De huismuis

muizenplaag huismuis muizen

De huismuis

De huismuis is één van de vervelendste muizensoort die we kennen. Deze muis veroorzaakt de grootste overlast in huis en bij veel bedrijven is het een ware last. Een muizenplaag in gebouwen wordt vaak veroorzaakt door huismuizen.

Muizen zijn dragers en verspreiders van ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Heeft u last van muizen dan is het noodzakelijk om actie te ondernemen, en het niet tot een plaag uit te laten groeien.

Uiterlijk kenmerken van de huismuis zijn :

 • Volwassen exemplaren zijn 7 tot 10 centimeter lang
 • Volwassen exemplaren hebben een lichaamsgewicht van 15 – 30 gram
 • Ze hebben een dunne staart die even lang of langer dan hun lichaam is
 • Ze hebben een slanke lichaamsbouw
 • Ze hebben een spitse kop
 • Ze hebben grote oren
 • Ze hebben kraal ogen
 • Ze hebben 5 tenen aan elke poot
 • Ze zijn lichtbruin tot donker grijs
 • Hun buik is lichter van kleur

De huismuis ontwikkeld zich snel. Een jong is na twee maanden geslachtsrijp.  De draagtijd is 3 weken en wijfjes leggen gemiddeld 6 tot 10 worpen. De gemiddeld levensduur is 1 jaar. Dit is mede afhankelijk van hun natuurlijke vijanden en hun leefomgeving.

Huismuizen hebben een geweldig groot aanpassingsvermogen. Ze kunnen nagenoeg onder allerlei omstandigheden leven, nestelen en voortplanten. Het zijn uitermate goede klimmers en ze zwemmen liever niet dan wel.

Waar zijn huismuizen naar op zoek ?

Huismuizen zijn op zoek naar ideale leefomstandigheden. Dat is de rede dat ze altijd te vinden zijn in de buurt van mensen. De mens verschaft ideale omstandigheden waarin ze zich heel prettig voelen en waar alles aanwezig is wat ze nodig hebben.

Wat hebben huismuizen nodig ?

Huismuizen hebben een paar simpele dingen nodig om zich bij u in huis of bedrijf thuis te voelen en zich te gaan nestelen.

 1. Onderdak ( nestelgelegenheid )
 2. Voedsel
 3. Water

Meer heeft een huismuis niet nodig. Het zijn slimme kleine zoogdieren die hun ideale leefomgeving bij mensen in de buurt vinden. Zij geven hen alles wat ze nodig hebben om een prettig leven te hebben en zich snel voort te kunnen planten.

Waar kunnen huismuizen niet tegen ?

Huismuizen kunnen niet tegen stres. Plug In Pest Free zorgt ervoor dat muizen constant gestrest raken, waardoor ze steeds opgejaagd en verjaagd worden op plaatsen waar u normaliter niet bij kunt zoals boven uw plafond, achter beschot, op zolder en achter ingebouwde kasten.

Plug In Pest Free bewijst inmiddels sinds 1993 dat het heel effectief is tegen muizen in huis.

 

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *