hoe lang helix piercing schoonmaken

Hoe Lang Helix Piercing Schoonmaken

Helix piercings zijn de laatste jaren een populaire trend geworden in de modewereld. Mensen kiezen voor deze piercing omdat het gemakkelijk te onderhouden is en er trendy uitziet. Het is echter belangrijk om te weten hoe je deze piercing schoon houdt om infecties en andere problemen te voorkomen. In deze blogpost zullen we je vertellen hoe je een helix piercing schoonmaakt en hoe je ervoor zorgt dat deze er zo lang mogelijk mooi uitziet.

Wat is een helix piercing?

Een helix piercing is een piercing die door het kraakbeen van het oor heen gaat. Het wordt vaak gezet op de bovenste rand van het oor, maar kan ook op andere plaatsen worden gezet. De meeste helix piercings worden gezet met een naald en niet met een pistool, omdat dit minder pijnlijk is en minder schade aanricht.

Hoe lang duurt het genezingsproces van een helix piercing?

Het genezingsproces van een helix piercing duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. Tijdens deze periode moet je extra voorzichtig zijn met het schoonmaken van de piercing om infecties te voorkomen. Zodra de piercing volledig is genezen, kun je er zorgeloos mee omgaan en er allerlei soorten sieraden in dragen.

Hoe maak je een helix piercing schoon?

Om een helix piercing schoon te maken, volg je deze stappen:

Stap 1: Was je handen

Was je handen grondig met zeep en warm water voordat je begint met het schoonmaken van de piercing. Dit voorkomt dat er bacteri├źn op de piercing komen.

Stap 2: Maak een zoutoplossing

Maak een zoutoplossing door een kopje warm water te mengen met een halve theelepel zeezout. Roer het mengsel goed door totdat het zout is opgelost.

Lees ook:   Beste whole house luchtreinigers van 2023

Stap 3: Week een wattenstaafje in de zoutoplossing

Week een wattenstaafje in de zoutoplossing en knijp er voorzichtig in om overtollige vloeistof te verwijderen.

Stap 4: Maak de piercing schoon

Maak de piercing voorzichtig schoon met het wattenstaafje. Dompel het wattenstaafje opnieuw in de zoutoplossing als dat nodig is. Maak de piercing niet te vaak schoon, want dit kan de genezing vertragen.

Stap 5: Spoel de piercing af

Spoel de piercing af met schoon water om eventuele resten van de zoutoplossing te verwijderen.

Stap 6: Dep de piercing droog

Dep de piercing voorzichtig droog met een schone, droge doek of een stukje keukenpapier. Wrijf niet over de piercing, want dit kan de genezing vertragen.

Hoe vaak moet je een helix piercing schoonmaken?

Je moet de piercing twee keer per dag schoonmaken totdat deze volledig is genezen. Daarna kun je de piercing schoonmaken wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om de piercing niet te vaak schoon te maken, want dit kan de genezing vertragen.

Hoe lang moet je wachten voordat je de piercing verwisselt?

Je moet minimaal 3 tot 6 maanden wachten voordat je de piercing verwisselt. Als je dit eerder doet, kan de piercing opnieuw gaan ontsteken of andere problemen veroorzaken.

Welke sieraden kun je dragen in een helix piercing?

Je kunt allerlei soorten sieraden dragen in een helix piercing, zoals ringetjes, staafjes, studs en knopjes. Het is belangrijk om sieraden te kiezen die zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals chirurgisch staal, titanium of goud. Vermijd sieraden die zijn gemaakt van goedkopere materialen, zoals nikkel, omdat deze allergie├źn en irritaties kunnen veroorzaken.

Lees ook:   HG hardhout kleurhersteller 500 ml Tuinmeubelen onderhouden en beschermen

FAQs

1. Wat moet ik doen als mijn helix piercing ontstoken is?

Als je helix piercing ontstoken is, moet je deze schoonmaken met een zoutoplossing en een afspraak maken bij de piercer of dokter.

2. Kan ik een helix piercing zelf zetten?

Het wordt niet aangeraden om een helix piercing zelf te zetten, omdat dit infecties en andere problemen kan veroorzaken. Laat de piercing zetten door een professionele piercer.

3. Doet het zetten van een helix piercing pijn?

Het zetten van een helix piercing kan pijnlijk zijn, maar dit verschilt per persoon. Het wordt aangeraden om de piercing te laten zetten door een professionele piercer om de pijn te minimaliseren.

4. Kan ik zwemmen met een helix piercing?

Het wordt afgeraden om te zwemmen met een helix piercing totdat deze volledig is genezen, omdat het water infecties kan veroorzaken. Als je toch wilt zwemmen, draag dan een waterdichte pleister over de piercing.

5. Hoe weet ik of mijn helix piercing is genezen?

Je kunt controleren of je helix piercing is genezen door te kijken naar de huid rondom de piercing. Als deze niet meer rood of gezwollen is en er geen pus of vocht uit de piercing komt, is de piercing volledig genezen.

Conclusie

Het schoonmaken van een helix piercing is essentieel om infecties en andere problemen te voorkomen. Volg de bovenstaande stappen om de piercing schoon te maken en te zorgen dat deze er lang mooi blijft uitzien. Als je vragen hebt over het schoonmaken van een helix piercing, neem dan contact op met een professionele piercer of dokter.