Dazen vanger

H-trap dazenval dazenvanger

Hebben uw dieren last van dazen. Kies voor een dazen vanger en vang de hoofdzakelijk vrouwelijke dazen. Vrouwtjes dazen hebben namelijk bloed nodig voor de eitjes. Daarom steken alleen de vrouwtjes en voor veel dieren en ook mensen kan dat voor zowel de mens als dier behoorlijk pijnlijk zijn, maar dat is niet het enige. Ze kunnen ook infecties en ziektes overbrengen. Het is dus raadzaam om te kijken naar een oplossing. Een dazenval kan uitkomst bieden. Dankzij een val zullen u en uw paard of paarden veel minder last hebben van deze steekgrage vrouwtjesdazen. 

Hoe werkt een val?
Een dazen vanger ziet er misschien op het eerste gezicht ietwat vreemd uit, maar is desondanks uitermate effectief. De daas is in de veronderstelling dat de zware bal, die lijkt op een skippybal, de prooi is. De daas denkt dat dit het achterste van een koe of een paard is. Vervolgens vliegt de daas naar de prooi en landt op de bal. De daas krijgt hierna in de gaten dat het gaat om een bal en niet om een prooi. Echter, omdat een daas alleen verticaal omhoog kan vliegen komt de daas in de fuik terecht en hierna in het opvangreservoir. Helaas voor de daas is er geen weg meer terug en zit zij gevangen.

Met een dazenval kunnen dagelijks tientallen, honderden tot ruim duizend dazen worden gevangen. De hoeveelheid dazen die kunnen worden gevangen hangt af van het gebied. Op sommige locaties worden er dagelijks soms 200 tot 300 dazen gevangen, terwijl er ook locaties zijn waar het om slechts enkele tientallen gaat.

bestel h-trap dazenval hygiene expert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *