hoe kan je je toetsenbord schoonmaken
Hoe kan je je toetsenbord schoonmaken

Hoe kan je je toetsenbord schoonmaken

Je toetsenbord is een van de meest gebruikte onderdelen van je computer. Het is dan ook belangrijk om het regelmatig schoon te maken. Een schoon toetsenbord zorgt niet alleen voor een optimale werking, maar het is ook een stuk hygiënischer. In dit artikel lees je hoe je jouw toetsenbord het beste schoon kunt maken.

Waarom moet je je toetsenbord schoonmaken?

Een toetsenbord kan erg vies worden. Er hopen zich allerlei bacteriën en vuil op tussen de toetsen. Dit kan op den duur zorgen voor gezondheidsproblemen, zoals huidirritaties en infecties. Daarnaast kan een vies toetsenbord ook zorgen voor technische problemen, zoals vastzittende toetsen en storingen in het systeem. Door regelmatig je toetsenbord schoon te maken, voorkom je deze problemen en zorg je ervoor dat je toetsenbord langer meegaat.

Wat heb je nodig?

Om je toetsenbord schoon te maken, heb je niet veel nodig. Je hebt eigenlijk alleen maar een microvezeldoekje en wat reinigingsmiddel nodig. Let er wel op dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze kunnen namelijk de coating van je toetsenbord beschadigen.

Hoe maak je je toetsenbord schoon?

Om je toetsenbord schoon te maken, volg je de onderstaande stappen:

Stap 1: Haal je toetsenbord van de computer

Voordat je begint met schoonmaken, haal je eerst je toetsenbord los van de computer. Zo voorkom je dat er per ongeluk toetsen worden ingedrukt en je systeem beschadigd raakt.

Stap 2: Maak je toetsenbord schoon met een microvezeldoekje

Maak een microvezeldoekje vochtig met wat reinigingsmiddel en ga hiermee over je toetsenbord. Wrijf zachtjes over de toetsen en zorg ervoor dat je alle hoekjes en gaatjes meeneemt. Let er wel op dat je niet te hard drukt, anders beschadig je de toetsen.

Lees ook:   HG hygiënische sauna reiniger De gebruiksklare, veilige saunareiniger

Stap 3: Maak je toetsenbord droog met een droog microvezeldoekje

Maak nu een ander microvezeldoekje droog en ga hiermee over je toetsenbord. Zo zorg je ervoor dat er geen vocht meer op je toetsenbord achterblijft.

Stap 4: Maak je toetsenbord schoon tussen de toetsen

Gebruik nu een tandenborstel om tussen de toetsen te komen. Maak de tandenborstel vochtig met wat reinigingsmiddel en ga ermee tussen de toetsen. Zo haal je al het vuil en stof tussen de toetsen vandaan.

Stap 5: Laat je toetsenbord drogen

Laat je toetsenbord nu even drogen voordat je het weer op de computer aansluit. Zo voorkom je kortsluiting.

FAQs

Hoe vaak moet je je toetsenbord schoonmaken?

Je toetsenbord kun je het beste een keer per maand schoonmaken. Als je veel achter je computer zit, is het verstandig om dit vaker te doen.

Mag je je toetsenbord onder de kraan houden?

Nee, je mag je toetsenbord niet onder de kraan houden. Hierdoor kan er water in je toetsenbord komen, wat kan zorgen voor kortsluiting.

Kan je je toetsenbord ook schoonmaken met een stofzuiger?

Ja, je kunt je toetsenbord ook schoonmaken met een stofzuiger. Zorg er wel voor dat je een opzetstuk gebruikt en niet te hard zuigt, anders beschadig je de toetsen.

Mag je je toetsenbord schoonmaken met alcohol?

Ja, je kunt je toetsenbord schoonmaken met alcohol. Gebruik hiervoor wel pure alcohol en geen alcohol met toevoegingen, zoals parfum.

Hoe voorkom je dat je toetsenbord vies wordt?

Je kunt voorkomen dat je toetsenbord vies wordt door het gebruik van een toetsenbordhoesje. Ook kun je regelmatig je handen wassen en voorkomen dat je eet of drinkt achter je computer.

Lees ook:   Dettol Schoonmaakdoekjes Power & Fresh - Kersenbloesem - 80 stuks x6

Conclusie

Een schoon toetsenbord is erg belangrijk. Het zorgt niet alleen voor een optimale werking, maar het is ook veel hygiënischer. Door regelmatig je toetsenbord schoon te maken, voorkom je technische problemen en zorg je ervoor dat je toetsenbord langer meegaat. Met de bovenstaande stappen maak je jouw toetsenbord in een handomdraai schoon.