hoe tragus piercing schoonmaken

Hoe Tragus Piercing Schoonmaken

Als je een tragus piercing hebt, is het belangrijk om deze goed schoon te maken om infecties te voorkomen. In deze handleiding leer je hoe je een tragus piercing schoonmaakt en welke producten je hiervoor kunt gebruiken.

Wat is een tragus piercing?

Een tragus piercing is een piercing die door het kleine stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor gaat. Het is een populaire piercing die er trendy uitziet, maar het is ook een gevoelige plek die goed verzorgd moet worden.

Hoe lang duurt het voordat een tragus piercing geneest?

Een tragus piercing kan tot 6 maanden nodig hebben om volledig te genezen. Gedurende deze tijd is het belangrijk om de piercing schoon te houden en te vermijden dat er bacteriƫn in de wond komen.

Wat moet je doen voordat je begint met schoonmaken?

Voordat je begint met het schoonmaken van je tragus piercing, is het belangrijk om je handen te wassen met zeep en warm water. Dit voorkomt dat er bacteriƫn op de piercing terechtkomen.

Hoe maak je een tragus piercing schoon?

Om een tragus piercing schoon te maken, heb je een zoutoplossing of een speciaal piercing schoonmaakmiddel nodig. Breng de oplossing aan op een wattenstaafje en veeg voorzichtig rond de piercing. Spoel daarna de piercing af met water en droog deze af met een schone handdoek of een tissue.

Welke producten kun je gebruiken om een tragus piercing schoon te maken?

Er zijn verschillende producten die je kunt gebruiken om een tragus piercing schoon te maken, zoals een zoutoplossing of een speciaal piercing schoonmaakmiddel. Het is belangrijk om geen alcohol of peroxide te gebruiken, omdat deze producten de piercing kunnen irriteren.

Lees ook:   Glasvezelbehang verwijderen? Tips om snel glasvezelbehang te verwijderen

Wat moet je vermijden bij het schoonmaken van een tragus piercing?

Er zijn een aantal dingen die je moet vermijden bij het schoonmaken van een tragus piercing. Vermijd het gebruik van alcohol of peroxide, omdat deze producten de piercing kunnen irriteren. Probeer ook niet te veel aan de piercing te zitten en vermijd het dragen van oorbellen die kunnen vasthaken aan de piercing.

Wat moet je doen als je tekenen van infectie hebt?

Als je tekenen van infectie hebt, zoals roodheid, zwelling of pus uit de piercing, is het belangrijk om contact op te nemen met een arts. Deze kan je een antibioticakuur voorschrijven om de infectie te behandelen.

Conclusie

Als je een tragus piercing hebt, is het belangrijk om deze goed schoon te maken om infecties te voorkomen. Gebruik een zoutoplossing of speciaal piercing schoonmaakmiddel en vermijd het gebruik van alcohol of peroxide. Als je tekenen van infectie hebt, neem dan contact op met een arts.

FAQs

1. Is een tragus piercing pijnlijk?

Ja, een tragus piercing kan pijnlijk zijn omdat het door kraakbeen gaat. Het kan ook gevoelig zijn gedurende de genezingsperiode.

2. Hoe lang duurt het voordat een tragus piercing geneest?

Een tragus piercing kan tot 6 maanden nodig hebben om volledig te genezen.

3. Kan ik mijn tragus piercing verwijderen tijdens de genezingsperiode?

Het wordt niet aanbevolen om je tragus piercing te verwijderen tijdens de genezingsperiode, omdat dit de wond kan irriteren en de genezing kan vertragen.

4. Kan ik mijn tragus piercing schoonmaken met alcohol?

Nee, het wordt niet aanbevolen om alcohol te gebruiken bij het schoonmaken van een tragus piercing, omdat dit de piercing kan irriteren.

Lees ook:   Dettol - 1.5L Allesreiniger Spray Power & Fresh - Badkamer 1x500 ml Keuken 1x500ml Citrus 1x500ml - Voordeelverpakking

5. Moet ik mijn tragus piercing dagelijks schoonmaken?

Ja, het is belangrijk om je tragus piercing dagelijks schoon te maken om infecties te voorkomen.