Beste vlooienpoeders voor tapijten van 2023

Wilt u een vlooienplaag voorkomen of bestrijden? Benieuwd wat de beste vlooienpoeders voor tapijten maakt en welke het meest efficiënt zijn?

Deze insecten vinden over het algemeen hun weg naar je huis door zich vast te grijpen aan het haar van je harige vriend. Zodra ze je territorium hebben bereikt, vermenigvuldigen ze zich gelukkig. Zonder regelmatig onderhoud en preventie kan een ernstige invasie optreden.

Poeders zijn krachtig en de meeste kunnen vlooien doden, of het nu eieren of larven zijn of hun volwassen fase hebben bereikt. Vlooienpoeders kunnen echter verschillende chemische of natuurlijke verbindingen bevatten die zowel de werking als de efficiëntie van de oplossing beïnvloeden.

We zijn hier om u de vijf beste pleidooipoeders voor tapijten aan te bevelen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de HARRIS Diatomaceous Earth Food Grade, 5lb met poeder duster inbegrepen in de tas
Beste natuurlijke poeder
Diatomeeënaarde Food Grade
 • Forumula van foodkwaliteit
 • Biologisch product
 • Meerdere toepassingen in huis
Prijs controleren
Productafbeelding van de Fleabusters Rx voor Fleas Plus, 3 lb
Het beste voor langdurig effect
HDP Fleabusters Rx
 • Langdurige effecten
 • Lage toxiciteit
 • Grote behandelruimte
Prijs controleren
Productafbeelding van het Natural Care Flea and Tick Carpet Powder | Vlooienbehandeling voor tapijten, tapijt of beddengoed voor huisdieren | 8,1 ounce bus
Beste huisdiervriendelijke vlooienpoeder voor tapijten
Natural Care Vlooien- en Tekentapijtpoeder
 • Doodt vlooien, teken, eieren en meer
 • Natuurlijke ingrediënten
 • 800 vierkante voet dekking
Prijs controleren
Productafbeelding van het PETARMOR Home Carpet Powder voor vlooien en teken, bescherm uw huis tegen vlooien en ontgeurde tapijten, 16 ounce
Beste snelwerkende poeder
PetArmor Home Tapijt Poeder
 • Zeer betaalbaar
 • Eenvoudig in gebruik
 • Tevredenheid gegarandeerd
Prijs controleren
Productafbeelding van het Adams Carpet Powder met linalool en Nylar, doodt vlooien en teken bij contact, doodt alle stadia van de vlooienlevenscyclus, 30 dagen bescherming, verfrist en ontgeurt, behandelt op tot 400 Sq Ft, 1LB
Beste geurkracht
Adams Vlo &Tick
 • Frisse citrusgeur
 • Vertrouwd bedrijf en beschikbaarheid
 • Actie op lange termijn
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Je vijand leren kennen
 • Voordelen van vlooienpoeders
 • Hoe werken ze?
 • De ingrediënten in flea carpet poeders
 • Juiste toepassing
 • Hoe een nieuwe vlooienplaag te voorkomen
 • Veelgestelde vragen
 • Laat vlooien vluchten


Product beoordelingen

Neem afscheid van vlooien in huis met deze vijf poeders.

1. Diatomeeënaarde Food Grade

Beste natuurlijke vlooienpoeder voor tapijt

Productafbeelding van de HARRIS Diatomaceous Earth Food Grade, 5lb met poeder duster inbegrepen in de tas

Prijs controleren

Bent u op zoek naar een gezonde en chemicaliënvrije oplossing om van vlooien af te komen? Dan moet deze 100 procent pure DE aan uw wensen voldoen. Hoewel het het beste is om de ademhaling van DE te vermijden, wordt dit product beschouwd als een van de veiligste keuzes voor u en uw omgeving.

Dit biologische product wordt geproduceerd in de Verenigde Staten en bevat geen pesticiden.

Wat we leuk vinden

Food-Grade Formule Zonder Additieven

Het gebruik van food-grade DE in uw huis is van cruciaal belang. Uw hond kan het product uiteindelijk inslikken en u kunt het ook inademen tijdens het aanbrengen.

Dit product heeft de Food Grade-titel gekregen omdat het is gemaakt van 100 procent gemalen zoetwater Diatomeeënaarde. Zonder toevoegingen! De chemicaliënvrije formule is veilig rond kinderen en huisdieren.

Biologisch product en milieuvriendelijk

Alles wat je inademt bereikt uiteindelijk je longen en bloedbaan (1). Dat geldt ook voor alle chemische stoffen of pesticiden die aanwezig zijn in uw DE.

Dit product heeft een biologische certificering ontvangen van OMRI – het Organic Materials Review Institute – in alle stadia van de productie. Het bedrijf heeft zelfs zijn verpakking aangepast om zijn ecologische voetafdruk en de algehele impact op het milieu te verminderen.

Product heeft meerdere toepassingen

DE is een fantastisch natuurlijk bestrijdingsmiddel, maar dat is slechts een van de toepassingen ervan. Je kunt het ook gebruiken om vlekken los te maken, als een exfoliant, of gewoon onaangename geuren van je huisdier te verwijderen. Je kunt het zelfs mengen met voedsel om het vocht weg te houden.

Wat we niet leuk vinden

Slechte opening van de verpakking

Sommige recensenten waren teleurgesteld over de verpakking. Een wolk VAN DE kan naar buiten komen bij het openen van de zak de eerste keer. Hoewel dit product biologisch en food-grade is, moet je het niet overmatig inhaleren.

Het kan verstoppen of vacuüm breken

We hebben vastgesteld dat u DE moet stofzuigen na het aanbrengen. Helaas hebben sommige gebruikers echter gemeld dat het hun thuisapparaten tijdens het proces verstopt of beschadigd heeft.

We raden aan om een ouder model te gebruiken in plaats van een gloednieuw vacuüm om te veel kosten te voorkomen.

Productspecificaties

Hoofdtype(n) Natuurlijk
Hoofdingrediënt(en) DE
Gewicht 5,49 pond
Certificeringen OMRI
Unieke functie Multitoepassingen

2. HDP Fleabusters Rx voor vlooien

Beste tapijtvlooienpoeder voor langdurig effect

Productafbeelding van de Fleabusters Rx voor Fleas Plus, 3 lb

Prijs controleren

Naast andere insecticiden moet dit vlooienboordinezuurpoeder helpen een invasie onder controle te houden. De meeste recensenten waren in staat om larven en jonge vlooien binnen een week te doden met behulp van dit product. Het kan ook perfect zijn voor iedereen die grote plagen wil voorkomen.

Eén fles zou genoeg moeten zijn om de meeste huizen te behandelen. U kunt de behandeling het volgende jaar herhalen voor preventie.

Wat we leuk vinden

Langdurige effecten

Eén toepassing van dit product moet voldoende zijn voor een heel jaar. Het poeder maakt gebruik van statische elektriciteit, waardoor de fijne deeltjes aan de tapijtvezel blijven kleven.

Bovendien stoot de neutrale pH – 7,0 – over het algemeen vlooien af die proberen hun weg terug te vinden. De fabrikant is zo zeker van de prestaties van het product dat ze uw geld een jaar lang garanderen als u niet tevreden bent.

Lage toxiciteit (veilig voor kinderen en huisdieren)

Dit product is 33 procent minder giftig dan gewone boorzuurpoeders (2). Het is ook EPA-gecertificeerd. U hoeft zich geen zorgen te maken als uw huisdier de deeltjes likt of als uw kinderen op het tapijt spelen. Zorg er wel voor dat het na je hebt het opgezogen. Uw kleintjes mogen niet in de kamer zijn tijdens het behandelingsproces.

Verder zijn de deeltjes geurloos. Als gevolg hiervan hoeft u zich geen zorgen te maken als u gasten – echte – over heeft.

Grote behandelruimte

Het opraken van vlooienpoeder in het midden van een behandelingssessie kan frustrerend zijn. Je zult niet alleen terug moeten naar je dierenwinkel om wat meer te krijgen, maar het zal ook het proces vertragen.

Dit product kan duurder zijn, maar het behandelt oppervlakken tot 1.200 vierkante voet. Dat is meer grond dan de meeste andere producten.

Wat we niet leuk vinden

Zal een plaag niet beheersen

Als u een aanzienlijke bestaande uitbraak wilt uitroeien, haalt dit product alleen misschien niet de knip. Omdat boorzuur het hoofdingrediënt is, heeft het geen invloed op volwassen larven. Omdat ze zich voornamelijk voeden met bloed, krijgen ze het poeder niet binnen.

Recensenten hadden echter de neiging om dit product te combineren met andere insecticiden, zoals IGR’s, om invasies te beheersen.

Productspecificaties

Hoofdtype(n) Natuurlijk
Hoofdingrediënt(en) Boorzuur
Gewicht 3 pond
Certificeringen EPA
Unieke functie Deeltjes zijn statisch geladen

3. Natural Care Vlooien- en tekentapijtpoeder

Beste huisdiervriendelijke vlooienpoeder voor tapijten

Productafbeelding van het Natural Care Flea and Tick Carpet Powder | Vlooienbehandeling voor tapijten, tapijt of beddengoed voor huisdieren | 8,1 ounce bus

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Hoewel je van vlooien en teken af wilt, is het cruciaal dat je eigen huisdieren veilig zijn. Dat is waar Natural Care Flea en Tick Carpet Powder om de hoek komt kijken. Dit is veilig rond uw katten en honden zolang ze minstens 12 weken oud zijn. U kunt dit dus zonder zorgen op uw tapijten gebruiken.

Niet alleen dat, maar het is ook volledig vlekvrij. Dus gebruik het op elke kleur tapijt, tapijten, meubels of beddengoed voor huisdieren. Het zal geen sporen nalaten; het doodt alleen je vlooien en teken.

Wat we leuk vinden

Doodt vlooien, teken, eieren en meer

Een product dat het allemaal doet? Ja, graag! Dit doodt vlooien, teken, mieren, vlooieneieren en meer. Dus wat er ook in je huis kruipt, gebruik dit om ze af te schaffen. Het doodt snel bij contact, zodat je voor eens en voor altijd afscheid kunt nemen.

Natuurlijke ingrediënten — Geen agressieve chemicaliën

We hebben geen ander vervelend product in huis nodig. In plaats daarvan wordt dit tapijtpoeder gemaakt met natuurlijke plantenextracten zoals muntolie en geraniol. Zonder het gebruik van agressieve chemicaliën doodt dit uw vlooien en teken zonder iemand anders in huis te schaden.

800 vierkante voet

Met een dekking van 800 vierkante voet is dit voor de meeste mensen een geschikte keuze. Dit is genoeg om een heel klein appartement te bedekken. Dus zelfs als je overal vlooien en teken hebt – laten we hopen van niet – kan dit een goede dekking aanpakken.

What We houden niet van

Overweldigende geur

Veel klanten haatten de geur hiervan. Een goed idee zou zijn om plannen voor de dag te hebben terwijl je huis lucht na het gebruik hiervan. Als je dit niet kunt bereiken, kun je geïrriteerd raken door de geur.

Superfijn poeder kan vacuüms verstoppen

Na een paar uur moet je dit poeder opzuigen. Het is echter een zeer fijn poeder, dus sommige klanten ervaren vacuümverstoppingen. In extreme gevallen braken hun stofzuigers zelfs.

Productspecificaties

Hoofdtype(n) Natuurlijk
Hoofdingrediënten Muntolie en geraniol
Gewicht 0.51 pond
Certificeringen Geen
Unieke functie Huisdiervriendelijk

4. PetArmor Home Tapijt Vlooienpoeder

Beste snelwerkende vlooienpoeder voor tapijt

Productafbeelding van het PETARMOR Home Carpet Powder voor vlooien en teken, bescherm uw huis tegen vlooien en ontgeurde tapijten, 16 ounce

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als u op zoek bent naar een snelwerkend tapijtvlooienpoeder, dan is dit misschien een goede optie voor u.

U kunt al resultaten zien in zo snel als een uur, hoewel het wordt voorgesteld om het zo lang als 24 uur te laten om de efficiëntie te maximaliseren.

Deze fles bevat genoeg om in totaal 400 vierkante voet te behandelen, wat vlooien een heel jaar weg moet houden.

Afgezien daarvan is dit poeder taai tegen ongedierte, maar zacht voor uw budget.

Wat we leuk vinden

Zeer betaalbare optie

Als je een krap budget hebt, maar de gezondheid van je hele huishouden niet in gevaar zou brengen, inclusief geliefde bontbaby’s, dan zou dit handig zijn omdat het de goedkoopste op de lijst hier is.

Eenvoudig aan te brengen en op te zuigen

Gebruikers lijken zeer tevreden als het gaat om de toepassing en verwijdering ervan. Het lichte poeder verspreidt zich goed over tapijten, meubels en stoffering. In tegenstelling tot andere poeders is dit product gemakkelijk te stofzuigen en mag het uw apparaat niet verstoppen.

Tevredenheid gegarandeerd

Wij waarderen fabrikanten die achter hun producten staan. Als u vragen heeft over het product, stelt het bedrijf dat u vrij bent om hun hotline te bellen.

Wat we niet leuk vinden

Niet katvriendelijk

Dit poeder is mogelijk geen goede keuze als u katten in het huishouden heeft, omdat het product pyrethrine bevat, dat giftig voor hen kan zijn.

Productspecificaties

Hoofdtype(n) IGR, Natuurlijk
Hoofdingrediënten Pyriproxyfen, pyrethrinen, bicyclohepteendicarboximide
Gewicht 1 pond
Certificeringen EPA
Unieke functie Heerlijk ruikend poeder

5. Adams Flea &Teken Tapijt Poeder

Beste geparfumeerde vlooienpoeder voor tapijt

Productafbeelding van het Adams Carpet Powder met linalool en Nylar, doodt vlooien en teken bij contact, doodt alle stadia van de vlooienlevenscyclus, 30 dagen bescherming, verfrist en ontgeurt, behandelt tot 400 sq ft, 1LB

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Ben je gevoelig voor geuren? Op zoek naar een product dat vlooien elimineert zonder een sterke chemische geur achter te laten? Dit insecticide moet het overwegen waard zijn.

Dit poeder is geformuleerd om een langdurig effect te hebben. Hoewel de fles er klein uit kan zien, kun je nog steeds een kamer of twee behandelen, tot 400 vierkante voet.

Wat we leuk vinden

Frisse Citrus Geur

Een sterke chemische geur lijkt een terugkerende klacht te zijn als het gaat om insecticiden. Omdat je de fijne deeltjes waarschijnlijk tot 24 uur laat werken, hebben geuren tijd om te reizen en gordijnen en andere stoffen te infiltreren.

Dit poeder mag echter na het aanbrengen niets anders achterlaten dan een frisse citrusgeur. Kom terug in de kamer om te genieten van ontgeurde tapijten en een aangename geur.

Vertrouwd bedrijf en beschikbaarheid

Het kopen van uw pesticiden bij een vertrouwd bedrijf is belangrijk om de productkwaliteit, prestaties en veiligheid te waarborgen. Adams heeft een sterke geschiedenis en maakt al meer dan 30 jaar vlooienwerende producten.

Vanwege hun populariteit zijn deze tapijtpoeders gemakkelijk verkrijgbaar in de meeste dierenwinkels. U hoeft niet van winkel naar winkel te rennen om het te vinden.

Lange termijn Action

De formule bevat Nylar – of pyriproxyfen – een veel voorkomende IGR. Linalool, samen met pyrethrinen, beïnvloeden het zenuwstelsel van vlooien, wat leidt tot hun dood.

Al met al moeten deze ingrediënten de ontwikkeling van eieren en larven tot 30 dagen voorkomen. Omdat het hun levenscyclus breekt, zou je ongeveer een jaar besmettingsvrij moeten zijn.

Wat we niet leuk vinden

Onbekende andere ingrediënten

In dit product vinden we opnieuw 96,9 procent van de onbekende verbindingen. Dus als u gevoelig bent voor chemicaliën, houd er dan rekening mee dat u de overgrote meerderheid van de ingrediënten van deze formule niet kent.

Niet geschikt voor katten

De meeste katten zijn meestal niet dol op citrusgeuren. Van groter belang is echter dat dit product ook pyrethrinen bevat, die zeer giftig zijn voor katten.

Productspecificaties

Hoofdtype(n) Natuurlijk en IGR
Hoofdingrediënten Nylar, linalool, pyrethrinen
Gewicht 1 pond
Certificeringen Niet van toepassing
Unieke functie Citrusgeur, Actie op lange termijn

Productvergelijkingstabel

Product Best Hoofdtype(n) Hoofdingrediënt(en) Gewicht Certificeringen Unieke functie
Diatomeeënaarde Food Grade Natuurlijk Poeder Natuurlijk DE 5,49 pond OMRI Multitoepassingen
HDP Fleabusters Rx Voor langdurig effect Natuurlijk Boorzuur 3 pond EPA Deeltjes zijn statisch geladen
Natural Care Vlooienvlo en teek Huisdiervriendelijk Natuurlijk Muntolie en geraniol 0.51 pond Geen Huisdiervriendelijk
PetArmor Home Tapijt Poeder Snelwerkend poeder Natuurlijk Pyriproxyfen, pyrethrinen, bicyclohepteendicarboximide 1 pond EPA Heerlijk ruikend poeder
Adams Vlo &Tick Geparfumeerde kracht Natuurlijk en IGR Nylar, linalool, pyrethrinen 1 pond Niet van toepassing Citrusgeur, Actie op lange termijn

Je vijand leren kennen

Zoals in elk gevecht, krijg je een voorsprong op het spel als je je ongewenste gasten leert kennen. Vlooieneieren lijken op minuscule transparante stippen, niet langer dan 0,020 inch (3). Dus als je van plan bent om ernaar te zoeken, heb je een goede vergrootglas nodig.

In de perfecte omgeving – vochtig en warm – komen ze over het algemeen binnen vier dagen uit en ontwikkelen ze zich tot larven.

Een beetje groter, larven strekken zich nog steeds niet uit over 0,11 inch en zien eruit als kleine, doorschijnende wormen. Ze worden donkerder naarmate ze ouder worden en ontwikkelen lange benen, waardoor ze tot zeven centimeter hoog en een voet verderop kunnen springen (4).

Larven zijn ook lastig omdat het niet zien ervan niet betekent dat ze er niet zijn. In dit stadium kunnen vlooien tot 155 dagen zonder voedsel overleven (5). Ze hervatten dan hun activiteit zodra ze een geschikte gastheer vinden – waarschijnlijk u of uw huisdier.

Vlooienbeten zijn niet alleen vervelend. Bij een hond kan een ernstige uitbraak haaruitval, bloedarmoede veroorzaken en soms ziekten overbrengen (6).

Voordelen van vlooienpoeders

Hoewel het poeder niet altijd het meest voorkomende type insecticide is, heeft het verschillende voordelen.

 • Vecht tegen één, en je vecht tegen ze allemaal: Dit type is ook effectief tegen teken en andere parasieten.
 • Gezonde opties: Ze bieden een breed scala aan kruiden- en natuurlijke keuzes.
 • Veilige meerkamp: Omdat veel geen schadelijke chemicaliën bevatten, kunnen ze veilig in huis worden afgestoft – hondenbeddengoed, beddengoed, tapijten of sokken.
 • Lawaai: Vergeleken met de “pshh” geluidssprays maken, is het afstoffen bijna stil.
 • Eenvoudig te verwijderen: Gewoon wegzuigen.
 • Budgetvriendelijk: Ten slotte zijn ze meestal betaalbaarder dan vlooiendruppels, pillen of sprays.

Hoe werken ze?

De beste vlooienpoeders voor tapijten moeten zowel volwassen vormen als larven bij het eerste contact doden. Velen bevatten ook groeiregulatoren om hun levenscyclus te onderbreken.

Afhankelijk van de actieve ingrediënten kunnen ze een uitbraak binnen vier tot zes dagen uitroeien. Idealiter zou je echter poeders willen combineren met andere insecticidetechnieken. Enkele voorbeelden van dergelijke technieken zijn afstotende kragen of behandeling droPS.


De ingrediënten in flea carpet poeders

Er zijn drie hoofdtypen ingrediënten. De beste vlooienpoeders voor tapijten combineren meestal meer dan één soort.

 • Producten die insectengroeiregulatoren (IGR’s) bevatten.
 • Natuurlijke oplossingen.
 • Chemische poeders.

1. Insectengroeiregulatoren (IGR’s)

Als u pyriproxyfen, methopreen, fenoxycarb, diflubenzuron of zelfs lufenuron op het etiket leest, zijn dit groei-regulars of -remmers. IGR’s voorkomen dat larven hun volwassen vorm bereiken, wat leidt tot hun dood. U zult merken dat veel insecticiden “Nylar” bevatten, een geregistreerd handelsmerk dat voornamelijk is gemaakt van pyriproxyfen (7).

Even effectief, D-limoneen en linalool zijn natuurlijke chemische verbindingen die in veel citrusvruchten worden aangetroffen. Ze zijn niet alleen een IGR; ze zijn ook insectenwerend middel (8). Ze zijn een veilige optie voor zowel uw gezin als uw huisdier.

Voor kattenbezitters

Bij het aanbrengen van D-limoneen of linalool rond katten, eerst aanbrengen in een klein gebied. Katten hebben de neiging om gevoelig te zijn voor citrusgeuren.

2. Natuurlijke poeders

Natuurlijke oplossingen zijn veilige keuzes om te gebruiken rond kinderen en huisdieren. Ze vereisen echter over het algemeen meerdere toepassingen.

Pyrethrine verbindingen

Pyrethrinen zijn natuurlijke verbindingen die worden aangetroffen in de chrysantenbloem. Er zijn verschillende soorten, maar ze werken allemaal op een vergelijkbare manier. Ze beïnvloeden het zenuwstelsel van de vlo, wat leidt tot de dood (9).

Honden zijn niet erg gevoelig voor deze verbindingen. Als uw hond echter een deel van het poeder binnenkrijgt en symptomen vertoont – misselijkheid, overtollig speeksel – is het verstandig om uw dierenarts te raadplegen (10).

Waarschuwing

Pyrethrinen zijn zeer giftig voor katten en huisdieren.

Diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde (DE) is een natuurlijke stof die wordt verkregen uit een sedimentair gesteente. Ze drogen het lichaam van de vlo op en doden het in het proces (11). Houd er rekening mee dat de kwaliteit en veiligheid van DE aanzienlijk kunnen verschillen van het ene merk tot het andere.

Om veilig thuis te worden gebruikt, moet de verpakking een EPA-registratienummer vermelden of worden gemarkeerd als food-grade. Food-grade producten bevatten slechts 1 procent kristallijn silica, terwijl “pool-grade” tot 70 procent van DE kan bevatten.

Ten slotte is DE multifunctioneel en kan het voor vele andere doeleinden worden gebruikt dan vlooienbestrijding.

Kruidenproducten

Ze gebruiken over het algemeen krachtige kruiden, zoals neem, duizendblad of tijm, die uitstekende resultaten hebben laten zien bij het verjagen van vlooien (12). Deze producten kunnen het beste worden gebruikt om een vlooieninvasie te voorkomen of slechts een kleine uitbraak te bestrijden. Ze zijn echter fantastisch naast andere ingrediënten.

Boorzuur

Boorzuur komt als een wit poeder en werkt voornamelijk door de larven uit te drogen nadat ze zijn geconsumeerd. Omdat de primaire voedingsbron van vlooien bloed is, zijn ze niet het primaire doelwit van boorzuur. Om deze reden mengen deze producten boorzuur meestal met andere natuurlijke of chemische verbindingen.

We raden aan om een merk te kiezen dat EPA-gecertificeerd is en in ieder geval niet rechtstreeks op uw huisdier aan te brengen (13).

3. Chemische poeders

Chemische insecticiden hebben de neiging om een slechte reputatie te hebben. Toch kunnen ze zowel vlooien als hun larven sneller doden dan natuurlijke oplossingen.

Pyrethroïde verbindingen worden synthetisch gemaakt in laboratoria. Hun effect lijkt erg op pyrethrinen, maar heeft de neiging om langer te duren.

Hoewel hun toxiciteitsniveau nog steeds laag is, vertegenwoordigen ze een hoger risico dan pyrethrinen. Adem ze niet in. Als uw huisdier deze poeders uiteindelijk proeft, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Juiste toepassing

Het correct aanbrengen van de fijne deeltjes is van cruciaal belang om vlooien efficiënt te bestrijden. We raden u aan de onderstaande richtlijnen te volgen:

 1. Maak ruimte: Verwijder alle meubels.
 2. Tapijt moet volledig droog zijn: De efficiëntie zal afnemen als het poeder smelt.
 3. Stofzuig eerst: Voordat u poeder aanbrengt, moet u het gebied grondig doornemen.
 4. Draag handschoenen: Gebruik altijd een paar rubberen handschoenen om de kracht aan te kunnen.
 5. Verdeeld over de vloer: Om te voorkomen dat vlooien ontsnappen, begin je bij de deur en baan je je een weg naar de kamer.
 6. Gebruik een bezem: Zorg ervoor dat de deeltjes de binnenste lagen van de stof bereiken.
 7. Wacht maximaal 24 uur: Afhankelijk van de ernst van de besmetting, laat het poeder een uur tot een dag zitten.
 8. Vacuüm: Verwijder alle productresten.
 9. Opnieuw aanbrengen: Om de twee weken tot de uitbraak officieel voorbij is.

Hoe een nieuwe vlooienplaag te voorkomen

Je hebt maar één mannelijke en één vrouwelijke volwassen vlo nodig om 40 baby’s per dag te maken (14). Better be safe than sorry!

 • Dagelijks stofzuigen: We raden u aan een krachtig apparaat te gebruiken.
 • Verwijderen en weggooien: Gooi de zak direct na het stofzuigen weg.
 • Shampoo wekelijks: Zowel uw huisdier als uw vloeren.
 • Wekelijks wassen: Schrob uw huisdierbed en zijn omgeving met gekookt water. Vergeet niet dat vlooien voornamelijk op uw huisdier zijn om te voeden en zich terugtrekken in hun nabijgelegen hoofdkantoor om hun eieren te leggen.
 • Herken de eerste tekenen: Als je je afvraagt hoe je kunt zien of je hond of kat vlooien heeft, bekijk dan de onderstaande video.

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik snel van vlooien in mijn huis af?

De beste manier om van vlooien in uw huis af te komen, is door een natuurlijke remedie zoals deze Harris Diatomaceous Earth Food-Grade Flea Powder te gebruiken. Het is 100 procent natuurlijk, is food-grade, dus het is veilig en het heeft meerdere toepassingen in huis.

Hoe lang leven vlooien in het tapijt?

Vlooien leven tot drie maanden in tapijt; indien onbehandeld, kan een vlooienplaag echter voor onbepaalde tijd duren. Ze hebben jou en je huisdieren als voedsel, dus waarom zouden ze verder gaan?

Zal elke dag stofzuigen vlooien verwijderen?

Elke dag stofzuigen zal vlooien verwijderen. Studies tonen aan dat stofzuigen 96 procent van de volwassen vlooien en 100 procent van de vlooienpoppen en larven zal verwijderen.

Wat is beter: vlooienpoeder of spray?

Weten wat beter is: vlooienpoeder of spray, kan lastig zijn. Poeder richt zich op de plaag bij de bron, remt de groei en doodt larven. Het is veilig rond kinderen en huisdieren omdat chemisch contact beperkt is.

Spray doodt onmiddellijk, maar de kans op blootstelling aan chemicaliën is veel groter omdat de spray op het oppervlak zit en in de atmosfeer circuleert wanneer deze wordt gespoten.

Waarom blijven vlooien terugkomen?

Vlooien blijven terugkomen omdat er maar één mannetje en vrouwtje nodig zijn om tot 40 baby’s te produceren. Zodra je je tapijt hebt behandeld, verwijder je vaak de levende vlooien, maar de slapende blijven. Deze slapende vlooien komen tevoorschijn en besmetten het tapijt opnieuw.


Laat vlooien vluchten

Het is essentieel om te weten waar je op moet letten voordat je vlooienpoeder uit de plank pakt. Sommige producten kunnen veilig zijn voor u en de gezondheid van uw huisdier. Anderen werken echter mogelijk niet goed voor uw behoeften.

Hoewel vlooienpoeders niet zo populair zijn als andere soorten insecticiden, zijn ze over het algemeen minder giftig en nog steeds zeer efficiënt.

Met onze round-up en onderzoek hebben we je vijf van de beste vlooienpoeders voor tapijten gebracht. Dus eindelijk kun je je vlooien laten vluchten.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Lijmresten verwijderen? De beste methodes om lijm te verwijderen