Ongediertebestrijding

Conventionele Ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding is de regulering en/of het beheersen van plaagdieren waarvan mensen overlast ervaren. De overlast kan betrekking hebben op de gezondheid van de mens, de ecologie of economie. Om het vak ongediertebestrijding uit te mogen voeren dient men een vakdiploma te hebben. Ongediertebestrijders moeten zich aan steeds strenger wordende protocols houden.

Ongediertebestrijding is zo oud als de landbouw. Er is namelijk altijd behoefte geweest om gewassen vrij te houden van plaagdieren en parasieten. Om de voedselproductie te maximaliseren was het noodzakelijk om het tegen plaagdieren te beschermen.

Chemische bestrijdingsmiddelen dateren 4500 jaar terug. Er werden toen giftige planten gebruikt voor ongediertebestrijding. In de 18e en 19e eeuw kwam de introductie van insecticiden zoals pyrethrine en Derris. Deze natuurlijke giftige stoffen werden op grote schaal ingezet.

In de 20e eeuw werden er verschillende soorten synthetische insecticiden uitgevonden zoals DDT. Tot op de dag van vandaag is chemische bestrijding de meest gebruikte ongediertebestrijding.

Heel veel plaagdieren geven overlast door toedoen van de mens zelf. Wij creëren de ideale leefomstandigheden met als gevolg dat ze een plaag kunnen gaan vormen. Plaagdieren kunnen voor behoorlijke overlast en schade zorgen als zij in grote getale aanwezig zijn, maar ook in minder grote maten.

Voorlichting is belangrijk

De Hygiëne Expert gelooft dat door het geven van de juiste voorlichting en adviezen heel veel overlast van ongedierte voorkomen kan worden. Ongediertebestrijding op de conventionele manier is daardoor veel minder vaak nodig en zeker veel minder intensief. Gelukkig zijn en komen er steeds betere alternatieven op de markt om ongedierte te beheersen en te bestrijden.

De Hygiëne Expert is ervan overtuigd dat conventionele ongediertebestrijding zijn langste tijd heeft gehad. Door het geven van informatie die begrijpelijk is en eenvoudig uit te voeren kunnen wij samen het verschil maken. Wel of geen bestrijdingsmiddel inzetten. De Hygiëne Expert is specialist in duurzame, gifvrij toepassingen tegen muizen, ratten, kakkerlakken, zilvervisjes, papiervisjes, vlieg, en fruitvliegen. Helaas kunnen nog niet alle diersoorten beheerst worden zonder gebruik van gif.

De Hygiëne Expert zet zich in voor duurzame, milieuvriendelijke en veilige toepassingen. Ongediertebestrijding met giftige bestrijdingsmiddelen is nooit een duurzame oplossing. Onze gifvrije, milieuvriendelijk toepassingen vindt u op de homepage.

De Hygiëne Expert is gediplomeerd ongediertebestrijdingstechnicus, HACCP en IPM gecertificeerd en heeft 35 jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie. Tevens zijn wij lid van het KAD Kennis en Adviescentrum Dierplagen en PLAN Platform Plaagdierbeheersing Nederland.

Ongediertebestrijding zonder giftige bestrijdingsmiddelen

Ongediertepreventie

Ongedierte Advies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.