Binnenklimaat op scholen doet kinderen de das om

binnenklimaat op scholen is van groot belang

Binnenklimaat op scholen doet kinderen de das om

Binnenklimaat op scholen is niet wat het zou moeten zijn. In het verleden is er voor 71 miljoen euro aan ventilatiesystemen uitgeven op de Nederlandse scholen. In veel gevallen werken deze systemen niet naar behoren en treffen ze niet het doel waarvoor ze zijn geïnstalleerd. Namelijk gezonde, frisse lucht.

Binnenklimaat op scholen doet kinderen de das om

Dat het binnenklimaat op scholen kinderen de das om doet is niet zo verwonderlijk. Storingen worden niet opgemerkt, filters en batterijen worden niet vervangen. Kortom ze werken niet zoals ze moeten werken met als gevolg minder energieke kinderen. Ik was onlangs nog op een basisschool waar de directeur mij hetzelfde vertelde.  Hij baalde van de installatie omdat die veel lawaai maakt, onderhoudsgevoelig is en dat er onnodig veel geld aan uitgegeven was en wordt.

Peperdure ventilatiesystemen

De reeds geïnstalleerde ventilatiesystemen blijken peperduur te zijn. Duur in aanschaf, duur in onderhoud, duur in energie, en niet te vergeten duur in arbeidsverzuim. Frisse schone lucht is noodzakelijk voor het binnenklimaat op scholen. Kinderen of leerkrachten die astmatisch zijn, problemen hebben met luchtwegen of longen zij gebaat bij schone lucht.

Het belang van schone lucht

De gezondheid van kinderen, leerkrachten, maar ook van mensen die de gehele dag op kantoor werken is van groot belang. COPD en astma zijn aandoeningen die steeds vaker voorkomen. Moderne scholen zijn  erg goed geïsoleerd waardoor er te weinig natuurlijke ventilatie is. Oude schoolgebouwen blijken daarentegen vaak frissere lucht te hebben.

Astma en COPD. Enkele feiten op een rij

In 2011 overleden in Nederland ruim 6300 mensen aan COPD. COPD is hard op weg om de derde doodsoorzaak te worden. Nederland telt momenteel zo’n 500.000 astmapatiënten. Van de kinderen van 0 tot 12 jaar heeft 4 tot 7% astma.
De stijgende lijn van het aantal patiënten zet zich gestaag voort. Volgens het RIVM zal over 20 jaar het aantal mensen met astma in Nederland met 28% zijn toegenomen. De verwachting voor COPD bedraagt 70%.

Is er een andere keus 

Ja er is een andere keus en de ventilatiesystemen zijn aan te passen. Ziekteverwekkende schimmels, allergenen, chemische stoffen,teveel CO2 en andere vervuiling in de lucht is simpelweg weg te nemen door het ioniseren van de lucht. Hierdoor ontstaat een fris en schoon binnenklimaat op scholen.

De Hygiëne Expert is dealer van CleanAir concept. Hiermee helpen wij onder andere scholen met het optimaliseren van het binnenklimaat.  Wilt u weten hoe wij het binnenklimaat op scholen kunnen optimaliseren, zodat er energieke kinderen en leraren rond lopen, neem dan direct contact met ons op.

Luchtbehandeling CleanAir Concept

Bron : Algemeen Dagblad

 

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *