doucheputje schoonmaken hoe

Doucheputje schoonmaken: hoe doe je dat?

Als je een douche gebruikt, is het belangrijk om het doucheputje regelmatig schoon te maken. Dit voorkomt dat er verstoppingen ontstaan en dat er nare geurtjes in de badkamer hangen. Maar hoe maak je het doucheputje schoon? In deze blog geven we je tips en tricks voor het schoonmaken van het doucheputje.

Hoe vaak moet je het doucheputje schoonmaken?

Om te voorkomen dat er verstoppingen ontstaan, is het belangrijk om het doucheputje regelmatig schoon te maken. Hoe vaak je dit moet doen, hangt af van hoe vaak je de douche gebruikt. Als je de douche dagelijks gebruikt, is het aan te raden om het doucheputje wekelijks schoon te maken. Gebruik je de douche minder vaak, dan kun je het doucheputje eens in de twee weken schoonmaken.

Wat heb je nodig?

Om het doucheputje schoon te maken, heb je niet veel nodig. Zorg dat je de volgende spullen bij de hand hebt:

  • Een emmer
  • Een ontstopper
  • Een oude tandenborstel
  • Een fles azijn
  • Een pincet

Hoe maak je het doucheputje schoon?

Volg deze stappen om het doucheputje schoon te maken:

  1. Verwijder de afvoerplaat
  2. Verwijder de haren en zeepresten met een pincet of oude tandenborstel
  3. Giet een kopje azijn in het doucheputje en laat dit 30 minuten intrekken
  4. Giet heet water in het doucheputje om de azijn weg te spoelen
  5. Plaats de afvoerplaat terug

Als het doucheputje verstopt is, kun je proberen om het putje te ontstoppen met een ontstopper. Plaats de ontstopper over het doucheputje en beweeg de ontstopper op en neer. Herhaal dit een paar keer totdat het water weer goed wegloopt.

Lees ook:   hoe sugar snaps schoonmaken

FAQs

1. Kan ik ook soda gebruiken in plaats van azijn?

Ja, soda is ook een goed middel om het doucheputje schoon te maken. Giet een kopje soda in het doucheputje en laat dit een uur intrekken. Spoel daarna het doucheputje goed schoon met heet water.

2. Wat moet ik doen als het doucheputje blijft stinken?

Als het doucheputje blijft stinken, kan het zijn dat er een verstopping in de leiding zit. In dat geval kun je het beste een loodgieter inschakelen.

3. Hoe voorkom ik verstoppingen in het doucheputje?

Om verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om geen etensresten, vet of haren door de afvoer te spoelen. Gebruik eventueel een zeefje om te voorkomen dat er haren in het doucheputje terechtkomen.

4. Kan ik ook chemische middelen gebruiken om het doucheputje schoon te maken?

Chemische middelen kunnen het doucheputje schoonmaken, maar deze middelen zijn niet altijd even milieuvriendelijk. Bovendien kunnen ze schadelijk zijn voor de leidingen en het milieu. Gebruik daarom liever natuurlijke middelen zoals azijn of soda.

5. Hoe maak ik de afvoerplaat schoon?

Je kunt de afvoerplaat schoonmaken met een oude tandenborstel en wat schoonmaakmiddel. Spoel de afvoerplaat daarna goed af met water.

Conclusie

Het schoonmaken van het doucheputje is belangrijk om verstoppingen en nare geurtjes te voorkomen. Gebruik natuurlijke middelen zoals azijn of soda om het doucheputje schoon te maken en voorkom verstoppingen door geen etensresten, vet of haren door de afvoer te spoelen.