Beste robotmops van 2023

Je hebt misschien een reeks gemengde recensies gehoord over robotmops. Als je meer wilt weten, kan het overweldigend zijn om je eigen onderzoek te doen.

Daarom hebben we het voor je gedaan. Leun achterover, ontspan en laat ons u meenemen door de voordelen van robotmops, de functies om op te letten en vijf geweldige keuzes die beschikbaar zijn.

Als je klaar bent met lezen, kun je achterover leunen en ontspannen terwijl je je robot dweil je huishoudelijke taken voor je laat doen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de roborock S6 MaxV robotstofzuiger en dweil met dubbele camera's, herkent en vermijdt obstakels, 2500pa sterke zuigkracht, slimme mapping, geavanceerd nachtzicht, goed voor huisdierhaar
Beste overall
Roborock S5 Mop Reiniger
 • Looptijd van 150 minuten
 • Bionische dweilsysteem
 • Kaart opslaan en verboden zones
Prijs controleren
Productafbeelding van de 360 S8 robotstofzuiger en dweilreiniger, aangepaste slimme mapping, LiDAR-navigatie, 2700pa sterke zuigkracht, zelfopladend werk met Alexa / WiFi / APP, ideaal voor tapijt en huisdierhaar
Het beste voor geplande reiniging
360 S5 Robot VacuĆ¼m &dweil
 • Lange levensduur van de batterij
 • Vier zuigniveaus
 • Vermogen om te klimmen
Prijs controleren
Productafbeelding van de ILIFE V5s Pro Robot Vacuum and Mop Combo, Slim, Automatic Self-Charging Robot Vacuum Cleaner, Daily Schedule, Ideal for Pet Hair, Hard Floor and Low Pile Carpet.
Slankste ontwerp
ILife V5s Pro
 • Automatische terugkeer naar laadstation
 • Vier reinigingsmodi
 • Anti-botsings- en valsensoren
Prijs controleren
Productafbeelding van de iRobot Braava Jet 240 Superior Robot Mop - App enabled, Precision Jet Spray, Vibrerende reinigingskop, Nat en vochtig dweilen, Droog vegen Modi
Het beste voor hoeken
iRobot Braava Jet 240 Mop
 • Drie dweilmodi
 • Vierkant ontwerp voor hoeken
 • Mop pad uitwerpknop
Prijs controleren
Productafbeelding van de bObsweep PetHair Plus robotstofzuiger en dweil, kobalt
Beste voor huisdierhaar
Bobsweep Huisdier Haar Mop
 • 4x versterkte turbolift vacuĆ¼m
 • Vuilnisbak met grote capaciteit
 • Volledige opdracht afstandsbediening
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Zijn robotmops de moeite waard?
 • Hoe een robotmop te kiezen
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Dit zijn de vijf beste robotmops op de markt, beoordeeld op looptijd, filterkwaliteit, functionaliteit en effectiviteit.

1. Roborock S5 Robot Mop Cleaner

Beste robot mop in het algemeen

Productafbeelding van de roborock S6 MaxV robotstofzuiger en dweil met dubbele camera's, herkent en vermijdt obstakels, 2500pa sterke zuigkracht, slimme mapping, geavanceerd nachtzicht, goed voor huisdierhaar

Prijs controleren

Heb je veel vloeroppervlak om schoon te maken? Dit is misschien wel de beste robotmop voor u, omdat deze 150 minuten runtime heeft in Ć©Ć©n volledige lading. Met een automatische oplaadfunctie kan dit apparaat doorgaan waar het was gebleven zodra het sap heeft.

Om krassen op uw meubels te voorkomen, zijn er anti-botsing infraroodsensoren. Dit maakt het langzamer, dus het is slechts een zachte aanraking. Het apparaat beschikt over vier klifsensoren, zodat het kan anticiperen op eventuele dalingen en van richting zal veranderen.

Dit is een twee-in-Ć©Ć©n robot dweil met de mogelijkheid om dweil nat te maken en te vegen / vacuĆ¼m. Het heeft een “Cyclone 3D” reinigingssysteem, met krachtige 2000 Pa zuigkracht.

De robot wordt geleverd met twee paar watertankfilters, waarvan er Ć©Ć©n een wasbaar E11-filter is om stof en huidschilfers van huisdieren te extraheren. Er wordt ook een waterdichte pad en twee dweildoeken meegeleverd.

U kunt zelf bepalen waar het schoonmaken begint. Deze dweil beschikt over een SLAM-algoritme voor het maken van realtime kaarten en u kunt verboden zones selecteren die bij uw huis passen. Er is zelfs een tapijtmodus.

Wat we leuk vinden

150 minuten runtime

Dit is de langste looptijd van alle robot dweilen op onze lijst. Het kan maximaal 150 minuten per keer schoonmaken voordat het terugkeert naar het dock om op te laden. Met de lange looptijd is het mogelijk om het hele huis tussen de kosten door schoon te maken.

Bionische dweilsysteem

Dankzij het bionische dweilsysteem hoeft u zich in rust geen zorgen te maken over lekkages of waterstrepen. Er is een gelijkmatige verdeling van het water dat vrijkomt uit de tank tijdens het dweilen. Het vult ook gemakkelijk bij – open gewoon de bovenkant, vul de robot dweil met water en sluit vervolgens de stop.

Verstelbare borstel spins voor vegen

Het is vaak moeilijk om al het stof en vuil van randen en hoeken in een kamer te krijgen. Maar niet met deze robotmop. Het heeft instelbare borstelspins, met een snellere rotatie van 330 omwentelingen per minuut voor de zijborstel om op die moeilijk bereikbare plekken te komen.

Kaart opslaan en verboden zones

We vinden het geweldig dat u de app kunt gebruiken om schoonmaakkaarten te maken. Deze kun je bewaren voor toekomstige schrobsessies. De virtuele barriĆØretape houdt de robot dweil binnen de gewenste gebied.

U kunt ook verboden zones instellen. De robot dweil zal deze locatie vermijden als je een lijn op de kaart tekent.

Wat we niet leuk vinden

Je moet de kamer opruimen voordat je schoonmaakt

Het enige nadeel dat we bij deze konden vinden, is dat je gordijnen en kabels uit de weg moet ruimen. Deze robotmop kan alleen over items van minder dan 2 centimeter hoog klimmen. Anders is wat opruimen op voorhand op zijn plaats.

Productspecificaties

Looptijd 150 minuten
Reinigingsfuncties Dweilen en vegen/vacuĆ¼m
Automatisch opladen Ja
No-Go-zones Ja
Hoogte 3,8 inch

Onze beoordelingen

Voorstelling 4.5 / 5
Navigatie en mapping 4.5 / 5
Levensduur van de batterij en oplaadtijd 5 / 5
Gebruiksgemak 4 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

2. 360 S5 Robot VacuĆ¼m en Dweil

Beste robotmop voor geplande reiniging

Productafbeelding van de 360 S8 robotstofzuiger en dweilreiniger, aangepaste slimme mapping, LiDAR-navigatie, 2700pa sterke zuigkracht, zelfopladend werk met Alexa / WiFi / APP, ideaal voor tapijt en huisdierhaar

Prijs controleren

Vind je het leuk om georganiseerd te zijn en alles van tevoren gepland te hebben? Nu kun je vloer dweilen plannen met deze robot mop. Het heeft een slimme iOS- en Android-app die u op uw mobiele apparaat kunt gebruiken om uw volgende schoonmaakbeurt te plannen.

Met de app kunt u ook gebieden en kaarten voor uw apparaat instellen. Je kunt zelfs het vegen volgen als je het huis uit bent. De looptijd van deze robotmop is maximaal 140 minuten, met een 3200 mAh lithium-ion batterij.

Het zit vol met een SLAM-algoritme voor intelligent dweilen en vegen. De vacuĆ¼mzuigkracht zal los vuil oppikken terwijl nylon borstelharen het vuil opvegen.

Dit is een goede keuze voor mensen met allergieƫn, omdat het een HEPA-filter heeft, hoewel het misschien te klein is.

Met anti-botsings- en valsensoren kan deze robotmop veilig blijven.

Wat we leuk vinden

140 minuten batterijduur

De batterij kan tot 140 minuten meegaan wanneer deze volledig is opgeladen. Omdat het een automatische oplaadfunctie heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken over het terugzetten in het dock. Dan zal het vanzelf weer schoonmaken zodra het volledig is opgeladen.

Vier zuigniveaus

Dit is een van de weinige robotmoppen waarmee je de vacuĆ¼mafzuiging kunt variĆ«ren. Dit betekent dat u uw reinigingservaring kunt aanpassen. Of je nu niet gestoord wilt worden in de stille modus of je wilt een diepe reiniging na een lange week op max – je bent gedekt.

Het vermogen om te klimmen

Het kan moeiteloos over objecten glijden op zijn manier die tot 20 mm hoog zijn.

Wat we niet leuk vinden

Slecht app-ontwerp

De app voor deze robotmop is volgens sommige gebruikers slecht. Het leek te crashen en veel bugs te hebben. Misschien kan een update dit dilemma oplossen.

Productspecificaties

Looptijd 140 minuten
Reinigingsfuncties Dweil en vacuĆ¼m
Automatisch opladen Ja
No-Go-zones Ja
Hoogte 3.94 inch

Onze beoordelingen

Voorstelling 4.5 / 5
Navigatie en mapping 4.5 / 5
Levensduur van de batterij en oplaadtijd 4 / 5
Gebruiksgemak 4 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

3. ILife V5s Pro Robot VacuĆ¼m en Mop

Dunste Design Robot Mop

Productafbeelding van de ILIFE V5s Pro Robot Vacuum and Mop Combo, Slim, Automatic Self-Charging Robot Vacuum Cleaner, Daily Schedule, Ideal for Pet Hair, Hard Floor and Low Pile Carpet.

Prijs controleren

Deze robotmop heeft een looptijd van 110 minuten. Waar we dol op zijn, is dat wanneer de batterij bijna leeg is, deze automatisch terugkeert naar het oplaadstation. Het heeft een krachtige, duurzame batterij en kan een reinigingspad volgen.

U kunt kiezen uit vier reinigingsmodi. Er is een dweilfunctie en een krachtige stofzuiger. Het beweert huisdiervriendelijk te zijn vanwege zijn rustige maar uitstekende motor. Je kunt verder met je dag, en het is onwaarschijnlijk dat je je huisdieren ook stoort.

Selecteer instellingen op de handige afstandsbediening. Je kunt er ook voor kiezen om de robot dweil terug te sturen naar het laadstation.

We houden van de valsensoren, die voorkomen dat het naar beneden valt of tegen muren of meubels botst. Omdat het slechts drie centimeter lang is, kan het gemakkelijk schoonmaken onder banken en tafels.

En omdat het een draadloze stofzuiger is, heeft het een stofbak die gemakkelijk in de prullenbak kan worden gegooid zonder vervelend vuil aan te raken.

Wat we leuk vinden

Automatische terugkeer naar oplaaddock

Deze robot dweil weet wanneer er weinig lading meer is en keert automatisch terug naar het dock. Voor een volledige lading duurt dit ongeveer een paar uur.

Aangepaste ervaring met vier reinigingsmodi

U kunt genieten van het selecteren van de gewenste reinigingsmodus. Deze omvatten de max-modus, randmodus, spotmodus en automatische modus. Elk heeft een ander reinigingspad dat wordt gevolgd voor efficiƫntie.

Anti-botsings- en valsensoren

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je robot dweil een plotselinge tuimeling maakt of ergens tegenaan botst. De voorlichtsensoren scannen naar objecten in de buurt en vallen.

Als er bijvoorbeeld trappen of een muur in de weg staan, zal deze zich omdraaien en omleiden om een ander gebied schoon te maken. Er is ook een bumper om te voorkomen dat meubels worden gemarkeerd.

Wat we niet leuk vinden

Twijfelachtige sensor

We hebben gemerkt dat sommige klanten commentaar geven op de efficiƫntie van de sensor van dit product. Ze melden dat het defecte sensoren had die het omvallen van de trap hadden veroorzaakt, maar als je een huis van het type bungalow hebt, is er niet veel om je zorgen over te maken.

Productspecificaties

Looptijd 110 minuten
Reinigingsfuncties Dweilen en vegen/vacuĆ¼m
Automatisch opladen Ja
No-Go-zones Nee
Hoogte 3 inch

Onze beoordelingen

Voorstelling 4 / 5
Navigatie en mapping 4 / 5
Levensduur van de batterij en oplaadtijd 4 / 5
Gebruiksgemak 4 / 5
Totale beoordeling 4 / 5

4. iRobot Braava Jet 240 Robot Mop

Beste robot mop voor hoeken

Productafbeelding van de iRobot Braava Jet 240 Superior Robot Mop - App enabled, Precision Jet Spray, Vibrerende reinigingskop, Nat en vochtig dweilen, Droog vegen Modi

Prijs controleren

Deze robotmop is een vierkant ontwerp, waardoor u beter kunt reinigen in hoeken en randen in uw kamer. Met een hoogte van 3,3 inch kan het slanke ontwerp ook onder meubels kruipen. Ook beschikt deze robotmop over een jet spray-functie die automatisch water spuit.

Het vochtige dweilen maakt gebruik van trillingen om de dweilkop te roeren en helpt om vuil weg te schrobben, in combinatie met de sproeifunctie.

Het water spuit uit in de natte dweilmodus terwijl de dweil trilt en in beweging komt. Maak je niet druk; het detecteert ook obstakels om te voorkomen dat tapijten of andere items worden geweekt.

Zes dweilpads zijn inbegrepen – twee natte dweilpads, twee vochtige dweilpads en twee droge veegpads. Schuif ze er gewoon in om ze te bevestigen. Ze zijn herbruikbaar en je kunt ze tot 50 keer wassen.

Dit product is ontworpen om kamers van maximaal 200 vierkante voet dweilen en 250 vierkante voet schoon te maken voor vegen. En met behulp van oplaadbare lithium-ionbatterijen kan deze robotmop tot 20 minuten draaien.

Wat we leuk vinden

Beschikt over drie dweilmodi

U kunt genieten van aangepaste reiniging met drie dweilmodi die automatisch worden geselecteerd bij het bevestigen van het bijbehorende dweilkussen. De droge veegpad kan vuil, stof en haar in Ć©Ć©n keer oppikken.

De vochtige veegpad combineert met de periodieke spuitfunctie om vuil in een dubbele pas weg te schrobben. Dan is er het natte dweilkussen voor een diepe reiniging op goed afgesloten vloeren, voor vlekken en taaier vuil. Het biedt een drievoudige schoonmaak.

Vierkant ontwerp voor hoeken

Kruimels en stofkonijnen verzamelen zich graag in de hoeken van je huis. Maar ze kunnen zich niet verbergen voor de iRobot Braava. Het glijdt in die randen die anderen niet kunnen bereiken.

Mop Pad Ejectie Knop

Je kunt het handvat van deze robotmop pakken en gewoon op de uitwerpknop drukken om je dweilpad in de wasmand of wasmachine te laten vallen. De knop bevindt zich aan de bovenkant van de dweil, dus het is gemakkelijk te vinden en te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Heeft geen vacuĆ¼mfunctie

Dit product is precies wat er op de verpakking staat ā€“ een robot dweil. Maar het is jammer dat het niete een vacuĆ¼mfunctie om kruimels en vuil op te vangen.

Korte looptijd

Vergeleken met andere robot-dweilmen die we hebben bekeken, heeft deze een korte looptijd. Het kan slechts tot 20 minuten schoonmaken voordat het moet worden opgeladen.

Productspecificaties

Looptijd 20 minuten
Reinigingsfuncties Droog, vochtig of nat dweilen
Automatisch opladen Nee
No-Go-zones Ja
Hoogte 3,3 inch

Onze beoordelingen

Voorstelling 4.5 / 5
Navigatie en mapping 4 / 5
Levensduur van de batterij en oplaadtijd 4.5 / 5
Gebruiksgemak 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

5. Bobsweep Huisdier Haar Plus Robot Mop

Beste robot mop voor huisdier haar

Productafbeelding van de bObsweep PetHair Plus robotstofzuiger en dweil, kobalt

Bekijk op Amazon
Bekijk op BestBuy

Als je harige vriend schuurt, ben je misschien geĆÆnteresseerd in deze robotmop. Het is een gecombineerde stofzuiger en dweil, zodat uw vloeren brandschoon kunnen zijn van vuil en glanzend van uiterlijk. Er is zelfs een borstel met een bereik van 11 inch om haar weg te vegen.

De “4x Boosted TurboLift” stofzuiger zorgt voor een goede zuigkracht ā€“ onderschat dit kleine reinigingsgereedschap niet. Deze robotmop kan worden gebruikt op tegels en hardhout, maar ook op tapijten en tapijten.

De borstel met 12 armen kan stof vangen uit moeilijk bereikbare ruimtes, zoals hoeken.

Vergeet niet om de microvezel dweilkop te gebruiken. Er zijn zelfs een dubbellaags filter en UV-C licht voor schrobben, zodat geen steen onberoerd blijft.

U hoeft zich geen zorgen te maken over het crashen tegen objecten, want er is een netwerk van sensoren om deze robotmop in de juiste richting te leiden.

Er is een scherm aan de bovenkant van de robot dweil. Hiermee kunt u gemakkelijk de lading, de reinigingsmodus en of er een probleem is, zien. We vinden het ook leuk dat deze robotmop wordt geleverd met een garantie van twee jaar.

Wat we leuk vinden

Kenmerken “4x Boosted TurboLift” Vacuum

Een van de beste manieren om haar van huisdieren te vangen, is met een stofzuiger. Deze heeft een krachtige zuigkracht om al het bont weg te wrijven voordat je gaat schrobben met de microvezel dweil.

Vuilnisbak met grote capaciteit voor het opvangen van vuil

Dit betekent dat u het niet zo vaak hoeft te legen. Wanneer u al het vuil wilt weggooien, is het gemakkelijk om het los te maken en rechtstreeks in de prullenbak te legen.

Aanpasbare reiniging met “FullCommand” afstandsbediening

Met een druk op de knop kunt u de gewenste reinigingservaring kiezen. U kunt bijvoorbeeld een reiniging van 30 minuten of een diepe reiniging selecteren. Je kunt de robot mop ook handmatig bedienen met de pijlknoppen als deze een plek mist.

Deze functie is handig voor het van tevoren regelen van uw wekelijkse schoonmaakschema en het kiezen van een reinigingsmodus.

Wat we niet leuk vinden

Loopt niet stil

Een opmerking die we veel klanten zagen maken, was dat ze dachten dat het niet stil genoeg was. Dus als je in de andere kamer werkt of televisie probeert te kijken, is het misschien niet ideaal.

Productspecificaties

Looptijd 65 minuten
Reinigingsfuncties Dweil en vacuĆ¼m
Automatisch opladen Ja
No-Go-zones Ja
Hoogte 3,9 inch

Onze beoordelingen

Voorstelling 4 / 5
Navigatie en mapping 3.5 / 5
Levensduur van de batterij en oplaadtijd 3.5 / 5
Gebruiksgemak 3.5 / 5
Totale beoordeling 3.5 / 5

Productvergelijkingstabel

Product Best Looptijd Functies Automatisch opladen No-Go-zones Hoogte
Roborock S5 Algeheel 150 min. Dweil &vegen/vacuĆ¼m Ja Ja 3.8ā€³
360 S5 Robot VacuĆ¼m Voor geplande reiniging 140 min. Dweil & vacuĆ¼m Ja Ja 3.94ā€³
ILife VS5 Slankste ontwerp 110 min. Dweil &vegen/vacuĆ¼m Ja Nee 3ā€³
iRobot Braava | Voor corners 20 min. Droog, vochtig of nat dweilen Nee Ja 3.3ā€³
Bobsweep Huisdier Haar Voor huisdier haar 65 min Dweil & vacuĆ¼m Ja Ja 3.9ā€³

Zijn robotmops de moeite waard?

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van een robot dweil en de redenen waarom het de juiste aankoop voor u kan zijn.

1. Eenvoudig op te slaan

De traditionele dweil en emmer nemen veel ruimte in beslag in de wasruimte, maar de robotmop niet. Ze zijn meestal compact – de meeste gaan niet boven de 12 inch in diameter – cirkelvormig of vierkant en gemakkelijk weg te verbergen op een plank of onder meubels.

2. Bespaart u tijd

Het schrobben van de vloeren in je huis is het laatste wat je wilt doen na een vermoeiende dag. Nu kun je de robotmop gewoon verlaten om aan het werk te gaan terwijl je ontspant met je gezin.

Meestal hebben robot-dweilen geen toezicht nodig. Ze glijden vrij over uw vloer, vangen vuil op en schrobben vlekken terwijl ze gaan. Ze zijn een autonoom apparaat – je hoeft niet veel te doen, behalve het inschakelen.

3. Goed voor slechte ruggen

Schrobben op je handen en knieƫn of zelfs met een dweil kan een slechte rug verergeren. Een robotmop kan dus geschikt zijn voor mensen met rugpijn of ischias.

4. Reinigt moeilijk bereikbare plekken

In plaats van al je meubels te verplaatsen om schoon te maken, laat je de robot er gewoon onderdoor glijden. Het kan schrobben onder banken, bedden en rond toiletten. Veel van die moeilijk bereikbare plekken waar je met een stofzuiger of dweil niet bij kunt, zijn toegankelijk voor een compacte robotmop.

Hoe een robotmop te kiezen

Uiteindelijk zal elke robotmop verschillende functies hebben. Maar we hebben enkele van de beste verzameld waarvan we denken dat ze gunstig voor u kunnen zijn.

Lange looptijd

De meeste robotmops zijn draadloos en werken met oplaadbare batterijen. Hoe langer de looptijd, hoe langer uw apparaat kan dweilen en uw huis kan schoonmaken.

U kunt verwachten dat de gemiddelde looptijd van ongeveer 60 tot 150 minuten wordt weergegeven. Als je veel vloeroppervlak hebt, wil je misschien voor het laatste kiezen.

Automatische oplaadmogelijkheden

Een cool ding dat we hebben opgemerkt over veel robot-dweil is dat ze worden geleverd met een dockingstation. Dit is waar de batterijen worden opgeladen wanneer er geen sap meer in uw apparaat zit. Maar waar we echt van houden, zijn de robot-dweilen die automatische oplaadmogelijkheden bieden.

Dit betekent dat de reinigingstool kan detecteren wanneer de batterij bijna leeg is. Het keert dan automatisch terug naar het dockingstation – zonder enige aanwijzing van u. Dit kan een geweldige functie zijn als je op je werk bent.

Sommige robotmoppen kunnen zelfs terugkeren naar de plek waar ze aan het schoonmaken waren zodra ze volledig waren opgeladen.

HEPA-filter

HEPA staat voor een “high-efficiency particulate air” filter. Als je allergieĆ«n of ademhalingsproblemen hebt, kun je overwegen om een robot te dweilen met een robot.

Studies hebben aangetoond dat HEPA-filters allergische ademhalingssymptomen kunnen verminderen (1). Een apparaat met een apparaat kan helpen stof, pollen en andere allergenen te verminderen die aanwezig zijn in de kamer die u schoonmaakt.

Jet Spray Functie

Nat dweilen kan helpen om vuil los te maken en hardnekkig vuil weg te schrobben. Sommige van de beste robotmops kunnen om deze reden een jetsprayfunctie hebben. Net zoals het klinkt, spuit het apparaat automatisch water voor reiniging.

Anti-botsings- en anti-dropsensoren

Het idee van een robotmop is dat je dit apparaat verlaat om verder te gaan met het harde werk. Dit betekent uitkijken naar een model met anti-botsing en anti-drop sensoren. Dit zorgt ervoor dat je dweil niet tegen meubels moet stormen of van de trap moet vallen.

De sensoren scannen naar randen rond uw huis die gevaarlijk kunnen worden voor de werking ervan. Het kan ook schade aan uw persoonlijke spullen voorkomen. Het zijn meestal infraroodlichtsensoren en als ze een obstakel detecteren, beweegt het apparaat weg (2).

Mapping en Virtual Wall-functie

Met veel robot-dweilmen kun je reinigingspaden voor hen uitstippelen. Dit gebeurt vaak via een app voor mobiele apparaten waarbij u selecteert welke kamers u wilt dat de robot schoonmaakt.

Daarnaast kun je virtuele muren en no-go zones instellen. Dit betekent dat je robotmop deze grenzen die je creƫert niet overschrijdt. Het is gebruikelijk om dit over deuropeningen te doen, zodat ze niet dwalen buiten.

Het kan ook een handige functie zijn als u kinderen of huisdieren heeft die bang zijn voor het apparaat.

VacuĆ¼m- en veegfuncties

Wilt u los vuil verwijderen en tegelijkertijd uw vloeren poetsen? Bepaalde modellen zijn nu multifunctioneel, met vacuĆ¼mafzuiging en veegfuncties.

Dit kan een goed idee zijn als je een huisdiereigenaar bent met harige vrienden of een druk, actief gezin bent. Het slaat twee vliegen in ƩƩn klap en maakt het dweilen efficiƫnter.

U zult merken dat de meeste modellen zakloos zijn vanwege hun compacte formaat. Maar sommige hebben grote vuilnisbakken voor het verzamelen van stof en vuil. Hoe groter het is, hoe minder vaak je het hoeft te legen.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste robotmop voor houten vloeren?

De beste robotmop voor houten vloeren is wat ons betreft de Roborock S5 Max. Het heeft een maximale looptijd van 150 minuten, mapping en verboden zones, en een bionische dweilsysteem.

Beschadigen robotmoppen hardhouten vloeren?

Robot dweilen beschadigen hardhouten vloeren omdat de dweilfunctie water op het oppervlak laat poolen. Dit dringt door gaten en scheuren in de hardhouten vloer, waardoor deze kromtrekt. Robotmops zijn echter geweldig voor tegel-, vinyl- en linoleumvloeren.

Kun je vloerreiniger in een robotmop stoppen?

Je kunt geen desinfecterende reiniger in een robotmop doen, wat het vermogen om je vloer te ontsmetten belemmert. Dit zorgt ervoor dat bacteriƫn op je oppervlakken leven.

Zijn robotstofzuiger mop combo’s de moeite waard?

Robotstofzuiger-dweilcombo’s zijn de moeite waard omdat ze automatiseren hoe u uw vloer reinigt en minimale ruimte innemen in vergelijking met een aparte dweil en stofzuiger.

Vermijdt de Braava Jet Robot Mop tapijten?

De Braava Jet Robot Mop vermijdt tapijten niet omdat hij is ontworpen om van het ene vloeroppervlak naar het andere te veranderen. Het vermijdt echter grotere obstakels zoals meubels en kan zien wanneer er een aanzienlijke drempel is om te monteren.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe grillpan schoonmaken