Gebeten door een daas

Een dazen beet is vervelend. Een steek van een daas is niet te vergelijken met die van een wesp of een mug. Een daas bijt met scherpe tandjes en bijten vrijwel direct als ze op hun prooi landen. Vooral grootvee is een belangrijke prooi voor deze bijtgrage beestjes. Overigens zijn mensen ook niet geheel veilig voor dazen. Ze bijten zelfs door dunne kleding heen, dus wilt u gevrijwaard blijven, dan zult u relatief dikke kleding moeten dragen. Dazen komen af op geuren, warmte en beweging. Ook zouden ze afkomen op koolstofdioxide.

Een dazenbeet is pijnlijk en u kunt te maken krijgen met een bacteriële infectie. Een daas kan bacteriën overbrengen van de huid van een bepaalde prooi naar de huid van een andere prooi. Na een dazenbeet kunt u de plek het beste koelen. Dit kunt u doen met een natte doek of een washandje met ijsblokjes. Het is ook aan te raden om een dazen beet te desinfecteren. In het geval er een bacteriële infectie ontstaat kunt u het beste naar uw huisarts gaan.

Dazenbeet bij uw paard

Een dazenbeet bij uw paard kan behoorlijk pijnlijk zijn. De beet kan gaan ontsteken en gaan zwellen. Paarden kunnen er enkele dagen last van hebben. Een ander bijkomstig probleem is dat paarden opgejaagd kunnen worden door dazen dat de nodige stres bij uw paard kan bezorgen. Dazenvallen aan de rand van het weiland waar de paarden lopen, zijn een perfect hulpmiddel om zoveel als mogelijk dazen weg te vangen.

Dazen in Nederland
In Nederland zijn vooral in het oosten van het land veel dazen te vinden. Hier is de kans het grootst dat je wordt gebeten door dazen, maar ook in het zuiden komen. Dazen geven de voorkeur aan een leefomgeving met weidevelden en bosrijke gebieden. In vochtige gebieden, die aan de eerdere omschrijving voldoen, zijn de meeste dazen te vinden. Dit komt mede omdat vrouwtjesdazen water nodig hebben om eieren, zoals men dat noemt, af te zetten.

bestel h-trap dazenval hygiene expert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *