Energiebesparende oplossing voor commerciële koeling

Een lager energie verbruik voor commerciële koeling wordt erkend als een belangrijk aspect van de vermindering van CO2 uitstoot over de gehele wereld. Een energiebesparende oplossing voor commerciële koeling helpt u om duurzamer en milieuvriendelijker te ondernemen.

Het probleem

Koeling vertegenwoordigt een verrassend groot deel van het wereldwijde elektriciteitsverbruik.  Voedselproductie maakt wereldwijd  gebruik van koeltechniek. Koel-vries vrachtauto`s, koelunits, koeltoonbanken, vriescellen, vrieskisten, koelcellen worden overal ter wereld veelvuldig gebruik om voedsel veilig te bewaren. Er gaat daarbij heel veel energie verloren. Energiekosten zijn erg hoog en worden steeds zwaarder belast. Het probleem van koeling is dat het energie verslindend is, duur is, en dat het veel gevolgkosten heeft zoals machine onderhoudt.

Dit is wat u wilt

 • 30% of meer energie besparen
 • Verhoging levensduur van uw apparatuur
 • Bijdragen aan minder CO2 uitstoot
 • Verlagen van de CO2 voetafdruk
 • Een significante vermindering van uw energieafrekening

De oplossing voor dit probleem is

De Energy Saving Cube is de eenvoudige oplossing voor het verminderen van het energieverbruik van uw commerciële koeling.

Koelunits zijn niet goedkoop. Het maakt niet uit over wat voor soort koeling u praat. Koelwagens, koelcellen, koelvitrines of dergelijke zijn onmogelijk te vervangen voor modernere eenheden die energie zuiniger zijn. De kosten van vervanging wegen niet op tegen de besparing die ze zullen opleveren. Dit zonder de onderhoudskosten in aanmerking te laten komen.

Wist u dat 90% van koel- en vriesapparatuur inefficiënt werken en per definitie meer energie verbruiken dan noodzakelijk is ? Inefficiënt gebruik van koelingen vindt plaats in horeca, transportwereld, bakkerijen, slagerijen, catering, en overal waar men gebruikt maakt van koel- en vries apparatuur.

Hoe werkt de Energy Saving Cube

De Energy Saving Cube is een ongelooflijk goed en eenvoudig product. Het installeren kan terwijl de koeling of vriezer in gebruik blijft.

Koelunits werken in een reeks van cycli, ze starten en ze stoppen om de vereiste temperatuur te handhaven. Meestal controleren ze de luchttemperatuur om te beslissen wanneer ze aan of uit moet schakelen, dus noemen we ze luchtcycli. Maar de luchttemperatuur stijgt sneller dan de voedseltemperatuur en de koelunits werken dus harder en vaker dan nodig. Dit leidt tot overmatig energieverbruik en onnodige slijtage van de apparatuur.

En hier kan de Energy Saving Cube voor een revolutie zorgen. De Energy Saving Cube bestaat uit een dubbelwandige behuizing met daarin een voedingsimitatie. Deze imitatie bootst de temperatuur van voeding na op 10 mm onder de oppervlakte. Dankzij dit specifieke ontwerp houdt De Energy Saving Cube het voedsel op precies de juiste temperatuur.

De Energy Saving Cube wordt gemonteerd op de sensor van de thermostaat, die de compressor controleert.  De Energy Saving Cube gebruikt de temperatuur van de voeding, in plaats van die van de lucht, en reduceert het aantal cycli van de koelunits aanzienlijk. Luchtcycli produceren meestal minmaal 12 cycli per uur. Soms, wanneer er gebruik gemaakt wordt van open vitrines, 20 cycli per uur. De Energy Saving Cube kan dit aantal tot 80% verminderen.

Het opstarten van de compressor van een koelkast of vriezer vergt 3 keer meer energie dan het in gebruik zijn. Aanpassingen hierop hebben al tot aanzienlijke besparingen geleidt.

Daar bovenop leiden efficiëntere koelcycli tot efficiëntere units, en vervolgens tot een koudere opslagruimte.

U kunt dus uw thermostaat consequent omlaag draaien en nog meer energie besparen zonder in te leveren op kwaliteit en veiligheid van de voeding.

Het is simpel : efficiëntere koelcycli = substantiële energiebesparing.

Voorbeeld : een traditionele cyclus van een vitrine in een melkfabriek is 3 minuten aan, 2 minuten uit = 12 cycli per uur.

Na het plaatsen van De Energy Saving Cube veranderde de cyclus naar 8 minuten aan, 7 minuten uit = 4 cycli per uur. Dit is een vermindering van 66,7% vanaf het begin.

De voordelen van De Energy Saving Cube 

Het belangrijkste voordeel van het installeren  van De Energy Saving Cube is dat uw energiekosten verlagen door efficiënter gebruik van uw koelsysteem.

De Energy Saving Cube kan een besparing tot 30% realiseren met een korte rendementstijd.
Minder slijtage en dus verlengen van de levensduur van de apparatuur.

Minder storingen, minder uitval van sensoren en vermindering van geluidsniveaus.
Een constante en veilige temperatuur van uw product en dus reductie van productverspilling.

Een eenmalig aanschaf van een op maat gemaakt product wat na installatie geen verder onderhoud behoeft.

Praktijkvoorbeeld

150  Energy Saving Cube`s werden geïnstalleerd bij het Park Plaza Riverbank Hotel in Londen. Deze installatie zorgt jaarlijks voor £ 34,000 besparing, nog bovenop de voordelen zoals verminderd geluid, minder onderhoud en minder storingen. Het gevolg van deze besparingen is dat De Energy Saving Cube reeds in alle vestigingen van dit hotel in Engeland zijn geïnstalleerd.

Waar is De Energy Saving Cube toepasbaar

De Energy Saving Cube is in alle commerciële koelingen en vriezers toepasbaar. De unit is zeer eenvoudig te monteren en het besparen kan beginnen.

De Energy Saving Cube toepasbaar in :

 • Koelcel
 • Vriescel
 • Koelmeubel
 • Vrieskist
 • Koelkast
 • Koel- vries wagen
 • Overal waar commerciële koel apparatuur in zit met een thermometer

Er zijn drie verschillende formaten van de Energy Saving Cube. Het formaat is afhankelijk van de lengte van uw temperatuurvoeler. Schuif simpelweg de temperatuurvoeler in een Energy saving Cube en de energiebesparing kan beginnen.

Standard Sensor –  Energy saving Cube (EC 101) 50mm x 50mm x 25mm

energy saving cube ec101koeling

Medium Sensor –  Energy saving Cube (EC 102) 92mm x 50mm x 25mm

Energy saving Cube ec 102

Large Sensor –  Energy saving Cube (EC 103) 136mm x 50mm x 25mm

Deze is over een paar weken leverbaar

Wilt u meer weten over deze fantastische energiebesparende producten neem dan gerust contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.