Muizengif gebruiken bij bestrijden muizen

Muizengif kan helpen bij het bestrijden van muizen. Muizengif is niet echt diervriendelijk, niet duurzaam, niet milieuvriendelijk en niet veilig. Het kan wel een goed middel zijn om muizen te doden als het op de juiste wijze wordt gebruikt. Er zijn verschillende soorten muizengif verkrijgbaar. Zo is er muizengif te koop dat u in plastic of kartonnen doosjes kunt doen. Een muis gaat in de doos naar binnen en neemt de korrels uit de doos naar het muizennest, of de muizen eten van het gif in de doos. Muizen dienen 3 tot 18 dagen van het muizengif te eten alvorens ze een pijnlijke dood sterven. Als u muizengif gebruikt bij het bestrijden van muizen is het daarom belangrijk om het muizengif regelmatig aan te vullen, want anders bent u de muizen alleen maar aan het voeren in plaats van bestrijden.

Nadelen muizengif

Een nadeel van muizengif is dat de muizen dood in huis liggen en de stank van dode muizen behoorlijk vervelend kan zijn. Een ander nadeel is dat die dode muizen op hun beurt ook weer overlast van ander ongedierte kan geven. Nog een nadeel is dat vergiftigde muizen ook andere dieren ziek kunnen maken. Roofvogels en landroofdieren worden vaak door doorvergiftiging ziek of komen ook te overlijden. Muizengif is nooit een duurzame oplossing. U wilt toch niet zeker elk jaar weer opnieuw muizengif kopen. Muizengif is zeer milieuonvriendelijk en tast de natuur en het milieu behoorlijk aan.

Wist u dat er alleen al in Nederland elk jaar bijna 800.000 kilogram muizengif en rattengif wordt verbruikt. Het wordt dus tijd om anders tegen ongedierte aan te gaan kijken en goede alternatieven in te zetten. Alternatieve methodieken met goede voorlichting zullen uiteindelijk een veel beter resultaat op gaan leveren en een duurzaam karakter hebben. De gifberg van bijna 800.000 kilogram zal en moet kleiner worden. Samen maken we het verschil.

Muizenvallen

Een gewone muizenval is een ook optie, maar het nadeel is dat een muizenval maar één muis te gelijk kan vangen. U heeft er dus veel meerdere nodig om een grote hoeveelheid muizen mee te kunnen vangen. Bovendien zijn muizen slimme diertjes, dus een muizenval zullen ze soms argwanen en niet betreden.

Ongedierte

Heeft u vaker last van ongedierte? Op onze webshop kunt u artikelen vinden die het mogelijk maken om ongedierte snel te bestrijden zonder gebruik van giftige chemicaliën. Plug In Pest Free is een heel goed systeem voor het verjagen van muizen uit huizen of uw bedrijfsgebouw.

De Hygiene Expert is gediplomeerd ongediertebestrijdingtechnicus, lid van het Kennis en Adviescentrum voor Dierplagen en lid van Brancheorganisatie PLAN. De Hygiene Expert heeft 35 jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie, is HACCP en IPM gecertificeerd.

Plug In Pest Free is absoluut geen ultrasoon muizenverjager. Pest Free werkt volgens een heel ander principe. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *