hoe moet je een helix piercing schoonmaken

Hoe moet je een helix piercing schoonmaken?

Heb je net een nieuwe helix piercing laten zetten en wil je weten hoe je deze het beste schoon kunt maken? Of heb je al een helix piercing en merk je dat deze ontstoken is geraakt? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het schoonmaken van een helix piercing.

Wat is een helix piercing?

Een helix piercing is een piercing in het kraakbeen van het oor, meestal op de bovenste rand van het oor. Het is een populaire piercing die vaak wordt gezet door piercingspecialisten. Het is belangrijk om te weten dat een helix piercing langer nodig heeft om te genezen dan een piercing in bijvoorbeeld het oorlelletje.

Waarom is het belangrijk om een helix piercing schoon te maken?

Een helix piercing is een open wond en kan daarom geïnfecteerd raken. Het is daarom belangrijk om de piercing goed schoon te maken om infecties te voorkomen. Daarnaast kan een ontstoken piercing veel pijn doen en kan het genezingsproces vertragen.

Stappenplan voor het schoonmaken van een helix piercing

Stap 1: Was je handen

Voordat je begint met het schoonmaken van je piercing, is het belangrijk om je handen goed te wassen. Zo voorkom je dat er bacteriën op de piercing terechtkomen.

Stap 2: Maak de piercing schoon met een zoutoplossing

Maak een zoutoplossing door 1/4 theelepel zeezout op te lossen in een glas warm water. Doop een schoon wattenschijfje in de oplossing en breng het aan op de piercing. Laat het even zitten en spoel het vervolgens af met water. Herhaal dit twee keer per dag.

Lees ook:   Hoe maak je een Dab Rig schoon (weg met de mal)

Stap 3: Gebruik geen alcohol of waterstofperoxide

Het is belangrijk om geen alcohol of waterstofperoxide te gebruiken bij het schoonmaken van een helix piercing. Deze middelen kunnen de huid uitdrogen en het genezingsproces vertragen.

Stap 4: Vermijd contact met haarproducten en cosmetica

Zorg ervoor dat haarproducten en cosmetica niet in contact komen met de piercing. Deze producten kunnen de piercing irriteren en infecties veroorzaken.

Hoe lang duurt het voordat een helix piercing genezen is?

Een helix piercing heeft gemiddeld 6 tot 12 maanden nodig om helemaal te genezen. Het is belangrijk om geduld te hebben en de piercing goed schoon te houden om het genezingsproces te bevorderen.

Wat moet je doen als je helix piercing ontstoken is?

Als je merkt dat je helix piercing ontstoken is geraakt, is het belangrijk om de piercing goed schoon te maken en te zorgen dat er geen vuil of bacteriën bij kunnen komen. Als de ontsteking aanhoudt, neem dan contact op met je piercingspecialist of huisarts.

Veelgestelde vragen

1. Is het normaal dat een helix piercing pijn doet?

Ja, het is normaal dat een helix piercing de eerste dagen na het zetten pijn doet. Als de pijn aanhoudt of erger wordt, neem dan contact op met je piercingspecialist.

2. Kan ik sporten met een helix piercing?

Ja, je kunt sporten met een helix piercing. Zorg er wel voor dat je de piercing goed schoonhoudt en dat er geen vuil of bacteriën bij kunnen komen.

3. Kan ik mijn oorbel uitdoen als mijn helix piercing nog niet helemaal genezen is?

Het is niet aan te raden om je oorbel uit te doen voordat de piercing helemaal genezen is. Als je de piercing toch wilt verwisselen, vraag dan advies aan je piercingspecialist.

Lees ook:   HG vlekweg 5 Vlekken verwijderaar voor o.a. make-up, gras en stuifmeel

4. Hoe weet ik of mijn helix piercing ontstoken is?

Als je helix piercing rood, gezwollen en pijnlijk is, kan dit een teken zijn van een ontsteking. Zorg ervoor dat je de piercing goed schoonhoudt en neem contact op met je piercingspecialist als de ontsteking aanhoudt.

5. Kan ik slapen op mijn zij met een helix piercing?

Het is niet aan te raden om op je zij te slapen als je een helix piercing hebt. Dit kan de piercing irriteren en het genezingsproces vertragen.

Conclusie

Het schoonmaken van een helix piercing is belangrijk om infecties te voorkomen en het genezingsproces te bevorderen. Maak de piercing schoon met een zoutoplossing en vermijd contact met haarproducten en cosmetica. Als je merkt dat de piercing ontstoken is, neem dan contact op met je piercingspecialist of huisarts.