Insectenlampen vliegenlampen

De Hygiene Expert kan u helpen met insectenlampen ook wel vliegenlampen genaamd. Ons assortiment insectenlampen bestaat uit diverse modellen voor verschillende gebruiksmogelijkheden. Of het nu gaat om een vliegenlamp voor industrieel gebruik, zakelijk gebruik of particulier gebruik, wij kunnen u helpen met het voor u best geschikte model.

De meeste modellen vliegenlampen zijn uitgevoerd met lijmplaten. Deze zijn veel hygiënischer dan elektrocutie modellen en ze vangen veel effectiever. Vliegen of andere insecten die in een elektrocutie model vliegen, spatten uit elkaar. Gezien het feit dat vliegen zeer onhygiënische insecten zijn is dat effect vaak niet gewenst.

Lijmplaat modellen hebben meerdere voordelen ten opzichte van elektrocutie modellen. Deze voordelen zijn :

 • Effectievere vangst
 • Hygiënischer
 • Efficiënter
 • Geen vangbak

Het is van belang dat de u-va lampen die worden gebruik een golflengte hebben van 360 tot 380 nm. In alle professionele vliegenlampen van De Hygiëne Expert zitten de nieuwste Phillips u-va lampen in die deze golflengte hebben. Goedkope elektrische vliegenvangers hebben geen Phillips lampen en hebben vaak een inferieur armatuur.

Standaard zitten in onze professionele insectenlampen Phillips shatterproof ( splintervrije) u-va lampen.  De lijmplaten zijn zeer eenvoudig en zonder gereedschap te vervangen. Insectenlampen met lijmplaten zijn veilig, hygiënisch en zijn beter voor de voedselveiligheid en gezondheid.

Insectenlampen zijn voor het vangen van vliegen en insecten, maar ook voor het monitoren ervan.

Bedrijven waar insectenlampen een goede functie vervullen zijn :

 • Restaurants
 • Cafe`s
 • Bakkerijen
 • Slagerijen
 • Opslagruimten
 • Bedrijfskantines
 • Schoolkantines
 • Stallen

Elektrocutie vliegenlampen hebben een hoogspanningsrooster. Vliegen of insecten die daar tegenaan vliegen spatten uit elkaar of vliegen half verlamt door. Het gevaar op besmetting wordt daardoor erg groot. Vliegen zijn  dragers en verspreiders van ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Kies daarom altijd voor een insectenlamp als u met consumenten te maken heeft. Ook voor het thuisgebruik van insectenlampen is het van belang om een armatuur te kiezen met een lijmplaat.

Wist u dat u-va lampen elk jaar vervangen moeten worden ? U-va waar vliegen op af komen neemt in waarde af naar gelang de ouderdom van de lamp. U-va lampen dienen daarom elke jaar vervangen te worden omdat anders het effect sterk afneemt. De Hygiene Expert kan u helpen met Phillips shatterproof lampen die 1 jaar mee gaan en met Phillips Long-Life lampen die 2 jaar mee gaan.

De nieuwste insectenlampen in ons assortiment zijn Energiezuinige insectenlampen. Deze lampen verbruiken 30% minder stroom ten opzichte van gewone insectenlampen.

Zoals voor elke soort gedierte geldt, wordt het pas ongedierte als men er overlast van gaat krijgen. Optimaliseren van uw woon- en werkomgeving is de beste gifvrije en milieuvriendelijkste manier van ongediertepreventie.  Wij kunnen u helpen met gifvrije methodes, toepassingen en advies.

Denk om het milieu en uw gezondheid. Gebruikt u wel giftige bestrijdingsmiddelen lees dan altijd goed de gebruiksaanwijzing en draag beschermde kleding en een masker.

Bel de Ongedierte Advieslijn 0900-1916 ( 60 cent per minuut ) of stel uw vraag via ons contact formulier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *