Hoe een wespenval te gebruiken

wespenvanger wespenval hygiene expert

Hoe een wespenval te gebruiken

Hoe een wespenval te gebruiken? Veel mensen maken gebruik van een wespenval of wespenvanger, maar in de praktijk zie ik vaak dat een val om wespen te vangen verkeerd wordt gebruikt. Wespen voeden zich met een zoetstof die door de larven in het nest wordt af gegeven.  De wespen koningin legt de hele dag door eitjes en de werksters bouwen continue aan het wespennest.

Medio Augustus worden wespen vervelend

Medio augustus worden de wespennesten zo groot dat de zoetstof die de larven uitscheiden niet meer voldoende is om de werksters te voeden.  Dan is de tijd voor de wespen aangebroken om het bij u te komen halen. Dat is de rede dat in augustus meer overlast van wespen wordt ervaren op terrasjes, bij de barbecue en bij uw drinken.

Wespen gaan vanaf augustus meer overlast bezorgen, waar u direct iets van kunt merken. Let vooral goed op met blikjes frisdrank. Wespen kunnen erin kruipen. Als u gaat drinken dan kan de wesp u in uw keel steken. Laat frisdrank nooit open staan. Leg er iets overheen zodat er geen wesp in kan.

Wespen zoeken zoetstof

In de tijd dat wespen hun zoetstof buiten gaan zoeken is het raadzaam om één of meerdere wespenvallen te plaatsen. Een veel gemaakte fout met het plaatsen van een wespenval is dat mensen de val midden op tafel zetten. Wespen vliegen dan rakelings langs uw hoofd op zoek naar de zoetstof.

Hoe een wespenval te gebruiken

Plaats een wespenvanger uit de buurt van waar u zich bevindt. Hang er één achter in de tuin, zo ver mogelijk weg of zet ze op een plat dak. Plaats een wespenval in ieder geval nooit midden op tafel.  Zorg dat de val altijd voldoende is gevuld en maak deze regelmatig schoon.

Ook dient een wespenval  volgens De Hygiene Expert duurzaam te zijn. Een wespenval koopt u om er vervolgens jarenlang plezier van te hebben.  Uw investering is daardoor goedkoop. U hoeft niet elk jaar een nieuwe aan te schaffen.

De Hygiëne Expert kan u helpen met een gebruiksvriendelijke wespenval die u kunt neerzetten of ophangen. Onze val is van stevig plastic waardoor u er jarenlang plezier van heeft. En nogmaals adviseer ik u om ze op afstand te plaatsen van een terras of van waar u verblijft. Maak een lekkere zoete substantie en het vangen van wespen kan beginnen. Ik wens u een wespenvrije omgeving !

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *