Hoe hou je je restaurant schoon ?

Hoe hou je je restaurant schoon ?

schoonmaken restaurant

schoonmaken restaurant

Hoe hou je je restaurant schoon ? Voor grote organisaties is dat een kwestie van een schoonmaakbedrijf inhuren. Voor kleine ondernemingen kan het een behoorlijk probleem zijn. De kosten van een schoonmaakbedrijf kunnen er behoorlijk inhakken en is dus voor kleinere restaurants niet weggelegd.

Voor restaurants die zelf hun schoonmaak doen is het dus noodzakelijk dat er met een strak schema wordt gewerkt.  Werkt men niet met een schoonmaak- en hygiëneplan dan wordt het in de praktijk ook niet goed schoon gemaakt. Natuurlijk zijn  er altijd uitzonderingen waar wel alles op en top is.

Is het moeilijk om je restaurant schoon te houden ? Ik zeg volmondig nee. Het kost wel tijd en energie. Ik begrijp heel goed dat na een dag hard buffelen er s`avonds geen zin meer is om schoon te maken. De oplossing zit in het werken met een hygiëneplan en een schoonmaak schema. Als je eenmaal gewent bent om daarmee te werken dan wordt het een routine en de gewoonste zaak van de wereld.

Wat je nodig hebt om je restaurant schoon te houden zijn eigenlijk maar drie dingen :

  1. Schoonmaakplan
  2. Goede interne communicatie
  3. De juiste spullen

Een goed schoonmaakplan is de weg naar een fris en schoon restaurant. Het is je wegenkaart die je volgt om naar je eind doel te komen.

Een goede communicatie is nodig zodat iedereen weet wat de bedoeling is. Medewerkers die op de hoogte zijn waar je met het schoonmaakplan heen wilt zijn meer gemotiveerd.  Ze voelen zich betrokken en zijn bereidt om mee te denken en om mee te participeren.

De juiste spullen zijn nodig omdat goed materiaal het halve werk is.

Restaurants die het moeilijk vinden om hun hygiëne op orde te houden kunnen de hulp inroepen van De Hygiëne Expert. Samen wordt gekeken waar de pijnpunten zitten. Er wordt een stappenplan gemaakt dat werkbaar is. Natuurlijk moet er wel actie ondernomen worden, want alleen met praten kom je er niet.

De Hygiëne Expert heeft 35 jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie en weet waar hij over praat als het om hygiëne gaat. Ik kan u helpen met milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen en duurzame technieken.

Wist u overigens dat hygiëne ook voor 85% ongediertepreventie is ?

Wilt u weten hoe ik u kan helpen, neem dan gerust contact met mij op.

social position

Share this post

Comments (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *