Ongediertebestrijding en Hygiëne in de horeca

hygiene horeca vloer

Ongediertebestrijding en Hygiëne in de horeca

Ongediertebestrijding en Hygiëne zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Onhygiënische toestanden hebben direct invloed op het bedrijfsresultaat van elke horeca ondernemer. Hygiëne wordt niet overal even serieus genomen, waardoor die ondernemers veel omzet laten liggen. Buiten het feit dat men omzet laat liggen, heeft het ook zijn uitwerking op de werksfeer en de negatieve cultuur die ontstaat. Uiteindelijk vertaald zich dit allemaal in slechtere financiële resultaten.

De Hygiëne Expert gelooft, en is ervan overtuigd dat optimale hygiëne het bedrijfsresultaat fors positief beïnvloed. Hygiëne is geen hogere wiskunde en kan in elke horeca onderneming optimaal zijn.

Wat hebben ongediertebestrijding en Hygiëne met elkaar te maken ?

Het antwoord is simpel. Ze hebben alles met elkaar te maken. Optimale hygiëne betekend geen tot zeer weinig overlast van ongedierte, en slechte hygiëne betekend zeer veel overlast van ongedierte.

Het probleem

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers niet zien dat de algehele hygiëne onder peil is. Enerzijds heeft dat te maken met de bedrijfscultuur die er heerst, en anderzijds met bedrijfsblindheid. Het blijkt vaak lastig te zijn voor ondernemers om kritiek te krijgen over de hygiënische toestand van zijn of haar onderneming.

Herkennen en erkennen

De eerste stap is dat ongediertebestrijding en hygiëne onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden. Men dient dit te herkennen. Onze Hygiëne Expert laat u zien waar het probleem of de problemen zitten. Als u het probleem herkent dan volgt het proces van erkennen. Als u als horeca ondernemer dat ook heeft gedaan, dan kunnen we stappen gaan maken.

Ongediertebestrijding en Hygiëne

Dat ongediertebestrijding en hygiëne alles met elkaar te maken hebben mag wel duidelijk zijn. Overlast van muizen, ratten, vliegen, motmuggen en fruitvliegjes hebben vaak te maken met het niet op peil hebben ven de algehele hygiëne. Naast uw hygiëne optimaal te hebben is het ook belangrijk om bouwkundige maatregelen te nemen, zodat ongedierte zich niet kan verplaatsen en belangrijker, dat ze niet binnen kunnen.

De Hygiëne Expert helpt

De Hygiëne Expert kan u helpen met advies, reinigingsmiddelen en methodes, en ongediertepreventie middelen. Soms is advies voldoende, en soms is er een heel traject nodig om alles weer op de rit te krijgen. De Hygiëne Expert helpt u met dat gehele proces met als doelstelling dat uw bedrijf er beter van wordt.

Hygiëne APK

Middels een hygiëne APK verteld De Hygiëne Expert waar uw bedrijf staat als het gaat om ongediertebestrijding en hygiëne.

Wat is een Hygiene APK 

hygiëne check apk algemen periodieke hygiene keuring de hygiëne expert

social position

Share this post

Comments (2)

 • Charlotte Steen Reply

  Wat een goed artikel!

  Ongedierte heeft inderdaad met de hygiëne te maken, ik vind het belangrijk dat het in een keuken hygiënisch is. Ik heb al een keer muizen omdat er iets lag te schimmelen en dit wil ik niet nog een keer een keer!

  Mvg,

  Charlotte Steen

  08/02/2016 at 16:01
  • Hygiene-Expert.nl Reply

   Beste Charlotte, hartelijk dank voor je bericht. Hygiëne optimaliseren is een zeer belangrijke factor als het gaat om ongediertepreventie. Niet alleen in de strijd tegen muizen, maar ook tegen fruitvliegjes en vliegen.

   08/02/2016 at 22:58

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.