Het idee achter de Dazenvanger

h trap dazenval dazenvanger

Het idee achter de Dazenvanger

Bent u op zoek naar een dazenvanger? Wij hebben een kwalitatief zeer goede dazenvanger in ons assortiment. U kunt deze dazenvanger gebruiken om zoveel mogelijk dazen te vangen. De dazenval is relatief nieuw in Nederland. Sinds ongeveer 10 jaar kunt u in Nederland dazenvallen vinden. De dazenval werd uitgevonden door Frank van den Dungen. Dankzij de dazenval gaan vele honderd tot duizenden dazen een ‘zekere dood tegemoet’. Overigens bestaat de dazanval al langer. In Amerika bestond het concept al enige tijd, maar deze werd niet in Europa verkocht en gepatenteerd. In 2006 besloot Van den Dungen samen met zijn compagnon Mark Derwig te experimenteren.

Het idee achter de val is eigenlijk simpel. U ziet een soort van skippybal met een lampenkamp er boven. En ondanks dat het er simpel uitziet, is het bijzonder effectief. De bal hangt en wiebelt enigszins. Hierdoor ziet een daas de bal aan voor het achterste van een paard. Dit is de favoriete prooi van een daas. Eenmaal de daas in de gaten heeft dat de dazenval niet een paardenkont is, is het te laat. Een daas kan louter verticaal opstijgen. Hierdoor zit de daas gevangen boven in de val.

Dieren
Voor zowel paarden als koeien is een dazenval ideaal. Uit onderzoek bleek zelfs dat koeien minder melk geven als ze worden lastiggevallen door dazen. Het gaat hierbij om liefst 15 tot 20 procent minder melk. Dankzij een dazenval hebben koeien en paarden veel minder last van dazen. Ze zullen voelen minder stress of voelen zich minder opgejaagd. In onze webwinkel bieden wij u de H-Trap dazenval. Deze is van zeer goed kwaliteit en er zijn ook losse onderdelen van te bestellen.

Bescherm uw paard tegen dazen

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *