hoe wc schoonmaken

Hoe WC Schoonmaken: Tips en Tricks

Een schone wc is essentieel voor een hygiënische leefomgeving. Niemand houdt van een vieze wc, het kan leiden tot ziektes en nare geuren. Het schoonmaken van een wc is daarom van groot belang. Het lijkt misschien een vervelende klus, maar met onze tips en tricks wordt het een stuk gemakkelijker!

Hoe vaak moet je een wc schoonmaken?

Het is belangrijk om de wc regelmatig schoon te maken. Maar hoe vaak moet je dit doen? Over het algemeen wordt aanbevolen om de wc minstens één keer per week grondig schoon te maken. Als er veel mensen gebruik maken van de wc, is het beter om dit meerdere keren per week te doen. Een snelle schoonmaakbeurt tussendoor kan ook geen kwaad.

Stap voor stap een wc schoonmaken

Als je een wc gaat schoonmaken, is het belangrijk om dit stap voor stap te doen. Zo weet je zeker dat je geen plekjes overslaat. Hieronder vind je een stappenplan:

Stap 1: Maak de buitenkant van de wc schoon

Begin met het schoonmaken van de buitenkant van de wc. Gebruik hiervoor een sopje van water en allesreiniger. Maak de wc-bril en de deksel schoon met een doek of spons. Vergeet ook niet om de rand van de wc en de achterkant van de wc-pot mee te nemen.

Stap 2: Maak de binnenkant van de wc schoon

Als de buitenkant van de wc schoon is, is het tijd om de binnenkant schoon te maken. Giet wat wc-reiniger in de wc-pot en laat dit even inwerken. Maak ondertussen de wc-borstel schoon, zodat je deze straks kunt gebruiken. Gebruik de borstel om de binnenkant van de wc-pot schoon te maken. Vergeet hierbij niet de randjes en de onderkant van de wc-pot. Spoel vervolgens de wc door.

Lees ook:   Fruitvliegjes vangen? 3 tips tegen fruitvliegjes in huis

Stap 3: Maak de wc schoon met azijn

Azijn is een natuurlijk schoonmaakmiddel dat goed werkt voor het schoonmaken van een wc. Giet wat azijn in de wc-pot en laat dit even inwerken. Maak ondertussen de wc-bril en deksel schoon met azijn. Vergeet ook de rand van de wc niet. Spoel vervolgens de wc door.

Stap 4: Maak de vloer schoon

Als de wc schoon is, is het tijd om de vloer schoon te maken. Gebruik hiervoor een sopje van water en allesreiniger. Maak de vloer goed schoon en vergeet ook de hoekjes niet. Spoel vervolgens de vloer schoon met water en droog deze af met een doek.

Tips voor het schoonmaken van een wc

Met de bovenstaande stappen maak je een wc grondig schoon. Maar er zijn nog meer tips die je kunnen helpen bij het schoonmaken van een wc:

– Gebruik handschoenen bij het schoonmaken van een wc
– Maak de wc-borstel regelmatig schoon
– Gebruik een oude tandenborstel om moeilijk bereikbare plekjes schoon te maken
– Gebruik geen schuursponsjes, deze kunnen krassen veroorzaken
– Spoel de wc altijd door na het gebruik van wc-reiniger of azijn
– Zet een luchtverfrisser neer om nare geuren te voorkomen

Veelgestelde vragen

1. Hoe verwijder ik kalkaanslag in de wc?

Kalkaanslag in de wc kun je verwijderen met azijn. Giet wat azijn in de wc-pot en laat dit even inwerken. Maak vervolgens de wc schoon zoals hierboven beschreven.

2. Hoe maak ik de wc-bril schoon?

De wc-bril kun je schoonmaken met een sopje van water en allesreiniger. Gebruik hiervoor een doek of spons. Vergeet niet om ook de onderkant van de wc-bril schoon te maken.

Lees ook:   hoe flessen schoonmaken

3. Kan ik ook chloor gebruiken om de wc schoon te maken?

Ja, je kunt ook chloor gebruiken om de wc schoon te maken. Let er wel op dat je dit niet te vaak doet, omdat chloor schadelijk kan zijn voor het milieu en de gezondheid.

4. Moet ik de wc-borstel na het schoonmaken ook schoonmaken?

Ja, het is belangrijk om de wc-borstel na het schoonmaken ook schoon te maken. Spoel de borstel goed af onder de kraan en laat deze drogen voordat je hem weer terugzet.

5. Hoe vaak moet ik de wc-borstel vervangen?

Het is aan te raden om de wc-borstel minstens één keer per jaar te vervangen. Als de borstel er vies uitziet of stinkt, kun je deze beter eerder vervangen.

Conclusie

Een schone wc is essentieel voor een hygiënische leefomgeving. Door regelmatig de wc schoon te maken en onze tips en tricks te volgen, wordt het een stuk gemakkelijker. Vergeet niet om ook de wc-bril en de vloer schoon te maken en gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals azijn. Met een schone wc voel je je niet alleen frisser, het voorkomt ook ziektes en nare geuren.