Overlast van vliegen in het buitengebied

flyzone vliegenvanger vliegen

Overlast van vliegen in het buitengebied

Woont u in een buitengebied dan is overlast van vliegen u niet onbekend. De situatie zoals u woont of zoals uw bedrijf is gevestigd brengt het met zich mee dat er meer vliegen aanwezig zullen zijn.

Oorzaken van vliegen in een buitengebied kunnen zijn :

 • Aanwezigheid van kadavers, welke u niet kunt zien
 • Mesthopen aanwezig
 • Uitwerpselen van paarden, koeien, schapen en dergelijke
 • Aanwezigheid van rottend organisch materiaal
 • Veehouderijen in de buurt
 • Afvalverwerking in de buurt
 • Fokkerijen van runderen, schapen, paarden en kippen

De geur van rottend materiaal wordt door vliegen op verre afstand waar genomen. Vliegen komen daar op af en beginnen met eitjes leggen. De ontwikkeling van eitje naar volwassen vlieg duurt afhankelijk van de omstandigheden gemiddeld 3 weken. Overlast van vliegen in het buitengebied is gezien de korte ontwikkeling snel gebeurd.

Periodes met regen en zonneschijn zijn ideaal voor de ontwikkeling van diverse soorten vliegen en ander insecten. U kent ze wel, de erg warme dagen en daarna regenval. Temperaturen die langzaam weer op lopen. Er ontstaat voor ons een benauwdere omgeving. Voor de ontwikkeling van vliegen is het de ideale omgeving voor ontwikkeling en verspreiding.

Wat te doen tegen overlast van vliegen in het buitengebied :

 • Zorg dat containers goed sluiten en dat ze niet lekken
 • Laat vuilnis niet open en bloot staan
 • Laat geen vuile vaat staan
 • Laat etensresten niet liggen
 • Laat voedsel niet onnodig buiten de koeling staan

Optimaliseren van algehele hygiëne is erg belangrijk om overlast van vliegen binnen de perken te houden. De bron en oorzaak heeft dus niets met u te maken, maar de omgevingsfactoren wel. Op uw eigen terrein heeft u grip op de factoren, maar daar buiten niet. Het is daarom belangrijk dat bij u de algehele hygiëne op orde is.

Wat te doen tegen overlast van vliegen in het buitengebied : Heeft u toch last van vliegen dan zijn de maatregelen van hygiënische aard zeer belangrijk om die in acht te nemen. Daarnaast kunt u maatregelen nemen om te voorkomen dat vliegen naar binnen kunnen. Dit kunt u doen door middel van het plaatsen van horren.

Wat kunt u nog meer doen tegen overlast van vliegen : De Hygiëne Expert is tegen het gebruik van sprays voor vliegende insecten. U sprayt namelijk zonder bescherming en dat kan gevaarlijk zijn. Spuitbussen bevatten giftige stoffen die niet gezond zijn om in te ademen, en zijn dus per definitie slecht voor uw gezondheid.

Wij zelf hebben zeer goede ervaring met het hangen van Flyzone vliegenvangers in de buurt van onze container en achter in onze tuin. Het aantal vliegen dat binnen komt is fors gereduceerd ij de afgelopen warme periode. Voor het enkele vliegje wat nog binnen komt heb ik een paar vliegenlampen geplaatst met kleefplaat. Tegen overlast van vliegen in het buitengebied adviseer ik dan ook de Flyzone vliegenvanger.

De Flyzone vliegenvangers worden gebruikt bij mensen thuis, bij maneges, bij veehouders, bij fokkerijen en soortgelijke bedrijven. Thuis is het raadzaam om de Flyzone vliegenvanger op afstand te hangen in verband met de geur die ervan af komt om vliegen aan te trekken.

flyzone vliegen vangen vliegenvanger

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *