Muizen en bedrijfshygiene

hygiëne check apk algemen periodieke hygiene keuring de hygiëne expert

Muizen en bedrijfshygiene

Muizen en bedrijfshygiëne zijn twee zaken die onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Daar waar voedingsbodem is, zijn ook muizen. Zo heel simpel is het.

Het weren van muizen is een preventief onderdeel van maatregelen tegen dit soort ongedierte. Muizen kunnen voor behoorlijke overlast zorgen in horeca en bakkerij bedrijven.

Men kan nog zoveel weren, als de bedrijfshygiëne niet op orde is, zul je het muizen probleem niet onder controle krijgen, puur om het feit dat er voedingsbodem voldoende aanwezig is.

Kunt u zich voorstellen dat er altijd wel een plek te vinden is waar je nooit bij kunt. Muizen weten die plekken te vinden en houden zich daar schuil.

Welke methode van bestrijden je ook gebruikt het blijft altijd dweilen met de kraan open. Muizen prefereren de heerlijke zaden en voedselresten die overal liggen boven het gif. Bedrijfshygiëne is van essentieel belang in de strijd tegen muizen.

Al zouden muizen van het gif eten dan gaan ze er wellicht niet aan dood. Wist u dat een muis 3 tot 10 dagen voldoende gif moet eten voordat ze eraan dood gaan. Dat is de rede als uw ongediertebestrijder met gif gaat werken dat hij in het begin elke 3 dagen terug dient te komen als hij het goed wilt doen. Daarna elke week of 14 dagen en dat zo afbouwen naar normale frequentie om de 6 weken.

Gebeurd het zo bij u in de praktijk ook?

Muizen en bedrijfshygiëne zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wilt u de muizenpopulatie beheersbaar houden of krijgen dan zal in ieder geval uw bedrijfshygiëne in orde moeten zijn.

Heeft u zelf wel eens kritisch naar uw bedrijf gekeken ? Staat u open voor opbouwende kritiek ? Weet u dat door bedrijfsblindheid véél over het hoofd wordt gezien ?

Wilt u weten hoe uw bedrijf er qua bedrijfshygiëne voor staat ? Wilt u een hygiëne APK met een rapportage en bespreking welke actiepunten noodzakelijk zijn, nodig mij dan uit voor een frisse blik op uw onderneming. Contact

bedrijfshygiene muizen vliegen

De Hygiëne Expert heeft 35 jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie, is HACCP gecertificeerd en gediplomeerd ongediertebestrijdingtechnicus. Wij zijn lid van het Kennis en Adviescentrum voor Dierplagen en van Brancheorganisatie Platform Plaagdier

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *