hoe lang navelpiercing schoonmaken

Hoe lang moet je een navelpiercing schoonmaken?

Als je net een navelpiercing hebt laten zetten of van plan bent er een te laten zetten, is een van de belangrijkste dingen die je moet weten hoe je hem schoonmaakt. Een navelpiercing is een open wond en het is belangrijk om hem schoon te houden om infectie te voorkomen. Maar hoe lang moet je een navelpiercing schoonmaken?

De eerste paar weken

De eerste paar weken na het zetten van een navelpiercing is het cruciaal om hem goed schoon te houden. Je moet de piercing twee keer per dag schoonmaken met een zeezoutoplossing. Dit kun je maken door een kopje warm water te mengen met een halve theelepel zeezout. Doop een schoon stukje gaas of een wattenstaafje in de oplossing en breng het aan op de piercing. Veeg voorzichtig over de piercing om alle vuil en korstjes te verwijderen. Spoel de piercing af met schoon water en dep hem droog met een schone handdoek of een stukje gaas.

Je moet dit proces twee keer per dag herhalen, ’s ochtends en ’s avonds, gedurende de eerste vier tot zes weken. Dit kan lijken als een lange tijd, maar het is belangrijk om de piercing schoon te houden om infectie te voorkomen.

Na de eerste paar weken

Na de eerste vier tot zes weken kun je de frequentie waarmee je de piercing schoonmaakt verminderen. Je hoeft de piercing niet meer twee keer per dag schoon te maken, maar je moet hem nog steeds één keer per dag schoonmaken. Gebruik nog steeds de zeezoutoplossing en volg dezelfde stappen als in de eerste paar weken.

Lees ook:   hoe suede bank schoonmaken

Je moet de piercing blijven schoonmaken totdat hij volledig genezen is. Dit kan tot zes maanden duren, afhankelijk van hoe goed je voor de piercing zorgt en hoe snel je lichaam geneest.

FAQs

Hoe weet ik of mijn navelpiercing geïnfecteerd is?

Als je navelpiercing rood, gezwollen, pijnlijk of warm aanvoelt, kan dit een teken zijn van een infectie. Andere tekenen zijn pus, bloeden en een onaangename geur. Als je denkt dat je piercing geïnfecteerd is, neem dan contact op met je piercer of arts voor advies.

Mag ik douchen met mijn navelpiercing?

Ja, je mag douchen met je navelpiercing. Zorg er wel voor dat je de piercing goed droogt na het douchen en dat je hem schoonmaakt zoals hierboven beschreven.

Mag ik zwemmen met mijn navelpiercing?

Het wordt niet aanbevolen om te zwemmen in chloorwater of zout water met een nieuwe navelpiercing. Dit kan de genezing vertragen en het risico op infectie vergroten. Wacht minstens zes weken voordat je gaat zwemmen met je navelpiercing.

Wat moet ik doen als mijn piercing uitvalt?

Als je navelpiercing per ongeluk uitvalt, moet je hem zo snel mogelijk terugplaatsen om te voorkomen dat de piercing sluit. Als je de piercing niet zelf kunt terugplaatsen, ga dan naar je piercer of arts.

Mag ik mijn navelpiercing draaien?

Nee, het wordt niet aanbevolen om je navelpiercing te draaien. Dit kan de genezing vertragen en het risico op infectie vergroten.

Conclusie

Het schoonmaken van een navelpiercing is een belangrijk onderdeel van het genezingsproces. Het is cruciaal om de piercing schoon te houden om infectie te voorkomen. Gedurende de eerste vier tot zes weken moet je de piercing twee keer per dag schoonmaken met een zeezoutoplossing. Daarna moet je de piercing nog steeds één keer per dag schoonmaken totdat hij volledig genezen is. Dit kan tot zes maanden duren. Als je vragen hebt over het schoonmaken van je navelpiercing, neem dan contact op met je piercer of arts.