Hoe stapsgewijs schoon te maken in horeca keuken deel 3

vieze jerry cans vliegen overlast hygiene

Hoe stapsgewijs schoon te maken in horeca keuken deel 3

Stapsgewijs schoon maken doe je volgens een op maat gemaakt schoonmaakplan. Het schoonmaakplan dient een logische volgorde te hebben. Vloeren schoon maken is daarbij de laatste stap.

Efficiënt en doeltreffend schoonmaken is wat ik al eerder heb aangehaald geen hogere wiskunde. Als medewerkers niet goed opgeleidt worden en hen wordt niet geleerd wat het nut ervan is dan lijkt het dat wel. Vertel uw medewerkers waarom hygiëne zo belangrijk is en waarom het goed moet gebeuren.

Volgens De Hygiëne Expert is communiceren en betrokkenheid van medewerkers het sleutelwoord voor elke succes. Niemand kan in zijn  eentje een heel bedrijf up to dat houden. Dat is iets wat je gezamenlijk doet door samen te werken. Instructie`s waarom en hoe zijn daarbij cruciaal.

Vloeren schoon maken is eigenlijk heel simpel. En toch zie ik elke keer weer dat het een probleem is bij heel veel bedrijven.

Waarom is een schone vloer belangrijk ?

  • Op een gladde vloer kunnen medewerkers uitglijden.
  • Voedselveiligheid
  • Ongediertepreventie
  • HACCP
  • Arbeidsomstandigheid
  • Efficiëntie

Hoe een vloer simpel en goed schoon maken :

  • Maak de vloer vrij van obstakels zoals vuilnisbakken en dergelijke
  • Maak eerst wanden, werktafels en apparatuur schoon
  • Veeg grove stukken en resten bij elkaar en gooi die weg
  • Maak heet schoonmaak water aan met een goede ontvetter
  • Schrob de vloer met een schone schrobber
  • Spoel goed na met heet water en ontsmettingsmiddel
  • Maak alle afvoerputjes en goten schoon
  • Spoel alle putjes en goten na met ontsmettingsmiddel

Goten en afvoerputjes worden zeer vaak vergeten en krijgen zeer weinig aandacht. Schoonmaak spullen worden vaak vies weggezet. Moppen en dweilen worden niet schoongespoeld en vies weg gezet. Jerry cans met reinigingsmiddel zijn vaak besmeurt met resten.

U kunt alleen effectief en doeltreffend schoon maken als alles schoon is en blijft. De Hygiëne Expert kan u helpen en begeleiden met een Hygiëne APK

social position

Share this post

Comments (2)

  • Kyra Reply

    Laatst een prachtige PVC vloer aangeschaft voor onze keuken in ons restaurant maar nog op zoek naar de juiste manier om deze schoon te maken. Heeft u tips voor een PVC waterdichte vloer? (kliksysteem)

    28/07/2015 at 10:08
    • Hygiene-Expert.nl Reply

      Beste Kyra, Hartelijk dank voor je vraag. Voor een horeca vloer heb je een goede ontvetter nodig. Onze EKO Power universeel is een heel goede ontvetter welke je ook nog eens behoorlijk kunt verdunnen. Dit is een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel. Zie hier meer informatie

      15/08/2015 at 15:43

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Pin It on Pinterest

Share This