hoe kan ik mijn tv scherm schoonmaken

Hoe kan ik mijn TV scherm schoonmaken?

Als je vaak naar de TV kijkt, dan kan het zijn dat het scherm vuil wordt. Dit kan zorgen voor minder helder beeld en vervelende vlekken. Het is belangrijk om je TV scherm regelmatig schoon te maken om de levensduur van je TV te verlengen. Maar hoe kan je dit het beste doen? In dit artikel geven we je tips om je TV scherm grondig schoon te maken.

Wat heb ik nodig?

Voordat je begint met schoonmaken, is het handig om te weten welke spullen je nodig hebt. Het is belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken zodat je geen krassen op het scherm maakt.

Microvezeldoek

Een microvezeldoek is een zachte doek die speciaal gemaakt is om delicate oppervlakken schoon te maken. Het is belangrijk om een microvezeldoek te gebruiken omdat deze het scherm niet beschadigt en geen pluisjes achterlaat.

Schoonmaakmiddel

Er zijn speciale schoonmaakmiddelen verkrijgbaar die speciaal gemaakt zijn om TV schermen schoon te maken. Deze middelen zijn mild en beschadigen het scherm niet. Gebruik geen gewone schoonmaakmiddelen zoals glasreiniger of allesreiniger, deze middelen kunnen het scherm beschadigen.

Water

Als je geen speciaal schoonmaakmiddel hebt, kan je ook water gebruiken. Gebruik echter geen kraanwater, maar gedestilleerd water. Kraanwater bevat mineralen die het scherm kunnen beschadigen. Gedestilleerd water kan je kopen in de supermarkt of drogist.

Hoe maak ik mijn TV scherm schoon?

Als je de benodigde spullen hebt, kan je beginnen met schoonmaken. Volg de onderstaande stappen om je TV scherm grondig schoon te maken.

Lees ook:   Fabulosa Allesreiniger Spray | Electrify (400 ml)

Stap 1: Zet de TV uit

Voordat je begint met schoonmaken, is het belangrijk om de TV uit te zetten. Zo voorkom je dat je per ongeluk iets verandert aan de instellingen of dat je het scherm beschadigt.

Stap 2: Maak de microvezeldoek vochtig

Maak de microvezeldoek vochtig met water of schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat de doek niet te nat is, anders kan het water in de TV druppelen en schade veroorzaken.

Stap 3: Maak het scherm schoon

Maak het scherm voorzichtig schoon met de microvezeldoek. Maak ronddraaiende bewegingen en druk niet te hard op het scherm. Ga niet over krassen of barsten heen, hierdoor kunnen deze erger worden.

Stap 4: Droog het scherm af

Als je het scherm schoon hebt gemaakt, kan je het droogmaken met een droge microvezeldoek. Maak opnieuw ronddraaiende bewegingen en druk niet te hard op het scherm.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn TV scherm schoonmaken?

Het is aan te raden om je TV scherm één keer per maand schoon te maken. Als je het scherm vaker schoonmaakt, kan dit zorgen voor beschadigingen.

Kan ik glasreiniger gebruiken om mijn TV scherm schoon te maken?

Nee, het is niet aan te raden om glasreiniger te gebruiken. Glasreiniger bevat vaak ammoniak en alcohol, dit kan het scherm beschadigen.

Mag ik een gewone doek gebruiken om mijn TV scherm schoon te maken?

Nee, het is niet aan te raden om een gewone doek te gebruiken. Gewone doeken kunnen pluisjes achterlaten en het scherm beschadigen. Gebruik altijd een microvezeldoek.

Lees ook:   hoe vaatwasser schoonmaken

Kan ik mijn TV scherm schoonmaken met azijn?

Nee, het is niet aan te raden om azijn te gebruiken. Azijn kan het scherm beschadigen en vlekken achterlaten.

Kan ik mijn TV scherm schoonmaken met een stofzuiger?

Nee, het is niet aan te raden om een stofzuiger te gebruiken. Dit kan het scherm beschadigen en stof in de TV blazen.

Conclusie

Het is belangrijk om je TV scherm regelmatig schoon te maken om de levensduur van je TV te verlengen. Gebruik altijd een microvezeldoek en een mild schoonmaakmiddel om het scherm schoon te maken. Zet altijd de TV uit voordat je begint met schoonmaken en druk niet te hard op het scherm. Volg deze tips om je TV scherm grondig schoon te maken.