Beste luchtreinigers voor schimmel van 2023

Vind je zwarte vlekken op de badkamertegels of witte stukjes in de keukenkastjes? Het ziet er niet alleen vies uit, maar wanneer schimmel door de lucht reist, kan het gezondheidsproblemen veroorzaken, inclusief maar niet beperkt tot ademhalingsaandoeningen.

Zelfs de beste luchtreinigers voor schimmel zullen het niet wegvagen van welk oppervlak het op de loer ligt. Ze kunnen echter sporen in de lucht, geuren verwijderen en kunnen u helpen beter te ademen.

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies en deskundig advies om de vijf beste opties af te ronden. Dit is gebaseerd op belangrijke kenmerken van de luchtreinigers, waaronder het filtratiesysteem, handige functies, kamerdekking en effectiviteit.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de RENPHO Smart WiFi-luchtreiniger voor thuis Grote kamer tot 356 Ft┬▓, True HEPA-luchtreinigerfilter voor allergie├źn en huisdieren, onderscheppen stofpollenrook, stil 28dB
Beste kwaliteit
Renpho luchtreiniger voor thuis
Prijs controleren
Productafbeelding van de HATHASPACE slimme luchtreiniger voor thuis, slaapkamer, met true HEPA-luchtfilter voor allergenen, huisdieren, rook, stille luchtreiniger, verwijdert 99,9% van de stofschimmel Huisdier huidschilferslangen - HSP001 700 Sq Ft Dekking
Beste filters
Hathaspace Slimme Luchtreiniger
 • Klant slaapt beter
 • Vijf-in-├ę├ęn zuiveringssysteem
 • Inclusief afstandsbediening
Prijs controleren
Productafbeelding van de Pure Enrichment┬« PureZone-luchtreinigerÔäó voor middelgrote grote kamers (300 m┬▓), UV-C-licht, 3-trapsfiltratie, H13 HEPA-filter helpt tot 99,97% van bacteri├źn, allergenen, ziektekiemen, rook, stof (wit) te verwijderen
Beste budgetvriendelijke luchtreiniger
Pure Verrijking Luchtreiniger
 • Algemeen gebruiksvriendelijk ontwerp
 • Vijf jaar garantie
 • Drietraps zuiveringssysteem
Prijs controleren
Productafbeelding van de LEVOIT-luchtreinigers voor thuisallergie├źn en huisdierenhaar, H13 True HEPA-filter, stil filtratiesysteem in Bedroom, verwijdert wildvuur rook geur stof schimmel, nachtlampje & timer, Vista 200, wit
 • Beste in grootte
 • 360 graden luchtinlaat
 • Twee jaar garantie en levenslange ondersteuning
Prijs controleren
Productafbeelding van de Coway Airmega AP-1512HH True HEPA-luchtreiniger met luchtkwaliteitsbewaking, automatische modus, timer, filterindicator, eco-modus
Het beste voor energiebesparing
Coway Mighty Luchtreiniger
 • Strak en stijlvol
 • Gemaksfactoren
 • Wasbaar voorfilter
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Oorzaken van indoor schimmelgroei
 • Hoe be├»nvloedt schimmel uw gezondheid?
 • Wat zijn de voordelen van een luchtreiniger?
 • Hoe de beste luchtreiniger voor schimmel te kiezen
 • Veelgestelde vragen
 • Schimmel is verdwenen


Product beoordelingen

We hebben hoog en laag gezocht op de interwebs om u de beste luchtreinigers te bieden. Dit omvat topfuncties, effectiviteit en feedback van klanten, waarmee we kunnen bepalen welke apparaten het vermelden waard zijn. Natuurlijk hebben we ook eventuele bestaande nadelen opgenomen. Dit is de top vijf:

1. Renpho luchtreiniger voor thuis

Beste kwaliteit

Productafbeelding van de RENPHO Smart WiFi-luchtreiniger voor thuis Grote kamer tot 356 Ft┬▓, True HEPA-luchtreinigerfilter voor allergie├źn en huisdieren, onderscheppen stofpollenrook, stil 28dB

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Deze luchtreiniger is gemaakt om grote kamers tot 356 vierkante voet te bedekken. De fabrikant beweert dat het tot 99,97 procent van de luchtverontreinigende stoffen zo klein als 0,3 micron vangt en elimineert. Dit omvat rook, geur, huidschilfers van huisdieren, pollen en schimmels.

Aan deze allergenen wordt voldaan door een vijftraps filterproces, waaronder een voorfilter, houtskoolfilter, actief koolfilter en ten slotte een HEPA-filter.

De smart-auto-modus past de ventilatorsnelheid aan terwijl de luchtreiniger de lucht scant op deeltjes. Een slaapmodus biedt een rustige optie van 28 decibel tijdens de nacht of het dutje van de baby.

Vergelijkbare artikelen
Baby slapen in kinderkamer met luchtreinigerBeste luchtreinigers voor kwekerijen van 2023

Een handige filtervervangingsindicator waarschuwt u wanneer het tijd is voor een wijziging.

Wat we leuk vinden

Vijftraps filterproces

Het voorfilter verwijdert de grootste deeltjes, waaronder huidschilfers en haren. Er is ook een houtskoolfilter aanwezig, specifiek voor vluchtige stoffen en gassen, terwijl het geactiveerde filter dat proces verder verbetert. Dit omvat koken en huisdiergeuren.

Ten slotte dekt het HEPA-filter de rest af en vangt het resterende verontreinigende stoffen op in een fijnmazig gedeelte. Dit omvat kleine deeltjes zoals stof, pollen en schimmels.

Deze filters zorgen samen voor eennything en alles wat om je heen in de lucht zou kunnen zweven.

Smart-Auto Mode detecteert luchtkwaliteit

We waarderen het dat deze machine een eigen geest heeft.

Terwijl het de lucht scant, schakelt het automatisch tussen “goede”, “eerlijke” of “slechte” meldingen. De kleur verandert ook afhankelijk van het niveau, van blauw naar geel of rood.

De machine zal dan snelheden veranderen op basis van deze kwaliteiten, met behoud van een goede circulatie en filtratie. Dit geeft aan dat de machine zowel met precisie als effici├źntie werkt.

Kindvriendelijke functies

Met een stille modus van 28 decibel zou de luchtreiniger u of uw kleintjes ’s nachts niet moeten storen.

Ten tweede zorgt een kinderveiligheidsmodus ervoor dat de machine niet van koers verandert als uw kind op knoppen probeert te drukken of de instelling probeert te wijzigen.

Kwaliteit klantenservice

Een professioneel klantenserviceteam kan een groot verschil maken. Dit is vooral het geval als er iets misgaat, of als je gewoon een vraag hebt.

Gelukkig dekt Renpho u met een 100 procent tevredenheidsgarantie. U valt onder de garantie als er binnen het eerste jaar iets misgaat.

Voor alle vragen daarbuiten beloven ze ‘levenslange ondersteuning’. Dit betekent dat ze beschikbaar zijn om eventuele vragen te beantwoorden of u te helpen bij het oplossen van problemen die zich voordoen.

Wat we niet leuk vinden

Geen afstandsbediening

Veel hoogwaardige luchtreinigers worden geleverd met een afstandsbediening. Om voor de hand liggende redenen kan dit nuttig zijn wanneer gemak een topprioriteit is.

Deze machine heeft deze optie echter niet. Het betekent alleen dat wanneer u de instelling wilt wijzigen, u dit met de hand moet doen, of u kunt een app installeren om de instellingen aan te passen. De app is echter kieskeurig en zelfs het verbinden met Alexa geeft je niet veel opties.

Aangezien het is gemaakt om ├ę├ęn kamer tegelijk te zuiveren, zien we het niet als zo’n groot probleem, hoewel sommigen het daar misschien niet mee eens zijn.

Hoge snelheid is luid

Terwijl de laagste stand lekker rustig is, worden de middelste en hoogste standen luider. Als je wat intense luchtzuivering moet doen, houd er dan rekening mee dat je dit doet ten koste van een zen-omgeving.

Filters moeten vaak worden vervangen

Deze machine waarschuwt u wanneer de filters moeten worden vervangen. Veel klanten worden hier elke 1-2 maanden over geïnformeerd, wat een beetje overdreven is.

Productspecificaties

Dimensies 13,98 inch bij 8,11 inch bij 20,87 inch
Gewicht 15,85 pond
Kleuropties Wit
Aantal filters Vier
Extra functies Real-time bewaking, kinderveiligheidsfuncties

2. Hathaspace Slimme Luchtreiniger

Beste filters

Productafbeelding van de HATHASPACE slimme luchtreiniger voor thuis, slaapkamer, met true HEPA-luchtfilter voor allergenen, huisdieren, rook, stille luchtreiniger, verwijdert 99,9% van de stofschimmel Huisdier huidschilferslangen - HSP001 700 Sq Ft Dekking

Prijs controleren

Met een vijf-in-├ę├ęn luchtzuiveringssysteem betekent de Hathaspace-machine zaken. Filters omvatten een nano-koude katalysatorfilter en een cellulair geactiveerd koolstoffilter. Er is ook een antibacterieel filter, HEPA-filter en een ionisator.

Zeg “vaarwel” tegen schimmelsporen, huidschilfers van huisdieren en meer. De automatische modus scant continu de lucht en past de snelheid dienovereenkomstig aan.

Moeite met slapen met licht en geluid? De stille modus brengt niet alleen het geluid een tandje lager, maar de felle indicatielampjes gaan ook uit.

Het is geschikt voor maximaal 350 vierkante voet, wat een behoorlijke hoeveelheid ruimte is om te bedekken.

Wat we leuk vinden

Klanten krijgen een betere slaap

Weinig dingen irriteren ons meer dan felle lichten, harde geluiden en yucky lucht wanneer we proberen te slapen. Deze machine zorgt voor al die dingen.

In de “fluisterstille” modus (18 decibel) gaan de lichten uit om te voorkomen dat je ogen openspringen. En het geluid blijft tot een minimum beperkt. Met consistente monitoring van de lucht om je heen, zou diepe slaap geen probleem moeten zijn.

Vijf-in-├ę├ęn zuiveringssysteem

Het nano-koude katalysatorfilter is het eerste dat grote deeltjes, giftige chemicali├źn en schimmels verwerkt. De volgende is het cellulair geactiveerde houtskoolfilter voor het absorberen van rook, geuren en gassen.

Dan hebben we de antibacteri├źle optie waar we van houden omdat het virussen, bacteri├źn en schimmels behandelt, die zich allemaal in de winter lijken te vermenigvuldigen. Hierna is de HEPA filter verwerkt 99,97 procent van alle resterende deeltjes.

De ionisator aan de achterkant van de machine geeft negatief geladen ionen af. Deze werken om eventuele geuren in de lucht te verwijderen en te neutraliseren.

Inclusief afstandsbediening

Het is een speciale add-on die handig kan zijn. Je zult hier dankbaar voor zijn als je bezig bent met andere dingen of thuis werkt vanuit de andere kant van de kamer.

De afstandsbediening biedt u de flexibiliteit die u nodig hebt wanneer tijd van essentieel belang is (of als u zich gewoon lui voelt – dat is ok├ę).

Slimme luchtreiniger met automatische sensor

We vinden het geweldig dat dit apparaat u feedback over de luchtkwaliteit geeft. De slimme sensor detecteert de lucht om je heen, op zoek naar verontreinigende stoffen. Het past vervolgens de ventilator in realtime aan, gaat hoger als de luchtkwaliteit slecht is en blijft laag als de luchtkwaliteit in orde is.

Bovendien geeft het apparaat het luchtkwaliteitsniveau weer, zodat u weet wat er in uw thuisomgeving gebeurt.

Wat we niet leuk vinden

Maakt geen indruk in grote kamers

Hoewel de dekking hiervoor 700 vierkante voet is, vinden klanten dat het beter werkt in kleinere kamers. In grotere ruimtes hebben ze niet de neiging om een enorm verschil op te merken, zelfs als de luchtsensor zegt dat de luchtkwaliteit goed is.

Storingen in de luchtkwaliteitssensor

Hoewel we het geweldig vinden dat dit een luchtkwaliteitssensor bevat, en begrijp ons niet verkeerd, het werkt vaak, sommige klanten zijn ontevreden. Wanneer het apparaat wordt ingeschakeld, is het meestal rood, zelfs als u een goede luchtkwaliteit heeft. Maar binnen een uur wordt het groen, waardoor u weet dat de luchtkwaliteit goed is, zelfs als klanten nog steeds vuile resten kunnen ruiken en zien. Je kunt het niet altijd vertrouwen.

Productspecificaties

Dimensies 13 inch bij 7 inch bij 20 inch
Gewicht 12 pond
Kleuropties Wit
Aantal filters Vier + ionisator
Extra functies Fluisterstille modus, inclusief afstandsbediening

3. Zuivere verrijking luchtreiniger

Beste budgetvriendelijke luchtreiniger

Productafbeelding van de Pure Enrichment┬« PureZone-luchtreinigerÔäó voor middelgrote grote kamers (300 m┬▓), UV-C-licht, 3-trapsfiltratie, H13 HEPA-filter helpt tot 99,97% van bacteri├źn, allergenen, ziektekiemen, rook, stof (wit) te verwijderen

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Pureenrichment

Met duizenden beoordelingen weet je dat deze machine niet voor niets populair is. Het is een budgetvriendelijke optie en kleiner in omvang dan de rest. De grootte maakt het geschikt om naar eigen goeddunken rond te dragen en te plaatsen.

Met een intuïtief bedieningspaneel kunt u eenvoudig de modus van uw keuze selecteren. Een autotimer draait ook continu gedurende twee, vier of acht uur.

In combinatie met een UV-C-licht vernietigt de drie-in-├ę├ęn filtertechnologie vervelende micro-organismen en vangt zowel grote als kleine deeltjes op. Een koolstoffilter en HEPA-filter zijn hier beide inbegrepen.

Wat we leuk vinden

Over het algemeen eenvoudig en gebruiksvriendelijk ontwerp

We waarderen het algehele ontwerp van deze machine. Van het intuïtieve bedieningspaneel tot het eenvoudige filtratieproces, het is een eenvoudige optie die nog steeds kwaliteit biedt. Met vier eenvoudig te gebruiken knoppen kan iedereen het uitzoeken.

Als het gaat om uiterlijk, zal het niet opvallen of hinderlijk zijn voor de esthetiek van uw kamer. Toch is het vermeldenswaard dat de enige kleuroptie wit is.

Vijf jaar garantie

Een garantie van vijf jaar garandeert dekking van elke storing, veel langer dan veel andere bedrijven op de markt. Als er iets misgaat met betrekking tot de mechanismen van de machine, neem dan onmiddellijk contact met hen op om het op te lossen.

Misschien vind je de machine gewoon niet leuk? Stuur het terug voor een volledige terugbetaling. Het klantenserviceteam werkt zeven dagen per week, dus ze zouden niet moeilijk te bereiken moeten zijn.

Het is populair bij klanten

Dat lijkt misschien een domme reden om ergens in te geloven, maar luister naar ons. Mond-tot-mondreclame betekent tegenwoordig veel.

Velen scheppen op over de effectiviteit ervan en hoe eenvoudig het is om te bedienen. Bovendien waarderen klanten ook het ontwerp en de algehele uitstraling. Met al dit back-upgeloof worden onze geesten op ons gemak gesteld.

Drietraps luchtzuivering met HEPA

Hoewel dit een behoorlijk budgetvriendelijke optie is, vinden we het geweldig dat het wordt geleverd met een echt HEPA-filter. Het drietraps luchtzuiveringsproces omvat een voorfilter met actieve kool, een echt HEPA-filter en UV-C-licht.

Deze unit vangt 99,97 procent van de deeltjes in uw huis op. Het UV-C-licht zorgt voor 99,9 procent van de virussen en bacteri├źn, wat geweldig is als je immuungecompromitteerd bent of gewoon niet ziek wilt worden!

Wat we niet leuk vinden

Beslaat alleen 200 vierkante voet

Kleiner dan velen, zal deze machine het beste functioneren in een gezellige kamer of kantoorruimte, tot 200 vierkante voet. Anders zou je teleurgesteld kunnen zijn over het gebrek aan effici├źntie in grotere ruimtes.

Hoge snelheidsinstelling is luid

De lage en gemiddelde snelheidsinstellingen zijn lekker stil, maar als je de schoonste lucht wilt, moet je kiezen voor de hoge snelheidsinstelling. Helaas is het vrij luid. Als u dit op uw kantoor hebt, moet u het weigeren voor werkoproepen.

Hit or Miss met het elimineren van geuren

Klanten vinden dat dit wisselvallig is met geuren. Sommige klanten zeggen dat het geweldig is voor geuren, maar velen zijn het daar niet mee eens. Het lijkt veel beter te werken in kleinere kamers, maar als je stinkende honden, rookresten of zelfs kookgeuren hebt die je wilt elimineren, raakt dit apparaat misschien niet het doel.

Productspecificaties

Dimensies 10,8 inch bij 7 inch bij 12,5 inch
Gewicht 6 pond
Kleuropties Wit
Aantal filters Drie + UV-C
Extra functies Automatische timer

4. Levoit luchtreiniger

Beste draagbare luchtreiniger

Productafbeelding van de LEVOIT-luchtreinigers voor thuisallergie├źn en huisdierenhaar, H13 True HEPA-filter, stil filtratiesysteem in de slaapkamer, verwijdert wildvuur rookgeurstof schimmel, nachtlampje en timer, Vista 200, wit

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Levoit

Met vijf pond wint deze kleine man de draagbaarheidsprijs. De afmetingen komen binnen op 7,9 inch bij 7,9 inch bij 12,9 inch, waardoor het de beste optie is voor transport en verplaatsen tussen locaties.

Het is de enige op onze lijst tot nu toe die in een cilindrische vorm komt. Hierdoor kunt u het mogelijk inpassen in gebieden waar grotere, boxy machines een no-go zijn. De 360-graden luchtinlaat zorgt er ook voor dat het vrijwel overal in de kamer kan worden geplaatst en toch kan werken zoals het hoort.

Het bedrijf beweert ook dat deze machine energie bespaart als dat belangrijk voor je is. Het gebruikt naar verluidt minder dan 30 procent van de energie van andere luchtreinigers.

Wat we leuk vinden

Beste in grootte met goede dekking

Ja, het zal hierdoor slechts een klein gebied bedekken – 161 vierkante voet, om precies te zijn. Het weegt echter slechts vijf pond en is gemakkelijk mee te nemen!

Sommigen van ons hebben onze luchtreinigers onderweg nodig, of het nu dutjestijd, werktijden of een andere situatie is. Nog beter, de vorm maakt het gemakkelijk om in een handbagagetas of rugzak te gooien. Moeten we meer zeggen?

Drietraps filtratiesysteem

Drie fasen van filtratie en dezelfde hoeveelheid ventilatorsnelheden bieden vergelijkbare opties als andere machines die er zijn. Filters omvatten een voorfilter, echte HEPA en actieve kool. Dit kan helpen bij het verwijderen van organische verbindingen, ammoniak en meer.

Unieke specificaties, waaronder 360 graden luchtinlaat

Deze machine biedt een paar specificaties die opvallen in onze boeken. De eerste is de 360-graden luchtinlaat aan de zijkant. Het zorgt ervoor dat je opties hebt als het gaat om plaatsing. Bovendien belooft het een betere ventilatie dan apparaten met een eenzijdige inlaat.

Het tweede unieke kenmerk dat het vermelden waard is, is de geavanceerde borstelloze motor. Zonder borstels die met de tijd slijten, zou u de levensduur van de machine moeten kunnen verlengen, waardoor u op de lange termijn kosten bespaart. Dit kan helpen voorkomen dat de luchtreiniger ook oververhit raakt.

Twee jaar garantie en levenslange ondersteuning

Zoals u waarschijnlijk weet, kan investeren in nieuwe elektronische apparatuur valkuilen hebben. Deze problemen kunnen vari├źren van een defecte machine tot slechte klantenservice.

Gelukkig heb je twee jaar garantie op deze machine, mochten er zich in die periode problemen voordoen. De levenslange ondersteuningsoptie geeft aan dat een klantenserviceteam klaar staat om u te ondersteunen gedurende de hele tijd dat u de luchtreiniger thuis hebt.

Het is goed om te weten dat je iemand hebt om te bellen als iets grappig wordt.

Wat we niet leuk vinden

Geen filterwijzigingsindicator

Zonder filterwijzigingsindicator moet u op de hoogte blijven wanneer de filters moeten worden vervangen. Hoewel het bedrijf aanbeveelt dat dit om de zes maanden gebeurt, afhankelijk van uw luchtkwaliteit, moet dit mogelijk snel gebeuren.r.

Raadpleeg uw gebruikershandleiding om er zeker van te zijn dat u geen belangrijke aanwijzingen mist.

Het is luid op elke instelling

Hoewel dit wordt geleverd met een nachtmodus, vinden klanten dat elke instelling op zijn eigen manier luid is. In de nachtmodus is het stil, maar het heeft een hoog jankend geluid. Op de hoogste instelling moet je je stem verheffen om via deze luchtreiniger te chatten. We raden deze optie niet aan als u iets discreter nodig hebt.

Vraagt u om filters vaak te wijzigen

De filters moeten ongeveer zes maanden meegaan, maar het apparaat kan u vragen om ze eerder te vervangen. Sommige klanten zeiden dat ze na twee weken op de hoogte werden gebracht! Dit kan logisch zijn als je huis behoorlijk vies is, maar over het algemeen wil je dat de filters langer meegaan.

Productspecificaties

Dimensies 7,9 inch bij 7,9 inch bij 12,9 inch
Gewicht 5 pond
Kleuropties Wit
Aantal filters Drie
Extra functies Voorfilter, 360 graden luchtinlaat aan de zijkant, borstelloze motor

5. Coway Mighty Luchtreiniger

Het beste voor energiebesparing

Productafbeelding van de Coway Airmega AP-1512HH True HEPA-luchtreiniger met luchtkwaliteitsbewaking, automatische modus, timer, filterindicator, eco-modus

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot
Zicht op Cowaymega

Voor degenen die zich bezighouden met hun energieverbruik, hebben we een luchtreiniger voor u. Na 30 minuten onopgemerkte luchtproblemen schakelt de machine automatisch over naar de eco-modus. Het zal nog steeds aan staan, maar de ventilator zal niet draaien.

Het biedt ruimte aan tot 361 vierkante voet en beslaat nogal wat grond.

Net als veel andere luchtreinigers worden drie ventilatorsnelheden automatisch geselecteerd op basis van de snelheid van verontreinigende stoffen in het gebied. De automatische timer en filterwisselindicator dragen bij aan het gemak van dit toestel.

Wat we leuk vinden

Slank en stijlvol uiterlijk

Velen geven misschien niet zo veel om het uiterlijk, maar voor anderen is het een cruciale overweging. De doos is dun en geeft een ingetogen uitstraling. De zwarte kleur past in verschillende moderne en minimalistische ontwerpschema’s.

Een ronde structuur aan de voorkant lijkt op een luidspreker; over het algemeen is de esthetiek aangenaam.

Gemaksfactoren zorgen ervoor dat dit toestel opvalt

Tussen de automatische timer, filterindicator en automatisch schakelen tussen modi, konden we niet veel meer gemak in een machine vragen.

De timer kan worden ingesteld op ├ę├ęn, vier of acht uur, afhankelijk van uw schema en wanneer u een bepaalde kamer klaar moet hebben.

Wanneer u het filter wijzigt, hoeft u niet te bepalen wat er aan de hand is, omdat de indicator het voor u doet. Daarna is er geen giswerk over de staat van de luchtkwaliteit. De machine kan dit ook aan en schakelt van modus wanneer dat nodig is.

Wasbaar voorfilter

Veel filters zijn niet wasbaar, en we zijn blij dat deze dat wel is. Voor degenen met veel lichamen in huis en vooral huisdieren, luister goed.

Het voorfilter vangt haar, stof en andere grote deeltjes op die op de loer liggen. Dus het feit dat je het kunt schoonmaken en het niet automatisch hoeft te veranderen, is een grote bonus.

4-traps filtratiesysteem

Met vier fasen doet dit fantastisch werk om de lucht te klaren. Het heeft een voorfilter, ontgeurenfilter, een True HEPA-filter en een vitaal ion. Samen vangen deze filters 99,97 procent van de deeltjes zo klein als 0,3 micron op.

Lees dit volgende
Man zittend op bank naast een luchtreinigerBeste luchtreinigers met permanente wasbare filters van 2023

Wat we niet leuk vinden

Het is enorm en omvangrijk

Dit is geen discrete luchtreiniger. Het is bijna twee voet lang! Met 16,8 bij 9,6 bij 18,3 inch heb je behoorlijk wat vrije ruimte nodig voor dit toestel.

Tot 53 decibel luid

Terwijl de laagste stand slechts op 24,4 decibel draait, is de hoogste instelling veel ruis op 53,8 decibel.

Veel onderhoud nodig

Na een paar weken moet u de filters en het apparaat vaak reinigen. Het is niet de gemakkelijkste om schoon te maken. Bovendien lijken de vervangende filters niet zo van hoge kwaliteit als de originele filters.

Productspecificaties

Dimensies 16,8 inch bij 9,6 inch bij 18,3 inch
Gewicht 12,35 pond
Kleuropties Zwart
Aantal filters Drie
Extra functies Eco-modus, luchtkwaliteitsindicator, filterwisselindicator

Productvergelijkingstabel

Product Best Dimensies Gewicht Kleuropties Aantal filters
Renpho Luchtreiniger Kwaliteit 13,98″ x 8,11″ x 20,87″ 15,85 pond Wit 4
Hathaspace Slimme Luchtreiniger Filters 13″ x 7″ x 20″ 12 pond Wit 4 w / ionisator
Pure Verrijking Luchtreiniger Budgetvriendelijk 10,8″ x 7″ x 12,5″ 6 pond Wit 3 w / UV-C
Levoit Luchtreiniger Draagbaar 7,9″ x 7,9″ x 12,9″ 5 pond Wit 3
Coway Mighty Luchtreiniger Energie besparen 16,8″ x 9,6″ x 18,3″ 12,35 pond Zwart of wit 3

Oorzaken van indoor schimmelgroei

Niet alle schimmels zijn schadelijk, maar vooral schimmels verspreiden zich snel. Het wordt vaak in de vrije natuur gevonden, maar kan ook zijn weg naar binnen vinden, afkomstig van ventilatieopeningen, ramen en meer (1).

Schimmel reproduceert door door de lucht te reizen en gedijt op vocht. Als je in een bijzonder vochtige of natte omgeving woont, ben je er vatbaarder voor.

Stel je alle vochtige plekken in je huis voor. We hebben het over kruipruimtes, badkamers, keukens, kelders en wasruimtes, om er maar een paar te noemen. Wanneer deze locaties niet schoon en droog worden gehouden, neemt de kans op schimmelgroei toe.

Andere manieren om schimmelgroei te voorkomen zijn:

 • Houd uw wasgoed, badkamers en doucheruimtes goed geventileerd.
 • Stel lekkende daken, ramen en leidingen niet uit.
 • Wees zeer voorzichtig bij het schoonmaken na overstromingen.

Hoe beïnvloedt schimmel uw gezondheid?

Sommige zijn gevoeliger voor schimmel dan anderen. Als u al allergie├źn heeft, kunt u het slachtoffer worden van schimmelgroei (2). Een paar symptomen zijn:

 • Ge├»rriteerde keel
 • Oogklachten
 • Lopende neus
 • Hoesten of piepende ademhaling
 • Huidirritatie
 • Kortademigheid

Voor mensen met reeds bestaande longaandoeningen

Deze symptomen kunnen worden vergroot door de aanwezigheid van schimmel. Dus als u schimmelgroei in uw huis vermoedt, zorg er dan voor en roei de bron zo snel mogelijk uit.

Wat zijn de voordelen van een luchtreiniger?

Een luchtreiniger zal de reeds aanwezige schimmelgroei niet omkeren, maar het zal de kans op toekomstige groei verminderen. Het kan ook helpen uw symptomen te verminderen. Bovendien worden geuren samen met schimmelsporen in de lucht verwijderd (3). Andere voordelen zijn:

 • Verwijdert triggers voor astma en andere ademhalingsaandoeningen
 • Elimineert andere allergenen, waaronder stof, pollen en huisstofmijt
 • Vallen rook wat kan leiden tot oorontstekingen of erger (4)
 • Helpt bij het verminderen van buitenluchtdampen en milieutoxines

Hoe de beste luchtreiniger voor schimmel te kiezen

Luchtreinigers zijn er in verschillende maten en vormen en bieden verschillende functies. Er zijn een paar opvallende specificaties om in gedachten te houden tijdens het winkelen:

Voorfilter

Een voorfilter is precies hoe het klinkt. In plaats van dat het primaire filter de enige verdediging is, gaan de allergenen eerst door deze fase.

Het voorfilter vangt de grootste deeltjes op en helpt ook de levensduur van het tweede filter in lijn te verlengen.

HEPA-filter

Dit kom je vaak tegen bij het winkelen voor een luchtfilter. HEPA staat voor “high-efficiency particulate air” en is een luchtfilter van topkwaliteit omdat het zowel kleine als grote deeltjes kan filteren. (5).

Het HEPA-filter dwingt lucht door een fijn stukje gaas, dat zaken als huidschilfers van honden en stuifmeel vangt.

Dit zeer dichte filter is een veel voorkomende optie voor veel fabrikanten van luchtreinigers vanwege de effici├źntie.

Gerelateerd lezen
Een HEPA-filter reinigenHoe een HEPA-filter te reinigen (wasbare of permanente gids)

Indicator voor filterwijziging

De meeste filters die vandaag op de markt zijn, gaan geen leven lang mee. Ze moeten ongeveer om de paar maanden regelmatig worden vervangen. De meeste fabrikanten zullen aangevene wanneer het filter in de handleiding moet worden vervangen.

Sommige machines gaan echter nog een stap verder en bieden een indicator op de machine zelf. Op deze manier krijg je een melding wanneer het tijd is om een nieuw filter in te voeren, waardoor het gokspel of je na verloop van tijd vergeet, wordt weggenomen.

Luchtkwaliteit Sensor

Zou het niet fijn zijn om te weten hoe goed de luchtreiniger werkt? Een sensor geeft aan hoe schoon de binnenlucht is door deze consistent te monitoren.

De luchtreiniger zal in een hogere versnelling schakelen wanneer de lucht extra aandacht nodig heeft en daarna naar het oorspronkelijke niveau zakken. Dit zorgt voor een handsfree luchtreiniger die je kunt vertrouwen om zijn magie te laten werken.

Misschien vind je dit ook interessant
Schimmel in luchtHoe te testen op schimmel in lucht met behulp van een thuistestkit

Veelgestelde vragen

Hoe weet je of je schimmel in huis hebt?

Je weet of je schimmel in je huis hebt omdat je een muffe geur kunt ruiken. Schimmel groeit wanneer de omstandigheden goed zijn, vooral in vochtige en donkere kamers.

Hoe zie je het verschil tussen meeldauw en schimmel?

Je kunt het verschil zien tussen meeldauw en schimmel omdat meeldauw pluizig, wit of grijs is, terwijl schimmelsporen zwart zijn. Schimmel is uiterst moeilijk te verwijderen zodra het vat krijgt.

Wat is beter voor schimmel: luchtreiniger of luchtontvochtiger?

Weten wat beter is voor schimmel tussen een luchtreiniger en een luchtontvochtiger is belangrijk. Schimmel groeit wanneer er te veel vochtigheid is, dus een luchtontvochtiger is de beste optie voor schimmels omdat het schimmelgroei bij de bron voorkomt.

Een luchtreiniger zuivert alleen de lucht, dus schimmel moet al in de kamer aanwezig zijn om effectief te kunnen werken.

Welk type luchtreiniger is het beste voor schimmels?

Het beste type luchtreiniger voor schimmels is een HEPA-reiniger. Het HEPA-filter vangt 99,97 procent van de verontreinigende stoffen op tot de grootte van drie micron. In feite levert het schone lucht door schimmelsporen te verwijderen die zich kunnen verspreiden en medische problemen kunnen veroorzaken.

Wat doodt schimmel permanent?

Bleekmiddel doodt schimmel permanent. Meng het met water en spuit het op het getroffen gebied. Laat het 20 minuten zitten en maak het oppervlak vervolgens schoon met een doek. Gebruik netjes bleekmiddel voor hardnekkige schimmelplekken, maar zorg ervoor dat je rubberen handschoenen draagt om je handen te beschermen.


Schimmel is verdwenen

Vanuit de lucht, tenminste! We kunnen niet garanderen dat de beste luchtreinigers voor schimmel het op de oorspronkelijke locatie zullen uitsnijden. De machines zijn echter kunnen een groot verschil maken als het gaat om luchtkwaliteit.

Over het algemeen zal het geven van de lucht een goede veeg schimmelsporen en andere ergernissen aanpakken, waaronder huidschilfers van huisdieren, pollen, stof en meer.

Weet waar je naar op zoek bent voordat je koopt. Dit omvat welke soorten filters u nodig hebt en eventuele belangrijke gemaksfactoren.

We hopen dat onze top vijf lijst inzichtelijk voor je is geweest en we wensen je veel succes in je schimmeloorlog.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?






Wat ging er mis?






Lees ook:   hoe moet suede schoonmaken