Het belang van een optimale bedrijfshygiëne

bedrijfshygiene horeca bakkerij slagerij restaurant

Het belang van een optimale bedrijfshygiëne

Goede bedrijfshygiëne is essentieel als u te maken heeft met voedselbereiding in welke vorm dan ook. Het is belangrijk om voor uw gasten veilig voedsel te serveren. Wij zijn ervan overtuigd dat regels voor een optimale bedrijfshygiëne bij alle medewerkers bekend moeten zijn . Communicatie en voorlichting zijn daarbij van grote waarde.

In de praktijk komen wij nogal eens situaties tegen die niet optimaal zijn. Dit wil niet zeggen dat er niet goed met bedrijfshygiëne wordt om gegaan. Er wordt in de meeste gevallen niet bewust mee omgegaan. Bedrijfsblindheid ligt daar naar mijn mening aan te grondslag.

Er wordt bijna overal gewerkt met controle lijsten en schoonmaak schema’s. En toch blijkt elke keer weer dat er essentiële zaken niet op staan en dat er vaak dingen worden overgeslagen. Door medewerkers bewust te maken van het belang van een optimale bedrijfshygiëne creëert u een andere bedrijfscultuur.

Een andere bedrijfscultuur kunt u alleen maar bewerkstelligen als alle neuzen dezelfde kant op staan. Alle neuzen dezelfde kant op krijgen is weer een verhaal apart. Alle medewerkers inclusief parttimers zullen op de hoogte moeten zijn van het belang van een optimale bedrijfshygiëne.

Wij zijn ervan overtuigd dat elke horeca onderneming code groen moet kunnen hebben en houden. Code oranje en rood zijn voor ons onacceptabel, en voor u natuurlijk ook. Wij zijn ervan overtuigd dat geen enkel bedrijf waar voedsel wordt bereidt uberhaupt een waarschuwing krijgt van de NVWA.

Optimaliseren van bedrijfshygiëne is geen hogere wiskunde. Het is een bewustwordingsproces waarbij alle medewerkers betrokken dienen te worden.

Wat is er nodig om uw bedrijfshygiëne te optimaliseren :

  1. Een frisse blik over uw onderneming
  2. Herkennen en erkennen van de pijnpunten
  3. Een plan van aanpak
  4. Bewustwording leidinggevende en medewerkers
  5. Monitoren van vooruitgang
  6. Monitoren en op peil houden van uw bedrijfshygiëne

Bedrijfshygiëne wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad dat als laatste komt in het bedrijfsproces. Wij zijn ervan overtuigd dat bedrijfshygiëne uw onderneming juist kan helpen uw omzet vast te houden of zelfs te verghogen. Klanten komen terug naar bedrijven die schoon zijn en niet naar bedrijven waar de hygiëne ver te zoeken is.

Bent u nieuwsgierig hoe het met de bedrijfshygiëne van uw onderneming is gesteld ? Nodig dan een adviseur van De Hygiëne Expert uit. Na één inspectie weet u waar uw bedrijf staat en wat er verbeterd kan worden.

Altijd code groen is een kwestie van doen.

Heeft u tips en adviezen plaats ze dan hier onder in het commentaarveld

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *