hoe kun je lamellen schoonmaken

Hoe kun je lamellen schoonmaken?

Je kent het vast wel, van die stoffige lamellen die er niet meer zo fris uitzien. Hoe kun je ervoor zorgen dat deze weer helemaal schoon worden? In dit artikel geven we je handige tips om jouw lamellen weer schoon te maken en er weer als nieuw uit te laten zien.

Lamellen schoonmaken

Er zijn verschillende methodes om jouw lamellen schoon te maken. Hieronder geven we je een aantal handige tips:

Stofzuigen

Een van de makkelijkste manieren om jouw lamellen schoon te maken, is door ze te stofzuigen. Gebruik hiervoor een zachte borstel en zet de stofzuiger op de laagste stand. Zo voorkom je dat de lamellen beschadigen. Zorg ervoor dat je alle lamellen goed stofzuigt.

Afwassen

Je kunt de lamellen ook afwassen. Gebruik hiervoor een sopje van water en allesreiniger. Maak de lamellen voorzichtig schoon met een spons of doekje en spoel ze daarna af met water. Laat de lamellen goed drogen voordat je ze weer ophangt.

Stomen

Een andere methode om jouw lamellen schoon te maken, is door ze te stomen. Dit kan met een stoomreiniger of met een stoomapparaat. Houd het apparaat dichtbij de lamellen, maar zorg er wel voor dat de lamellen niet te nat worden. Zo voorkom je dat de lamellen kromtrekken.

Afstoffen

Je kunt de lamellen ook afstoffen met een plumeau of een microvezeldoek. Zo verwijder je snel en makkelijk het stof van de lamellen. Zorg ervoor dat je alle lamellen goed afstoft.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn lamellen schoonmaken?

Je kunt het beste je lamellen minimaal eens per half jaar schoonmaken. Zo voorkom je dat het stof zich ophoopt en de lamellen er vies uit gaan zien.

Lees ook:   hoe airfryer schoonmaken

Kan ik mijn lamellen in de wasmachine doen?

Nee, het is niet aan te raden om jouw lamellen in de wasmachine te doen. Hierdoor kunnen ze beschadigen en kromtrekken.

Hoe voorkom ik dat mijn lamellen snel vies worden?

Je kunt ervoor zorgen dat jouw lamellen minder snel vies worden door ze regelmatig af te stoffen en door ze niet te dicht bij een open raam te hangen. Zo voorkom je dat er veel stof op de lamellen komt.

Kan ik mijn lamellen schoonmaken met azijn?

Ja, je kunt jouw lamellen schoonmaken met azijn. Gebruik hiervoor een sopje van water en azijn en maak de lamellen voorzichtig schoon met een doekje. Spoel de lamellen daarna af met water en laat ze goed drogen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn lamellen kromtrekken?

Je kunt voorkomen dat jouw lamellen kromtrekken door ze niet te nat te maken en door ze niet te hardhandig schoon te maken. Zorg er ook voor dat je de lamellen goed laat drogen voordat je ze weer ophangt.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om jouw lamellen schoon te maken. Of je nu kiest voor stofzuigen, afwassen, stomen of afstoffen, zorg ervoor dat je de lamellen voorzichtig behandelt en niet te hardhandig schoonmaakt. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw lamellen er weer als nieuw uitzien.