Foutcodes van whirlpool wasmachines (problemen oplossen als een pro)

Niets is verontrustender dan het zien van whirlpool wasmachine foutcodes weergegeven op uw wasmachine. Je hoort misschien piepende geluiden, vraagt je af of er iets mis is met de stoomfunctie of dat je op het punt staat een ingewikkelde en dure reparatie nodig te hebben.

De foutcodes van de Whirlpool wasmachine en de foutcodes van de Whirlpool duet wasmachine kunnen immers ingewikkeld en moeilijk te interpreteren zijn. Daarom geven we u vandaag een gids voor het oplossen van problemen, zodat u eenvoudig een diagnose van uw machine kunt stellen en uw gezin in schone kleding kunt houden.

Inhoudsopgave
  • Foutcodes van whirlpool wasmachines lezen
  • Foutcodes voor whirlpool top load wasmachine
  • Foutcodes whirlpool voorlader wasmachine
  • Hoe kan ik mijn Whirlpool Wasmachine resetten?

Foutcodes van whirlpool wasmachines lezen

Als u de foutcodes zonder beeldscherm wilt lezen, volgt u deze instructies.

1. Selecteer drie knoppen

Selecteer drie verschillende knoppen, behalve de aan/uit-knop.

2. Druk op de knoppen

Druk op de knoppen in een volgorde van 1-2-3. Voltooi de reeks 3 keer in 8 seconden om in de diagnostische modus te gaan.

3. Diagnostische codes

Voor niet-LED-displays knippert de WASH-LED.

Het aantal flitsen vertegenwoordigt de diagnostische code. De eerste reeks flitsen vertegenwoordigt de F #. Er zal een wachttijd van 2 seconden zijn voor de tweede set flitsen die de E # vertegenwoordigt.

Na beide sets flitsen is er een pauze van 5 seconden voordat de foutcode wordt herhaald.

Als er geen fouten zijn, blijft de WASH-LED branden. Houd de eerste knop in de reeks ingedrukt om de diagnostische modus te verlaten.

Foutcodes voor whirlpool top load wasmachine

Er zijn verschillende foutcodes van de topbelastingswasser die u kunt tegenkomen. Hier zijn de codes, wat ze betekenen en hoe u de problemen kunt oplossen.

DRN

Wat het betekent: De wasmachine loopt niet goed af.

Hoe het te repareren: De afvoerslang van de wasmachine was verkeerd geïnstalleerd. Installeer de afvoerslang opnieuw zodat de wasmachine goed leegloopt.

F# E# of F##

Wat het betekent: U hebt een systeemfoutcode.

Hoe het te repareren: Druk eenmaal op de start-/pauzeknop om de code te wissen. Druk een tweede keer op de start/pauzeknop om de wasmachine opnieuw op te starten. Als dit niet werkt, belt u een technicus om een reparatie te plannen.

HC

Wat het betekent: De warme en koude slangen zijn verkeerd geïnstalleerd en door elkaar gehaald.

Hoe het te repareren: Schakel de watertoevoer uit. Koppel vervolgens de warme en koude slangen los en installeer ze opnieuw op de juiste manier, zodat de warmlaatklep is aangesloten op de warmwateraansluiting op de wasmachine. Herhaal dit voor de koudwaterinlaatklep en aansluiting. Wanneer de inlaatslangen correct zijn geïnstalleerd, schakelt u de watertoevoer in.

Odo

Wat het betekent: Het deksel van je wasmachine sluit niet.

Hoe het te repareren: Kijk of er items zijn die voorkomen dat het deksel van uw wasmachine vergrendelt. Reinig vervolgens de contacten met een wattenstaafje gedompeld in ontsmettingsalcohol, omdat de contacten mogelijk vies zijn en geen goede verbinding kunnen maken.

LdU

Wat het betekent: Het deksel kan niet worden ontgrendeld.

Hoe het te repareren: De wasmachine detecteert voorwerpen op het deksel die voorkomen dat de wasmachine kan ontgrendelen. Verwijderen alle voorwerpen van het deksel.

LF, Lo FL of F8 E1

Wat het betekent: De wasmachine krijgt niet de watertoevoer die hij nodig heeft om uw kleding te wassen.

Hoe het te repareren: Controleer uw inlaatkleppen nogmaals om er zeker van te zijn dat ze volledig open zijn. Kijk vervolgens naar de inlaatslangen om er zeker van te zijn dat de slangen niet knikken, gebogen of beschadigd zijn. Controleer ten slotte of u anti-overstromingsslangen en bedieningselementen op de waterleiding in uw wasmachine hebt geïnstalleerd.

deksel

Wat het betekent: Het deksel van de wasmachine werd opengelaten.

Hoe het te repareren: Sluit het deksel zodat het display wordt gewist. De cyclus wordt gereset en het water loopt uit uw wasmachine als het deksel langer dan 10 minuten open is gelaten. Start uw wascyclus opnieuw als het water is afgevoerd. Voeg niet meer wasmiddel toe, want je kleding is verzadigd met water en wasmiddel.

Ofb

Wat het betekent: Je wasmachine is uit balans.

Hoe het te repareren: Als de wasmachine een load balance heeft, laat uw wasmachine het proces dan voltooien. Anders kunt u het deksel openen om de belasting opnieuw te verdelen als de wasmachine is gestopt. Druk vervolgens op start om de cyclus te hervatten.

OL

Wat het betekent: De wasmachine is overbelast. De lading stopte en het water en wasmiddel werden afgevoerd.

Hoe het te repareren: Verwijder verschillende items uit uw wasmachine om de grootte van de lading te verkleinen. Voeg vervolgens HE-wasmiddel toe aan uw wasmachine en druk op de start/pauzeknop.

PF

Wat het betekent: Een stroomstoring onderbrak de cyclus van de wasmachine.

Hoe het te repareren: Houd de startknop ingedrukt om de wascyclus opnieuw te starten of druk op de aan/uit-knop om het scherm te wissen.

Sud

Wat het betekent: De wasmachine heeft te veel sop. Dit wordt veroorzaakt door het gebruik van standaard wasmiddel in plaats van hoogrendement of HE-wasmiddel.

Hoe het te repareren: Corrigeer het overtollige sop door een paar lege wascycli uit te voeren om het sop uit de machine te spoelen. Je kunt ook een kopje witte azijn toevoegen om de zeepachtige resten te verwijderen. Voorkom dat uw wasmachine te veel sop ontwikkelt door ervoor te zorgen dat u alleen HE wasmiddel in uw wasmachine gebruikt.

Foutcodes whirlpool voorlader wasmachine

Hier is een lijst met foutcodes van whirlpool voorlader wasmachines, wat ze betekenen en wat u kunt doen om de problemen op te lossen.

LOC of LC

Wat het betekent: Het bedieningsslot is geactiveerd.

Hoe het te repareren: Druk op de bedieningsvergrendelingsknop. Mogelijk moet u uitzoeken welke knop het bedieningsslot activeert, omdat sommige machines verschillende knoppen gebruiken. De bedieningsvergrendelingsknop van een oudere machine moet mogelijk worden ingedrukt en vastgehouden.

Det

Wat het betekent: De wasmachine kan de wasmiddelcartridge niet detecteren.

Hoe het te repareren: Zorg ervoor dat de wasmiddelcartridge correct is geïnstalleerd en of de wasmiddellade volledig is gesloten.

Int

Wat het betekent: De wascyclus werd gepauzeerd of geannuleerd.

Hoe het te repareren: De foutcode wordt weergegeven gedurende de 20-30 minuten die de wasmachine nodig heeft om te stoppen en af te tappen. Verwijder de foutcode door twee keer op de pauze- / annuleringsknop en één keer op de aan / uit-knop te drukken. Als dat niet werkt, koppel je de wasmachine 1 minuut los.

rL of F34

Wat het betekent: De wasmachine detecteerde items in de wasmachine tijdens de schone wasmachinecyclus.

Hoe het te repareren: De schone wasmachinecyclus vereist een lege trommel. Verwijder alle items uit de wasmachine en start de reinigingsmachinecyclus opnieuw

Sud of Sd

Wat het betekent: Als u de Sud-foutcode ziet, betekent dit dat uw wasmachine te veel schuim in de trommel heeft.

Hoe het te repareren: Los het probleem op door een paar lege wascycli uit te voeren om het overtollige sop uit uw wasmachine te spoelen. U kunt ook 1 kopje azijn aan de wascyclus toevoegen, omdat dit zal helpen om het overtollige zeepachtige residu van uw machine te verwijderen.

Los het probleem permanent op door ervoor te zorgen dat u alleen HE-wasmiddel in uw wasmachine gebruikt.

F5 E2

Wat het betekent: De deur van je wasmachine kan niet op slot.

Hoe het te repareren: Controleer de deur van uw wasmachine om te zien of er iets is dat de deur blokkeert en voorkomt dat deze sluit en vergrendelt. Mogelijk moet u een wattenstaafje in ontsmettingsalcohol dopen en de contacten op het vergrendelingsmechanisme reinigen. Soms worden ze dirty voorkomen dat de deur op slot gaat of voelt dat deze op slot zit.

Druk twee keer op de pauze-/annuleringsknop en één keer op de aan/uit-knop. Hiermee wordt de code gewist.

F7 E1

Wat het betekent: Er is een probleem met uw motorsnelheid.

Hoe het te repareren: Als u een nieuwe machine hebt, controleer dan of de verzendbouten zijn verwijderd. Anders heb je misschien je wasmachine overbelast.

Druk twee keer op de pauze-/annuleringsknop en één keer op de aan/uit-knop. Hiermee wordt de code gewist.

F8 E1 of LO FL

Wat het betekent: De wasmachine detecteert een lage waterstroom in de machine.

Hoe het te repareren: Controleer de inlaatkleppen om er zeker van te zijn dat ze zijn ingeschakeld en volledig zijn geopend. Kijk ook naar de inlaatslangen om er zeker van te zijn dat ze niet knikken, gebogen of beschadigd zijn. Controleer ten slotte nogmaals of u geen anti-overstromingsslangen en bedieningselementen hebt gebruikt op de waterlijn die op uw wasmachine is aangesloten.

Druk vervolgens twee keer op de pauze/ annuleringsknop en één keer op de aan / uit-knop om de foutcode te wissen.

F8 E2

Wat het betekent: Er is een probleem met het dispensersysteem.

Hoe het te repareren: Zorg ervoor dat het dispensersysteem niet verstopt is. Mogelijk moet u de lade verwijderen en in uw gootsteen schoonmaken met milde zeep en warm water.

F9 E1

Wat het betekent: Lange verversingstijd

Hoe het te repareren: Controleer of de afvoerslang niet geknikt of verstopt is.

Andere F- of E-code

Wat het betekent: Er is nog een ander type fout.

Hoe het te repareren: Als u andere F-codes of E-codes ziet, koppelt u uw wasmachine gedurende 1 minuut los of koppelt u deze los van de voeding voordat u deze opnieuw aansluit. Selecteer je cyclus en start deze. Als u de foutcode een tweede keer ziet, belt u een technicus.


Hoe kan ik mijn Whirlpool Wasmachine resetten?

U kunt uw Whirlpool wasmachine resetten door deze los te koppelen van de voeding door uw machine los te koppelen of de stroom bij de breekhamer uit te schakelen. Wacht drie minuten om alle elektrische ladingen uit uw machine te laten verdwijnen. Herstel dan de stroom door je wasmachine aan te sluiten of de stroom bij de breekhamer aan te zetten.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe vaak slaapkamer schoonmaken