Dazen beet is pijnlijk

Een beet van een daas is pijnlijk. Het zijn vrouwtjes dazen, die zoogdieren steken. Zij hebben dit bloed nodig om de eitjes te kunnen laten rijpen. Ze steken vooral mensen, koeien en paarden en ze zoeken hun prooi uit op basis van beweging, geur (zweet), warmte en koolstofdioxide. Mannetjesdazen voeden zich niet met bloed, maar met nectar. Een vrouwtjesdaas kan haar prooi lange tijd achtervolgen en ze zijn ook redelijk snel. Nadat ze op hun prooi zijn neergestreken bijten ze meteen.

Dazen steek bij mensen

Een beet van een daas is pijnlijk en je krijgt vrijwel meteen een bult die flink kan jeuken. Een beet kan eveneens zwellingen veroorzaken en soms kan het zelfs tot een bacteriële infectie leiden. Sommige dazen zijn drager van diverse ziekten. Er zijn mensen die door een beet van een daas miltvuur hebben gekregen. Overigens zijn het vooral mensen die allergisch zijn voor beten van insecten die klachten ondervinden.

Dazen steek bij dieren

Bij paarden vormen dazen vaak een probleem. Paarden raken vaak zelfs in paniek als ze achterna worden gezeten door een jagende daas. Ze gaan rennen en sommige paarden blijven rennen en slaan door. Het is zaak om te voorkomen dat paarden worden geconfronteerd met dazen. Dat kan eenvoudig door dazenvallen her en der te plaatsen naast een weiland of manege, zodat de kans kleiner wordt dat paarden last krijgen van dit ongedierte. Een dazenval is een methode die in het recente verleden aantoonbaar werkt.

bestel h-trap dazenval hygiene expert

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *