Beste stille vaatwassers van 2023

Je gaat waarschijnlijk je vaatwasser ’s nachts laten draaien, dus het is een bonus als het stil is. Zelfs als het overdag aan staat, wil je niet dat het je afleidt van je werk, het vermaken van gasten of het luisteren naar muziek.

Gelukkig zijn er tal van fantastische stille vaatwassers op de markt. Met onze lijst met de zeven beste stille vaatwassers, vindt u er een die uw vaat reinigt, maar uw leven niet onderbreekt.

We brachten uren door met het doorzoeken van de markt, op zoek naar de meest rustige. Onze definitieve lijst wordt ondersteund door deskundig advies en echte klantrecensies. Naast de decibelclassificatie hebben we ook gekeken naar het wasvermogen, de constructie en de garantie van elk product.

Laten we kennismaken met onze zeven favorieten.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Bosch 800-serie crystaldry bad
Meest flexibel
Bosch 800-serie kristalkuip
 • Gepatenteerde droogtechnologie
 • 24 uur vertraging start
 • Aanpasbare MyWayRack
Prijs controleren
Productafbeelding van de LG STUDIO vaatwasser met TrueSteam
Beste slimme vaatwasser
LG STUDIO Vaatwasser met TrueSteam
 • TrueSteam-technologie minimaliseert watervlekken
 • Geweldig rackontwerp
 • LoDecibel Technology bij 40 decibel
Prijs controleren
Productafbeelding van de Thermador Top Control Inbouw vaatwasser
Het beste voor grote gezinnen
Thermador Top Control Inbouw vaatwasser
 • App bestuurd
 • 13 cyclus opties
 • Waterontharder systeem
Prijs controleren
Productafbeelding van de vaatwasser uit de GE Profile-serie
Beste vingerafdrukbestendige vaatwasser
GE Profile Serie Vaatwasser
 • Dubbele turbo droge boost
 • Wi-Fi-verbinding compatibel met app
 • Extra jets voor het reinigen van flessen
Prijs controleren
Productafbeelding van de KitchenAid Ingebouwde Vaatwasser PrintShield
Beste roestvrijstalen vaatwasser
KitchenAid Inbouw Vaatwasser PrintShield
 • ProWash-cyclus voor nauwkeurige reiniging
 • Verwarmde droogcyclus
 • Verstelbaar middenrek
Prijs controleren
Productafbeelding van de Viking vaatwasser met roestvrijstalen kuip
Beste multi-level was
Viking vaatwasser met roestvrijstalen kuip
 • Eenvoudige LED-navigatie
 • 11 wasbeurten
 • Aanpasbare laadopties
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Wat maakt een vaatwasser luidruchtig?
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Om deze lijst te maken, hebben we uren besteed aan het bestuderen van deskundig advies en echte klantrecensies. We hebben ook elk product uitgebreid bestudeerd en alle individuele details bekeken. Dit omvat het geluidsniveau, unieke technologie, wasvermogen, garantie en meer.

Hier zijn zeven fluisterstille vaatwassers die je leven niet onderbreken.

1. Bosch 800-serie kristaldry bad

Meest flexibel

Productafbeelding van de Bosch 800-serie crystaldry bad

Prijs controleren

Veel mensen willen hun afwasroutine kunnen aanpassen. Flexibele rekken en plaatsingssystemen zijn een enorme bonus. Daarvoor, evenals de ultrastille werking, raden we de Bosch 800-serie CrystalDry Tub aan.

Het heeft een flexibele MyWayRack, zodat u ruimte kunt maken voor elk gerecht. Dat is niet alles waar het flexibel mee is. Het heeft ook een flexibele cyclus – de automatische cyclus maakt gebruik van bodemdetectie om de bedrijfsmodus te wijzigen. Dit zorgt voor de schoonst mogelijke vaat en vermindert waar nodig het energie- en waterverbruik.

Wat we leuk vinden

CrystalDry™ Technologie Droogt Gerechten

Gepatenteerde CrystalDry-technologie™ zorgt ervoor dat uw gerechten 60 procent droger zijn dan de gemiddelde droogcycli. Dit geldt ook voor plastic voorwerpen. Deze technologie werkt door het apparaat vocht om te zetten in warmte, zodat uw gerechten kurkdroog zijn en klaar om op te bergen.

24 uur vertraging start

U kunt de starttijd uitstellen om aan uw schema te voldoen. Met de optie om het tussen één en 24 uur uit te stellen, kunt u het timen om het te voltooien op hetzelfde moment dat u wakker wordt of thuiskomt.

10 wash-cyclusopties

Deze vaatwasser heeft elke cyclus die je maar kunt bedenken. Dit omvat 10 geweldige cycli: halve lading, delicate was, normaal, automatisch, spoelen, eco-was, zware was, sanitair, 1 uur en CrystalDry. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant voor meer informatie over elke cyclus.

Aanpasbare MyWayRack

Met dit aanpasbare rek kunt u elk item invoegen. Dit omvat grote kommen of oversized potten. Maak ruimte voor alles, ongeacht hoe je kookgewoontes eruit zien.

Instellingscapaciteit voor 16 plaatsen

Het interieur van deze vaatwasser is ruim. Met voldoende ruimte voor 16 couverts is dit ideaal voor grotere gezinnen.

Wat we niet leuk vinden

Minimale ruimte aan de bovenkant

Veel mensen houden van een derde rek. In deze vaatwasser neemt het echter behoorlijk wat ruimte weg van het middelste rek. Je kunt het bovenste rek verwijderen, maar het is geweldig om keukengerei plat te leggen.

Houd er rekening mee dat het middelste rek een beetje ruimte verliest. Veel mensen worstelen om de beste manier te vinden om de gerechten te stapelen. Het is een beetje alsof je Tetris speelt!

Resterende tijd display is binnen

Als u wilt weten hoe lang er nog over is op de huidige cyclus, moet u de deur openen. Dit verstoort de cyclus en u kunt worden besprenkeld met water. Het zou beter zijn als er een licht op de vloer scheen.

Productspecificaties

Geluidsniveau 40 decibel
Garantie Een jaar, verlengde beperkte garantie is beschikbaar
Filtertype Handmatig
Wascycli 10
Kuip Materiaal Edelstaal
Misschien vind je dit ook interessant
Bosch VaatwasserThe Best Bosch Dishwasher beoordelingen

2. LG STUDIO vaatwasser met TrueSteam

Beste slimme vaatwasser

Productafbeelding van de LG STUDIO vaatwasser met TrueSteam

Prijs controleren

Als je slimme technologie in huis gebruikt, breid dat dan ook uit naar je vaatwasser.

De LG Studio Vaatwasser kan worden bediend met behulp van een app, Amazon Alexa en Google Assistant. Of je nu in een andere kamer bent, bij een vriend thuis of in de trein – je kunt de vaatwasser aanzetten. Op die manier staat het voor je klaar als je thuiskomt.

Natuurlijk is deze vaatwasser ook super stil. Bij slechts 40 decibel merk je nauwelijks dat het aan staat. Gelukkig heeft het cyclusstatuslampjes die u eraan herinneren dat het werkt.

Wat we leuk vinden

TrueSteam® Technologie

Als je in een gebied met hard water woont, ken je de pijn van watervlekken op je vaat en in je vaatwasser. Dit apparaat maakt gebruik van TrueSteam-technologie om watervlekken met 60 procent te minimaliseren. Het ontwerp met vier stoomstralen zorgt voor een maximale stoomdekking, zodat uw gerechten sprankelend zijn.

Geweldig rackontwerp

De drie rekken in deze vaatwasser kun je eenvoudig aanpassen. Hiermee kunt u ruimte creëren voor alle gerechten, of u nu hoge mengschalen of espressokopjes hebt die u in het bovenste rek wilt persen. Pas het rackontwerp aan uw behoeften aan.

We vinden het ook geweldig dat de rekken zijn ontworpen om soepel te glijden, waardoor het gemakkelijker wordt om uw vaatwasser in en uit te laden.

LoDecibel™ Technologie

We hebben al gezegd dat deze vaatwasser bijna stil is bij slechts 40 decibel. Maar elk kenmerk van deze vaatwasser is ontworpen met stilte in gedachten.

De Inverter Direct Drive Motor en het geavanceerde 3-traps filtratiesysteem zijn gemaakt om stil te zijn, ook al zijn ze super krachtig. Dit zorgt voor een stille werking van begin tot eind.

Bediening via de app

Wanneer je in een andere kamer of op het werk bent, kun je de vaatwasser bedienen via de app. Dit laat u weten hoe lang er nog op de cyclus staat en stelt u in staat om uw voorkeurscyclus te kiezen. We leven echt in de toekomst!

Het laat je ook uitzoeken of er problemen zijn met de vaatwasser. De SmartDiagnosis houdt u te allen tijde op de hoogte.

Wat we niet leuk vinden

Inconsistenties in drogen

Sommige klanten klaagden over de drooginconsistenties. Het helpt om de deur na elke cyclus open te laten en een glansspoelmiddel te gebruiken. De vaatwasser maakt gebruik van verwarmd en condensdrogend om vocht af te voeren, maar we raden aan om de verwarmde droge te gebruiken voor het beste resultaat.

De technologie is geavanceerd

Zelfs mensen die in de IT werken hebben geworsteld met deze vaatwasser. Verbinding maken met de wi-fi kan een beetje lastig zijn. Vanaf daar zijn er veel fietsopties, dus het kan een beetje overweldigend zijn.

Productspecificaties

Geluidsniveau 40 decibel
Garantie Twee jaar algemeen, vijf jaar controle en rek, 10 jaar motor, levensduur voor deurbekleding en kuip
Filtertype Handmatig
Wascycli 10 plus negen bedieningsopties
Kuip Materiaal Edelstaal

3. Thermador Top Control Ingebouwde vaatwasser

Het beste voor grote gezinnen

Productafbeelding van de Thermador Top Control Inbouw vaatwasser

Prijs controleren

Met 16 couverts is deze rustige Thermador vaatwasser het beste voor grote gezinnen. Opruimen is nog nooit zo eenvoudig geweest – en niet meer ruzie maken over wie de afwas doet! Dit apparaat heeft ook flexibele vouwtanden en een gereedschapslade om de ruimte voor keukengerei en grotere schalen te maximaliseren.

Wat het geluid betreft, deze vaatwasser komt binnen op 42 decibel, dus hij is lekker stil. Geweldig om ’s nachts te rennen of terwijl gasten voorbij zijn.

Wat we leuk vinden

App-gestuurde slimme vaatwasser

Deze vaatwasser bedien je met een app. Deze slimme functie betekent dat u uw cycli en ster kunt aanpassent, stop en zelfschoonmaak op de app, allemaal vanuit het comfort van de bank.

13 cyclusopties

De Thermador vaatwasser heeft een van de meest uitgebreide cycluslijsten op de markt. Je hebt 13 verschillende cycli om uit te kiezen. U kunt dus de instellingen aanpassen om precies te doen wat u wilt.

Deze cycli omvatten: half laden, snel wassen, normaal, automatisch, spoelen, sanitair, potten en pannen, glas, 1 uur, Time Saver-optie, PowerBoost, Star Speed en StarDry.

Waterontharder systeem

Als je in een gebied met hard water woont, zal deze vaatwasser je versteld doen staan (en je vaat schoonmaken). De vaatwasser onthardt water zodat kalkaanslag niet op je vaat wordt afgezet. Het maakt gebruik van uniek zout om dit te doen.

Raadpleeg de handleiding van de fabrikant voor specifieke instructies voor het gebruik van deze functie.

Flexibele vouwtanden

We zouden willen dat dit een functie was die op elke vaatwasser te vinden was. Het is gewoon zo praktisch. U kunt de tanden aanpassen en vouwen om ruimte te maken voor grotere of kleinere items.

Wat we niet leuk vinden

Dure prijs

Dit is een van de duurste vaatwassers die je op de markt kunt vinden. Je krijgt echter veel waar voor je geld.

Het is heavy-duty, professioneel, geweldig voor grote gezinnen, Wi-Fi ingeschakeld en het heeft een garantie van vijf jaar. Maar houd er rekening mee dat de prijs hoog is.

Star Speed Cycle Wasmiddel

De Star Speed-cyclus is een van de snelste ter wereld. Het wast licht bevuilde gerechten in slechts 20 minuten. Superhandig, maar houd er rekening mee dat je met deze cyclus geen wasmiddel van het type lipjes of pods kunt gebruiken.

Als u vaatwasmachinetabs of pods gebruikt voor regelmatige cycli, moet u poeder of vloeistof kopen specifiek voor deze Star Speed-cyclus.

Productspecificaties

Geluidsniveau 42 decibel
Garantie 5 jaar voor control board en rack; Levensduur voor binnenkuipvoering
Filtertype Handmatig
Wascycli 13
Kuip Materiaal Edelstaal

4. GE Profile Serie Vaatwasser

Beste vingerafdrukbestendige vaatwasser

Productafbeelding van de vaatwasser uit de GE Profile-serie

Prijs controleren

Nieuwsgierige kiddo’s kunnen vervelende vingerafdrukken achterlaten op vaatwassers. Oké, volwassenen ook. Deze vingerafdrukken laten lelijke sporen achter op de buitenkant van de vaatwasser, wat de esthetiek van uw keuken kan verpesten.

Gelukkig is deze GE vaatwasser Profile-serie zowel vingerafdrukbestendig als ultrastil. Met slechts 42 decibel en afgewerkt met een strak roestvrijstalen ontwerp, denken we dat je dit geweldig zult vinden.

Wat we leuk vinden

Twin Turbo Droge Boost

Deze vaatwasser droogt elk gerecht in de cyclus – zelfs plastic. De Twin Turbo Dry Boost maakt gebruik van een systeem met dubbele ventilator en inline verwarming, die gerechten effectief droogt, zodat ze onmiddellijk klaar zijn om te worden opgeborgen.

Wi-Fi-verbinding

Bedien de vaatwasser vanaf je telefoon. Met een Wi-Fi-verbinding kunt u de cyclusstatus, de niveaus van de spoelhulp controleren en zelfs vaatwasmiddel bestellen via de app.

Houd er rekening mee

Je kunt geen cyclus starten of de vaatwasser bedienen met een slimme luidspreker.

Extra jets voor het reinigen van flessen

Met de extra jets zal deze vaatwasser flessen en zilverwerk diep reinigen. Beide gerechten hebben hun eigen onafhankelijke jets om allerlei soorten vuil en aarde weg te blazen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

Technologie om lekken te voorkomen

Als het krijgen van een vaatwasser je bang maakt omdat er het risico op lekken is, maak je dan geen zorgen meer. Deze vaatwasser wordt geleverd met Active Floor Protect, die lekken detecteert en bevat voordat ze uw keukenvloer verpesten.

Pirahna Hard Food Weggooien

Het is nooit meer nodig om af te spoelen. Deze vaatwasser bevat een roterend stalen mes dat overgebleven voedsel verpulvert en wegspoelt. Dit bespaart u niet alleen tijd en resulteert in een hygiënischere cyclus, maar het voorkomt ook verstoppingen.

Wat we niet leuk vinden

Moeilijk te installeren

Klanten hadden geen wind op de molen om het te installeren. Velen meldden ontbrekende onderdelen, lastige instructies of moeilijke verbindingen. Houd er rekening mee dat je misschien doe-het-zelfervaring (en geduld) nodig hebt om dit aan de praat te krijgen.

Goedkope deur en rekken

Klanten hebben een hatelijke relatie met de deur en rekken van deze vaatwasser. Het sluitmechanisme voor de deur is goedkoop en breekt gemakkelijk. De rekken zijn ook goedkoop en dun.

Productspecificaties

Geluidsniveau 42 decibel
Garantie Een jaar
Filtertype Handmatig
Wascycli Five, plus zeven bedieningsopties
Kuip Materiaal Edelstaal

5. KitchenAid ingebouwde vaatwasser printscherm

Beste roestvrijstalen vaatwasser

Productafbeelding van de KitchenAid Ingebouwde Vaatwasser PrintShield

Bekijk op BestBuy
Bekijk op HomeDepot

Roestvrijstalen vaatwassers zijn duurzamer, gemakkelijker schoon te maken en drogen uw vaat beter. Maar ze helpen ook bij geluidsniveaus, omdat water dat tegen roestvrij staal spat stiller is dan tegen plastic.

Deze KitchenAid PrintShield vaatwasser is een fantastische keuze als je iets rustigs in roestvrij staal wilt. Met slechts 39 decibel is dit net zo stil als vaatwassers momenteel gaan.

Wat we leuk vinden

ProWash-cyclus™ voor nauwkeurige reiniging

Deze vaatwasser heeft vijf hoofdwascycli. Een daarvan is de ProWash-cyclus die sensoren gebruikt om bodemniveaus tijdens de cyclus te meten. Het past vervolgens de wastijd en temperatuur aan om ervoor te zorgen dat het de vaat grondig reinigt en waar nodig water bespaart.

Droge gerechten in 14 minuten

Het is geweldig als je je gerechten direct na de cyclus kunt wegzetten. Met de verwarmde droge cyclus kunt u ervoor zorgen dat uw gerechten aan het einde van de cyclus kurkdroog zijn. U kunt deze instelling zelfs uitbreiden voor maximale resultaten. Het duurt slechts 14 minuten extra.

Verstelbaar middenrek

Dit is een zeer ruime vaatwasser. Met 13 couverts en een derde rek voor keukengerei is het geweldig voor gezinnen. Maar als je moeite hebt om grotere items zoals mengschalen en ovenschalen in te passen, dan zul je dol zijn op deze vaatwasser.

Het middelste rek is verstelbaar, zodat u het kunt verhogen of verlagen om ruimte te maken voor items op het onderste rek.

39 decibel (Super Stil)

Een stillere vaatwasser dan deze kun je niet krijgen. Met 39 decibel is dit de stilste vaatwasser op de huidige markt.

Wat we niet leuk vinden

Blootgesteld verwarmingselement

Het verwarmingselement aan de onderkant is blootgesteld, wat betekent dat plastic items op het onderste rek kunnen kromtrekken. Het betekent ook dat als iets doorvalt en op de verwarmingselementen terechtkomt, het kan smelten.

Een jaar garantie

De garantie voor deze vaatwasser is slechts één jaar. Het is niet erg lang. Als er daarna iets misgaat, moet dat uit eigen zak worden betaald. Er is een optie om een bescherming van drie of vijf jaar toe te voegen bij het afrekenen.

Productspecificaties

Geluidsniveau 39 decibel
Garantie Een jaar
Filtertype Handmatig
Wascycli Vijf
Kuip Materiaal Edelstaal

6. Samsung Lineaire Was vaatwasser

Meest stil

Productafbeelding van de Samsung Linear Wash Vaatwasser

Prijs controleren

Dit is gebonden voor de meest rustige. Bij 39 decibel vind je geen product stiller dan dit. U kunt uw vaatwasser dag en nacht laten draaien en deze zal u niet onderbreken of uw tandwielen malen.

Het is niet alleen fluisterstil, maar het is ook een prachtig ontwerp. Het LED-displaypaneel aan de voorzijde laat u weten hoe lang er nog op de cyclus staat en de buitenkant is vingerafdrukbestendig.

Wat we leuk vinden

Lineair wassysteem

Deze vaatwasser maakt gebruik van unieke technologie om de vaat schoon te maken. De unieke glijdende sproeiarm beweegt in een lineaire richting om hoek-tot-hoekreiniging te bieden. Het maakt ook gebruik van AquaBlast-jets voor buitengewone kracht.

Auto-Release Deur

Voor ultradroge gerechten maakt deze machine gebruik van condensatiedroging. Dit betekent dat het een superhete eindspoeling gebruikt, zodat de wanden van het apparaat vocht van de vaat afvoeren. Om dit proces te ondersteunen, laat de deur daarna automatisch los, zodat de gerechten een beetje aan de lucht kunnen drogen voordat je ze wegzet.

Dit is vooral handig als u uw vaatwasser ’s nachts of terwijl u weg bent aanzet. De deur gaat open, de gerechten drogen en ze zijn klaar om op te bergen als je terug bent.

Flexibel laden voor grote gezinnen

We houden van deze vaatwasser voor grote gezinnen of gezellige koppels. Het heeft 15 couverts. Maar wat het nog nuttiger maakt, zijn de flexibele laadopties.

U kunt de rekken eenvoudig aanpassen om uw ruimte te maximaliseren, vooral bij het plaatsen van grote of hoge items. Ook is er een extra zilverwerkrek voor extra keukengerei.

Verbinding maken met Wi-Fi

Geniet van nog meer controle over uw vaatwasser dankzij de slimme Wi-Fi-verbinding. Nu kun je met de app je vaatwasser op afstand bedienen.

Wat we niet leuk vinden

Te veel schoonmaak Options

Als je niet technisch onderlegd bent, kun je moeite hebben met deze vaatwasser. Het heeft zeven cycli om vertrouwd mee te raken, wat een beetje overweldigend kan zijn als je gewend bent aan een meer basaal model.

Van daaruit heeft het ook vijf andere bedieningsopties, zodat u uw vaatwassercycli kunt aanpassen. Dit is geweldig voor veel mensen, maar het is een beetje geavanceerd voor anderen.

Langere cycli

Vaatwassercycli zijn altijd een beetje langer dan je zou verwachten. Maar de normale wascyclus hierop is bijna drie uur, wat net iets lang is. Je vaatwasser ’s nachts aanzetten zal geen probleem zijn, maar als je tussen de maaltijden door moet afwassen, is het een beetje lang.

Er is een express 60-modus die in een uur snel schoonmaakt, maar hij is niet zo krachtig.

Productspecificaties

Geluidsniveau 39 decibel
Garantie Een jaar
Filtertype Handmatig
Wascycli Zeven
Kuip Materiaal Edelstaal

7. Viking vaatwasser met roestvrij stalen kuip

Beste multi-level was

Productafbeelding van de Viking vaatwasser met roestvrijstalen kuip

Prijs controleren

Multilevel wash kan zorgen voor een diepere reiniging van uw vaat. In plaats van één spuitarm heeft deze Viking vaatwasser drie spuitarmen om ervoor te zorgen dat alle vaat op beide rekken diep gereinigd wordt.

Wat geluid betreft, dit komt uit op 42 decibel, dus het is superstil. Het heeft drie isolatielagen om te helpen met geluidsniveaus tijdens elke cyclus.

Wat we leuk vinden

Eenvoudige navigatie

Het kiezen van je knoppen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met een lichte aanraking kunt u uw cyclus bepalen. De LED-verlichting achter elke knop maakt het gemakkelijker om te zien, zelfs ’s nachts.

11 wascycli

Met 11 verschillende cycli kunt u de beste vinden voor elke lading gerechten. Cycli omvatten: snel wassen, intensief wassen, spoelen en vasthouden, automatisch, sanitair, snelcyclus, normaal, 1 uur, GlassCare, CombiClean en high gloss-optie.

Dus of je nu iets supersnels nodig hebt, iets voor een bril of een zware schoonmaakbeurt – dit apparaat heeft je gedekt.

Energie-efficiënte en betaalbare bedrijfskosten

Milieuvriendelijke cycli zijn de weg vooruit. Deze vaatwasser is Energy Star gecertificeerd en heeft een CEE Tier One rating. Elk jaar gebruikt het gemiddeld $ 29 aan energie, wat super betaalbaar is!

Aanpasbare laadopties

Met een verstelbaar rek en inklapbare tanden heb je meer mogelijkheden om alles in te passen. Het is niet nodig om dingen in de vaatwasser op te ruimen. Kies gewoon uit drie rackinstellingen om meer ruimte aan de onderkant mogelijk te maken. Vouw de tanden neer voor onhandig grote items en geniet van een diepe reiniging in elke centimeter!

Wat we niet leuk vinden

Duurzaamheid in kwestie

Veel klanten hadden problemen met verschillende onderdelen van deze vaatwasser. Of het nu gaat om de afvoer of het timerlampje, houd er rekening mee dat het niet de beste reputatie heeft om foutloos te zijn.

Gelukkig wordt alles gedekt door een garantie van twee jaar. U moet dus op de hoogte zijn van eventuele problemen voordat die periode voorbij is.

Droogt niet goed

Deze vaatwasser heeft geen aparte droogfunctie. Als je gerechten nog nat zijn, moet je ze met de hand drogen of aan de lucht drogen.

Hoewel dit bij de meeste gerechten geen probleem lijkt te zijn, is het wel een probleem met plastic. Deze machine droogt geen plastic voorwerpen. Het laat ze drijfnat achter.

Productspecificaties

Geluidsniveau 42 decibel
Garantie Twee jaar
Filtertype Handmatig
Wascycli 11
Kuip Materiaal Edelstaal

Productvergelijkingstabel

Product Best Geluidsniveau Filtertype Wascycli Kuip Materiaal
Bosch 800-serie kristalkuip Buigzaam 40 DB Handmatig 10 Edelstaal
LG STUDIO Vaatwasser met TrueSteam Slimme vaatwasser 40 DB Handmatig 10 plus 9 bedieningsopties Edelstaal
Thermador Top Control Inbouw vaatwasser Voor grote gezinnen 42 DB Handmatig 13 Edelstaal
GE Profile Serie Vaatwasser Vingerafdrukbestendige vaatwasser 42 DB Handmatig 5, plus 7 bedieningsopties Edelstaal
KitchenAid Inbouw Vaatwasser PrintShield Roestvrijstalen vaatwasser 39 DB Handmatig 5 Edelstaal
Samsung Lineaire Was vaatwasser Meest stil 39 DB Handmatig 7 Edelstaal
Viking vaatwasser met roestvrijstalen kuip Wassen met meerdere niveaus 42 DB Handmatig 11 Edelstaal

Wat maakt een vaatwasser luidruchtig?

Sommige vaatwassers zijn stiller dan andere. Als uw vaatwasser luidruchtig is, kan dit om deze paar redenen komen.

 • Zelfreinigend filter: Zelfreinigende filters vermalen voedsel en spoelen het weg om voedselverstoppingen te minimaliseren.
 • Water afvoeren: Dat gorgelende geluid dat je hoort tijdens een vaatwassercyclus is gewoon het water dat wegvloeit. Het is luider op snelle cycli, dus als je een hekel hebt aan dat geluid , gebruik dan een andere cyclus of koop een vaatwasser met geluidsreducerende technologie.
 • Opspattend water: Water spettert rond tijdens de cyclus. Je hoort het misschien tegen de muren van de vaatwasser. Als dit u stoort, raden we u aan een vaatwasser met geluidsreducerende technologie te kopen.
 • Kuip materiaal: Het geluid van het water dat een plastic kuip raakt, is luider dan op een roestvrijstalen kuip.
 • Defecte motor: Vaatwasmachines zijn (nog) niet 100 procent stil. Maar als de jouwe een raar geluid maakt, kan het defect zijn.
 • Defecte werking: Als uw vaatwasser plotseling harde geluiden maakt, kan er een fout zijn. Er kan iets vastzitten in de vaatwasser, misschien in het filter. Er kan een losse afvoerleiding zijn. De waspomp, motor en afvoerpomp maken geluiden als ze kapot zijn. Het klinkt als een zeurend of piepend geluid. Zorg er ten slotte voor dat uw vaatwasser aan de vloer is bevestigd om ongewone geluiden te verminderen.

Oplossen

Als u niet zeker bent van een bepaald geluid en geen oplossing kunt vinden, neemt u contact op met de fabrikant. Mogelijk moet u ook contact opnemen met een loodgieter of een elektricien, afhankelijk van het probleem.

Hoe te kiezen (koopgids)

Wanneer u op zoek bent naar een stille vaatwasser, kijk dan naar deze belangrijke details om er een te vinden die bij uw voorkeuren past.

Geluidsniveau

Het belangrijkste criterium dat u moet overwegen, is natuurlijk het geluidsniveau. Dit wordt gemeten in decibel. Hoe lager het decibelgetal, hoe stiller de vaatwasser.

Wat is een rustig decibelniveau voor een vaatwasser?

Voor stille vaatwassers wil je zoeken naar alles onder de 55 decibel. Alle aanbevelingen in dit bericht liggen echter tussen de 39 en 42 decibel, wat betekent dat ze in principe onmerkbaar zijn.

Filtertype

U kunt een zelfreinigend filter (met een harde voedselverwijderaar) of een handmatig filter krijgen. Zelfreinigende filters zijn echter luidruchtiger, dus houd daar rekening mee.

Kuip Materiaal

Overweeg ten slotte het kuipmateriaal. Niet alleen is roestvrij staal gemakkelijker schoon te maken en duurzamer, het geluid van het water dat het raakt is stiller. Plastic daarentegen is budgetvriendelijker.

Wascycli

Bedenk hoeveel wascycli het apparaat heeft. Hoewel geluidsniveaus misschien uw prioriteit zijn, zijn schone vaat dat waarschijnlijk ook.

We houden van een vaatwasser met opties. Wascyclusvariëteiten kunnen zware, normale, eco-, hoge temperatuur-, ontsmettings- en droogcycli omvatten.

Kosten

U betaalt extra voor vaatwassers die zo stil zijn. Hoewel dit aanzienlijke investeringen zijn, varieert de prijs enigszins.

Als je een krapper budget hebt, moet je iets kunnen vinden dat bij je past. Zo niet, dan moet u mogelijk een paar decibel omhoog gaan om er een binnen uw prijsklasse te vinden. Onze aanbevelingen variëren van ongeveer $ 850 tot $ 1300.

Garantie

Denk aan de garantie van de vaatwasser. We laten u de garantie voor elk apparaat weten. Hoe langer de garantie, over het algemeen, hoe betrouwbaarder de vaatwasser.

Veelgestelde vragen

Wat is het laagste geluidsniveau voor een vaatwasser?

Het laagste geluidsniveau vaatwasser is het Kitchenaid Built-In Top Control model. Het is fluisterstil bij 39 decibel, heeft vijf wascycli en een verstelbaar middenrek,

Maken stille vaatwassers ook schoon?

Weten of stille vaatwassers ook schoon zijn, hangt af van het merk en model. Sommige reinigen net zo goed als luidere modellen, terwijl anderen niet voldoen aan de geaccepteerde reinigingsnormen.

Hoe kan ik mijn vaatwasser stiller maken?

De beste manier om uw vaatwasser stiller te maken, is door ervoor te zorgen dat deze correct is geïnstalleerd. Controleer of de voeten vlak zijn, alle beugels en scharnieren strak zitten en de rekken zijn vastgezet.

Worden vaatwassers na verloop van tijd luider?

Vaatwassers worden na verloop van tijd wel luider. Alle apparaten hebben hetzelfde probleem omdat bewegende delen, motoren en beugels verzwakken en los werken met de leeftijd.

Kan ik extra isolatie aanbrengen rond mijn vaatwasser?

Je kunt extra isolatie aanbrengen rond je vaatwasser. Het meest voorkomende materiaal is glasvezelisolatie, maar zelfs lagen karton kunnen een verschil maken in geluidsniveaus.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?