hoe ketting klok schoonmaken

Hoe Ketting Klok Schoonmaken

Ben je op zoek naar een manier om je ketting klok schoon te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je jouw ketting klok weer als nieuw kunt maken. Het schoonmaken van een ketting klok kan soms lastig zijn, maar met de juiste methodes is het zeker te doen.

Wat heb je nodig?

Voordat we beginnen met het schoonmaken van de ketting klok, is het belangrijk om te weten welke spullen je nodig hebt. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van alle benodigdheden:

  • Een zachte doek
  • Wattenschijfjes
  • Een sopje van lauw water en afwasmiddel
  • Een tandenborstel
  • Klokkenolie

Stap voor stap

Volg onderstaande stappen om jouw ketting klok schoon te maken:

Stap 1: Haal de klok van de muur

Haal de ketting klok van de muur en leg hem op een zachte ondergrond. Zo voorkom je dat de klok beschadigt tijdens het schoonmaken.

Stap 2: Maak de klok schoon met een zachte doek

Maak de buitenkant van de klok schoon met een zachte doek. Let erop dat je geen krassen maakt op de klok. Maak de doek een beetje vochtig met het sopje van lauw water en afwasmiddel als de klok erg vies is.

Stap 3: Maak de ketting schoon

Maak de ketting van de klok schoon met een tandenborstel. Maak de tandenborstel een beetje vochtig met het sopje en borstel de ketting voorzichtig schoon. Droog de ketting af met een zachte doek.

Stap 4: Smeer de ketting in met klokkenolie

Smeer de ketting in met klokkenolie. Dit zorgt ervoor dat de ketting soepel blijft lopen. Gebruik hiervoor een klein druppeltje olie.

Stap 5: Maak de wijzers schoon

Maak de wijzers van de klok schoon met een wattenschijfje. Maak het wattenschijfje een beetje vochtig met het sopje en wrijf voorzichtig over de wijzers.

Stap 6: Hang de klok terug aan de muur

Hang de ketting klok weer terug aan de muur en stel de tijd opnieuw in.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik de ketting klok ook schoonmaken met schoonmaakmiddelen?

Het is niet aan te raden om schoonmaakmiddelen te gebruiken bij het schoonmaken van een ketting klok. Hierdoor kan de klok beschadigen. Gebruik altijd een sopje van lauw water en afwasmiddel.

2. Hoe vaak moet ik mijn ketting klok schoonmaken?

Het is aan te raden om je ketting klok eens per jaar schoon te maken. Zo blijft de klok in goede staat en gaat hij langer mee.

3. Kan ik mijn ketting klok ook laten schoonmaken door een professional?

Ja, je kunt er ook voor kiezen om je ketting klok te laten schoonmaken door een professional. Dit is wel duurder dan zelf de klok schoonmaken.

4. Wat als er onderdelen van de klok kapot zijn tijdens het schoonmaken?

Als er onderdelen van de klok kapot zijn gegaan tijdens het schoonmaken, kun je het beste contact opnemen met een horlogemaker. Hij kan je verder helpen met het repareren van de klok.

5. Kan ik ook andere soorten olie gebruiken voor de ketting?

Nee, het is belangrijk om alleen klokkenolie te gebruiken voor de ketting. Andere soorten olie kunnen de klok beschadigen.

Conclusie

Het schoonmaken van een ketting klok kan soms lastig zijn, maar het is zeker te doen. Door de stappen in dit artikel te volgen, kun jij jouw ketting klok weer als nieuw maken. Vergeet niet om de klok eens per jaar schoon te maken, zo gaat hij langer mee.

Lees ook:   Scrub Mommy - Paars