontwerp
 • Borstelrol met twee snelheden
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson Cyclone V10 Motorhead Lichtgewicht draadloze steelstofzuiger
Langste runtime
Dyson Cycloon V10 |
 • 60 minuten speelduur
 • HEPA-filtratiesysteem
 • Ingeslepen vuil
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell Featherweight Stick Lichtgewicht zakloos vacuĆ¼m met spleetgereedschap, 2033, one size fits all, blauw
Het lichtste gewicht
Bissell Vedergewicht
 • Lichtgewicht ontwerp
 • Drie machines in Ć©Ć©n
 • Koordwikkels voor opslag
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hoover Linx draadloze steelstofzuiger, lichtgewicht, BH50010, grijs
Beste voor edges
Hoover Linx BH50010
 • Randreinigingshaartjes
 • Krachtig bereik
 • Draadloos oplaadsysteem
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson V7 Trigger Cord-Free Handheld Stofzuiger
Beste handheld
Dyson V7 Trigger
 • Diverse reinigingsgereedschappen
 • Grote, gemakkelijk te reinigen bus
 • 30 minuten speelduur
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell 1984 Air Ram Draadloze stofzuiger
Het gemakkelijkst op te slaan
Bissell Lucht Ram
 • Inklapbare handgreep
 • Verwijderbare batterij
 • Plat ontwerp leggen
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Voordelen van lichtgewicht stofzuigers
 • Waar moet je op letten?
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Het is tijd om de zeven beste lichtgewicht stofzuigers te onthullen.

1. Eureka Stylus draadloze stick en handheld stofzuiger

Beste allround lichtgewicht stofzuiger

Productafbeelding van de Eureka lichtgewicht draadloze stofzuiger, hoge efficiƫntie krachtige motor LED-koplampen, handige stick en handheld vac, grijs

Prijs controleren

Ons favoriete kenmerk van deze Eureka stofzuiger zijn de LED-koplampen. Maar er is ook veel meer om van te houden.

Afhankelijk van de vloer die u moet reinigen, kunt u kiezen uit drie stofzuigmodi. Gebruik de lage snelheidsmodus voor hardhouten vloeren en hoge snelheid voor tapijten.

Een ander geweldig kenmerk van dit model is dat het kan worden omgezet in een handheld. Het is gemakkelijk los te maken om banken, gordijnen en zelfs in uw auto schoon te maken.

De filters zijn ook wasbaar. Maak het gewoon schoon met water en laat het drogen in het zonlicht. Bovendien wordt het geleverd met twee hulpstukken: een spleetgereedschap en een borstel.

Wat we leuk vinden

LED-koplampen voor donkere vlekken

Soms is het moeilijk om stofkonijnen en puin te zien die zich uit het zicht verbergen. Met de strip led-koplampen aan de voorzijde van de stofzuiger is het zicht uitstekend.

Ze verlichten de grond voor de stofzuiger, zodat u donkere, schaduwrijke ruimtes kunt reinigen. Dit is geweldig om te zien wat er onder meubels schuilgaat, zoals banken en bedden.

Draaibaar ontwerp voor eenvoudig manoeuvreren

Deze stofzuiger heeft een uniek ontwerp waarmee je die moeilijk bereikbare plekken kunt reinigen. Het kan draaien en heeft een onopvallende kop om de moeilijk bereikbare gebieden voor reiniging te bereiken. Er worden geen sporen van vuil achtergelaten.

Het vacuĆ¼m kan gemakkelijk langs objecten bewegen. U hoeft het dus niet op te tillen en te verplaatsen als er meubels in de weg staan. Je kunt er gewoon omheen bewegen.

Muurbevestiging voor opslag

De Eureka stick is eenvoudig op te bergen. Je bevestigt de schroeven aan de muur en steekt ze in de meegeleverde houder. Vervolgens kunt u het apparaat netjes ophangen.

Dit bespaart u kastruimte en houdt de stofzuiger binnen handbereik wanneer u hem nodig hebt.

Levensduur van de batterij van 45 minuten

Niet alle draadloze stofzuigers hebben een geweldige looptijd, maar deze zeker wel. De lithium-ion batterij houdt het maar liefst 30 tot 45 minuten vol.

Een volledige herlading duurt enkele uren om te voltooien. Er is een LED-indicator om u te laten weten wanneer het klaar is.

Wat we niet leuk vinden

Geen batterijpercentage-indicator

Een paar gebruikers houden niet van het idee om alleen de LED-verlichting te hebben als de enige maat voor een volledig opgeladen eenheid. Er zijn slechts twee lampjes om te onderscheiden of het half is opgeladen of volledig is opgeladen.

Productspecificaties

Gewicht 6,4 pond
Stijl Stok
Draadloze Ja
Runtime Tot 45 minuten
Handheld conversie Ja

Onze beoordelingen

Gewicht 4.5 / 5
Zuigkracht 4 / 5
Filtratie 4.5 / 5
Veelzijdigheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

2. Shark Rocket HV302 Ultralicht snoerstamstofzuiger

Langste snoerlengte lichtgewicht vacuĆ¼m

Productafbeelding van de Shark HV302 Rocket Pet Corded Stick Vacuum, Lichtgewicht met draaibare besturing voor tapijten en harde vloeren, converteert naar handvacuĆ¼m, inclusief spleetgereedschap, pet multitool en precisie duster, oranje

Prijs controleren

Stofzuigers met snoer kunnen beperkend zijn omdat u in de buurt van een stopcontact moet zijn. Maar dat is zeker geen probleem met dit aanbod van Shark. Met een netsnoer van 25 voet lang zijn de mogelijkheden praktisch onbegrensd.

Bovendien weegt deze stofzuiger slechts 8,2 pond. Het is lekker licht van gewicht. Het heeft een vermogen van 500 watt dat een goede zuigkracht biedt voor het verwijderen van vuil en puin.

De zwenkbare besturing betekent dat het gemakkelijk is om rond objecten te glijden. Het kan ook worden omgezet in een handheld, zodat u naast uw vloeren en tapijten ook meubels en oppervlakken kunt reinigen.

De stofbeker bevat slechts 0,48 liter vuil en puin. Maar als je eenmaal klaar bent met schoonmaken, is het gemakkelijk te legen.

Wat we leuk vinden

Netsnoer van 25 voet

De Shark Rocket heeft het langste netsnoer van elk model op onze lijst – het is 25 voet lang. Ook al is het een bedrade machine, je hebt nog steeds veel bewegingsvrijheid. U hoeft dus niet constant tussen verschillende stopcontacten te schakelen.

Ergonomisch ontwerp lichaam en handvat

Het handvat is ergonomisch ontworpen, functioneel en comfortabel om vast te houden. De borstelrolschakelaars bevinden zich op het handvat. U kunt ze gemakkelijk openen wanneer u de snelheid van de stofzuiger moet aanpassen of de reinigingsmodus moet wijzigen.

Meerdere bijlagen inbegrepen

Je krijgt vier verschillende opzetstukken met deze stofzuiger. De eerste is een verlengstok voor die moeilijk bereikbare hoge plekken. Er is ook een stofborstel voor het reinigen van oppervlakken.

Vervolgens zal de bekledingstool voor huisdieren zich ontdoen van hardnekkig haar en bont. Ten slotte is er een 12-inch spleetgereedschap.

Borstelrol met twee snelheden

De gemotoriseerde borstelrol maakt deze Shark Rocket een goede keuze voor huizen met veel vloerbedekking.

U kunt het instellen om te werken met een van de twee snelheden. Selecteer eenvoudig de intensiteit van de borstelrol, afhankelijk van uw specifieke reinigingsbehoeften op dat moment.

Wat we niet leuk vinden

Kleine 0,48 liter stofbus

De stofbak bevat slechts 0,48 liter vuil. Dit kan vrij snel vol raken, vooral als je een diepe reiniging doet. De grootte van de container betekent dat u deze vaker moet legen.

Productspecificaties

Gewicht 8,2 pond
Stijl Stok
Draadloze Nee
Runtime N.V.T
Handheld conversie Ja

Onze beoordelingen

Gewicht 4.5 / 5
Zuigkracht 4 / 5
Filtratie 4 / 5
Veelzijdigheid 4 / 5
Totale beoordeling 4 / 5

3. Dyson Cyclone V10 lichtgewicht draadloze steelstofzuiger

Langste runtime lichtgewicht vacuĆ¼m

Productafbeelding van de Dyson Cyclone V10 Motorhead Lichtgewicht draadloze steelstofzuiger

Prijs controleren

Met een lange looptijd op een draadloze stofzuiger kunt u uw huis grondig reinigen zonder dat u zonder lading komt te zitten. Gelukkig biedt deze steelstofzuiger tot 60 minuten zuigkracht op een enkele lading. Dat zou genoeg moeten zijn om je hele huis door te komen.

Naast de uitstekende looptijd is een ander geweldig kenmerk van dit vacuĆ¼m het HEPA-filtratiesysteem.

De stofzuiger is licht van gewicht met vijf pond en je kunt hem snel transformeren in een handstofzuiger. Bovendien is het lage profiel perfect om onder meubels te scooten.

U kunt kiezen uit drie hulpstukken : een afstofborstel en een spleet- en combinatiegereedschap.

Wat we leuk vinden

60 minuten runtime

U kunt tot 60 minuten schoonmaken voordat het opnieuw moet worden opgeladen. Dit is echter afhankelijk van de instelling die u gebruikt.

In totaal zijn er drie vermogensmodi: I, II en max suction. De runtime van een uur is met de eerste modus. In modus II krijg je ongeveer 20 minuten krachtige zuigkracht.

Als de batterij leeg is, vervangt u deze op het dockingstation. Het duurt ongeveer 3,5 uur om volledig op te laden.

HEPA-filtratiesysteem

Het HEPA-filter vangt efficiƫnt pollen, huidschilfers van huisdieren, rook en andere verontreinigingen op. Dit houdt je huis schoon en beperkt niezen, huidirritatie en piepende ademhaling door stofallergieƫn.

Dyson gaat er prat op dat deze machine 99,97 procent van de allergenen zo klein als 0,3 micron kan vangen.

Om het echter goed te laten werken, wordt het aanbevolen om de filtereenheid minstens Ć©Ć©n keer per maand te wassen.

Drie vermogensmodi

Niet elke reinigingssituatie vereist dezelfde hoeveelheid stroom. Met deze lean machine kun je kiezen uit drie verschillende modi. Elke reinigingsmodus biedt een specifiek niveau van zuigkracht.

Modus I is uitstekend voor dagelijkse snelle opruimacties en u kunt de max-modus gebruiken voor seizoensgebonden dieptereiniging. Vergeet echter niet dat de algehele runtime minder zal zijn bij gebruik van een hogere instelling.

Grond-in vuil aanpakken

Sporen uw kinderen en huisdieren vuil en modder in de tapijten? Maak je geen zorgen. Zelfs ingeslepen vuil is geen probleem voor deze stofzuiger.

De Dyson Cyclone V10 heeft een gemotoriseerde reinigingskop, goed voor het schrobben van tapijt en het krijgen van de vezels. Het beschikt ook over stijve nylon borstelharen voor het losmaken van ingebed vuil.

Wat we niet leuk vinden

Je moet de trigger vasthouden

Het is teleurstellend dat deze stofzuiger geen continue “aan” schakelaar heeft. Sommige mensen houden misschien van de trigger voor controle van de zuigkracht. Maar het levert geen continue stroom voor diepe reinigingen.

Je moet de knop ingedrukt houden de hele tijd dat je deze stofzuiger gebruikt.

Onze Dyson heeft deze functie en in het begin was het vervelend, maar we raakten er snel aan gewend.

Productspecificaties

Gewicht 5 pond
Stijl Stok
Draadloze Ja
Runtime 60 minuten
Handheld conversie Ja

Onze beoordelingen

Gewicht 4 / 5
Zuigkracht 4.5 / 5
Filtratie 4 / 5
Veelzijdigheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

4. Bissell Vedergewicht Steel VacuĆ¼m

Beste vederlicht vacuĆ¼m

Productafbeelding van de Bissell Featherweight Stick Lichtgewicht zakloos vacuĆ¼m met spleetgereedschap, 2033, one size fits all, blauw

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Bissell

Als het gewicht van je stofzuiger je topprioriteit is, kun je niet fout gaan met deze steelstofzuiger van Bissell. Het weegt slechts drie pond – de lichtste op onze lijst. Het doet zijn Featherweight-naam zeker eer aan.

Het is 44,25 inch hoog, wordt op het lichtnet bediend en heeft een stroomkabel van 15 voet om rond uw huis te reiken. We zijn grote fans van de koordwikkels op deze machine. Ze houden alles netjes wanneer het tijd is om de stofzuiger in te pakken en op te bergen.

De stofbus is gemakkelijk te legen – druk op de knop en laat de inhoud in de prullenbak vallen. Er is Ć©Ć©n eenvoudige aan / uit-knop op deze machine en het handvat is comfortabel om vast te houden.

Wat we leuk vinden

Lichtgewicht ontwerp op drie pond

Ongetwijfeld lees je dit artikel omdat je op zoek bent naar een lichtgewicht stofzuiger. Deze Bissell weegt slechts drie pond – de lichtste van onze aanbevelingen.

Het is moeiteloos om door het huis te manoeuvreren. Als een zware stofzuiger ervoor zorgt dat je je schoonmaakklussen verafschuwt, is dit een goede keuze.

Drie machines in Ć©Ć©n

We vinden het geweldig dat dit model kan worden omgezet in drie machines. Je kunt het gebruiken om harde vloeren schoon te maken als een steelstofzuiger. Het kan ook worden omgezet in een handheld-apparaat voor meubels en werkbladen. Er is zelfs een spleet tool die u voor deze klus kunt bevestigen.

Het vloermondstuk wordt bevestigd aan het handheld-apparaat en u kunt het op uw trap gebruiken. Het is de juiste breedte om bijna elke stap in Ć©Ć©n keer te dekken.

Cord Wraps voor opslag

Soms kunnen stofzuigers met snoer een beetje een gedoe zijn om op te bergen. Maar er zijn twee cord wraps om de kabels hier netjes weggestopt te houden. Dit voorkomt dat het in de knoop raakt wanneer u uw stofzuiger niet gebruikt.

Wat we niet leuk vinden

Geen borstelrol

We zijn teleurgesteld dat deze stofzuiger geen borstelrol heeft. Sommigen geven er de voorkeur aan om deze te vermijden vanwege het risico op krassen op houten vloeren. Maar voor de meesten van ons is het een pluspunt om te hebben.

Zonder Ć©Ć©n is deze stofzuiger waarschijnlijk niet zo effectief op middelgrote of langpolige tapijten.

Productspecificaties

Gewicht 3 pond
Stijl Stok
Draadloze Nee
Runtime N.V.T
Handheld conversie Ja

Onze beoordelingen

Gewicht 4.5 / 5
Zuigkracht 5 / 5
Filtratie 4.5 / 5
Veelzijdigheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

5. Hoover Linx BH50010 lichtgewicht steelstofzuiger

Beste lichtgewicht stofzuiger voor randen

Productafbeelding van de Hoover Linx draadloze steelstofzuiger, lichtgewicht, BH50010, grijs

Prijs controleren

Is het je opgevallen dat stof, vuil en haar van huisdieren zich verzamelen in randen of hoeken? U hoeft zich geen zorgen te maken. De Hoover Linx BH50010 heeft unieke randreinigingsharen.

Dit is een gladde steelstofzuiger met drie zuigkanalen. Het handvat leunt ook helemaal naar achteren, zodat je onder meubels kunt stofzuigen. Het heeft een draaibare besturing om ook rond meubels te glijden.

De Hoover Linx BH50010 weegt slechts tien pond, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is. Het heeft een brede schonere mond om vuil op te vangen. Bovendien is er ook een herbruikbaar, wasbaar filter.

Het is zakloos, met een stofbus die eenvoudig in de prullenbak te legen is. U ontvangt twee jaar motorgarantie op dit product.

Wat we leuk vinden

Randreinigingshaartjes

Het vuil dat vast komt te zitten in de hoeken is vaak het meest hardnekkig. Er zijn randreinigingsharen op de vacuĆ¼mbasis om vuil en puin te verzamelen. Dit is perfect voor het grijpen van stof waar je normaal gesproken niet bij kunt.

Krachtig bereik

Omdat dit een draadloze stofzuiger is, geeft het u de vrijheid om door uw huis te bewegen. Met een low-profile ontwerp bereikt het gemakkelijk onder het meubilair, waar het meeste vuil zich ophoopt.

Draadloos oplaadsysteem

Als u een aparte batterij wilt kopen voor ononderbroken reiniging, kunt u dit doen en hebt u een reservebatterij voor het geval de andere zonder stroom komt te zitten.

WindTunnel Technologie

De gepatenteerde WindTunnel technologie is uniek en krachtig. Het werkt voor het verwijderen van ingebed vuil van zowel tapijten als harde vloeren.

Dus als je een verscheidenheid aan vloeren door je huis hebt en kinderen of huisdieren die veel vuil binnenslepen, ben je misschien dol op deze stofzuiger.

Wat we niet leuk vinden

Problemen met de oplader

Hoewel het geen veel voorkomende klacht is, hebben sommige klanten al na korte tijd problemen gemeld met de oplader van de stofzuiger.

Gelukkig heeft de fabrikant twee jaar garantie op dit product opgenomen. Mocht u problemen ondervinden, dan zal Hoover u helpen deze op te lossen.

Productspecificaties

Gewicht 10 pond
Stijl Stok
Draadloze Ja
Runtime 15 tot 20 minuten
Handheld conversie Nee

Onze beoordelingen

Gewicht 5 / 5
Zuigkracht 4 / 5
Filtratie 4.5 / 5
Veelzijdigheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

6. Dyson V7 Trigger Handheld Lichtgewicht VacuĆ¼m

Beste lichtgewicht handheld vacuĆ¼m

Productafbeelding van de Dyson V7 Trigger Cord-Free Handheld Stofzuiger

Prijs controleren

Als u op zoek bent naar een handstofzuiger voor in huis en daarbuiten, hoeft u niet verder te zoeken. Deze van Dyson is draadloos en lichtgewicht en weegt slechts 3,77 pond.

Het heeft een goede zuigkracht van de digitale V7-motor. Dankzij de lithium-ion batterij kunt u genieten van maximaal 30 minuten reinigingstijd. Er is ook een herbruikbare HEPA filter om kleine stofdeeltjes op te vangen.

De stofzuiger is compact voor opslag – hij is slechts 8,11 inch hoog en 5,17 inch breed. Er zijn twee snelheden om uit te kiezen en je gebruikt een trigger op het handvat om de stroom te activeren. Het wordt geleverd met een garantie van twee jaar van de fabrikant.

Wat we leuk vinden

Verscheidenheid aan reinigingsgereedschappen

U kunt kiezen uit drie verschillende reinigingshulpstukken op basis van uw behoeften. Deze omvatten het combinatiegereedschap, het mini gemotoriseerde gereedschap en het spleetgereedschap.

De spleettool is geweldig voor ongemakkelijke openingen en randen. We houden van de combinatietool voor algemeen afstoffen in huis.

Als je een hond of kat hebt, zul je dol zijn op de derde hulpstuk – een mini gemotoriseerd hulpmiddel voor het verzamelen van huisdierenhaar. Het werkt geweldig op meubels.

Grote en gemakkelijk te reinigen bus

De stofbus is groot voor de grootte van het vacuĆ¼m – het kan tot 0,68 liter vuil bevatten.

Na het reinigen leegt u het met behulp van de hygiĆ«nische vuile uitwerper. Trek de knop naar boven en de basis van de stofbus werpt het vuil uit. U hoeft niets aan te raken – het laat de inhoud rechtstreeks in de prullenbak vallen.

Lange reinigingstijd van 30 minuten

Voor een draadloze handstofzuiger zijn we onder de indruk van de reinigingstijd van de Dyson V7. Het is niet ongebruikelijk om modellen te vinden die slechts 15 of 20 minuten werken voordat ze moeten worden opgeladen. Met deze stofzuiger kunt u echter tot 30 minuten constant reinigen, afhankelijk van de door u geselecteerde modus.

Wat we niet leuk vinden

Klein 4,8 inch reinigingspad

Het kan even duren om te stofzuigen met deze handheld. Het heeft slechts een reinigingspad van 4,8 inch – het beste voor snelle stofzuigtaken. Dit is waarschijnlijk niet de machine die u wilt gebruiken voor uitgebreide klussen of dieptereiniging.

Productspecificaties

Gewicht 3,77 pond
Stijl Handheld
Draadloze Ja
Runtime 30 minuten
Handheld conversie N.V.T

Onze beoordelingen

Gewicht 5 / 5
Zuigkracht 4.5 / 5
Filtratie 5 / 5
Veelzijdigheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.75 / 5

7. Bissell Air Ram Snoerloos 1984 VacuĆ¼m

Eenvoudigste op te bergen lichtgewicht vacuĆ¼m

Productafbeelding van de Bissell 1984 Air Ram Draadloze stofzuiger

Bekijk op Amazon
Zicht op Kohls
Zicht op Bissell

Stofzuigers kunnen soms omvangrijk zijn om op te slaan – maar niet deze. Het kan worden neergeklapt om opslag eenvoudig te maken.

Met een gewicht van slechts 7,75 pond, kunt u het gemakkelijk door het huis ritsen. Het heeft een draaibaar ontwerp voor het sturen en een platliggende handgreep. Het is moeiteloos om het vacuĆ¼m onder meubels te laten glijden en stofkonijnen te vangen.

De lithium-ionbatterij van 88 watt voedt tot 40 minuten stofzuigtijd. De aan/uit-indicatielampjes laten u weten wanneer u het moet opladen.

We houden van de multi-surface borstelrol en zuigveegtechnologie. Er zijn zelfs LED-lampjes op de vacuĆ¼mkop om de weg te schijnen in donkere gebieden.

Wat we leuk vinden

Kenmerken Opvouwbare handgreep

Om deze stofzuiger compacter te maken voor opslag, kunt u het handvat inklappen. Je kunt het dan netjes wegstoppen en kostbare opslagruimte besparen.

Verwijderbare batterij voor opladen

Als je geen stopcontact in je opbergkast hebt, kun je de batterij verwijderen wanneer het tijd is om op te laden. U kunt het hoofdapparaat vervolgens buiten het zicht opbergen.

Zorg er wel voor dat je accu klaar is voor de volgende keer door hem elders apart op te laden.

Gemakkelijk te reinigen bus

De 0,6-liter vuilbeker is verwijderbaar om eenvoudig vuil in de prullenbak te kieperen. Het heeft een eenvoudige lege schuifregelaar die het puin naar buiten duwt, zodat u niets hoeft aan te raken. Je kunt het schoon houden zonder je zorgen te maken dat je zelf vies wordt.

Lay Flat Design om onder meubels te komen

Wie wil er op de grond kruipen om onder meubels te reiken? Wij niet, dat is zeker. Deze stofzuiger kan plat op de grond liggen en past onder banken, bedden en tafels. Het handvat is ook ergonomisch ontworpen voor deze taak.

Wat we niet leuk vinden

Converteert niet naar een handheld

De Bissell Air Ram is het enige stickmodel op onze lijst dat niet wordt omgezet in een handstofzuiger. Dit kan teleurstellend zijn als u bekleding of werkbladen moet reinigen.

Productspecificaties

Gewicht 7,75 pond
Stijl Stok
Draadloze Ja
Runtime 40 minuten
Handheld conversie Nee

Onze beoordelingen

Gewicht 4 / 5
Zuigkracht 4.5 / 5
Filtratie 4.5 / 5
Veelzijdigheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

Productvergelijkingstabel

Product Best Gewicht Stijl Draadloze Runtime Handheld conversie
Eureka Stylus Stick Allround 6,4 pond Stok Ja 40 min Ja
Haai Raket Langste snoerlengte 8,2 pond Stok Nee N.V.T Ja
Dyson V10 Langste runtime 5 pond Stok Ja 60 min. Ja
Bissell Vedergewicht Vedergewicht 3 pond Stok Nee N.V.T Ja
Hoover Linx Voor randen 10 pond Stok Ja 15-20 min Nee
Dyson V7 Trigger Handheld 3,77 pond Handheld Ja 30 min. N.V.T
Bissell Lucht Ram Het gemakkelijkst op te slaan 7,75 pond Stok Ja 40 min Nee

Voordelen van lichtgewicht stofzuigers

Er zijn enkele opmerkelijke redenen waarom we een lichtgewicht stofzuiger aanbevelen.

Ze zijn draagbaar

Als je moeite hebt om je stofzuiger de trap op te tillen, kan een lichtgewicht model helpen. De meeste stick- en handstofzuigers wegen ongeveer drie tot acht pond. Dit is een stuk minder dan staanders en bussen, die dichter bij 16 pond kunnen wegen.

Bovendien betekent een lichter vacuĆ¼m draagbaarheid. Je kunt het zonder problemen door het huis vervoeren. Bij sommige draadloze modellen kun je ze zelfs mee naar buiten nemen om je auto schoon te maken.

Gemakkelijker op te slaan

De twee meest voorkomende soorten lichtgewicht stofzuigers zijn stick en handheld. Sommige beschikbare ontwerpen combineren zelfs beide.

De meeste steelstofzuigers wegen niet alleen minder, maar zijn ook slank en compact. Dit betekent dat ze gemakkelijker op te bergen zijn in kleine kamers of krappe kasten.

Hetzelfde geldt voor handstofzuigers. Je kunt ze op een plank zetten waar ze gemakkelijk toegankelijk zijn.

Efficiƫntere reiniging

Wanneer een stofzuiger licht aanvoelt, kun je hem gemakkelijker rond laten glijden en sneller reinigen. Je hoeft er niet zoveel moeite voor te doen; het voelt niet als hard werken. Als gevolg hiervan zult u waarschijnlijk een groter gebied in minder tijd bestrijken dan u voorheen kon.

Omdat het licht van gewicht is, kunt u uw stofzuiger ook naar verschillende hoogten tillen. Hiermee kunt u plafonds, hoge planken of gordijnen reinigen. Het is ook gemakkelijker om laag te komen, zelfs onder je meubels – moeilijk bereikbare plekken worden toegankelijk.

Kan lage rugpijn verminderen

Het gebruik van een lichtgewicht stofzuiger en de juiste reinigingstechniek helpt rugpijn te voorkomen. Vaak bij zwaardere rechtopstaande modellen kan het verleidelijk zijn om met je armen te duwen en te trekken terwijl je in de taille buigt.

Deze beweging kan de spieren in je rug belasten, waardoor pijn en ongemak ontstaan. (1).

Het beste wat je dus kunt doen, is een lichter vacuĆ¼m kiezen en deze correct gebruiken. Houd je heupen en schouders in beweging terwijl je stofzuigt en vermijd het draaien van je rug. Je kunt ook met Ć©Ć©n voet naar voren stappen terwijl je schoonmaakt.

Waar moet je op letten?

Wij denken dat gewicht belangrijk is voor een vacuĆ¼m. Het is echter niet de enige factor waar je aan moet denken. Er zijn een paar andere functies om in gedachten te houden.

Grootte

De grootte van een vacuĆ¼m – niet noodzakelijkerwijs het gewicht – kan een verschil maken. Dus zelfs als je “normale” vacuĆ¼m niet zo zwaar is, kan het problematisch zijn. Ter vergelijking: stick- en handstofzuigers zijn meestal compacter, gemakkelijker te hanteren, te manoeuvreren en op te slaan.

Opgenomen vermogen

Een van de grote keuzes die u moet maken, is of de stofzuiger met snoer of draadloos is. Beide bieden unieke voordelen. Je zult dus moeten beslissen wat voor jou het meest logisch is.

Draadloze stofzuigers zijn meestal draagbaarder, met humorh geen netsnoer om beweging te beperken. Maar u wilt er een zoeken met ongeveer 30 minuten tot 60 minuten runtime. Lithium-ion batterijen voeden deze meestal. Zorg ervoor dat het volledig is opgeladen voordat u het gebruikt.

Laad uw stofzuiger niet te veel op

Hoewel het verleidelijk is om uw vacuĆ¼mladen tussen gebruik te laten, kan dit de batterij beschadigen en de looptijd verkorten. Koppel de oplader los of koppel deze los zodra de batterij volledig is opgeladen.

Met een stofzuiger met snoer is het echter niet nodig om op te laden. U kunt genieten van constante stroom rechtstreeks uit het stopcontact. In dit geval wilt u er echter zeker van zijn dat het een netsnoer heeft dat lang genoeg is voor uw behoeften.

Ongeveer 20 voet tot 25 voet zou genoeg moeten zijn voor de meeste huizen.

Gemotoriseerde borstelrol

Als je veel tapijten en tapijten hebt, zoek dan naar een machine met een gemotoriseerde borstelrol. De roterende borstelharen roeren het tapijt om het vuil eruit te trekken.

Voor een huis dat niet volledig is voorzien van vloerbedekking, zoek je naar een machine met een afsluiting voor de gemotoriseerde borstelrol. Dit voorkomt dat de borstelharen harde vloeren beschadigen.

Handheld conversie

Als u oppervlakken en bekleding wilt reinigen, evenals vloeren, zoek dan naar een stickmodel dat kan worden omgezet in een handheld. Dit maakt je stofzuiger veelzijdiger en nog draagbaarder.

We houden van deze conversie voor het reinigen van de trap, bekleding en auto.

LED-verlichting

Heb je moeite met het zien onder meubels? Zijn er veel donkere of schaduwrijke plekken in je huis? Extra verlichting kan u helpen efficiƫnter schoon te maken door u te laten zien wat u anders zou missen.

LED-verlichting op de basis kan een wereld van verschil maken en die moeilijk te zien plaatsen opfleuren.

Reputatie

Soms krijg je wel waar je voor betaalt. Dus als u op zoek bent naar een betrouwbare stofzuiger, kunt u het beste vasthouden aan een betrouwbaar, bekend merk. We hebben het over namen als Dyson, Shark, Bissell en Hoover.

Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in stofzuigers en reinigingsproducten, dus uitgebreid onderzoek maakt deel uit van hun ontwikkeling. Natuurlijk staat een naam niet gelijk aan een garantie. Maar het is vaak een manier om jezelf gerust te stellen dat je een kwaliteitsproduct voor je geld krijgt.

Garantie

Garanties zijn ook belangrijk. Niet alle fabrikanten bieden garanties op hun producten. Maar als ze dat doen, is het meestal een indicatie dat ze het ontwerp van hun modellen vertrouwen en bereid zijn om er een back-up van te maken.

U kunt genieten van gemoedsrust in de wetenschap dat het merk uw machine zal repareren of vervangen als er iets misgaat. Een tot vijf jaar garantie is gebruikelijk voor stofzuigers. Uitgebreide garanties kunnen ook beschikbaar zijn tegen een meerprijs.

Accessoires

Of u nu kiest voor een handstofzuiger of een stick met handheld-conversie, u wilt de accessoires overwegen.

Sommige fabrikanten nemen extra reinigingsgereedschappen op die aan de machine worden bevestigd. Ze kunnen u ook helpen bij het schoonmaken van andere dingen in uw huis dan uw vloeren.

1. Stofborstel

Voor het grijpen van vuil en stof van werkbladen en tafels, zoek naar een stofzuiger met een stofborstel. Deze heeft zachte borstelharen om het puin licht weg te schrobben. Ze kunnen rechthoekig of cirkelvormig zijn, met zuigkracht door het midden.

2. Verlengstok

Een verlengstok is een handig accessoire voor het reinigen van hoge of moeilijk bereikbare plekken. Dit geeft je een manier om gordijnen, bovenste planken en zelfs plafonds te stofzuigen. Sommige verlengstokjes hebben ook een stoffen strip om pluisjes op te vangen.

3. Bekleding Tool

Zoek naar een bekledingstool voor het reinigen van banken, matrassen en andere zachte materialen. Deze heeft borstelharen en een brede reinigingskop om de stof te wrijven en eventuele klevende vuil en puin te verwijderen.

4. Spleet Gereedschap

Overweeg een vacuĆ¼m met een spleetgereedschap om in hoeken, langs randen en op smalle plekken te komen. Het ziet eruit als een lange, dunne pijp en concentreert de zuigkracht om vuil op te vangen.

5. Gemotoriseerd gereedschap

Huisdieren zijn berucht om het afstoten van hun vacht, die aan alles kleeft en moeilijk te verwijderen kan zijn. Het schoonmaken is gemakkelijker met een mini gemotoriseerd gereedschap. Dit zorgt voor een goede zuigkracht en kan het haar van huisdieren losmaken en wegschrobben.

Draaibare besturing

Rechtopstaande stofzuigers zijn vaak stijf en inflexibel. De machine beweegt heen en weer ā€“ dat is alles. Het kan tegen objecten botsen en dan moet je het onhandig optillen om van richting te veranderen. Dit is een van de redenen waarom sommige mensen ze niet graag gebruiken.

Veel steelstofzuigers hebben daarentegen een draaibare besturing. Hierdoor kan het lichaam van de machine van links naar rechts buigen. U kunt rond objecten glijden terwijl u op hetzelfde reinigingspad blijft.

Lay-Flat ontwerp

Een ander nadeel van stofzuigers in traditionele stijl is dat ze niet het beste zijn om onder meubels te reiken. Hierdoor blijft vuil en stof in uw huis schuilen, wat uw allergieƫn kan verergeren.

Veel steelstofzuigers daarentegen kunnen plat liggen. Ze kunnen gemakkelijk onder lage meubels glijden en alle puin in zijn kielzog grijpen.

Sommige van deze modellen hebben handgrepen die zowel uitschuiven als vouwen. Hierdoor kan de stofzuiger plat liggen zonder dat je onhandig hoeft te hurken. Als u deze functie kiest, kunt u ook rugblessures en ongemakkelijke posities voorkomen.

Niet-marring wielen

De wielen van sommige stofzuigers kunnen strepen achterlaten op je vloer. Deze zien eruit als zwarte slipsporen en zijn het laatste wat je wilt als je je huis schoonmaakt.

Plastic wielen kunnen hier vreselijk voor zijn. Ze krassen soms op de bovenste laag van de vloer wanneer u de stofzuiger verplaatst.

Om dit te voorkomen, moet u uitkijken naar niet-marring wielen die zijn ontworpen om hardhouten vloeren te beschermen. Rubberen wielen zijn ook een goede schreeuw omdat ze deuken en krassen voorkomen (2).

Filtratiesysteem

Als u last heeft van seizoensgebonden allergieƫn of gevoelig bent voor stof, profiteert u van een goed filtersysteem. Veel stofzuigers bevatten wasbare filters. Deze vangen allergenen op en voorkomen dat ze terug in de lucht circuleren.

Degenen om op te letten zijn HEPA-filters (high-efficiency particulate air). Ze kunnen verontreinigingen vangen in een netwerk van strakke vezels (3).

Een HEPA-filter kan 99 procent van de fijne deeltjes verzamelen (4). Dit helpt niezen en andere onaangename symptomen te voorkomen die u ontwikkelt wanneer u wordt blootgesteld aan allergenen.

Het is ook gunstig om uit te kijken naar een dubbel of drievoudig filtratiesysteem. Dit zorgt ervoor dat stof en kleine verontreinigingsdeeltjes niet uit het vacuĆ¼m ontsnappen en terug in uw lucht terechtkomen.


Veelgestelde vragen

Zijn lichtgewicht stofzuigers de moeite waard?

Lichtgewicht stofzuigers zijn de moeite waard omdat ze gemakkelijker te manoeuvreren, krachtig en gemakkelijk op te bergen zijn. Wel betaal je meer voor een lichtgewicht stofzuiger.

Wat is de beste lichtgewicht stofzuiger voor senioren?

De beste lichtgewicht stofzuiger voor senioren is de Eureka Stylus met LED-koplampen. Het heeft een continue runtime van 45 minuten, converteert naar een handheld-apparaat voor meubels en weegt slechts 6,4 pond.

Wat is de beste lichtgewicht stofzuiger voor tapijt?

De beste lichtgewicht stofzuiger voor tapijt is de Dyson V10 Animal. Het maakt gebruik van cycloontechnologie om de zuigkracht te vergroten, het is licht, dus het manoeuvreert gemakkelijk over tapijt en het is draadloos.

Wie maakt de lichtste draadloze stofzuiger?

De lichtste draadloze stofzuiger is de Bissell Featherweight. Het is een steelstofzuiger, een handheld en weegt slechts drie pond.

Welke Shark Vacuum is het lichtst?

De lichtste Shark stofzuiger is de Shark ZS351 Rocket. Het weegt slechts 8,8 pond, waardoor het ultralicht is. Het pakt alle vloeroppervlakken aan en verliest nooit zuigkracht omdat het is gesnoerd.

Welke Dyson Stofzuiger is het lichtst?

De Dyson V7 Trigger is het lichtste vacuĆ¼m in het Dyson-assortiment. Het is een handheld, dus je bent beperkt in gebruik, maar het is ideaal voor de camper en om in kleinere ruimtes te komen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents

Lees ook:   hoe plakkend plastic schoonmaken