Beste nat/droog winkelstofzuigers van 2023

Werk je in de bouw, houtbewerking of mechanica? Is uw werkplek een uitdaging om schoon te maken vanwege de aard van uw omgeving?

Het schoonmaken van uw werkplaats of fabriek hoeft geen gedoe te zijn, en wij laten u zien waarom.

Het stofzuigen van industriƫle ruimtes verschilt van het reinigen van woningen, omdat er meestal zware machines nodig zijn. Uw keuze van winkelstofzuiger heeft multifunctionele mogelijkheden nodig om allerlei soorten rommel aan te kunnen.

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van natte / droge winkelstofzuigers en onze analyse heeft ons naar deze zeven beste keuzes geleid.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de DEWALT DXV09P 9 gallon Poly Wet/Dry Vac, Geel
Meest veelzijdig
DeWalt Poly Nat/Droog VacuĆ¼m
 • Handige accessoires inbegrepen
 • Wendbaar met zwenkwielen
 • Multifunctioneel vacuĆ¼m
Prijs controleren
Productafbeelding van de CRAFTSMAN CMXEVBE17595 16 Gallon 6.5 Peak HP nat/droogvacum, heavy-duty winkelstofzuiger met hulpstukken
Hoogste capaciteit
Ambachtslieden Heavy-Duty
 • Capaciteit van 16 Gallon
 • Geweldige accessoires inbegrepen
 • Uitstekend bereik van 20 voet
Prijs controleren
Productafbeelding van de Vacmaster Professional - Professionele natte/droge stofzuiger, 12 gallon, Beast-serie, 5,5 PK 2-1/2'-slang (VJH1211PF0201), zwart
Beste prijs-kwaliteitverhouding
Vacmaster Professional
 • Stiller dan andere modellen
 • Extra wendbaarheid met 360 graden draaibaarheid
 • Krachtige afzuiging van 370 luchtwatt
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell, Red, MultiClean Wet/Dry Garage en Auto Stofzuiger, 2035M
Beste voor thuisgebruik
Bissell MultiClean
 • Bekledingsgereedschap inbegrepen
 • Gebruik met meerdere verdiepingen, inclusief binnen
 • Goed voor dieptereiniging
Prijs controleren
Productafbeelding van de Vacmaster, VQ607SFD, 6 Gallon 3 Peak HP roestvrij staal nat/ droog winkelvacuĆ¼m
Beste voor opslag
Vacmaster 6 Gallon VacuĆ¼m
 • Weegt slechts 15,8 pond
 • Geweldige accessories inbegrepen
 • Eenvoudige opslag aan boord
Prijs controleren
Productafbeelding van de Armor All, AA255, 2.5 Gallon 2 Peak HP Wet / Dry Utility Shop Vacuum, Oranje
Meest betaalbaar
Armor Alle VacuĆ¼m
 • Compact en lichtgewicht
 • Budgetvriendelijk
 • Praktische accessoires
Prijs controleren
Productafbeelding van de Stanley - SL18116P Nat/Droog VacuĆ¼m, 6 Gallon, 4 Pk Zwart
Het beste voor droog vuil
Stanley Nat/Droog VacuĆ¼m
 • Zwenkwielen
 • 1400 pascal zuigkracht
 • Eenvoudig maar effectief
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Winkelstofzuigers vs. residentiĆ«le stofzuigers
 • Voordelen van een Shop Vacuum
 • Hoe een winkelstofzuiger te kiezen
 • Overwegingen voordat u een winkelstofzuiger koopt
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Hier zijn de zeven beste natte / droge winkelstofzuigers die we hebben getest en beoordeeld:

1. DeWalt DXV09P 9 Gallon Poly Nat/Droog VacuĆ¼m

Beste veelzijdige natte / droge winkelstofzuiger

Productafbeelding van de DEWALT DXV09P 9 gallon Poly Wet/Dry Vac, Geel

Prijs controleren

Om te beginnen heeft dit model een krachtige zuigkracht van 1400 pascal, dus het is efficiƫnt. De stofzak van 9 gallon geeft langdurig gebruik voordat deze moet worden geleegd.

De grote wielen zorgen voor sneller en gemakkelijker werk, en de zwenkwielen zorgen voor een betere manoeuvreerbaarheid.

Het wordt geleverd met een accessoiretas voor handige opslag van de extra’s die u ontvangt.

Dan is een fijnstofpatroonfilter ingebouwd voor kleinere rommel. Het beschikt ook over een tankafvoer voor moeiteloos legen. Er is een handvat voor gemakkelijk tillen en dragen als al het andere faalt.

Je kunt deze stofzuiger ook gebruiken als blower. We houden ervan dat het een vloermondstuk, nutsmondstuk en spleetmondstuk bevat.

Wat we leuk vinden

Handige accessoires inbegrepen

We vinden het leuk dat dit model wordt geleverd met een reeks handige extra’s. Elk onderdeel verhoogt het nut van deze winkelstofzuiger en doet denken aan standaardmachines. U bespaart ook geld door ze afzonderlijk te kopen.

We houden vooral van het mondstuk van het hulpprogramma. Het is ook geweldig dat je je accessoires gemakkelijk kunt organiseren met de gratis tas.

Het is wendbaar dankzij de zwenkwielen

De zwenkwielen die aan dit model zijn bevestigd, maken het gemakkelijker om te bewegen en te bedienen. Winkelstofzuigers kunnen fors zijn, maar deze is ontworpen om de belasting te verminderen.

U hoeft uzelf niet te overbelasten en de machine zal alle kanten op kijken voor een beter bereik en toegankelijkheid tijdens het stofzuigen.

Handige functies besparen u tijd

Dit is een echte multifunctionele stofzuiger die je op bijna alle oppervlakken en stoffen kunt gebruiken. We waarderen de toevoeging van een fijnstoffilter, tankafvoer en accessoiretas. Deze functies besparen u moeite en tijd.

We raden dit model aan aan degenen onder u die vaak te maken hebben met allerlei rommel in hun werkruimte. De stofzuiger zal alles efficiƫnt afhandelen.

Wat we niet leuk vinden

De kabel is kort

Terwijl customers zijn blij met de efficiƫntie van deze machine, ze zijn niet zo tevreden over de stroomkabel. Het is slechts 10 voet lang en zal je niet goed van dienst zijn in grote ruimtes. Een paar klanten hebben ook melding gemaakt van een neiging om de kabel los te koppelen van de machine.

Dit is geen deal-breaker in onze boeken, maar het kan mild frustrerend zijn terwijl je schoonmaakt. Hoe dan ook, we denken dat de efficiƫntie van deze stofzuiger het kleine gedoe waard is.

Het is niet ergonomisch of comfortabel

Het lichaam van deze stofzuiger is niet erg lang, dus het bedienen ervan en het bereiken van het handvat kan je rug belasten. Een paar gebruikers merkten ongemak op bij het te ver buigen om het te begrijpen.

Toch zijn gebruikers nog steeds blij met dit product en zijn er geen meldingen dat het handvat onhandig is terwijl het vacuĆ¼m wordt gedragen.

Productspecificaties

Macht 5 pk, 90 CFM, 1400 Pa
Capaciteit 9 liter
Slanglengte 7 voet
Functies Zwenkwielen, fijnstoffilter, handgreep, tankafvoer, een ingebouwde blower
Accessoires Spleetmondstuk, vloermondstuk, nutsmondstuk, Twee verlengstaven, afwasbaar patroonfilter, mesh accessoirezak

2. Ambachtslieden CMXEVBE17595 Heavy-Duty Winkelstofzuiger

Beste natte / droge winkelstofzuiger met hoge capaciteit

Productafbeelding van de CRAFTSMAN CMXEVBE17595 16 Gallon 6.5 Peak HP nat/droogvacum, heavy-duty winkelstofzuiger met hulpstukken

Prijs controleren

Meteen heeft deze stofzuiger maar liefst 16 gallon capaciteit. Dit zou meer dan genoeg moeten zijn voor de meeste workshops. Het bevat een netsnoer van 20 voet en een motor van 1440 watt.

Het is bedoeld voor zwaar werk over grote gebieden. Je kunt het gebruiken als een blower en het heeft een ingebouwde afvoer. De slang implementeert dual-flex-technologie voor 180-graden mobiliteit.

Je krijgt ook een paar handige accessoires. Inbegrepen zijn een utility nozzle, car nozzle en wet nozzle. Het wordt ook geleverd met een Qwik Lock-filter, een stofopvangzak en twee verlengstaven.

Wat we leuk vinden

Immense capaciteit van 16 Gallon

Deze winkelstofzuiger heeft de hoogste vuilcapaciteit die we konden vinden. Zestien gallons zullen een lange weg gaan. Denk aan alle tijd die u bespaart op onderhoud.

Het is handig voor degenen die in grote werkplaatsen of fabrieken werken of mensen die gigantische rotzooi hebben om schoon te maken. Dit kan het vacuĆ¼m voor u zijn als u te maken heeft met metaalscherven, houtkrullen of ander groot vuil.

Geweldige accessoires (inclusief een automondstuk)

Net als onze topkeuze ontvangt u een handvol waardevolle accessoires bij aankoop van dit model. We vinden het uitstekend dat Craftsmen een automondstuk aan de mix heeft toegevoegd.

Het is ook een uitstekende keuze voor degenen die in autoschadewinkels werken, omdat het twee vliegen in Ć©Ć©n klap slaat.

Uitstekend bereik met snoer van 20 voet

Je krijgt niet alleen een netsnoer van 20 voet, maar er is ook een dubbele flexslang en twee verlengstaven. U kunt moeilijke plekken bereiken en grote oppervlakken gemakkelijk reinigen.

We houden vooral van de dual-flex slang. Dit is de enige winkelstofzuiger die we hebben gevonden die er een heeft. Dus als u op zoek bent naar extra veelzijdigheid, is dit een uitstekende plek om te beginnen.

Wat we niet leuk vinden

Het is luidruchtig en demper is niet inbegrepen

Klanten merken op dat dit vacuĆ¼m overmatig geluid maakt. Als u huisdieren of kinderen in uw werkplaats heeft, kunnen ze gemakkelijk schrikken van de motor in deze machine.

Het is misschien mogelijk om een uitlaatdemper te installeren, maar dit kost je extra. Vergeet echter niet dat dit een industrieel vacuĆ¼m is, dus er wordt lawaai verwacht.

Opslag kan een gedoe zijn

Kopers zeggen ook dat dit vacuĆ¼m groter is dan je zou verwachten. Het is logisch, gezien de hoge capaciteit, maar opslag kan onhandig zijn als uw ruimte klein is.

Productspecificaties

Macht 6,5 pk, 1440 watt
Capaciteit 16 liter
Slanglengte 7 voet
Bijzonderheden Dual-flex slang, ingebouwde afvoer
Accessoires Qwik Lock Filter, auto nozzle, natte nozzle, utility nozzle

3. Vacmaster Professionele natte / droge stofzuiger

Beste waarde nat / droog winkelvacuĆ¼m

Productafbeelding van de Vacmaster Professional - Professionele natte/droge stofzuiger, 12 gallon, Beast-serie, 5,5 PK 2-1/2'-slang (VJH1211PF0201), zwart

Prijs controleren

Dit middenklasse model bevat een veelheid aan handige functies en accessoires. Het geeft je 370 luchtwatt zuigkracht en heeft een snoer van 20 voet. Bovendien kan het 12 liter vuil bevatten en heeft het een ingebouwde afvoer.

De wielen draaien 360 graden en het heeft een knikbestendige slang. De aan / uit-knop en het handvat zijn handig geplaatst voor eenvoudige toegang en bediening. Bovendien kun je deze stofzuiger ook als blower gebruiken.

Accessoires zijn onder meer een mondstuk, vloermondstuk, spleetgereedschap en wisserborstel. Je krijgt ook een fijnstofpatroonfilter, schuim nat filter en een lucht- en geluidsdiffuser.

Wat we leuk vinden

Het is stiller wat afleiding vermindert

De geluids- en luchtverspreider maken een groot verschil. De meeste winkelstofzuigers bevatten deze technologie niet. Het zorgt voor minder stressvolle reiniging en is gemakkelijker voor je oren.

Dit kan de perfecte keuze zijn als je dieren of kinderen om je heen hebt. Het geluid dat het produceert, zal ook minder afleidend zijn als u uw werkruimte met anderen deelt.

Extra wendbaarheid met 360 graden draaibaarheid

We vinden het fijn dat de zwenkwielen een volle 360 graden draaien. Hoewel deze stofzuiger een beetje aan de grote kant is, zou je geen probleem moeten hebben om hem te verplaatsen. Het is dus handig voor sneller, minder inspannend stofzuigen.

370 luchtwatt zuigkracht

Klanten zijn blij met de zuigkracht die dit model biedt. Sommige gebruikers vermelden dat het de verwachtingen overtreft en verder gaat in het schoonmaken. In combinatie met de zwenkwielen zal uw reinigingstijd nog sneller gaan.

Wat we niet leuk vinden

Snoer en slang tangle gemakkelijk

In wat een vergissing van de fabrikant lijkt te zijn, bevinden het snoer en de slang zich aan dezelfde kant. Klanten zeggen dat de wielen en het snoer te gemakkelijk in de knoop raken door dit onzorgvuldige ontwerp.

We denken echter dat de zuigkracht opweegt tegen dit kleine ongemak. Als je genoeg tijd krijgt, zul je eraan wennen. Wees toch bereid om vaak te ontwarren als je niet in de gaten houdt terwijl je bezig bent.

Er is een ontwerpfout

Een ander probleem met het ontwerp van dit vacuĆ¼m is de kleine draaiing in het zuiggat, waar sommige brokstukken waarschijnlijk zullen verstoppen. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn omdat winkelstofzuigers niet gemakkelijk mogen verstoppen.

Gebruikers die dit ter sprake hebben gebracht, vullen nog steeds de mogelijkheden van de machine aan. Je zult wat extra tijd moeten besteden aan onderhoud, maar verder is het product geweldig.

Productspecificaties

Macht 5,5 pk, 370 luchtwatt
Capaciteit 12 gallons
Slanglengte 7 voet
Bijzonderheden 360-graden zwenkwielen, geluids- en luchtdiffusie, ingebouwde afvoer
Accessoires Utility nozzle, spleet gereedschap, vloer nozzle, wisser borstel, fijnstof patroon filter, schuim nat filter, lucht, en lawaai diffuser.

4. Bissell MultiClean nat / droog garage en autovacuĆ¼m

Beste voor thuisgebruik Nat / droog winkelvacuĆ¼m

Productafbeelding van de Bissell, Red, MultiClean Wet/Dry Garage en Auto Stofzuiger, 2035M

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target
Bekijk op Wayfair
Zicht op Bissell

Dit populaire model heeft een stofzak van 6 gallon en is gebouwd voor gebruik met meerdere verdiepingen, zelfs in uw huis.

Deze stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, vloerkleden en laagpolige tapijten, met nat/droog vermogen voor elk. Je krijgt handige tools die andere winkelstofzuigers vaak missen. Deze omvatten gereedschappen zoals een afstofborstel, een spleetgereedschap en een bekledingsgereedschap.

Het is bedoeld voor en kan het beste worden gebruikt in garages, maar heeft dezelfde mogelijkheden als de meeste standaard stofzuigers. Het is dus een goede keuze als u op zoek bent naar een winkelvacuĆ¼m die u ook op uw woonvloeren kunt gebruiken. Bovendien maakt het gebruik van tweetrapsfiltratie, dus het is ook efficiĆ«nt voor diepe reiniging.

Wat we leuk vinden

Bekledingstool inbegrepen voor meubels

We hebben vermeld dat winkelstofzuigers meestal bekledingsgereedschap uitsluiten en niet bedoeld zijn voor stoffen. Deze machine breekt echter de mal. Het is een geweldige aanvulling op een toch al veelzijdige stofzuiger.

Binnen- en garagegebruik met meerdere verdiepingen

In tegenstelling tot andere winkelstofzuigers, kunt u dit model in uw huis gebruiken. Het is ontworpen om op alle soorten vloeren te werken, inclusief tapijten en tapijten. Ook hier gelden de nat/droog mogelijkheden.

Met deze machine kunt u dus geld besparen door geen verschillende stofzuigers voor verschillende taken te kopen.

Goed voor dieptereiniging

We vinden het leuk dat dit vacuĆ¼m tweetrapsfiltratie gebruikt – een stap boven de meeste andereer winkel stofzuigers. Het is effectiever in het reinigen en versterkt de algehele zuigkracht van de machine.

Wat we niet leuk vinden

Het is beter voor vloeistoffen

Klanten zeggen dat de droge zuigkracht van deze machine enigszins middelmatig is. Gebruikers zijn het erover eens dat het schittert in natte zuigkracht, dus het is nog steeds een waardige investering.

We raden dit model aan als u te maken heeft met frequent morsen in uw werkplaats, maar niet veel gebruik maakt van droog stofzuigen.

Productspecificaties

Macht 1.59 pk, 11 ampĆØre
Capaciteit 6 liter
Slanglengte 6,5 voet
Bijzonderheden Verstelbare staaf, tweetrapsfiltratie
Accessoires Afstoffenborstel, spleetgereedschap, bekledingsgereedschap, precisie nat en droog zuiggereedschap, detaillering / opblazen mondstuk, precisieblowergereedschap

5. Vacmaster 6 roestvrij staal nat / droog vacuĆ¼m

Het beste voor opslag nat/ droog vacuĆ¼m

Productafbeelding van de Vacmaster, VQ607SFD, 6 Gallon 3 Peak HP roestvrij staal nat/ droog winkelvacuĆ¼m

Prijs controleren

Als je op zoek bent naar een compactere winkelstofzuiger, kijk dan eens naar deze Vacmaster. Hoewel het klein is, komt het overeen met de capaciteit van veel andere winkelstofzuigers.

Dit model bevat een 7-voets slang en een 12-voet netsnoer. Het heeft ingebouwde opslag voor het assortiment accessoires dat erbij wordt geleverd, waardoor meer ruimte wordt bespaard. Deze berg je eenvoudig op in een kast of hoek.

Accessoires zijn onder meer een luchtregelmondstuk, twee verlengstaven en een vloermondstuk met meerdere oppervlakken. U krijgt ook een herbruikbare schuimhuls, stofborstel, patroonfilterspleetgereedschap en 2-in-1 nutsmondstuk.

Wat we leuk vinden

Weegt slechts 15,8 pond

Winkelstofzuigers hebben de neiging om zwaar te zijn, maar deze is compact en weegt slechts 15,8 pond. Het is gemakkelijker om te manoeuvreren, wat je op zijn beurt sneller reinigt. Overweeg deze machine als uw werkplaats meer dan Ć©Ć©n verhaal heeft.

11 geweldige accessoires inbegrepen

In totaal krijgt u 11 handige accessoires bij dit product. De opzetstukken helpen je bij het reinigen van verschillende oppervlakken, terwijl de extra’s je meer bereik en zuigkracht geven. Gezien het feit dat het lichtgewicht is, krijg je meer toegankelijkheid met deze stofzuiger.

Eenvoudige opslag aan boord

Naast het feit dat het een vrij klein model is, maakt de ingebouwde opslag de organisatie eenvoudig. Het is onwaarschijnlijk dat deze machine een last zal zijn wanneer u hem moet opbergen.

Wat we niet leuk vinden

Verminderde zuigkracht

Door zijn grootte gaat er wat zuigkracht verloren. Gebruikers lijken zich hiervan bewust te zijn en zijn hoe dan ook tevreden met de machine. De enige frustratie die geuit wordt is dat het stofzuigen wat langer duurt door de lagere zuigkracht.

Korte kabel van 12 voet

Dit vacuĆ¼m is beter voor kleinere ruimtes, omdat de kabel slechts 12 voet lang is. Ter verdediging heeft het een standaard 7-voets slang en wordt het geleverd met twee uitschuifbare toverstokken voor extra bereik.

Productspecificaties

Macht 3 pk, 840 watt
Capaciteit 6 liter
Slanglengte 7 voet
Bijzonderheden Opslag van accessoires aan boord
Accessoires Twee verlengstaven, vloermondstuk met meerdere oppervlakken, spleetgereedschap, ronde stofborstel, herbruikbare schuimhuls, patroonfilter, luchtregelmondstuk, stofzak

6. ArmorAll 2,5 gallon nat / droog winkelvacuĆ¼m

Beste betaalbare natte / droge winkelstofzuiger

Productafbeelding van de Armor All, AA255, 2.5 Gallon 2 Peak HP Wet / Dry Utility Shop Vacuum, Oranje

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Deze kleine man legt de lat voor betaalbaarheid. Het is een compacte machine, niet bedoeld voor dezelfde taken als anderen op onze lijst, maar hoe dan ook efficiƫnt.

De capaciteit is 2,5 gallon, met een motor met twee pk. Het kan worden omgezet in een blower en automatische uitschakeling beschermt het vacuĆ¼m tegen overlopen. Een slang van 6 voet en een netsnoer van 10 voet geven u bereik.

Het wordt ook geleverd met coole accessoires. Inbegrepen is een 2-in-1 utility nozzle met een borstel, spleetgereedschap, blower adapter, luxe auto nozzle en detailborstel. Je krijgt ook een herbruikbaar doekfilter en schuimhulsfilter.

Wat we leuk vinden

Het is compact en lichtgewicht

Deze winkelstofzuiger bespaart veel ruimte in uw werkplaats en past gemakkelijk in kasten of op planken. Je kunt het beschouwen als de handheld van de winkelstofzuigerwereld. Het is lichtgewicht, draagbaar en toegankelijk.

Budgetvriendelijke optie bespaart u geld

Deze Armor stofzuiger is de meest betaalbare winkelstofzuiger die we hebben gevonden. Dus als het doet wat je nodig hebt, bespaart het je geld. Bovendien bespaart de toevoeging van al zijn accessoires u ook geld bij het kopen van add-ons.

Praktische accessoires inbegrepen

Voor zo’n compacte stofzuiger is het assortiment hulpstukken uitstekend. De auto nozzle is een geweldige toevoeging – zeker geen standaard extra in winkelstofzuigers.

Wat we niet leuk vinden

Beter voor detaillering

Het wordt verwacht met zo’n kleine machine, maar dit model mist de zuigkracht en het bereik van standaard winkelstofzuigers. Het kan het beste worden gebruikt voor het detailleren of reinigen van kleinere vlekken. Hetzelfde geldt voor zijn natte vermogen; gebruik het op kleine morsen voor optimale efficiĆ«ntie.

Lage vuilcapaciteit van 2,5 gallon

Dit vacuĆ¼m kan 2,5 liter vuil bevatten. Het is indrukwekkend in verhouding tot zijn grootte, maar klanten bekritiseren het hoge onderhoud. Sommige gebruikers zeggen dat je het na elk gebruik moet opruimen.

Productspecificaties

Macht 2 Pk, 53 CFM, 720 Watt
Capaciteit 2,5 gallon
Slanglengte 6 voet
Bijzonderheden Automatische uitschakelbeveiliging
Accessoires 2-in-1 utility nozzle met borstel, blower nozzle/adapter, crevice tool, deluxe car nozzle, detailborstel, herbruikbare foam sleeve filter, herbruikbare doek filter

7. Stanley 6 Gallon nat/droog vacuĆ¼m

Beste natte / droge winkelvacuĆ¼m voor droog vuil

Productafbeelding van de Stanley - SL18116P Nat/Droog VacuĆ¼m, 6 Gallon, 4 Pk Zwart

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Deze stofzuiger heeft veel functies die u zult waarderen. Het geeft je 1400 pascal zuigkracht en heeft een 4-pk motor. Bovendien kan het zes liter vuil bevatten.

Bedoeld voor zwaar werk, kan het gemakkelijk worden omgezet in een blower. Het heeft zwenkwielen voor een volledig scala aan reiniging en extra wendbaarheid. Een spleetmondstuk, nutsmondstuk, klemring, stofzak en schuimfilter zijn inbegrepen.

Deze machine is ook efficiƫnt voor droog vuil en werkt goed in grote ruimtes. Het heeft niet al te veel toeters en bellen, maar het doet het prima.

Wat we leuk vinden

Zwenkwielen verhogen de wendbaarheid

Zwenkwielen maken een wereld van verschil in hoe u uw stofzuiger verplaatst. Ze compenseren de forse omvang van de machine met verhoogde manoeuvreerbaarheid. Deze stofzuiger is eenvoudig te bedienen, zodat u sneller en efficiƫnter kunt reinigen.

1400 Pascal zuigkracht

Met 1400 pascal haal je een behoorlijke hoeveelheid zuigkracht uit dit vacuĆ¼m. Het is zeer effectief op droog vuil. Bovendien helpt het u dankzij het ontwerp beter en sneller schoon te maken dan veel andere modellen. Er is ook de 6-gallon stofcontainer, die een goede werkgrootte heeft met de zuigkracht van de machine.

Eenvoudig maar effectief

Sommige winkelstofzuigers zijn flitsend maar ineffectief. Dit model is het tegenovergestelde. Hoewel het niet alle toeters en bellen heeft die anderen kunnen hebben, werkt het goed, en is dat niet wat telt?

Wat we niet leuk vinden

Waterafzuiging kan sterker zijn

Er zijn een paar gebruikers die, hoewel tevreden met de specificaties van de machine, zeggen dat de waterafzuiging niet zo efficiƫnt is als ze hadden gehoopt. Het past dus het beste bij u als u alleen te maken krijgt met kleine morsen in uw werkplaats.

Het is niet zo duurzaam

Sommige gebruikers zeggen dat dit vacuĆ¼m niet is gebouwd om lang mee te gaan. Een paar mensen meldden ongelukken die leidden tot gemakkelijk breken, en sommigen merken op dat het niet zo stevig is als verwacht.

Behandel het met extra zorg om onnodige schade te voorkomen en de levensduur te verlengen.

Productspecificaties

Macht 4 Pk, 1400 Pa
Capaciteit 6 liter
Slanglengte 5 voet
Bijzonderheden Blower cabrio, zwenkwielen, accessoires houder, handvat
Accessoires Twee verlengstaven, spleetmondstuk, nutsmondstuk, schuimfilter, klemring, stoffen zak, stofzak

Productvergelijkingstabel

Product Prijs Macht Capaciteit Slanglengte
DeWalt Poly Nat/Droog Meest veelzijdig 5 pk, 90 CFM, 1400 Pa 9 gal 7 voet
Ambachtslieden Heavy-Duty Hoogste capaciteit 6,5 pk, 1440 W 16 gal 7 voet
Vacmaster Professional Waar voor je geld 5,5 pk, 370 lucht W 12 gal 7 voet
Bissell MultiClean Voor thuisgebruik 1.59 pk, 11 ampĆØre 6 gal 6,5 ft
Vacmaster 6-gallon Voor opslag 3 pk, 840 W 6 gal 7 voet
Armor Alle VacuĆ¼m Meest betaalbaar 2 pk, 53 CFM, 720 W 2.5 gal 6 voet
Stanley Nat/Droog Droog vuil 4 Pk, 1400 Pa 6 gal 5 voet

Winkelstofzuigers vs. residentiƫle stofzuigers

Een winkelstofzuiger, ook wel nat/droog vacuĆ¼m genoemd, is een machine met industriĆ«le mogelijkheden in werkplaatsen. Ze zijn gebouwd om vuil te verwerken dat niet vaak in huizen wordt aangetroffen, evenals morsen.

Ook hebben deze stofzuigers grotere capaciteiten dan standaard stofzuigers. Ze zijn meestal gemodelleerd naar busmachines voor gebruiksgemak.

In de kern verschillen winkelstofzuigers niet zo veel van residentiƫle stofzuigers.

Een ding dat hen echter onderscheidt, is dat winkelstofzuigers allerlei soorten puin kunnen oprapen. Ze zuigen alles op, van houtsnippers en zaagsel tot spijkers en stukjes metaal (1).

Winkelstofzuigers zijn gemaakt van meer substantiƫle en duurzamere materialen om dit te ondersteunen.

Het zijn multifunctionele machines met meer veelzijdigheid dan hun standaard tegenhangers. Dus als u een thuisstofzuiger zou gebruiken in plaats van een winkelstofzuiger, zou deze waarschijnlijk in een mum van tijd breken.

Residentiƫle machines zijn niet ontworpen om het zware werk te accommoderen dat winkelstofzuigers aankunnen. Dit laatste is standaard in verschillende industrieƫn vanwege hun efficiƫntie en bruikbaarheid.

Voordelen van een Shop Vacuum

Naast hun vermogen om zware rommel te beheren, zijn er meer voordelen aan het gebruik van een winkelstofzuiger in uw werkplaats of studio. Dit is wat u kunt verwachten als u erin investeert:

Sterkere zuigkracht

Omdat winkelstofzuigers bedoeld zijn voor zwaardere rommel, hebben ze over het algemeen een hoger vermogen dan thuisstofzuigers. De extra zuigkracht maakt het makkelijker om te stofzuigen en bespaart je veel tijd.

U hoeft niet eerst te vegen of handmatig scherven van materiaal op te pakken die thuisstofzuigers niet aankunnen.

De zuigkracht van winkelstofzuigers is ook extra efficiƫnt in hun natte /droge mogelijkheden.

Snelle tip

Er zijn veel manieren om het vermogen van uw winkelstofzuiger te meten. Pk’ s, de meest voorkomende eenheid, geven de sterkte van de motor van uw machine aan. Luchtwatt, pascal en kubieke voet per minuut worden ook gebruikt om de luchtstroom, zuigkracht of luchtsnelheid van een vacuĆ¼m te meten.

Hogere capaciteit

Vergeet niet dat winkelstofzuigers als industrieel worden beschouwd, dus ze zijn gebouwd om grotere rotzooi aan te kunnen. Het hangt af van het type winkelstofzuiger dat u koopt, maar ze hebben veel grotere vuilcapaciteiten dan thuisstofzuigers.

U hoeft winkelstofzuigers niet zo vaak te legen als residentiĆ«le stofzuigers, dus u bespaart tijd. Ze hebben meestal ongeveer 5-15 gallons ruimte, terwijl thuisvacuĆ¼ms gemiddeld ongeveer 0,25 tot 0,5 gallon hebben.

Multifunctioneel

Winkelstofzuigers zijn een van de meest veelzijdige machines die je kunt vinden. Met een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.

Ze zijn zelden alleen voor droog gebruik, maar dat is niet wat we hier bedoelen. Deze machines kunnen taken aan die verder gaan dan schoonmaken – van het deblokkeren van afvoeren tot het ruimen van sneeuw.

Verrassend betaalbaar

Je zou kunnen denken dat winkelstofzuigers je een arm en een been kosten omdat ze gespecialiseerd zijn, maar het is het tegenovergestelde. Branding en functies kunnen extra kosten met zich meebrengen, maar de meeste winkelstofzuigers zijn budgetmachines in vergelijking met standaard stofzuigers.

Je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Vergelijk de prijzen van onze aanbevelingen met huishoudelijke stofzuigers om het zelf te zien.

Geld besparen op de aankoop is niet de enige overweging. Er is ook een grote kans dat je een machine krijgt die langer meegaat en meer doet.

Ze verzetten zich tegen verstopping

Denk er eens over na: winkelstofzuigers verwerken groter vuil. Als ze gemakkelijk verstopt raken, zouden ze toch niet nuttig zijn in workshops?

Ze zijn echter niet immuun. Dus als u verzuimt om uw machine te onderhouden, zal deze uiteindelijk verstoppen. Dit is echter geen gemakkelijke prestatie en het zou veel vuil vergen om de zuigkracht van een van deze vacuĆ¼ms te blokkerens.

Het zijn ook blowers

Nogmaals, dit hangt af van het specifieke model dat u kiest. Maar bijna alle stofzuigers van canistershops kunnen als blowers functioneren. Het enige dat nodig is, is het bevestigen van de slang aan de uitlaat in plaats van de zuigkracht.

In uw werkplaats kan dit extra handig zijn als u vaak fijn puin maakt, bijvoorbeeld van houtbewerking. Het zal uw station snel en efficiƫnt ontruimen voordat u stofzuigt.

Probeer het te gebruiken als een blower in je tuin. Het is misschien geen echte bladblazer, maar het zal nog steeds goed werken.

Hoe een winkelstofzuiger te kiezen

Je zult niet zoveel variatie hebben in winkelstofzuigers als in residentiƫle machines. De meeste winkelstofzuigers hebben dezelfde reeks functies, met alleen hun specificaties die ze van elkaar onderscheiden.

Dat gezegd hebbende, koop er niet blindelings een. Kies er een die goed voor u werkt door het volgende in gedachten te houden:

Grootte

Het is geen enorm verschil, maar winkelstofzuigers zijn groter dan residentiƫle. Denk er dus over na hoeveel ruimte je hebt voor opslag en hoe gemakkelijk het zal zijn om te bewegen.

Gewicht

Dit valt samen met de grootte, maar vergeet niet om rekening te houden met het water dat het kan bevatten. Zorg ervoor dat je het zonder spanning kunt tillen, zelfs als het vol is.

Dit soort stofzuigers wegen meestal tussen de 15 en 25 pond. Kies voor het lichtere uiteinde van het spectrum als je denkt dat dat je ten goede zou komen.

Slang lengte

Je hebt de keuze in slanglengte bij verschillende machines. Controleer dus nogmaals of het ver genoeg in uw ruimte reikt. Het hebben van voldoende bereik zal de algehele manoeuvreerbaarheid vergroten.

Slangen hebben de neiging om tussen de vijf en zeven voet lang te zijn. Als u er een vindt die korter is dan vijf voet, merkt u misschien een gebrek aan flexibiliteit.

Nat/Droog

De kans is groot dat uw winkelstofzuiger natte / droge capaciteit heeft, maar dit is iets dat u dubbel moet controleren. Ga er nooit vanuit dat een stofzuiger vloeistoffen aankan. Als u een droge stofzuiger op natte rommel gebruikt, kunt u de machine verpesten of, erger nog, uzelf in gevaar brengen.

Zuiging

Winkelstofzuigers worden meestal beoordeeld in pk’s. Net als bij andere metingen geldt: hoe hoger dit getal, hoe sterker de zuigkracht. EĆ©n HP is goed, maar de sterkste machines kunnen tot 6,5 PK bereiken.

Filtratie

HEPA-filters zijn niet standaard in natte / droge stofzuigers, dus u moet overwegen of u er een nodig hebt. Sommige machines kunnen ze laten installeren, maar winkelstofzuigers die ze bevatten, zijn zeldzaam.

Onderhoud

Hoe gemakkelijk zal uw model leeg te maken zijn? Sommige winkelstofzuigers worden geleverd met een tankafvoerfunctie die het legen van water een stuk eenvoudiger maakt. Anderen worden mogelijk geleverd met een pomp en sommige moet je handmatig optillen om af te tappen.


Overwegingen voordat u een winkelstofzuiger koopt

We raden winkelstofzuigers ten zeerste aan, maar ze zijn misschien niet voor iedereen. Voordat u uw bestelling plaatst, moet u nadenken over wat het bezitten ervan inhoudt.

 • Ze zijn niet voor thuisgebruik: Winkelstofzuigers zijn krachtige, multifunctionele machines, maar er zijn enkele dingen die ze niet kunnen doen. Meestal zijn ze niet gebouwd met borstelrollen en zullen ze niet effectief zijn bij het oppakken van haar. Gereedschap voor bekleding wordt ook vaak niet meegeleverd, zodat ze het niet goed doen op stoffen.
 • Opslag is lastig: Opslag kan een probleem zijn, afhankelijk van hoe groot uw machine is. Het is onwaarschijnlijk dat ze gemakkelijk in kasten passen en zijn beter geschikt voor workshops met meer ruimte.
 • Niet het beste voor allergieĆ«n: We hebben gezegd dat ze de neiging hebben om HEPA-filtratie te missen, dus ze zullen het niet doen als je allergieĆ«n hebt. Als u kunnen installeer een HEPA-filter in de machine, het zal waarschijnlijk extra geld en moeite kosten.
 • Het manoeuvreren ervan kan moeilijk zijn: Vergeet niet dat winkelstofzuigers zwaar zijn. Ze zijn niet ontworpen voor precisie, maar richten zich eerder op het effect. Ze nemen meer puin, vuil of vloeistof op en hoe zwaarder ze worden, hoe meer moeite het kost om ze te verplaatsen.
 • Ze kunnen luid zijn: Standaard stofzuigers gemiddeld tussen de 70 en 80 decibel – zo luid als een rijdende auto. Winkelstofzuigers zullen ongetwijfeld luider zijn dan huishoudelijke modellen, omdat ze zijn gebouwd voor meer substantieel werk. Hun geluidsniveaus kunnen verder worden versterkt als er geluidsreflectie is door de muren van uw werkplaats.

VacuĆ¼m wordt luider?

Als u merkt dat uw stofzuiger luider is dan normaal, heeft deze mogelijk onderhoud nodig. Geblokkeerde ventilatoren, kapotte hulpstukken of verstopte filters kunnen het geluidsniveau van een stofzuiger verhogen (2).

Veelgestelde vragen

Kan een natte / droge stofzuiger bladeren oppikken?

Natte/droge stofzuigers kunnen bladeren oppikken omdat ze een grotere zuigkracht hebben. Ze zuigen ook water en ander vuil op dat standaard huishoudelijke stofzuigers niet aankunnen.

Hoeveel HP moet een winkelvacuĆ¼m hebben?

Je winkelstofzuiger moet tussen de drie en vijf PK hebben. Vergelijk dat met huishoudelijke stofzuigers met Ć©Ć©n tot drie PK, en je kunt zien hoe ze veel krachtiger zijn.

Onze favoriete winkelvac is de DeWalt 9-Gallon Poly Wet / Dry Vac omdat deze vijf pk genereert, wendbare zwenkwielen en vele accessoires heeft.

Wat is het beste natte / droge vacuĆ¼m op de markt?

Naar onze mening is de beste nat/droog stofzuiger op de markt de DeWalt 9-Gallon Poly Wet/Dry. Het is een heavy-duty machine met een vijf PK motor; het heeft zwenkwielen voor betere manoeuvreerbaarheid en een capaciteit van negen gallon.

Welke draadloze natte / droge stofzuiger is het beste?

De beste draadloze nat/droog stofzuiger is de DeWalt 20V Max Wet/Dry. Het heeft een tankinhoud van twee gallon, het is draagbaar en een luchtstroom van 31 kubieke voet per minuut (CFM). Het heeft ook een HEPA-geclassificeerd filter dat 99,97 procent van de allergenen vangt tot een grootte van drie micron.

Wat is het beste natte / droge vacuĆ¼m voor tegelvloeren?

De beste nat/droog stofzuiger voor tegelvloeren is de DeWalt 9-Gallon Poly Wet/Dry. Het heeft een tankinhoud van negen gallon, grote rubberen wielen die gemakkelijk over de meeste oppervlakken rollen en een motor van vijf pk die krachtige zuigkracht genereert.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents

Lees ook:   De Indiase maaltijdmot - Een gids voor huiseigenaren