last van een steenmarter

steenmarter verjagen

last van een steenmarter

Heeft u last van een steenmarter? Dat is bijzonder vervelend. Vooral in het oosten van Nederland komen steenmarters veel voor, maar ook in andere delen van ons land en België worden ze steeds vaker gespot. Hier richten ze met regelmaat behoorlijke schade aan. Denk aan kabels van auto’s, caravans en campers die zijn doorgebeten of aangevreten door een steenmarter, maar ook in woningen kunnen steenmarters schade veroorzaken. Het gaat hierbij om vernielingen, stank en in de nacht kunnen steenmarters geluidsoverlast veroorzaken. Steenmarters in huis of rondom uw huis is dus niet aangenaam en een doeltreffende aanpak is daarom gewenst.

Steenmarter verjagen

Heeft u last van steenmarters? Verjagen is dan eigenlijk de enige optie. Wanneer u muizen in huis heeft, is het toegestaan om deze te bestrijden met giftige middelen, alhoewel daar hele goede gifvrije toepassingen voor zijn. Steenmarters mogen echter niet worden bestreden met bestrijdingsmiddelen. Ze zijn een beschermde diersoort, dus zult u het moeten doen met andere middelen waarmee u de steenmarter kunt verjagen. Zelfs het vangen van steenmarters is verboden. Her en der worden er wel steenmarter kooien aangeboden, maar deze mogen officieel niet worden gebruikt. Overigens zijn deze kooien in Duitsland, waar ook veel steenmarters voorkomen, wel toegestaan.

U kunt een steenmarter op diverse manieren verjagen. Dat kan onder meer met een anti marter spray. De spray die u kunt gebruiken bij het verjagen van marters werkt op basis van geuren die steenmarters onprettig vinden. Denk aan de geur van natuurlijke vijanden van de marter zoals een hond. Instinctief blijven steenmarters weg waar ze de geur van hun natuurlijke vijanden ruiken. Mustolet anti marterspray werkt goed bij het verjagen van een steenmarter.

 

 

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *