Bestrijdingsmiddelen

Wat zijn bestrijdingsmiddelen ?

Bestrijdingsmiddelen zijn stoffen of mengsels bestemd om te :

  • vernietigen
  • voorkomen
  • verjagen
  • beheersen

Bestrijdingsmiddelen zijn er in veel verschillende soorten. Hier praat ik over chemische bestrijdingsmiddelen, welke per definitie schadelijk zijn voor uw gezondheid, de natuur en het milieu. Chemische middelen zijn ook weer onder te verdelen in verschillende groepen.

Wat is ongedierte ?

Ongedierte is gedierte waarvan de mens overlast ervaart. Gedierte wordt vaak ongedierte door toedoen van de mens zelf. Ongedierte voelt zich erg fijn in de buurt waar ook mensen zijn. Zijn er veel mensen dan is er ook veel ongedierte. Mensen creëren ideale omstandigheden voor gedierte. De overlast die het gedierte gaat veroorzaken maakt het ongedierte.

De mens gaat het ongedierte te lijf met bestrijdingsmiddelen om ze uit te roeien, te voorkomen, te verjagen en/of te beheersen. Er worden jaarlijks enorme hoeveelheden bestrijdingsmiddel gebruikt. Alleen in Nederland wordt jaarlijks bijna 800.000 kilogram muizengif / rattengif verbruikt.

raten of muizen gif bestrijdingsmiddelen

Wat zijn de risico`s van bestrijdingsmiddelen ?

Bestrijdingsmiddelen zijn door hun aard altijd een potentieel risico voor de mens, dieren, de natuur en het milieu. Ze zijn ontwikkeld om te doden of anderszins levende organisme nadelig te beïnvloeden. De andere kant is dat bestrijdingsmiddelen nuttig zijn zijn ter voorkoming dat oogsten worden opgegeten door plaagdieren en dat er schade wordt aangericht door plaagdieren.

De Hygiëne Expert is ervan overtuigd dat heel veel bestrijdingsmiddelen niet nodig zijn. Wat wel nodig is dat mensen betere en meer voorlichting krijgen ter voorkoming van overlast van ongedierte. Mensen die weten dat er alternatieven zijn  kunnen die ook gebruiken.

Ongediertepreventie en ongediertebestrijding apparatuur.

Ongediertepreventie en bestrijdings apparatuur zijn instrumenten die bestemd zijn voor het opsluiten, vangen, doden en beheersen van plaagdieren. De Hygiëne Expert is een specialist in gifvrije toepassingen en methodes. Het geven van advies is daarvan een belangrijk onderdeel.

Kijk in onze webwinkel naar onze duurzame en gifvrije toepassingen. Heeft u advies nodig neem dan contact met ons op.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.