Hoe huisdierhaar uit de was te verwijderen

Huisdieren maken van een huis zeker een thuis. Van spelen tot knuffelen tot trainen, het is een hele wereld van plezier.

Maar zelfs als je onvoorwaardelijke liefde voor je huisdier hebt, wil niemand haar van huisdieren over zijn kleding.

Met onze tips over het verwijderen van huisdierenhaar uit de was, kunt u weer frisse, professionele en stijlvolle kleding krijgen.

Inhoudsopgave
 • Kan huisdierhaar een wasmachine verpesten?
 • Hoe huisdierhaar uit de was te verwijderen
 • Hoe huisdierhaar van beddengoed te verwijderen
 • Veelgestelde vragen
 • Scheur je haar niet uit

Kan huisdierhaar een wasmachine verpesten?

Huisdierhaar kan je wasmachine zeker verpesten. Het is verleidelijk om wasgoed dat bedekt is met dierenhaar in de wasmachine te gooien. Maar als je water en haar door elkaar mengt, klontert het op. Het kan dan vast komen te zitten in het waterfilter en uw machine of afvoeren verstoppen. Vanaf dat moment zal je kledingIk heb echt moeite om schoon te worden. Erger nog, je kunt enorme loodgietersproblemen hebben.

Hoe huisdierhaar uit de was te verwijderen

Deze tips beschermen zowel uw kleding als uw machines.

1. Borstel uw huisdier

Het begint allemaal bij je huisdier. We raden aan om uw huisdier dagelijks te borstelen om losse haren te verwijderen. Op die manier zullen ze overdag niet zo veel uitvallen en zich ophopen op kleding, meubels en vloeren rond het huis. Er zijn veel geweldige borstels voor huisdieren op de markt, zoals de Hertzko Slicker Brush. Zorg ervoor dat u de verzamelde haren onmiddellijk weggooit.

2. Lint Roll Kleding

Voordat u kleding in de wasmachine stopt, gebruikt u een pluisroller of een haarverwijderaar voor huisdieren om los haar van huisdieren uit kleding te verwijderen. Dit verwijdert overtollig haar van huisdieren, zodat het niet samenklontert in uw wasmachine. Als je deze items niet in huis hebt, kun je eigenlijk natte rubberen handschoenen of een natte spons gebruiken. Laat de handschoenen of spons gewoon langs de kleding lopen om het haar van huisdieren te verwijderen.

3. Droog kleding voor het wassen

Gooi de met haar bedekte kleding in een droger op een hittevrije cyclus. Het toevoegen van een drogerlaken of drogerbal kan helpen om veel van het haar op te pikken. Vervolgens wordt het in de pluislade gedeponeerd. Beëindig na 10 minuten de cyclus, leeg de pluislade en was de kleding zoals normaal.

4. Koop verstandig

Als je een bontbaby hebt, is het misschien een goed idee om de volgende keer dat je kleding koopt met hen in gedachten te winkelen. Stoffen zoals fluweel, corduroy en los breisel zullen meer dierenhaar aantrekken dan andere. Synthetische stoffen zijn behoorlijk goed in het afstoten van haar van huisdieren, maar satijn, leer en andere glanzende kleding zijn verreweg het gemakkelijkst te reinigen van haar van huisdieren.

5. Reinig uw machines

Het is zo belangrijk om je wasdroger en wasmachine schoon te houden. Elke wasmachine ervaart een opeenhoping van zeep, ziektekiemen en andere vervelende dingen. Maar als je huisdieren hebt , kan het nog erger zijn. Wij raden u aan om uw wasmachines één keer per maand schoon te maken.

Maak uw lintlade leeg

Reinig uw pluislade in uw droger na elke cyclus. Dit vermindert de kans op brand en voorkomt ook dat pluisjes zich ophopen op schone kleding.

6. Cover Dierenbedden

Als uw huisdier veel werpt, wilt u misschien hun speciale plek of hun bed bedekken met een afneembare hoes. Op die manier kunt u, wanneer u het bed van uw huisdier moet wassen, gewoon de verwijderbare hoes wassen. Veeg de haren weg, was zoals gewoonlijk en heb het in een mum van tijd weer op bed. Was altijd apart om haarophoping van huisdieren op andere kleding te voorkomen.

7. Stofzuig zoals je het bedoelt

Als je huisdier al schuurt, moet je je stofzuigspel opvoeren. Dat betekent vaker stofzuigen – misschien zelfs elke dag. Het betekent ook dat je regelmatig bekleding moet stofzuigen. Ten slotte betekent het dat je een stofzuiger krijgt die is ontworpen om het haar van huisdieren op te ruimen, zoals de Bissell Pet Hair Eraser. Met minder huisdierhaar in huis, is er minder huisdierhaar op je kleding.

8. Witte Azijn

Voeg een kopje gedistilleerde witte azijn toe aan de spoelcyclus van uw machine. Dit werkt als een wasverzachter, dus het verzacht kleding en helpt om haar van huisdieren vrij te maken dat vastzit in de vezels. Als je niet van de geur van azijn houdt, voeg dan een paar druppels huisdiervriendelijke etherische oliën toe.

Waarschuwing

Sommige essentiële oliën zijn giftig voor huisdieren, dus zorg ervoor dat u oliën onderzoekt voordat u ze gebruikt.

Hoe huisdierhaar van beddengoed te verwijderen

Als uw huisdier in uw bed slaapt of daar sluipt voor dutjes terwijl u aan het werk bent, volg dan deze tips om het beddengoed weer schoon te krijgen.

 1. Trek rubberen handschoenen aan en dompel je handen in water. Borstel over het beddengoed om losse haren te verzamelen. Als je liever een pluisroller of haarverwijderaar voor huisdieren gebruikt, doe dat dan in plaats daarvan.
 2. Gooi het haar van het huisdier weg.
 3. Gooi het beddengoed in de wasdroger met een droog laken of wollen ballen. Zet het op een no-heat cyclus gedurende 10 minuten. Dit maakt het haar van huisdieren los, zodat het vast kan komen te zitten in de pluisbak.
 4. Haal het beddengoed uit de droger, schud het uit en gooi het in de wasmachine.
 5. Voeg je normale wasmiddel en een kopje gedistilleerde witte azijn toe. Dit zal stoffen verzachten om overtollig haar van huisdieren te helpen verwijderen. Maar het ontgeurt ook kleding en helpt vlekken te verwijderen.
 6. Terwijl de cyclus loopt, reinigt u de pluislade.
 7. Droog na de cyclus de kleding zoals normaal.
 8. Veeg de binnenkant van je wasmachine af met een vochtige doek om eventuele losse haren van huisdieren op te pakken.

Wanneer u het beddengoed van uw huisdier wast, zuigt u eerst overtollig haar uit hun beddengoed. Volg dan de steps hierboven.

Een extra tip is om de pluisbak halverwege de droogcyclus schoon te maken, zodat deze extra haren kan vangen.

Veelgestelde vragen

Wat lost huisdierhaar op in de wasmachine?

Als je in het Verenigd Koninkrijk bent, is er een product genaamd Vamoosh dat het haar van huisdieren in de wasmachine oplost.

Anders kan het toevoegen van bleekmiddel aan je wascyclus helpen om het haar op te lossen. Doe de geadviseerde hoeveelheid bleekmiddel in de machine volgens de instructies van de fabrikant. Vergeet niet dat bleekmiddel alle gekleurde items zal verkleuren – dus gebruik alleen bleekmiddel op witte kleding!

Ontdoen drogerballen zich van huisdierhaar?

Ja – huisdierhaar kleeft aan drogerballen voordat het in de pluisbak gaat. Als u op zoek bent naar een eco-alternatief voor drogerlakens, raden we drogerballen aan.

Helpt wasverzachter bij het verwijderen van haar van huisdieren?

We hebben persoonlijk geen wasverzachtermerken gezien die dit adverteren als onderdeel van hun product. Maar u kunt uw eigen wasverzachteroplossing maken om huisdierhaar van bekleding en meubels te verwijderen. Meng water en een lepel wasverzachter in een spuitfles. Spuit het op meubels en stoffering. Het zal de vezels losmaken en helpen het haar van huisdieren op te tillen, zodat je het gemakkelijk kunt wegvegen.

Je kunt dit echter ook doen met gedistilleerde witte azijn voor een meer natuurlijke oplossing!

Zal het wassen van een deken huisdierenhaar verwijderen?

Als je een deken hebt die bedekt is met haar van huisdieren, stofzuig dan eerst de deken. Gebruik vervolgens een pluisroller voordat u de deken gedurende 10 minuten in de droger gooit op een hittevrije cyclus om overtollig haar van huisdieren te verwijderen. Was dan volgens onze instructies.

Wat voor soort stof trekt geen huisdierhaar aan?

We zijn er zeker van dat je je hond overal mee naartoe zou nemen als je kon. Maar dat betekent niet dat je hun haar overal mee naartoe wilt nemen! Dus als je op zoek bent naar nieuwe kleding, zijn hier enkele materialen die het beste haar van huisdieren afstoten:

 • Leer of pleather.
 • Zijde en satijn.
 • Polyester.
 • Spandex.
 • Nylon.
 • Viscose.
 • Denim.
 • Strak geweven 100% katoen.
 • Micro-suède.
 • Moleskin.
 • Microvezel.
 • Linnen.

Zelfs als je haar van huisdieren op deze stoffen vindt, is het veel gemakkelijker schoon te maken. Dit komt omdat de stof strak geweven is, zodat het haar van huisdieren niet naar binnen kan dringen.

Wat kan ik in de droger doen om haar van huisdieren te verwijderen?

Als je een beetje hulp nodig hebt bij het verwijderen van haar van huisdieren in de droger, voeg dan een drooglaken of wollen ballen toe. De antistatische eigenschappen van deze producten kunnen haar van huisdieren afstoten en naar de pluislade verplaatsen waar het niet opnieuw op uw kleding wordt aangebracht.

Werken wasmachine haarvangers?

Wasmachine haarvangers werken om veilig mensen- en huisdierhaar van stoffen te verzamelen tijdens de wascyclus.


Scheur je haar niet uit

We weten het, haar van huisdieren kan overal pijn doen! Maar met een beetje extra moeite en deze toptips worden je huis en wasgoed schoner dan ooit tevoren. Bovendien zal uw huisdier zeker genieten van de extra verzorgingstijd!

Onze beste tip is om harige kleding in de droger te doen voor het wassen. Als je geen wasdroger hebt, is dit een goed moment om erin te investeren.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?