Overlast van vliegen in horeca

Flyzone vliegenvanger in boom

Overlast van vliegen in horeca

Er zijn veel verschillende soorten vliegen waar men overlast van kan hebben. In de late zomer en herfst zoeken ze een beschut plekje om te overwinteren en in het voorjaar komen ze weer tevoorschijn. Vliegen worden aangetrokken door warme, zonnige locaties. Ze verschuilen zich in planten perkjes, ventilatieopeningen, openingen, zolders, en kieren rondom uw horeca bedrijf.

Vliegen zijn  dragers van ziekteverwekkende bacteriën en virussen en kunnen erg vervelend zijn. Of u nu thuis of in een restaurant lekker zit te eten, en u wordt gestoord door vliegen, dan is de eetlust zo weg. Constateert u vliegen dan is het naar mijn mening noodzakelijk om direct actie te ondernemen.

Overlast van vliegen wil niet per definitie zeggen dat het onhygiënisch bij u is. Er kan bij  u in de buurt iets zijn waardoor u meer last van vliegen heeft dan in andere streken. Zo heeft een restaurant nabij boerderijen vaak meer overlast van vliegen door de omgevingsfactoren.

Om overlast van vliegen onder controle te houden zijn er een aantal punten waar u direct rekening mee kunt houden. Punten waar u rekening mee kunt houden zijn :

  • Sluit ramen en deuren ( dit is in de horeca vaak not done )
  • Plaats horren
  • Laat geen vuile vaat staan
  • Zorg dat vuilnisbakken goed afsluiten
  • Zorg dat containers dicht zijn
  • Laat geen etensresten liggen
  • Maak afvoerputjes en goten elke dag schoon
  • Maak wanden en vloeren elke dag schoon ( ook de hoeken )

Heeft u alles goed voor elkaar dan zijn er nog een paar preventieve maatregelen over die u kunt nemen. Sowieso is het plaatsen van een professionele vliegenlamp in de keuken een must. In het horeca gedeelte zelf waar gasten verblijven kunnen discreet insectenlampen geplaatst worden.

Horren plaatsen voor ramen die in de nacht open blijven is ook een absolute must. Een ander heel goed middel is om vliegen buiten weg te vangen. Heeft u de mogelijkheid om buiten een vliegenvanger op te hangen dan kan  ik dat zeker aanbevelen. Alles wat u buiten vangt kan niet meer naar binnen komen en kan zich ook niet meer voortplanten.

De Hygiëne Expert kan u heel goed helpen met diverse modellen professionele vliegenlampen met Phillips splintervrije lampen en lijmplaten. Voor buiten kan De Hygiëne Expert u helpen met Flyzone vliegenvangers. Ik heb zelf diverse testen gedaan met de Flyzone vliegenvangers voor buiten en de resultaten zijn werkelijk zeer goed. Voorheen had ik maden en vliegen in mijn huisvuil container. Nu ik er een Flyzone bij heb hangen helemaal niet meer.

Heeft u overlast van vliegen en heeft u advies nodig neem dan contact op met De Hygiëne Expert.

Flyzone vliegenvanger voor buiten

Vliegenvanger

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *