Hoe te strijken op patches (stap voor stap)

Goed nieuws. Patches zijn terug in de mode!

Als je voor een retro vibe gaat of een favoriete rugzak opfleurt, zijn patches een cool accessoire. Ze zijn ook ideaal voor het bedekken van vlekken of scheuren op je oude kledingstukken.

We geven je geweldige tips over hoe je thuis op pleisters kunt strijken. Je jas ziet er vintage uit en je patches zijn veilig.

Inhoudsopgave
 • Wat je nodig hebt
 • Hoe te strijken op patches
 • Top Tips
 • Veelgestelde vragen
 • Word trendy met Iron On Patches

Wat je nodig hebt

Om op een pleister te strijken, heb je een paar benodigdheden nodig.

 • Een ijzeren pleister.
 • Ijzer.
 • Strijkplank.
 • Kledingstuk waar je de pleister op gaat strijken.
 • Het persen van doek.

Optie:

 • Naald en draad.

Hoe te strijken op patches

We geven je een stapsgewijze handleiding voor een eenvoudige manier om op patches te strijken.

1. Bereid het ijzer voor

Het eerste wat je moet doen is je strijkijzer voorbereiden. Het is een goed idee om hier een strijkplank te gebruiken, zodat u geen oppervlakken in uw huis beschadigt.

Gebruik bij het voorbereiden van het strijkijzer de hoogste instelling die het door u gekozen kledingstuk aankan. Zorg ervoor dat u het kledingetiket leest voor deze informatie.

Voor een algemene richtlijn vereist polyester lage warmte. Katoen kan hoge temperaturen aan. Controleer altijd eerst het etiket om te zien wat er staat.

Zijde en andere delicate stoffen zijn niet goed voor het strijken op patches. Denim en katoen zijn voor hen de beste kandidaten.

Als je een stoomstrijkijzer hebt in plaats van een gewoon strijkijzer, zet dan de stoominstelling uit. Zorg er ook voor dat het strijkijzer leeg is van water.

2. Plaats de patch

Voordat u het strijkijzer naar de pleister brengt, moet u precies beslissen waar u het wilt hebben.

De pleister moet plat en niet scheef zijn voor de beste resultaten. In termen van waar het te plaatsen, is het helemaal aan jou. Er is geen goede of foute manier om je patch te dragen.

We hebben echter enkele aanbevelingen voor de beste plaats om een patch op bepaalde kledingstukken te plaatsen.

Voor shirts kun je je patch op de borst, borstzak of mouw leggen. Als het kleiner is, kun je zelfs de patch op je kraag dragen. Onderscheid je van de massa.

Als je je patch op een jas strijkt, werkt een mouw of borstzak meestal het beste. U kunt uw patch echter overal plaatsen. Als je een hele jas wilt vullen met patches, zorg er dan voor dat je ruimte laat voor toevoegingen.

Pro Tip

Zorg ervoor dat het kledingstuk schoon is en is afgeveegd van stof, pluisjes en andere kleine voorwerpen. Je wilt geen hobbels onder je patch!

3. Gebruik een persdoek

Nu je bijna klaar bent om te gaan, haal je je persdoek tevoorschijn. Dit beschermt de patch.

Leg de doek over de pleister. Pas op dat u de pleister niet verplaatst wanneer u dit doet.

Neem je verwarmde strijkijzer en druk het ongeveer 30 tot 45 seconden op de doek. Duw hard en beweeg niet. U wilt de patch niet van de gekozen positie verplaatsen.

4. Spiegelen en herhalen

Geef de pleister een paar minuten om af te koelen voordat je het kledingstuk binnenstebuiten keert en plat op de strijkplank legt. Leg de persdoek aan de andere kant van de pleister en herhaal stap drie. Dit zorgt ervoor dat uw patch veilig is.

Laat het volledig afkoelen voordat je het draagt.

Top Tips

Volg voor het beste resultaat deze extra tips.

 • Naai je pleister op: Je kunt rond de randen naaien om die pleister echt op zijn plaats te houden. Gebruik een naald en draad en ga rond de buitenkant ervan. Zorg ervoor dat je een kleur gebruikt die goed past bij je nieuwe patch.
 • Wassen indien nodig: Iron-on patches hebben de neiging om na verloop van tijd los te komen. Was het kledingstuk dus niet meer dan nodig.
 • Wastips: Overweeg bij het wassen van het kledingstuk om de handen in koud water te wassen om zo goed mogelijk voor uw pleister te zorgen.
 • Droogtip: Luchtdrogen verlengt de levensduur van je pleister, dus doe je was op een zonnige dag wanneer je hem te drogen kunt hangen.
 • Als het eraf valt: Als je pleister van je kledingstuk afkomt, kun je hem het beste weer naaien, omdat de zelfklevende achterkant mogelijk niet meer werkt.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? We hebben meer antwoorden!

Hoe weet je of het een iron on patch is?

Op de verpakking kan staan of het het type iron-on is. Maar opstrijkbare pleisters hebben een glanzende rug die niet kleeft, tenzij er warmte wordt aangebracht. De lijm gaat helemaal tot aan de randen van de pleister.

Welke temperatuur moet ik strijken op patches?

Dit is volledig afhankelijk van het materiaal van je kledingstuk. Volg voor het beste resultaat de instructies op je kledinglabel. Nogmaals, zorg ervoor dat de stoominstelling is uitgeschakeld en dat er geen water in het strijkijzer zit.

Een goede patch heeft ongeveer 270 graden Fahrenheit nodig om aan uw item te blijven plakken. Als uw kledingstuk die temperatuur niet aankan, blijft de pleister mogelijk niet plakken.

Kun je strijken op patches verwijderen?

Als je verliefd bent geworden op je patches, vraag je je misschien af hoe je ze kunt verwijderen. Dit is een difficult taak die uw kledingstukken lelijk kan maken.

IJzer op pleisters, wanneer verwijderd, kan een gummy residu van de lijm achterlaten. Maar hier zijn enkele tips die u kunt proberen als een manier om ze te verwijderen.

Eerste methode voor het verwijderen van patches

 1. Controleer het kledinglabel: Controleer het kledingetiket om te zien welke warmte-instelling u moet gebruiken.
 2. Gebruik een geperste doek: Tijd om je vertrouwde persdoek weer uit te halen. Leg het over de pleister.
 3. Strijk de pleister: Druk het strijkijzer ongeveer 15 seconden op de persdoek. Als de lijm niet zachter lijkt te worden, probeer het dan opnieuw. Blijf doorgaan totdat de lijm smelt.
 4. Pel de pleister eraf: Wanneer de lijm smelt, pelt u de pleister voorzichtig van uw kleding. Wees voorzichtig, want de lijm zal heet zijn. Je kunt een pincet of een botermes gebruiken als je problemen hebt.

Tweede methode voor het verwijderen van patches

 1. Koop een stofveilige lijmverwijderaar: Deze kun je in een winkel kopen. Als het in een spuitvorm komt, zal het nog gemakkelijker zijn. Ontsmettingsalcohol zal ook werken.
 2. Patch test je kledingstuk: Voordat u dit product gebruikt, test u een verborgen deel van uw kleding, zoals de binnenkraag. Dep een klein beetje van de lijmverwijderaar, werk het in de stof met een doek, spoel af en controleer op eventuele schade.
 3. Keer het item binnenstebuiten: Als stap twee werkte, tijd om het kledingstuk binnenstebuiten te keren. Zoek het gebied waar uw patch zich bevindt.
 4. Zelfklevende remover aanbrengen: Breng uw lijmverwijderaar royaal aan op het gebied met een doek. Laat het item volledig doorweken en werk het goed in met een doek. Probeer na een minuut of zo de pleister los te maken.
 5. Pel de pleister eraf: Als het kan worden verwijderd, pel het dan voorzichtig af. Werk er langzaam aan, met je vingers, pincet of een botermes, totdat de pleister volledig is verwijderd.
 6. Herhaal op residu: Als uw pleister een lelijk residu achterlaat, kunt u deze stappen herhalen totdat deze volledig verdwenen is.

Je kunt ook witte azijn gebruiken op de taaie vlekken. Was je item zoals normaal nadat je je pleister hebt verwijderd om het goed schoon te maken.

Komen iron on patches los in de was?

Misschien wel. Maar over het algemeen kunnen pleisters in de wasmachine gaan. Voor extra veiligheid keer je het kledingstuk binnenstebuiten, zodat de pleister niet wordt gestoord door de andere items in de was.

Het is het beste om de kleding zachtjes in koud water te wassen. Warmte kan de pleister losmaken en na verloop van tijd verwijderen. Controleer na elke wasbeurt of je pleister in orde is.

Om te voorkomen dat de pleister loskomt, naait u deze naar beneden.

U kunt het kledingstuk ook met de hand wassen in koud water om de beste kwaliteit van leven voor uw pleister te garanderen.

Is het beter om op een pleister te naaien of te strijken?

Strijken op je pleister is sneller en makkelijker dan naaien. Maar het naaien is misschien een betere manier. Iron-on patches kunnen worden genaaid als je geen lijm op je kledingstuk wilt.

Of misschien vind je het leuk om je patches vaak te ruilen voor een frisse look. Naaien zou hier de winnende keuze zijn.

Naaien is steviger dan strijken op patches. Het is ook minder waarschijnlijk om af te vallen in de was of tijdens het dragen.

Waarom plakken mijn ijzer op patches niet?

Je opstrijkbare pleisters plakken niet omdat je te veel of te weinig warmte gebruikt. Beide zullen ervoor zorgen dat de lijm faalt en de pleister zal eraf vallen.


Word trendy met Iron On Patches

Iron-on patches zijn terug in de mode en ze zijn helemaal trendy. Als je op zoek bent naar een manier om een oud spijkerjasje nieuw leven in te blazen of je favoriete spijkerbroek te repareren die nu een ongewenst gat bevat, kunnen opstrijkbare patches te hulp schieten.

Zorg ervoor dat u de juiste warmte-instelling gebruikt en overweeg om het na te naaien voor het beste resultaat. Vergeet niet om het voorzichtig te wassen met koud water zodra de pleister veilig is en om het alleen te wassen wanneer het echt nodig is. Met deze eenvoudige stappen voor het strijken op pleisters, zie je er in een mum van tijd hip uit.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?