Beste stofzuigers in zakken van 2023

Beginnen de prestaties van uw huidige stofzuiger af te nemen? Stapelen de haren van huisdieren zich op op uw tapijt? We snappen het – je bent in de markt voor een nieuwe. Met veel beschikbare vacuümtypen is het echter moeilijk om te weten welke soort je moet overwegen.

Stofzuigers in zakken zitten al heel lang in het spel. Maar wat geeft hen hun uithoudingsvermogen? Ze sluiten onder andere vuil af en hebben de neiging om minder rommel te maken.

Dus als je liever hebt dat je vuil opgesloten zit in een zak terwijl je stofzuigt, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in een van deze beste stofzuigers in zakken. Blijf lezen voor onze zeven keuzes.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Miele Classic C1 Pure Suction Bagged Canister Vacuum, Graphite Grey - Draagbaar, Huishoudelijk
Beste overall
Miele Classic C1
 • AirClean filter inbegrepen
 • Veel kracht
 • Perfecte wendbaarheid
Prijs controleren
Productafbeelding van de Miele Complete C3 Canister Vacuum, Marine Blue
Beste bus
Miele Marín C3
 • Premium elektrische borstelkop
 • Vijf verdiepingen
 • Grote werkradius
Prijs controleren
Productafbeelding van de Oreck - U2000RB-1 Commerciële, professionele rechtopstaande stofzuiger, voor tapijt en harde vloer, U2000RB1, rood / grijs
Beste Commercial
Oreck Professioneel
 • Gebruiksvriendelijk en lichtgewicht ontwerp
 • Grote tas
 • Eenvoudige vervanging van het snoer
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL Zing Lichtgewicht, zakbusstofzuiger, Paars, 2154A
Beste voor huizen met meerdere oppervlakken
Bissell Zing
 • Praktisch, gebruiksvriendelijk ontwerp
 • Intrek van het snoer
 • Meerlaagse filtratie
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hoover WindTunnel Max rechtopstaande stofzuiger in zakken, met HEPA-mediafiltratie, 30ft. Netsnoer, UH30600, Rood
Beste voor huisdierhaar
Hoover WindTunnel
 • Uitstekend geschikt voor huisdierenhaar
 • No-touch tas ontgrendelen
 • Gemonteerde koplamp & no-scuff bumper
Prijs controleren
Productafbeelding van de Eureka Mighty Mite 3670G draadbusstofzuiger, geel, huisdier
Beste lichtgewicht keuze
Eureka Machtige Mijt
 • Weegt slechts 8,9 pond
 • 1.500W zuigkracht
 • HEPA-filter
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Moet u kiezen voor een stofzuiger in zakken?
 • Overwegingen voor het kopen van een stofzuiger in zakken
 • Handige vacuümfuncties in zakken
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Bekijk onze beoordelingen van deze zeven briljante stofzuigers in zakken.

1. Miele Classic C1 Bus Vacuüm

Beste algehele vacuüm in zakken

Productafbeelding van de Miele Classic C1 Pure Suction Bagged Canister Vacuum, Graphite Grey - Draagbaar, Huishoudelijk

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot
Uitzicht op BedBath&Beyond
Zicht op Mieleusa

Immense kracht in een esthetisch aantrekkelijk pakket is waar het bij deze Miele C1 om draait. Maar wat ons van Miele doet houden, is dat de schoonheid ervan verder gaat dan de buitenkant.

Binnenin zit een krachtige motor van 1.200 watt, die een hoog vermogen aan zuigkracht garandeert. Bovendien bevat het verschillende accessoires zoals een vloerkop, afstofborstel, bekleding en spleetgereedschap om uw schoonmaakbenodigdheden te maken.

Miele maakte de vacuüm buitenkant van hoogwaardig ABS kunststof. Deze stofzuiger is zo duurzaam dat hij wordt ondersteund door een garantie van zeven jaar. Miele voegde ook zijn AirClean-systeem toe – een grondige filtratiefunctie.

Wat we leuk vinden

Esthetisch en duurzaam ontwerp

We raden deze limited edition stofzuiger ten zeerste aan als je het leuk vindt om thuis mooi uitziende apparatuur te hebben. Miele legde extra nadruk op de buitenkant, waardoor een mooie schuine en gebogen schaal ontstond. Daarna hebben ze het gecoat in subtiel grafietgrijs.

Het is geweldig om naar te kijken, maar het is ook duurzaam. Het ABS-materiaal is stevig en toch licht van gewicht.

Veel vermogen van 1200 Watt Motor

Vermogen is essentieel als het gaat om vacuüms, maar dat geldt ook voor controle. Miele geeft je beide in zijn beperkte oplage. Het is een Vortex Miele-motor van 1.200 watt die u de keuze biedt om hem terug te brengen tot 300 watt, wat geweldig is voor het reinigen van gordijnen.

Bovendien is hij uitgerust met een pure zuigcombinatie vloerkop. Door de voetschakelaar te gebruiken, kunt u deze instellen op harde vloeren of vloerbedekking. Voor soepel glijden heeft het een metalen zoolplaat en kleine rubberen wielen om krassen op de vloer te voorkomen.

Perfecte wendbaarheid met 360-graden wielen

Onder de bus zitten drie 360 graden zwenkwielen, waardoor bewegingen zo soepel mogelijk verlopen. De wielen zitten op stalen assen, waardoor uitstekende stabiliteit terwijl moeiteloos manoeuvreerbaarheid wordt afgedwongen. Bovendien geeft Miele u een netsnoer van 29,5 voet.

Plaats de toverstaf in het parksysteem van Miele wanneer je een pauze moet nemen. Het is praktisch en elimineert de noodzaak om het tegen een muur te laten rusten.

AirClean-filter inbegrepen

Het AirClean-systeem bestaat uit miele’s stofzak en beschermingsfilter voor de motor en uitlaat. Het zorgt voor een optimale filtratie, waardoor er bijna geen deeltjes in de kamer achterblijven.

Bovendien heeft het een zelfdichtende kraag, die alles in de machine beperkt. Vuil en stof hebben geen kans om te ontsnappen.

Wat we niet leuk vinden

Koord is korter dan vermeld

De beschrijving stelt dat je met het snoer een werkradius van 29,5 voet hebt. Een paar teleurgestelde gebruikers wezen er echter op dat de kabel daarvoor veel te kort is. Sommigen maten het als 17 voet.

Productspecificaties

Type vacuüm Bus
Macht 1.200 watt
Gewicht 13 pond
Garantie Zeven jaar beperkte garantie

2. Miele Marin Complete C3 Bus Vacuüm

Beste bus zak vacuüm

Productafbeelding van de Miele Complete C3 Canister Vacuum, Marine Blue

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Wayfair
Zicht op Overstock

Miele zit achter enkele van de beste stofzuigers op de markt en de Complete C3 stelt niet teleur. Met een aantrekkelijke zeekleur pakt deze stofzuiger een punch.

Het heeft een motor van 1.200 watt met ingebouwde zuigregeling, zodat u hem voor een specifieke taak kunt instellen. U kunt ook kiezen uit vijf verschillende hoogte-instellingen – perfect voor lage tot hoge tapijten.

Miele benadrukt dat het ideaal is voor tapijtreiniging, dankzij de Electro Comfort-borstel. De elektroborstelkop is waar de bruikbaarheid zijn hoogtepunt bereikt. Het beschikt over een Parquet Twister, 180 graden draaibaar en LED-koplampen.

Bovendien laat de automatische zelfinstellende instelling het vacuüm zelf denken en veranderen afhankelijk van het oppervlak.

Wat we leuk vinden

Premium elektrische rollerborstelkop

De borstelkop is een van onze favoriete kenmerken van deze stofzuiger. Het is een elektrisch aangedreven roller, speciaal gemaakt voor tapijtreiniging. Het meet ongeveer 14 inch breed, waardoor u een aanzienlijk bereik hebt.

Wanneer je de stofzuiger aanzet, draait de borstel eronder. Dit drijft stof en vuil van uw tapijt naar de zuigkracht. Trek de borstel gewoon in met de voetschakelaar terwijl u naar harde vloeren gaat.

Vijf vloerinstellingen voor flexibele reiniging

Hoewel het perfect is voor tapijten, bevat het ook instellingen voor harde en kale vloeren. Hiermee kunt u kiezen tussen vijf verschillende hoogtes die geschikt zijn voor hoge tapijten tot onbedekte vloeren.

Bovendien heeft het instellingen voor zes versnellingen, die u aanpast terwijl u ertussen overschakelt. De machine vermindert automatisch het vermogen wanneer u naar een tapijtoppervlak gaat. Zodra je de vloer op trekt, neemt het vermogen weer toe.

Grote werkradius

Miele stelt dat je 36 voet werkradius krijgt voordat je de uitlaat moet vervangen. Het heeft een lang koord – dat met een druk op de knop wordt ingetrokken – en een lange roestvrijstalen toverstaf.

LED-verlichting en draaibaar

Miele plaatste een rij LED-lampjes op de borstel om moeilijk te zien plaatsen te verlichten. Het draagt ook bij aan de aantrekkingskracht van de stofzuiger, waardoor het een technisch tintje krijgt. Het hoofd kan 180 graden draaien en plekken bereiken die je anders niet zou kunnen.

Wat we niet leuk vinden

Zuigklompen in een hoek van 90 graden

Hoewel het hoofd 180 graden kan draaien, worstelt het soms bij de 90-gradengrens. Een paar gebruikers melden dat de zuigkracht van het vacuüm aanzienlijk vermindert alsof die hoek de buis blokkeert.

Productspecificaties

Type vacuüm Bus
Macht 1.200 watt
Gewicht 10,35 pond
Garantie Zeven jaar beperkte garantie

3. Oreck commerciële, professionele rechtopstaande stofzuiger

Beste commerciële stofzuiger in zakken

Productafbeelding van de Oreck - U2000RB-1 Commerciële, professionele rechtopstaande stofzuiger, voor tapijt en harde vloer, U2000RB1, rood / grijs

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als u op zoek bent naar een efficiënte rechtopstaande stofzuiger, raden we deze van Oreck ten zeerste aan. Het is veelzijdig en lichtgewicht en weegt eenbout acht pond. Bovendien past het comfortabel dicht bij muren en onder meubels.

Om de zuigkracht gaande te houden, wervelt een tandwiel-V Endurolife-riemmotor de helixkopborstels bij 9.500 RFP’s. Het is ongelooflijk duurzaam en efficiënt, vooral voor harde vloeren.

Het beschikt over een zak van 620 kubieke inch die is ontworpen om te vullen zonder de zuigkracht te verminderen. Bovendien heeft Oreck een netsnoer van 40 voet meegeleverd, waardoor er voldoende ruimte is om schoon te maken voordat u het stopcontact verwisselt.

Wat we leuk vinden

Krachtige zuigborstels

De borstels op deze stofzuiger zijn snel en efficiënt en creëren net genoeg turbulentie. Dus alle kleine deeltjes maken hun grip los en worden tot aan de zuigkracht getrokken.

De riem die verantwoordelijk is voor het draaien van de borstel is Oreck’s speciale Endurolife. Zoals de naam al doet vermoeden, kan het met gemak zwaar gebruik doorstaan.

Gebruiksvriendelijk en weegt slechts 8 pond

De machine weegt ongeveer acht pond – gemakkelijk mee te nemen van kamer naar kamer. Velen wijzen er ook op dat het handvat comfortabel en gemakkelijk te gebruiken is. U krijgt volledige controle direct vanaf uw vingertoppen, dankzij de knop aan de bovenkant.

Grote stofzak van 620 kubieke inch

De stofzuiger heeft een stofzak van 620 kubieke inch. Het kan dus veel vuil vasthouden voordat het een verandering vereist. Bovendien, terwijl het volloopt, behoudt het de zuigkracht van de machine.

Eenvoudige vervanging van het snoer

Oreck maakt het super eenvoudig om het snoer te vervangen. Het is bevestigd via een klem, dus verwijder en vervang het als er iets kapot gaat.

Wat we niet leuk vinden

Geen intreksysteem voor snoer

Oreck had geen retractiesysteem of haak voor het lange 40-voet netsnoer. Dit kan een ergernis blijken te zijn tijdens het schoonmaken en opslaan.

Productspecificaties

Type vacuüm Rechtop
Macht Niet gespecificeerd
Gewicht 8 pond
Garantie Een jaar beperkte garantie

4. Bissell Zing 2154 Zakbus Vacuüm

Beste zakstofzuiger voor huizen met meerdere oppervlakken

Productafbeelding van de BISSELL Zing Lichtgewicht, zakbusstofzuiger, Paars, 2154A

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Bissell

Praktisch en vederlicht is hoe we dit multi-surface vacuüm beschrijven. Het scoort hoog onder zakbusstofzuigers, dankzij het vermogen om huisdierenhaar effectief te verwijderen.

Hoewel het tapijt is waar het gedijt, neem het voor een draai aan harde vloeren en je zult zien wat het kan doen. De ergonomische handgreep ligt comfortabel in de hand en glijdt moeiteloos naar uw commando’s.

U kunt de instellingen aanpassen aan een tapijt of vloer met een druk op de knop. Met de telescopische toverstaf kunt u onder meubels en andere moeilijk bereikbare plaatsen komen. Als je klaar bent, trekt het snoer zich met een druk op de knop terug tot de volgende keer.

Wat we leuk vinden

Praktisch en gebruiksvriendelijk ontwerp

Deze Bissell zakstofzuiger is super praktisch. Alles, van de ergonomische handgreep tot de telescopische toverstaf, maakt het gemakkelijk te gebruiken. De flexibele slang is 6 voet lang, waardoor je een ongelooflijk bereik hebt onder meubels en op de gordijnen.

Voor verschillende verdiepingen wordt het geleverd met een mondstuk met meerdere oppervlakken. En schakelen tussen modi vereist slechts een druk op de knop. Bovendien, hoewel het er niet specifiek voor is gemaakt, vermelden veel gebruikers hoe effectief het is bij het verwijderen van huisdierenhaar.

Cord Retraction Systeem

Het netsnoer is niet het langste, maar het wordt wel geleverd met een retractiesysteem dat wordt geactiveerd door een knop. Het spoelt soepel terug zodra u klaar bent met schoonmaken, waardoor het tijdens opslag uit het zicht blijft.

Meerlaagse filtratie

De filtratie is extra grondig. Stof en vuil gaan door verschillende lagen, die elk een bepaalde hoeveelheid vangen totdat er bijna geen door de uitlaat wordt gelaten. Dit maakt dit de perfecte keuze voor mensen die gevoelig zijn voor stof.

Vergeet echter niet dat we HEPA nog steeds aanbevelen voor mensen met allergieën.

Bissell biedt aparte stofzakken en filters om de oude te vervangen. Het wordt aanbevolen om de filters af en toe te vervangen. Helaas heeft de machine geen filterindicatorlampje, maar controleert u dit tijdens het vervangen van de zakken.

Wat we niet leuk vinden

Niet optimaal voor tapijtwerk

De bus heeft kleine wielen aan de zijkant en glijdt niet zo soepel. Wanneer je het op tapijten gebruikt, heeft het de neiging om vast te lopen. Sommige gebruikers vinden dit vervelend, vooral omdat tapijten zijn waar haar van huisdieren vaak wordt gevonden.

Niet voor zwaar werk

Deze stofzuiger presteert goed voor elke dag taken zoals kruimels op het tapijt of stof op de vloer. Het is echter niet voor zware klussen. Gezien het vermogen van negen ampère is dit een teleurstelling.

Productspecificaties

Type vacuüm Bus
Macht 9 ampère
Gewicht 7,5 pond
Garantie Een jaar beperkte garantie

5. Hoover WindTunnel Huisdier Rechtopstaande Stofzuiger

Beste zakstofzuiger voor huisdierhaar

Productafbeelding van de Hoover WindTunnel Max rechtopstaande stofzuiger in zakken, met HEPA-mediafiltratie, 30ft. Netsnoer, UH30600, Rood

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Hoover

We koesteren onze huisdieren zeker – maar ze laten een behoorlijke hoeveelheid rommel achter. Het maakt niet uit hoeveel we van ze houden, het verharende haar moet weg. Hoover heeft deze stofzuiger speciaal ontworpen voor een huishouden met huisdieren.

Het bestaat uit een Huisdier Goedgekeurd Windtunnel Systeem, schattig genaamd P.A.W.S. Het systeem bestaat uit Hoover’s WindTunnel-technologie, afgedwongen door een HEPA-filter om pollen en stof op te vangen.

Twee andere geweldige functies zijn de One Touch- en Clean-Drop-zaksystemen. U kunt snel bij de stofzak komen en deze in de bak loslaten zonder deze aan te raken.

Wat we leuk vinden

Uitstekend geschikt voor huisdierhaar

Het P.A.W.S-systeem combineert twee functies die uitstekend zijn om allergieën voor huisdieren op afstand te houden.

Windtunnel-technologie scheidt vast vuil en haren die aan oppervlakken zijn vastgeplakt, terwijl verstrooiingen en terugslag worden geminimaliseerd. Het andere uitstekende onderdeel van P.A.W.S is het gebruik van actieve kool HEPA-filters.

Dit filter is bijzonder grondig. Het kan 99,9 procent van het stuifmeel en stof vangen, tot 0,3 micron. De gebruikte koolstof absorbeert geuren rond het huis terwijl het vacuüm in gebruik is.

No-Touch Tas Release

Hoover bevat de One Touch deur- en Clean-Drop Bag-systemen om ervoor te zorgen dat er geen contact is met de gevacuümde inhoud.

One Touch is een ontgrendelingssysteem dat een soepele opening voor de tasdeur mogelijk maakt. Vervolgens kunt u met de Clean-Drop Bag op een knop drukken en wordt de stofzak in de prullenbak vrijgegeven.

Praktische instellingen en lang snoer

Het snoer heeft een grote lengte van 30 voet. U kunt snel van de ene kamer naar de andere gaan zonder de stekker uit het stopcontact te halen. Op de kop van de stofzuiger zit een borstelrol, die je inschakelt wanneer je van vloer naar tapijt gaat.

U kunt kiezen uit vijf hoogtes die geschikt zijn voor dikke tapijten tot kale vloeren. Hoover bevatte ook verschillende accessoires, zoals een door lucht aangedreven gereedschap, gereedschap voor huisdierbekleding, verlengstok en spleetgereedschap.

Gemonteerde koplamp en no-scuff bumper

Deze stofzuiger is uitgerust met een handige koplamp, waardoor u verborgen haren en ander vuil kunt herkennen. Bovendien heeft hij een No-Scuff bumper: een rubberen rand op het hoofd die schade aan uw meubels voorkomt.

Wat we niet leuk vinden

Loud Machine – Kan huisdieren bang maken

Huisdieren zoals katten en honden kunnen schrikken van harde geluiden (1). Hoewel veel gebruikers zeiden dat het hun huisdieren niet bang maakte, merkten ze nog steeds op dat het behoorlijk luidruchtig was.

Koord tangles gemakkelijk

Het snoer is vrij lang en helaas is er geen retractiesysteem of haak om het te bevatten. Dit is zeker een ongemak. Het klitten terwijl je aan het stofzuigen bent en is een uitdaging om op te bergen.

Productspecificaties

Type vacuüm Rechtop
Macht Niet gespecificeerd
Gewicht 15 pond
Garantie Twee jaar beperkte garantie

6. Eureka zakte Mighty Mite Canister Vacuüm

Beste lichtgewicht stofzuiger in zakken

Productafbeelding van de Eureka Mighty Mite 3670G draadbusstofzuiger, geel, huisdier

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op BestBuy

Als u op zoek bent naar een lichtgewicht stofzuiger met veel kracht, hoeft u niet verder te zoeken. Eureka’s Mighty Mite weegt minder dan negen pond, maar heeft een motor van 1.500 watt.

Het wordt geleverd met verschillende haarhulpstukken voor huisdieren en een HEPA-filter. De filtratie verwijdert 99,97 procent van het vuil en stof. Het is ook uitgerust met een geurverwijderende arm en hammer dust bag.

De stofzuiger biedt een behoorlijk bereik met zijn snoer van 20 voet, een slang van 6 voet en een verlengde staaf. Je krijgt ook een spleetgereedschap om in de smalle plekken te komen.

Wat we leuk vinden

Weegt slechts 8,9 pond

Mighty Mite is als een bus handheld vacumm. Het weegt 8,9 pond en heeft een handvat aan de bovenkant bevestigd voor gemakkelijk dragen. Je kunt het snel meenemen op de trap met vloerbedekking en al het vuil eruit halen.

We waarderen hoe compact het is. Het heeft een lengte van 17 inch en een hoogte van 11 inch. Deze stofzuiger neemt dus niet veel ruimte in beslag in opslag.

1.500W zuigkracht

We zijn erg onder de indruk van de zuigkracht. De compacte bus bevat een motor van 1.500 watt. Het is ongelooflijk krachtig – een van de sterkste op onze lijst van vandaag.

Het is ook praktisch. U kunt de hoogte aanpassen tussen twee instellingen: tapijt en kale vloeren. De zuigkop heeft een breed reinigingspad van 10 inch.

Praktische accessoires

De bevestiging voor huisdieren is handig en gemakkelijk te gebruiken. Het bestaat uit een klein hoofdje met borstelharen, dat je aan de toverstaf bevestigt. Als je het vervolgens over een tapijt beweegt, zal de borstel het haar losmaken voordat de zuigkracht het oppakt.

Andere accessoires zijn een spleetbevestiging voor de moeilijk te krijgen plekken en een blowerpoort. Dankzij het lichte gewicht kunt u het zelfs gebruiken om vuil uit uw garage of van uw auto te blazen.

HEPA-filter voor schone lucht

De stofzuiger wordt geleverd met een HEPA-filter en geurverwijderende stofzak. Dit vangt 99,97 procent van het stof rond het huis op, waardoor het niet uit de uitlaat kan schieten.

Om geuren te elimineren, maakt Eureka gebruik van een unieke stofzak. Het verwijdert huidschilfers en geuren van huisdieren, waardoor uw binnenruimte verfrist blijft.

Wat we niet leuk vinden

Niet geweldig op tapijten

De kop heeft borstels die uitschuiven wanneer je een tapijt of vloerkleed stofzuigt. Een paar gebruikers zeiden echter dat het bijna drie keer moeilijker werd om het over het oppervlak te duwen. Sommigen merkten zelfs op dat het zuigkracht verloor toen je je terugtrok.

De slang is erg zacht

De 6-voets slang is vrij zacht en buigt veel te gemakkelijk. Dit is vooral teleurstellend omdat de voormalige Mighty Mite dit probleem niet had.

Productspecificaties

Type vacuüm Bus
Macht 1.500 watt
Gewicht 8 pond
Garantie Een jaar beperkte garantie

7. Oreck XL2100RHS Commerciële XL Rechtopstaande Stofzuiger

Beste zakstofzuiger voor huizen met laag tapijt

Productafbeelding van de ORECK XL COMMERCIAL rechtopstaande stofzuiger, Bagged Professional Pro Grade, voor tapijt en harde vloer, XL2100RHS, grijs / blauw

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Deze extra grote en toch ultralichte, oreck AL commerciële rechtopstaande stofzuiger is uitstekend geschikt voor huizen die meer vermogen nodig hebben. Het weegt ongeveer acht pond en is perfect voor alle soorten vloeren.

Het heeft een motor van 500 watt. Hoewel het niet de sterkste is, kan het de dubbele helixborstels 6.500 keer per minuut laten draaien. We waarderen de 12-inch brede kop met zijborstels. Hiermee kunt u dicht bij plinten komen en al het stof en vuil verwijderen.

Bovendien is het vrij gebruiksvriendelijk – je bedient alles vanuit het comfortabele handvat. Het kan de hoogte automatisch aanpassen aan uw specifieke taak. En het is uitstekend in gebieden met laag tapijt.

Wat we leuk vinden

Lichtgewicht en krachtig

Deze stofzuiger heeft veel kracht in een relatief lichtgewicht behuizing. Met slechts acht pond is het superlicht in vergelijking met andere rechtopstaande modellen. Dit maakt het gemakkelijk om te manoeuvreren en mee te nemen van kamer naar kamer.

Het pakt een klap uit als het gaat om kracht. Hoewel de motor slechts 500 watt is, draait hij de borstels met een ongelooflijke snelheid. Het is in staat om al het ingebedde vuil en stof los te maken.

12-inch reinigingspad

Het 12-inch reinigingspad is voldoende voor de meeste schoonmaakklussen. Deze stofzuiger kan bijna plat liggen, waardoor je onder meubels of andere voorwerpen kunt komen. Het heeft een 36 voet lang koord, wat een indrukwekkende straal geeft om mee te werken.

Stof hoopt zich graag op op plinten en in hoeken tot aan de muur. Gelukkig voorzag Oreck de stofzuiger van zijborstels, waardoor vuil en stof effectief werden verwijderd. Er zijn ook bumpers, die muren en oppervlakken beschermen.

Gebruiksvriendelijke handgreep

Oreck ontving een Arthritis Foundation Ease-of-Use-aanbeveling dankzij het handvat. Gebruiksvriendelijk is waar het bij deze machine om draait. Het elimineert elke noodzaak om in de polsen te knijpen of te buigen.

Wat we niet leuk vinden

Mist extra gereedschap en accessoires

Er zijn niet veel tools inbegrepen. Het is bijvoorbeeld niet geweldig op trappen – een slang zou hiervoor nuttig zijn. Andere accessoires zoals spleetgereedschap hadden handig kunnen zijn voor die krappe Plekken.

Productspecificaties

Type vacuüm Rechtop
Macht 500 watt
Hoofdbreedte 12 inch
Gewicht 8 pond
Garantie Een jaar beperkte garantie

Productvergelijkingstabel

Product Best Type Macht Gewicht Garantie
Miele Classic C1 Allrounder Bus 1.200 W 13 pond 7 jaar beperkt
Miele Marín C3 Bus Bus 1.200 W 10,35 pond 7 jaar beperkt
Oreck Professioneel Commercieel Rechtop N.V.T 8 pond 1 jaar beperkt
Bissell Zing Voor multi-surfaces Bus 9 ampère 7,5 pond 1 jaar beperkt
Hoover WindTunnel Voor huisdier haar Rechtop N.V.T 15 pond 2 jaar beperkt
Eureka Machtige Mijt Lichtgewicht Bus 1.500 W 8 pond 1 jaar beperkt
Oreck XL2100RHS Voor lage tapijten Rechtop 500 W 8 pond 1 jaar beperkt

Moet u kiezen voor een stofzuiger in zakken?

Stofzuigers in zakken zijn in veel opzichten uitstekend. Ze zijn echter niet voor iedereen. Om je te helpen, hebben we een lijst met voor- en nadelen gemaakt:

Pros

 • Grote capaciteit: Stofzuigers in zakken hebben over het algemeen ruimte voor veel vuil. Sommigen kunnen een zak van 1 gallon dragen, terwijl anderen twee gallons kunnen bevatten.
 • Minder rotzooi: Hoewel sommige worden geleverd met herbruikbare zakken, komt wegwerp vaker voor. Dus als het tijd is om een zak te vervangen, hoef je hem alleen maar te verwijderen en in de prullenbak te gooien. Tegenwoordig zijn er ook composteerbare, milieuvriendelijke vacuümzakopties.
 • Gemakkelijker bij allergieën: Veel stofzuigers gebruiken gesloten zakken die zijn uitgerust met een HEPA-filter, waardoor de luchtreiniger achterblijft. Bovendien, als u wegwerpzakken gebruikt, is er geen bus om te legen, wat betekent dat er minder stof weer in de lucht komt.
 • Budgetvriendelijk: Stofzuigers in zakken zijn er tegen redelijke prijzen, variërend van ongeveer $ 50 tot $ 500. Toch komen high-end merken zoals Miele met een hoger prijskaartje. Deze merken hebben echter vaak meer functies en betere motoren.

Tegens

 • Wegwerpzakjes: Zoals we al zeiden, veroorzaken wegwerpzakjes minder rommel. Maar tegelijkertijd kunnen ze onhandig en misschien prijzig zijn. U moet nieuwe kopen wanneer u opraakt. Het kan soms ook een uitdaging zijn om compatibele zakken voor gespecialiseerde stofzuigers te vinden.

Overwegingen voor het kopen van een stofzuiger in zakken

De stofzuiger die u kiest, moet passen bij uw levensstijl. Om de beste aankoop te doen, zijn hier enkele punten die het overwegen waard zijn:

Lengte van het netsnoer

De lengte van het snoer bepaalt uw manoeuvreerbaarheid tijdens het gebruik van de machine. Meerdere keren loskoppelen en opnieuw aansluiten kan frustrerend zijn. Dus zelfs als uw huis of appartement klein is, is het een punt dat het overwegen waard is.

We raden aan om een koord te vinden dat minstens 20 voet lang is. Deze lengte is voldoende voor de meeste huizen zonder omslachtig te worden.

Retractie systeem

Veel stofzuigers in zakken bevatten een intrekbaar snoer – waarbij u een knop ingedrukt houdt en deze terugspoelt. Niet alle machines hebben echter deze handige functie, dus controleer dit nogmaals voordat u koopt.

Capaciteit tas

Het wordt aanbevolen om de stofzak te legen zodra deze ongeveer 50 tot 70 procent vol is. Op basis van gemiddeld gebruik is dit meestal een keer per maand. Dus als je vaak stofzuigt, is het hebben van een grote capaciteit een enorm pluspunt.

Als je je stofzuiger echter zelden meeneemt voor een wandeling, is het hebben van een grote tas niet ideaal. Als ze te lang worden achtergelaten, hebben stofzakken de neiging om een geur te hebben, vooral bij het opzuigen na een huisdier. Wacht in dergelijke gevallen niet tot het bijna vol is om het te veranderen.

Type vloer

Sommige stofzuigers doen het goed op harde vloeren, maar slecht op dikke tapijten, en vice versa. Als je beide hebt, zoek dan naar een stofzuiger met een instelbare hoogte. Hierdoor kan het dicht bij de vloer komen en door het tapijt glijden zonder vast te komen te zitten.

Heb je huisdieren?

Het hebben van huisdieren betekent over het algemeen veel haar op de tapijten en bekleding. Hoewel stofzuigers de meeste huisdieren verwijderenr, niet alle zijn gelijk geschapen.

We raden dus aan om op zoek te gaan naar een stofzuiger met opzetstukken die gespecialiseerd zijn voor huisdieren en lang haar. Deze omvatten over het algemeen spleet- en bekledingsgereedschappen.

Gewicht

Als u last heeft van rugpijn, is het cruciaal om te overwegen hoeveel de stofzuiger weegt. We dragen ze vaak van de ene kamer naar de andere, of op en neer. Slepen met een zware machine kan na verloop van tijd nadelige effecten op je lichaam hebben (2).

Onze keuzes variëren van 7,5 tot 15 pond. We raden aan om vast te houden aan de lichtere kant van het spectrum als je gevoelig bent voor zwaar tillen.

Astma en allergieën

Als u astma of allergieën heeft, is het van vitaal belang om een vacuüm te hebben dat allergenen effectief vangt. Zoek dus naar een stofzuiger met een ruim filter zoals HEPA of microfilters. We zullen dit hieronder verder uitdiepen.

Lawaai

Zelden of nooit zal een stofzuiger zo luid zijn dat je gehoorbescherming nodig hebt. De meeste moderne stofzuigers worden vervaardigd om geluid zoveel mogelijk te verminderen. Toch zijn ze niet fluisterstil – gebruikersfeedback kan hierover een goede bron van informatie zijn.

Handige vacuümfuncties in zakken

Functies moeten het werk gemakkelijker maken en stofzuigers in zakken hebben veel om uit te kiezen. Dat gezegd hebbende, niet alles is nodig. Hier zijn er een paar om over na te denken:

Add-On Tools

Veel stofzuigers bevatten drie basis add-on tools – genoeg voor de meeste taken. Deze omvatten:

 • Spleet gereedschap: Een smal gereedschap dat zich aan het vacuüm hecht in plaats van aan de bredere kop.
 • Bekleding borstel: Een gespecialiseerde borstel met een platte, brede kop. Het concentreert de zuigkracht en werkt uitstekend op matrassen, banken en stoelen.
 • Afstoffenborstel: Uitgerust met lange, delicate borstelharen, is een afstofborstel perfect voor kwetsbare gebieden. Dit kan ingelijste kunst, boekenkasten, vensterbanken, lampenkappen en jaloezieën zijn.

Canister stofzuigers bieden vaak een beetje extra:

 • Gemotoriseerde borstel: Ook wel “power nozzle” genoemd, deze tool is uitstekend geschikt voor het reinigen van tapijten. Het bestaat uit een kleine roterende borstel die puin en residu roert en optilt.
 • Harde vloerborstel: Een lang maar smal gereedschap met korte, stijve borstelharen, ideaal voor het verwijderen van vuil en fijnstof van tegels en hardhouten vloeren.

Randreinigers

Als je kamerbrede tapijten hebt, raden we een randreiniger aan. Het gebruikt de hele kop om puin op te zuigen en direct tegen de muur op te ruimen.
Misschien vind je dit ook interessant
Een vacuümborstel vol haarHoe u uw vacuümborstel reinigt (verspreid geen ziektekiemen)

Vloerinstellingen

Over het algemeen hebben stofzuigers twee instellingen: tapijt en vloer. Deze bedienen het borstelroerder, of rollerborstel, dat aan de onderkant van het hoofd zit. Je schakelt het in wanneer je een vloerkleed stofzuigt en loslaat zodra je de kale grond bereikt.

Sommige machines bieden echter unieke modi voor verschillende tapijtdiktes. Dit is handig als je meerdere tapijten van verschillende stapels in huis hebt.

Zuigregeling

Hiermee kunt u de zuigkracht aanpassen voor uw specifieke taak. Als u van plan bent om een stofborstel te gebruiken, kunt u met een lagere zuigkracht stofzuigen rond prullaria.

Zelfrijdend

Een zelfrijdende stofzuiger helpt u bij het trekken of duwen, waardoor u weinig tot geen inspanning hoeft te leveren. Ze gebruiken over het algemeen een transmissie- en aandrijfmethode om moeiteloos te glijden volgens uw eisen. Deze functie voegt echter wel een aanzienlijke hoeveelheid gewicht toe aan de machine.

Koplampen

Zoals de naam al doet vermoeden, verlichten deze het gebied voor het vacuüm. Het is handig wanneer u schoonmaakt onder meubels of andere verborgen plaatsen. Veel rechtopstaande stofzuigers hebben tegenwoordig een koplamp.

Filter

Niet alle stofzuigers verwijderen vuil en deeltjes effectief – soms herschik je het stof gewoon. Maar als je allergieën hebt of last hebt van astma, is een goed filter noodzakelijk.

Gelukkig filteren de meeste stofzuigers tegenwoordig fijne deeltjes die anders dwars door de uitlaat naar de kamer gaan. Als u echterr longen zijn gevoelig, micron of HEPA filters zijn beter (3).

Micron-filters worden meestal geleverd met stofzakken of als een aparte. Hoewel ze effectief zijn, biedt een HEPA-filter de ultieme bescherming. HEPA, een afkorting voor “hoogrenderende deeltjeslucht”, vermindert het aantal deeltjes dat wordt uitgestoten door het vangen van residu in lagen.


Veelgestelde vragen

Zak of zakloos – Wat is beter?

Dit is een universele vraag, en eerlijk gezegd komt het neer op jou en je levensstijl. Het belangrijkste verschil is hoe je het vuil afvoert.

Velen beweren dat stofzuigers in zakken beter zijn voor mensen die gevoelig zijn voor stofdeeltjes. De reden is dat je de stofzakken direct in de prullenbak gooit. Met andere woorden, er is geen direct contact nodig.

Zakloze stofzuigers verzamelen in vergelijking vuil in een verwijderbare bus. Je haalt het blikje eruit en leegt het in de prullenbak als het vol is.

Dit kan er echter voor zorgen dat stof en vuil weer in de lucht terechtkomen en mogelijk uw gezicht bereiken. En dit is niet ideaal als je last hebt van astma of allergieën.

Wanneer moet u de stofzak vervangen?

Het vervangen van de stofzak is vrij eenvoudig. Weten wanneer het tijd is, is een beetje uitdagender. Hier zijn enkele veelbetekenende tekenen:

 • Er brandt een indicatielampje: Dit is een zichtbaar teken dat het tijd is om de tas te verschonen. Niet alle stofzuigers hebben er echter een.
 • Het is meer dan een maand geleden: Als je de stofzuiger al meer dan een maand regelmatig gebruikt, is het waarschijnlijk tijd om de zak te vervangen.
 • Zuigkracht neemt af: De zuigkracht neemt af naarmate de stofzak volloopt. Controleer de zak als u een significant verschil of kruimels en stof nog op het tapijt opmerkt. De zuigkracht zou moeten verbeteren zodra u de zak vervangt.
 • Stoffige materialen: Na het stofzuigen van vuile materialen zoals gips, vervangt u de zak. Deze materialen kunnen schadelijk zijn voor de machine.
 • Slechte geuren: Als u vieze, muffe geuren van de machine opmerkt bij het gebruik ervan, vervangt u de zak.

Slechte geuren

Dingen zoals haar van huisdieren kunnen slechte geuren veroorzaken, ook al is de tas niet vol. Als dat het geval is, voeg dan wat kaneel of andere kruiden toe aan de container. Als je dan de machine aanzet, zal deze de geur uitstralen.

Zijn goedkope stofzuigers de moeite waard om te kopen?

Dit is sterk afhankelijk van de fabrikant. Velen bieden stofzuigers aan voor verschillende prijspunten. Voor deze is het enige verschil tussen de prijzige en budgetvriendelijke keuzes extra functies. Bijvoorbeeld koplampen of een ander filter.

Sommige budgetvriendelijke stofzuigers presteren gemakkelijk beter dan hun duurdere rivalen. We raden echter ten zeerste aan om naar gebruikersrecensies te kijken. Soms betekent een lagere prijs minder duurzaamheid, minder vermogen of een kortere garantie.

Hebben stofzuigers in zakken filters?

Stofzuigers in zakken hebben wel filters, vooral de duurdere modellen. Deze Miele Compact C1 Pure Suction heeft drie filters: een filterzak, een motorfilter en een uitlaatfilter.

Waarom worden commerciële stofzuigers in zakken verpakt?

Commerciële stofzuigers worden in zakken gedaan omdat het gemakkelijker wordt om het afvalmateriaal weg te gooien. Het geeft het vacuüm ook een grotere opslagcapaciteit, wat betekent dat het minder vaak hoeft te worden geleegd.

Zijn stofzuigers in zakken slecht voor het milieu?

Stofzuigers in zakken zijn slecht voor het milieu in vergelijking met zakloze modellen. Gedurende de levensduur van uw stofzuiger vinden honderden zakken hun weg naar de stortplaats. Bij tasloze modellen is dat nul!

Waarom verliezen zakloze stofzuigers zuigkracht?

Zakloze stofzuigers verliezen zuigkracht wanneer de filters verstopt raken. De verstopping beperkt de luchtstroom. Een andere reden kan een verstopping in de slang of een volle stofbus zijn.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents