Feiten over muizen

Feiten over muizen. Des te meer u weet over muizen des te gerichter kunt u actie ondernemen en er rekening mee houden. Als u bewuster om gaat met de leefwijze van muizen dan zult u zien dat er minder overlast zal zijn. Vaak heeft de ongediertebestrijder het gedaan of de reeds ingezette methode. Muizen bestrijden is iets wat je niet alleen doet, en zeker niet met maar 1 toepassing zoals conventionele ongediertebestrijding met gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen.

Feiten over muizen geven u meer inzicht en u weet ook beter waar u op dient te letten om ze effectief en duurzaam weg te houden. De Hygiene Expert werkt met de GPM methode. Gifvrij Plaagdier Management methode. Dit is onze eigen methodiek die net even iets verder gaat dan de IPM werkwijze.

Feiten over muizen :

 1. Muizen produceren 60 tot 80 uitwerpselen per dag. Ze laten deze overal achter waar ze komen. Dus ook op voedsel , werktafels en machines.
 2. Muizen gebruiken hun urinespoor om te weten waar ze allemaal zijn geweest.
 3. Muizen bezoeken tot wel 30 locaties op plaatsen waar ze zich bevinden. Ze zijn erg nieuwsgierig en bewegen zich door heel uw pand.
 4. Een muis eet gemiddeld 3 tot 5 gram voedsel per dag. Het liefst eten ze vette granen.
 5. Muizen verkennen door hun nieuwsgierigheid hun grondgebied dagelijks.
 6. Muizen halen hun voedsel binnen 10 tot 15 meter vanaf hun nestelplaats.
 7. Muizen prefereren te lopen langs wanden en op randen.
 8. Muizen produceren ultrasoon geluid om met elkaar te communiceren.
 9. Muizen hebben een zwak gezichtsvermogen. Ze zien weinig licht maar hun andere zintuigen zijn zeer goed ontwikkeld.
 10. Muizen gebruiken hun snorharen om te navigeren en te voelen.
 11. Muizen kunnen door openingen van 5 millimeter.
 12. Muizen leven in familieverband.
 13. Muizen zijn het mest actief in de nacht. Zijn ze overdag ook actief dan wil dat zeggen dat er reeds een muizenplaag bij u aanwezig is.
 14. Muizen zijn dragers van ziekteverwekkende bacteriën en virussen.
 15. Muizen zorgen in sommige situaties voor stres bij mensen.
 16. Muizen kunnen niet leven in een omgeving waar ze constant gestrest raken.

Steeds in het najaar zien we een piek van overlast van muizen. Als het weer omslaat en het wordt kouder trekken muizen meer naar binnen. Uit boven vermelde feiten kunt u opmaken dat muizen zich graag bewegen door uw pand omdat ze nieuwsgierig van aard zijn. Muizen kunnen ook niet leven in een omgeving waar ze constant gestrest raken.

Plug In Pest Free is een elektronisch ongediertepreventie middel waardoor muizen juist gestrest raken. Ontneemt u ze daarbij ook nog eens hun bewegingsvrijheid dan voelen ze zich helemaal niet meer thuis. Plug In Pest Free is duurzaam, hygiënisch, veilig en milieuvriendelijk.

Muizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *